Malé vaječníky, bez ovulace

kristyn.g
23. bře 2017

Ahoj, dneska mě zdrtila návštěva na gynekologii, chodím k lékařce která pracuje i v centru asistované reprodukce tak jsem doufala že mě prohlédne proč nám to už 10měsíců nejde. Doufala jsem že nic nenajde, že bude problém v mé nadváze ale omyl. Prý malé vaječníky a navíc malinký folikul, takže stanovila že jsem bez ovulace. Přísahala bych že na sobě ovulaci pozoruji, ne asi ale pokaždé ale nevím jestli je to tedy nějaké falešné.... Mluvila o tom že vajíček je omezený počet atd ale že jsem ještě docela mladá (bude mi teď 30let).
Nabrala mi krev, partner pujde na spermiogram a já vyfasovala clostibegyt, recept bez datumu že je to na mě jestli chci využít hned nebo ještě to zkoušet bez... ☹
Nějak nevím co si o tom mám myslet. To nevěděla při preventivní prohlídce dřív že mam malé vaječníky a měli bychom se snažit o mimčo dřív, když jsem se dřív ptala tak mi říkala že nevidí důvod proč by to nemělo jít atd. Kdybych věděla že bude problém začali bychom se snažit mnohem dřív ☹
Samozřejmě jsem to obrečela... Mám strach z nejhoršího, aby se nám to vůbec někdy povedlo, protože manžel má také problémy a bojíme se i výsledků spermiogramu ☹
Je na tom někdo podobně? Máte někdo zkušenosti s malými vaječníky nebo být bez ovulace?

monikaa_p
23. bře 2017

Taky jsem měla různé problemy. Nakonec mi doktorka dala clostibegyt. Rekla mi,ze mi nerostou vajicka a musíme je takto podpořit a ze je to posledni možnost,pak uz jedině umele. Brala sem ho prvni mesic,pak sla na kontrolu jestli vajicka vyrostla,bohužel mi rekla,ze jsou stále malá ale ze treba jeste vyroste. Obrecela sem to. Neverila,ze by vyrostlo. Ale povedlo se 🙂 zanedlouho sem zjistila,ze jsem těhotná a bylo to úplnou nahodou. Takze jsem si jista,ze mi tyto prášky pomohly 🙂 Držím pěsti at to u tebe taky vyjde.

pidalka12
23. bře 2017

Mám kolem sebe spoustu kamaradek, které díky clostiku otehotnely. Tak buď hlavně v klidu 🙂 Zdravotně jsi na tom celkem dobře, kdyz si precteš jiné diskuze. Pokud bude mít partner horší spermio, udelaji IUI. A půjde to. A když né, půjdete do IVF. Nám se to povedlo až přes něj. A jsem za to ráda. Holčička (Anezka) se nám narodí v červenci. A jsem starší jak ty 🙂 Hlavu vzhůru, dnešní medicína dokáže zázraky ;) jó a doporucim ti kontryhel a malinik, čaje.

kristyn.g
autor
23. bře 2017

@monikaa_p jéé krásný příběh děkuji 🙂

@pidalka12 děkuji 🙂 je třeba asi být pozitivní 🙂 Jinak vybrali jste krásné jméno. Dělám chůvu holčičce s tímto jménem a je sladká.

absintka19
24. bře 2017

@kristyn.g v dnesni dobe lze vse. Me clostik nepomohl, je mi 31, tak jsme sli do IVF-mam PCOS a anovulacni cykly, a sup, napoprve s IVF Adelka v brise kope. Niceho se neboj.
Ja uz taham 34tt a vypada to nadejne. Ono na bezne gyn.prohlidce nezkoumaji to co treba v CAR, nemaji vybaveni a pod. Resi az kdyz to vic nez rok nelze. Nadvaha take blokuje ovulku, to je fakt.
Hlavne bud klidna, neni to tak hrozne. I s mnohem horsi diagnozou pocaly mimi. Drzim palec.

kristyn.g
autor
24. bře 2017

@absintka19 moc děkuju 🙂 budu doufat že se také dočkáme 🙂