Klinika Reprogenesis v Brně, máte zkušenost?
Ahoj mate nekdo zkusenost s klinikou reprogenesis?
@misha83 no, ze nemas problem s imuno, nastastie 🙂 ja mam 0 neg a myslim si, ze prave preto sa u mna embryjko neudrzi, no ako som uz pisala, opat si dam spravit vysetrenie na reprodukcnu imunologiu. Myslela som uz aj na to, ze darkyna nemala az take kvalitne vajka. U manzela boli vysledky dobre 🙂 Urcite je to aj o stasti 🙂 , najma musime byt v pohode a nestresovat aj ked to nie je lahke 😉
@misha83 dobre ranko 🙂 ja to vysetrenie musim mat, uz som dva krat potratila a teraz biochemicke tehu. Dr. Stelcl chce aby som si dala spravit vysetrenie na reprodukcnu imunologiu a potom mi nasadi aj Intralid infuzie. Moze byt, ze moje telo vytvara protilatky proti ebryjku, predsa je to cudzie teleso, no po poslednom potrate ma lekarka hned poslala na vysetrenie, a vysledky boli negativne. Je pravda, ze to bolo rychle vysetrenie krvy a nie hlbkove na tu repro. imunologiu. Hadam budeme mudrejsi z vysledkov, no mame uz len jeden zazrak v mrazaciku a pevne dufam a verim, ze je embryjko silne a kvalitne ako to tvoje 😉
@sisul_ka a co se týká pejska, tak si myslím, že když se mu věnuješ, tak se má někdy i lépe než pes na zahradě 🙂. My měli psy v bytě a teď i na domečku a fakt myslím, že to je jen o člověku, co mu dá. Naši psi v bytě měli určitě víc aktivního pohybu venku než spousta psů, co vidím na vesnici. Hlavně je pes smečkové zvíře, nechce být samo na zahradě, radši v garsonce s lidmi 😉, to je můj názor. Ale musíš počítat s tím, že z práce běžíš domů, abys ho vyvenčila, a o víkendu velké výlety, aby pak celý pracovní týden prospal 😀.
dakujem za prianie dievcence 🙂
@agi to, ze mam rh neg. a manzel pozitivny rh faktor a
U Rh negatívnej matky, v prípade, že otec dieťaťa je Rh pozitívny, môže teoreticky dôjsť k tvorbe protilátok a neskôr k poškodeniu plodu, k procesu, ktorý má označenie:
Hemolytická choroba novorodenca.
Podstatou tohto patologického deja je, že imunologický systém matky, u ktorej červené krvinky nemajú na svojom povrchu určitý antigén – Rh faktor, tvorí proti Rh pozitívnym krvinkám plodu protilátky.
Holky ja nestiham googlovat ty vase zkratky a zdravotnicke vyrazy jako Rh, hemolyticky, antigeny..ja ani nevim moji natoz manzelovu krevni skupinu 😨 Vy to teda mate nastudovane. 😖
@sissy28 neboj, kludne sa mozes citit dobre 😵 ani ja neovladam vsetko, len to, co potrebujem vediet pre svoj klud. aspon viem ako a co sa mam lekarov spytat ked je to potrbne 😉 a tym, ze som si uz presla dvoma potratmi, tak trosku surfujem na internete aby som co to vedela 😀 a netrap sa skratkami, ani ja ich neovladam vsetky a tiez mi pri tom pomaha nas kamarat google 😀 . Ja som mierila len na to, ze je dobre vediet svoju aj priatelovu KS alebo ju mat aspon napisanu niekde po ruke, nikdy nevies, kedy ju budes surne potrebovat. Mne tiez trvalo kym som si ich zapametala 😎
@misha83 To je vlastne pravda, ze ja nemam zadne IVF za sebou, nebyla jsem ani na zadne konzultaci, jedine co mam je ten hormonalni profil, kteremu taky moc nerozumim a musim cekat mesic co me k tomu obvodak rekne. Za par mesicu budu zkusena jako vy. Pak budu mozna radit takovym jako jsem ted ja.. 😀
Holky ja nekde cetla pro lepsi uhnizdeni vajicka je dobry ananas, hlavne pet dni po embryo transfer(pro Misha) a take granatove jablko, ktere zvyšuje průtok krve do dělohy a zlepsuje děložní sliznice. Urcite mate i to prectene, ale kdyby jste nahodou nemely. Ja pred ovulaci pojidam grepy a po ovulaci ananas. Poradila me to kamaradka, ktera ma uz mimi doma.
Take je dobre chilli, podobne jako grep a cervene vino ma za nasledek prokrveni sliznice a nachystani pekneho pelisku pro embryo.
@sisul_ka jee tak to je fajn, ze jsi neznala, hned se citim prospesneji 🙂 , to nevim odkud to vi ona jestli ji to nekdo poradil nebo jestli to vycetla, ale ja jsem to pak taky hledala na netu a nasla jsem to. Sice anglicke clanky. Ona mela problem otehotnet tak jako my cetla, vyhledavala informace na netu nebo od kamaradek. Poradila me taky koupit pree seed lubricant, ze kdyz zacala s grepem, ananasem a pree seed lubricantem za 2 mesice byla tehotna, ale mohla to byt jen nahoda. Jo nasla jsem i nejakej clanek v cestine - http://zena.centrum.cz/deti/tehotenstvi-a-mimin...
@misha83 jo ja mela pred rokem na zahradce chilli a nikdy jsem ho nepouzila, jaka skoda. Cervene vino budu teda pit, mame doma. Ja mam rada kavu, kazde rano si davam expresso s nejakym mufinem. Bojim se, ze to neni zdrave pro otehotneni. Takova nezdrava snidane, ale neumim se toho spatneho zvyku zbavit. Vzdy pred praci rano skocim do kavarny, uz se me ani neptaji co si dam a kavu s mufinem me pripravi. ☹ Expreso je dosti silne, ale me tak moc chuti..jen se me zda, ze cim jsem starsi, srdce to nejak hure snasi., ale ja si nedam rici a piji ho. Skoda, ze expresso nema stejne ucinky jako treba ten ananas ci vino. ☹
@sisul_ka jeste jeden clanek..http://www.mrnous.com/tehotenstvi-neprichazi/ja... tady pise i o vinu a chilli paprickach

@sissy28 AMH ukazuje ovarialni rezervu. Proto nam to s mymi vajicky neslo. S DV jsem otehotnela vzdy ihned.