icon

Možnosti a výzvy poopakovaného KET a naděje na těhotenství

europa00
20. říj 2021

asi se jen potřebuji vypovídat, zklamání zatím neumím zpracovat, vím že nejsem těhotná, člověk se snažím mít naději, ale jsem veliký realita. Těhotná už jsem byla snad 7 x z toho mám pouze jediné dítko a děkuji bohu za něj. s manželem jsme chtěli ještě společného potomka, bohužle jsem s ním potracela, řešilo se to dlouhých 5 let, všechna vyšetření vše ok, ale pokaždé mě donutili na kyretaž, takže už mi sliznice ted nedorůsta jako předtim, vznikly srusty v děloze a přišla jsem o oba vejcovody mimoděloznim..proto jsem podstoupila IVF, jinak vždy co nechráněný sex to těhotenství- paradox
vzhledem k věku už mi doporučili genetiku embrií, bude mi 39 za chvíli...z 8 na oko exkluzivních embrií zbyly pouze dvě geneticky v pořadku....bohužel věk hraje velkou roli a u starších matek (přestože nemáme ani jeden genetickou zátež) dochází ke špatnému štěpení chromozomů a vznikají vady.

v patek mi zavedli embryo špičkové kvality hečkujicí blastu, měla jsem velikánkou víru a naději, protože moje tělo přijalo dotěd všechny embrya i ty ktere nemely šanci na přežití...myslela jsem si že kdyz mi vloží tohle exkluzivni je to temeř jistota.
jedine z čeho jsem nebyla nadšena byl stimulovany cyklus, právě kvůli moji sliznice která nedorůsta v žadném případě 8 mm a to přesto že ovuliji každy měsíc.
přistoupila jsem tedy na cyklus na estofenu a pak progesteronu, jenže samozřejme mi je cizí.

poznalala jsem všechny svá těhotenství, nejsilnější se synem, ktery kdyz se do me zavrtával mela jsem pul denní nidační silný příznak (mdlo, pocit na zvracení a pak snad pul denni zimnici) u všech ostatních bobíků, to byl vždy jen zlomek, že to nešlo ani moc poznat, ale měla jsem vždy ten hustý bílý hlen, ten kterým děloha začně chránit zahnízděné embryo aby se k němu nedostaly žadné bakterie.

po transferu jsem se cítila dobře, takove to jem ne pichnuti sem a tam a čekala na nidaci na ten pocit a na ten bílý hlen který jsem měal vždy a ono nic, test bílý jako sníh a ja vím že se už nic nezmění, protože to ani není fyziognomicky možné..pokud se embrio nezahnizdi do par hodin prostě zanikne, u hečkujici blasty je to otazka par hodin kdy musí naleptat cévu aby z ní dostala výživu pro další přežití, pak se zanořuje třeba 3 dny...takže nejpozdeji od 9 dpo už musí vytvářet hcg, s každým dnem negativního testu se šance na úspěch snižuje velmi rapidně...měla bych víru kdybych se cítila těhotně, ale necítím, je mi hrozne smutno.

máme poslední pokus embryjko je pry v poradku ale bylo mrazwno az 6 den, takže bylo pomalejší, jsem rozhodnutá ho nechat vkladat do meho cyklu i s rizikem nižší sliznice a děj se vule boží.
mám pocit že skoro 6 let se točil muj zivot ohledne potratu vysetreni,badani proc, a jakoby mi utíkal skutečný život. hrozne moc potrebuji tu situaci v sobe uzavřít at už s miminkem nebo bez. Kdo zazil možna pochopí, jeste bych stihla jednu placenou stimulaci do 39, ale už nemám sílu ani chut, nekdy je treba uvedomit si věk a rizika, už jen to že z 8 embryi byly geneticky ok pouze 2 je velmi silným ukazatelem ze přiroda už u mšě říka stop.

najít smíření a být vděčna za to že mám překrasného zdraveho syna.
děkuji všem kdo dočetli, nemám ani komu tyhle pocity říct, si je nepochopi nikdo jiný než žena která si něčím takovým procházi nebo prošla.

Strana
z2
kocila
20. říj 2021

@europa00 prosla jsem si snahou o druhe ditko a uzavřela bez uspechu (4roky snahy)…mela jsem strop pokusu a metod a kdyz jsem je vycerpala, rekla jsem si dost a zacala etapu smireni,jsem 8mesicu po poslednim neuspesnem pokusu a presto me boli videt tehotnou zenu,ale je to s casem lepsi a lepsi,takze cas pomaha…
Mas nadeji,pokud jdes jeste na vklad a ta umira posledni,drzim palce👍

rozitta
20. říj 2021

Ahojky,v pátek 15.10. byl transfer? Vždyť je dnes teprve pátý den, proč ten pesimismus?

europa00
autor
20. říj 2021

@kocila děkuji ti moc, ano přesně toho se strašne moc bojím, toho že to smíření bude velmi težké, navíc to že jsem po všech těch hokusech pokusech 3 x rza rok tehotna netěhotna- ted 2 x stimulace + hormony nabralal 10 kilo což je sice asi to nejmensí ale pohled na to me deformované tělo mi každy den ten neuspěch připomíná. a váha nabrana skze hormony se velmi spatne shazuje jeste kolem 40 citky. když ted mám bricho ktere jsem mela ve 4 mesíci těhotensví, je to peo mě tezké, pořad jsem na konci té cesty videla díte. upínání na tiu úposledni možnost me neskutečne stresuje. proto bych to rada mela co nejdrive za sebou at se můzu bud radovat nebo hojit rány, ale zacit uz normalne žít. a děkuji, tobě přeji brzké vyrovnani se s tim, ja v případe neuspechu urcite vyhledam pomoc psychologa.

katule1990
20. říj 2021

@europa00 5. den po KET opravdu nemusí být vše ztraceno, je brzy. Na žádné příznaky bych se neupínala, to může být pokaždý úplně jiný, většina vůbec nic nepociťuje. Počkala bych aspoň do 9. dne po KET, to už si myslím, že by mělo být něco případně vidět. Pokud by to opravdu nedopadlo, tak máte ještě jedno embryo. My jsme měli taky hezký embryo, nevyšlo to, pak jsem šla hned na KET taky s embryem, co to dohnalo až 6. den a máme z toho syna 🙂. Takže pomalejší embryo nemusí nic znamenat. Jo a nepociťovala jsem vůbec nic, resp. měla jsem všechny příznaky blížící se menstruace a nechápala, že to dopadlo. Držím palce 🍀.

europa00
autor
20. říj 2021

@rozitta ahojky, no protože na sobe těhotenství poznám...za tech 7 pokusu, už nepatrnou zkusenost mám...a jak jsem vysvetlovala z hlediska biologie musi byt prcek uz druhy den zahnizdený a pak uz se produkce hcg rapidne zvyšuje, takže 10 ted by už hodil minimálne dušinečka i když pod lupou...test me bohuzle jen utvrdil v tom neuspechu, ale pred transferem jsem jeste byla na upravu davky leku na stitnou zlazu ktera zacala zlobit, zvedal mi davku protoze jsem mu rekla ze jdu ns transfer, a hned v pripadě těhu bych mela podstoupit dalsi odber krve na TSH, takže jak jsem taková opatrna abych nic nepodcenila detekovat i to nejranějši tehu pro me je velmi důležité právě kvuli te stitné zlaze...i tak pro jistotu v patek kdy už situace bude snad nad slunce jasna zajdu na krev na HCG a TSH, proste abych situaci nepodcenila to si nedovolim

europa00
autor
20. říj 2021

@katule1990 děkuji ti moc jste moc hodne ze mi tu zatim nenadavate jake jsem pako, děkuji všem za milé slova. ono vím že i příznaky se mohou menit, ale ten hlen chránící dělohu, ten jsem mela opravdu vždy, i u tech embyi ktere jsem potracela. co se tyce prssou atd, to neberu vubec v potaz, to proste dela progesteron, ten ted mám umele, u prirozeneho početí jsem to poznala samozrejme i na prsou, to bylo jasne jak facka, protoze tehdy jsem nebrala nic...ted u tech ivf se nespoleham na tyto ukazatele, pac jsou vyvolane umele. a je super ze ti pomalejsi embryjko vyšlo...stejne je ta přiroda zvlastní, vetšine žen meho veku ty nekvalitni embria nedojdou do tech blastocyst a nepreziji prodlouzenou kultivaci...ja mela 2 už uplne vyhečkovanw blasty 5 den 3 hečkujici 5 den a 3 tusim heckujici 6 den....všechny na oko top ..vysledek genetiky me neskutečne překvapil. všechno vady vznikle špatným štepením chromozomu, prostě náhodne vady zpusobene vyšším věkem ženy. nekdy si clovek asi s pokorou musi rict nechme uz to tem mladsim 🙂 děkuji za svého syna, budu bojovat i ted i pripadne s poslednim embrijkem a pak bude cas jit dal at tim nebo druhym smerem

petradt1986
20. říj 2021

@europa00 dovolim si s tebou nesouhlasit.
Ma sestra ma za sebou 10 let trapeni. 9x tehotna a ani jednou to nedopadlo. (ET, KET, IVF).
Kdyz sla naposled na KET. Tak se ji ne duch, ale rovnou carka objevila az 12den. (Zacala s testovanim jiz ctvrty den po zákroku). Denodenne telefony, ze nic necítí, ze to nevyšlo. Že to pozná, ze byla tehotna a vzdy mela toto, a spinila, a tak. A ja ji dokola odpovidala, kazde tehotenstvi je jine. A ano bylo, presne 11.9.2021 se ji narodil chlapecek..
Tak nehazej flintu do žita 🍀

europa00
autor
20. říj 2021

@petradt1986 ahoj děkuji, avysvetlil ji nekdo jak je toto možné?? co se s tím embyem děje po celou tu dobu? však ono bez vyzivy te cevy nedokaze přežít? ano už jsem četla i o tomto procentu kdy se toto stalo, ale je to pro me jako mezi nebem a zemi a uplne se na toto nechci upínat...já mám totiž pocit ze to upínání se mi vyvolava vetsi stres nez kdyz si treba takto povidam a smiruji se s neuspechem a kdy se stal zázrak, tak skácu 2 metry to ano...ale proste neumim se treba 14 dni udrzovat ve falesne nadeji, protože i ono to udrzovani pozitivni mysli stoji velike usili, hlavne zenam po abortech a spatnych zkusenostech... uprimne kdyz jsem byla tehotna se synem, tak dva dny pred menses jsem pocitila jinak bradavky a vedela jsem to, nidaci vim az ted zpetne ze to byla ona, tehdy jsem si myslela ze jechm chytla upal na koupaku .-) udelala jsem si jeden test a byl pozitivni, tim to haslo. bohužel po všech zkusenostech co mám, a ne malo- dokonce se na me chodili divat lekaři i z jineho oddeleni protože pry tam 30 let nemeli nikoho kdo by byl zaroven tehotny mimodelozne a druhe v deloze, mimodelozni se vyvyjelo to mi vzali v deloze jsem ho potracela. paradoxu mam za sebou tolik, ze nadeje jsem snad uz za tu dobu vsechny vycerpala. ale je super ze tve sestre to takto paradne vyslo zazraky se dejiiiiii

rozitta
20. říj 2021

@europa00 moje zpráva holkám do skupinky dne 29.8.2021: Dneska ráno den testování. Spíš bych čekala, že přistane UFO na naší bytovce, než tohle 😂🙊 Nemám celých 12 dní absolutně žádné pocity tam dole (při prvním těhu jsem cítila pnoucí dělohu), prsa po progesteronu mě už přestávají bolet a začínají splaskávat.. už 2x jsem říkala svému muži, ŽE VÍM, ŽE CÍTÍM, že to nevyšlo. Že to ženy prostě POZNAJÍ ( teď budu za pitomce). Už jsem se s tím těhotenstvím v mysli rozloučila, poslední dva dny jsme proto pomáhala dělat muži sádrokartonový strop ( zvedání 15 kg desky na žebříku nad hlavu). Dnes ráno, jsem naštvaně vylezla z postele, že si teda udělám ten test, když už ho mám koupený. A pak už HNED kašlu na ty de*ilní hormony - nebudu čekat jak vůl do pondělí na negativní krev. A pak najednou druhá čárka jako 🐷😂. PS: v pátek jsem prochladla v letním kině, teď na mě leze angína 😆🤦

katule1990
20. říj 2021

@europa00 Mně to embryoložka vysvětlovala tak, že embryo se sice buď uchytí nebo neuchytí v řádu hodin, ale pak teprve pomalu prorůstá tou sliznicí, to může trvat i několik dní (myslím, že říkala 9). V průběhu té doby se začíná tvořit HCG, ale někomu možná hned, někomu až o trochu později. Je to i krásně vidět na zcela rozdílných hodnotách HCG po KET, někdo má ve stejnou dobu 300 jednotek, někdo 3000 a obě jsou pak těhotné.

europa00
autor
20. říj 2021

@katule1990 aha děkuji, vím, že nidace trva par dni 3-4 možna i 5 než zaroste sliznice epitelem, ale už v te cgvili kdy se zanořuje začne produkovat nejake mnozství hcg, čím menší mnozštví a cím déle mu to trva tim je šance na uscpech nižší, ale ne nemožná samozrejme, nejsme stroje, a ano jsou zazraky, kdy se opravdu i pomalejši embrijko z nicweho nic rozbehne, protože co si budemep ovidat ivf je pro neho neskutecny stres, pri zmarzeni a rozmrazeni a vlozeni dochazi k bunecnym šokum a stim vsim se ono musí vyporadavat, musi opravdu neskutečne bojovat. samozřejme v sobe nosím tu malinkatou nedeji, ten plamínek, ale upínat se na nej už nezvladam. neni to tak ze bych tady v depresi brecela malem pachala sebevrazdu .-) to jsem jeste v klidu, jen si potrebuji i tu moznost neuspechu pripustit, uvedomit si pripadne kroky. a jestli se stane zazrak kterym tehotenstvi je tak se proste radovat.

rozitta
20. říj 2021

Ty těhotenské pocity nemám do dnes!! A to už jsem 12tt. Jako jo, je mi k večeru na blití a než si sednu ve vlaku na cestě z práce musím ho zpravidla celý projít, kde to nejmíň smrdí (pot, jídlo, voňavka). ale břicho(děloha) neříká NIC. Prsa mi zase mizí 🤷 ale byla jsem dnes na 1. screeningu a Mudr. neviděla nic znepokojujícího. Takže opravdu, každé těhotenství je jiné. Může to být tak rozdílné jak den a noc. Proto se prosím tě nestresuj, je to teď úplně zbytečné.

europa00
autor
20. říj 2021

@rozitta gratuluji k tehu, a ses borka žes vydrzela netestovat .-) a ted uz opatrnosti, hezky ledvinový pas .-) at ses v teple😘

europa00
autor
20. říj 2021

@rozitta a můžu se zeptat na ten těhotenský hlen? ten jsi take nemela?? protože ten pro me byl smerodatny. dělohu samozřejme citim, nepatrny tlak, ale tomu take nevenuji pozornost vše mohou ovlivnovat hormony, snazim se neupínat na signaly ktere vytvareji umele hormonyk tere ted mam, kvuli stimulovanemu cyklu, nemam ani žlute telisko embryo je vyzivovano pouze z umelych hormonu, to je prave to cemu jsem se chtela vyhnout, ale doktorka me premluvila at to zkusime takto, kvuli moji sliznici, ktera má proste po ovulaci cca jen 6 max 7 cm, ten dalsi pokud už ale pujdu za pomoci sveho cyklu ovuliji kazdy mesic, a treba v brne v heliosu davaji vzdy prednost vlastnimu cyklu kdyz zena ovuluje nez stimulovanemu. prave kvuli zlutemu telisku ktery by mel vyzivovat emrijko nez se mu vytvori placenta...to moje mozna nechtelo ty umele sracky, ani se mu nedivim .-(

rozitta
20. říj 2021

@europa00 hihi, vydržela jsem netestovat, protože jsem lakomá 😂 test stál 60kč, kdybych testla dříve, stejně by mě zajímalo jak to vypadá ten 12den a musela bych koupit další. A taky jsem si nechtěla kazit náladu. Vidět to modré na bílém, že zas nic. Snad sedmý pokus.. IVFka + KETy. Při posledním IVF jsme se rozhodli pro darované vajíčko - dárkyně 25let. Mudr. povídal, že šance na úspěch se tim zvýšila 55x !! (Mám FSH 22) první pokus nevyšel, Ket pak ano.

rozitta
20. říj 2021

@europa00 těhotenský hlen? Vůbec žádný. Tak suché kalhotky jsem nikdy neměla 😄 pořád jsem si ale nahmatávala děložní čípek, protože se má v těhu zkracovat a zavírat a já ho stále měla nízko a otevřený. Tak jsem myslela že nejsem těhu 🤷 ale kolem 8tt už se to začalo s tím čípkem dít. Stále beru progesteron Besins 2-0-2 a Estrofem 1-1-1. Taky z té chemie nejsem nadšená, ale prý je to jen krátká doba na to, aby to na tělu zanechalo následek.

katule1990
20. říj 2021

@europa00 Chápu, já taky nejsem zastáncem falešných nadějí. Samozřejmě to, že je test 10 DPO negativní tu šanci na těhotenství snižuje, ale určitě nevylučuje. Já jsem testovala až 14 DPO, měla jsem tam slabou druhou čárku, kdoví, jestli by tam 10 DPO něco bylo. Každopádně držím palce, aby se na vás ať už teď nebo pak při KET usmálo štěstí 🍀.

europa00
autor
20. říj 2021

@rozitta ahoj a kolik ti je že máš už tak vysoke FSH...u me je ten paradox ze me se tvori vajička jako 20 lte zasoba jeste na dalsich 10 let aleeeee kvalita uz odpovida veku, coz me drive nenapadlo, jk rikm ja tehdy s jednim vejcovodem co nechraneny sex to tehu, dodnes nevime co bylo pricinou abortu, mozna opravdu špatne štepení chromozomu, plus srusty v děloze tehdy jsem jeste neb\la tak stara tusim 33 let, takž me vada v deleni chromozomu prekvapila...navic asi mnohym zenam by tyto embria bud ani nevznikla, nebo by zanikla s menses, jenze ve me se chytlo všechno, proste co sex bez ochrany to tehu, samozrejme muselo to byt v plodnych dnech...nekdy si rikam jestli ty vajička tak neznicilo 15 let brani vysokohormonalni antikoncepce v kuse, jenže ja bez ni byt nemohla jelikoz o me se stacilo otrit a byla bych tehu, což jsem v mladi rozhodne necvhtěla. no prostě něco je vepsano do osudu kazde zeny...

europa00
autor
20. říj 2021

@katule1990 jj já to prave vím i ten nepovedek ktereho mi vlozili v breznu 4 denni moriulu bez testu dna, který se pak prestal vyvyjet tak už produkoval malo hcg, ale produkoval uz 9 DPO, cca do 12 dpo pak se stopl hacg klesko ap ak spatne stoupalo, dnes to prikladam opravdu špatnemu embriu, dle teda vysledku ze z 8 testovanych zbyly pouze 2, tehdy mi vkladali morulu dokonalou protože 5 den vychazel na velikonoce a to tam pry nikdo nechtel byt...ale ta morula se zacala zavrtavat tu noc nekdy k ranu, kdy jsem pocitila mirnou zimnici....ale bohužel nevyslo to...pak jsme sli do vetsi stimulace 225 pergoveris ano na muj vek nizka davka ale ja i s nizsi mely hyperstimulak, prostep rilis aktivni vajecniky...no takze proste u me nic moc nejde normálně .-)vím že uplne silne zdrave embryo by uz produkovalo dost hcg na to aby ho zachytil 10 tkovy test....takže sance se snizuje velmi rapidne, ne na 0 ale snizuje no...delohu samozrejme citim

kelerub
Autor odpověď smazal
europa00
autor
20. říj 2021

@kelerub tak ti dik .-) ale mas recht skarohlid asi uz jsem no
hele tak ty mas dobre počítání, ja taky vynechavam ten patek -1sobota, 2 nedele, 3 pondeli, 4 utery a dnes 5 streda ..ale jestli to pocítas 20-16 tak to vyjdou 4 .-) ale tak se to asi nepočítá...ono je to ve sve podstate jedno, ja leky ted nevysadim nejsem blazen zase ne takovy. ale moc děkuji, ted se snazím na to uplne nmyslet nedelat si plane nadeje a zaroven nepropadat panice...zitra si zajdu na krev na stitnou zlazu a uz tam prihodim i hcg. ono to stejne nejak musi dopadnout

kelerub
Autor odpověď smazal
rozitta
20. říj 2021

@europa00 v srpnu mi bylo 39🙈 a toto FSH mam už od 36let kdy jsme se pomocí kliniky začali snažit o druhé. Málo vajíček (max. 3) i po vysokých dávkách. Nicméně kvalita embryí Áčková. Ale byl v nich asi i tak problém, protože jsem otěhotněla až s darovaným vajíčkem.

europa00
autor
20. říj 2021

@rozitta a oni je ve tvem věku neposlali na pgt? vyšetření embryí? to mi prijde jako risk...ja prave taky všechny ačkově, kdybych měla kolem 30 tak by to nikam neposílali a měla bych 8 zamražených, ale po tom genetickewm rozboru 6 odpadlo což je masakr. já darovane vajíčko nechci, respektive oba máme dítko z předešlýchvztahů, to spolecne mela byt třešinka na dortu, manžel věk 47 let ja brzy 39, přeci jen už to uplne není věk pro novorezene, ale i tak po nem toužím, ale musím si stanovit hranice. mám ješte jeden pojistovnou hrazeny poku ale už pokud to poslední embyjko nevyjde tak do toho nepůjdu, myslim žep říroda i osud mi dava velmi najevo stopku. ten posledni pokus zkusim v mém prirozenem cyklu a dej se vule vesmíru. jen me strasne mrzi ta energie kterou jsem všemu věnovala a zničené zdraví, komplikacep o kyretažích atd. pořad jsem si říklala že kdyz na konci cesty bude miminko nebude to všechno pro nic za nic...je na dlouho vypravet co se mi za tech 5 let vsechno kvuli prsvni kyretazi po zamlklem tehu stalo, jak to ovlivnilo me zdravi atd...prostě jsem jen doufala že to miminko tomu všemu dá konečny smysl. jenže takto život prostě nefunguje. ☹

kelerub
Autor odpověď smazal
hanynka1704
21. říj 2021

@europa00 ještě bych to nevzdavala. Ja se s manželem začala snažit ve 37letech. Stihli pouze jeden ET a to jsme navštívili už vzhledem k věku CAR celkem brzy. Zavedli jedno ze 3 embryi,5 denní. Jelikož jsme měli všechny testy i genetiku v pořádku,tak se pgt nedělalo. No ono se to ET povedlo,ale v 10tt bohužel ZT. Jak ty říkáš,hormony a nápor na tělo,take jsem přibrala, ale to jsem neřešila. Následovalo pár dalších tehu,nějaká biochemka,2x revize. Trvalo mi 1,5 než jsem se rozhodla,že si vyzvednu ještě ty 2 naše bobky. Hodně jsem se na to upinala,že mám ještě 2x šanci. Takže jeden KET proběhl v březnu,v dubnu mi bylo 40. No a nyní jsem ve 34tt. Chápu,čím sis prisla. Je to hodně na psychiku. Ale na tvém místě,bych určitě využila ještě poslední možnost. Jako samoplatci bychom do IVf už také nešli. Držím moc ✊✊✊ a posílám pozitivní energii🍀🍀🍀

europa00
autor
22. říj 2021

@kelerub ahhoj byla jsem az dnes hlavne kvbuli stitky, hcg bude na 100 pero 0 nejsem opravdu tehotna vim to..musim tam volat do labky počítam kolem 13 hod..další testy ze vcera snehobílé.. takže opravdu nic...znám sve telo a navic i u emrya ktere nemelo sanci na preziti zdrejme z nejake vady tak se zahnizdilo hned a tvorilo mi hned hcg, už cca 9 dpo jsem mela minii pidi ducha, a pak pomaly narist atd..meseli jsme ukoncovat potratovou pilulkou nechtelo se mě pustit ☹...proto je ten paradox ze to exkluzivni embryo se nechytlo.

europa00
autor
22. říj 2021

@hanynka1704 děkuji moc za tve slova a gratuluji k tehotenství je to parada... ja jsem za tu genetiku rada..my ji samozrejme tu nasi s manzelem leli uz davn za sebou včetne imuno, nemame sebemensi zatež, jak rikam ty vady chromozomu vznikaji už věkem matky při štepení embrya, jsou nahodné a nedaji se ničím ovlivnit...když jsem byla mladší pořad jsem nechápala proč to ženy mého věku tak tlačí přes koleno, že biologicky vek mame proste jen jeden a pak smolík, nikdy by me nenapadlo že se v te situaci ocitnu, jestw ja co otehotnela jen když chlap sundal trencle....ten čas tak rychle utekl že jsem se nestačila vzpamatovat a tahne mi na 40. někdy se ted probudím a říkám si že když to nevyjde že tu poslední možnost využiji asi z toho hrozného strachu, že si to pak budu vycitat, peníze nastestí diky bohu pro nas nejsou az takovým brutálním omezením ano, určitě je co jineho platit, ale není to pro me otázka bídy nebo ivf, což jsem rada...spíše ta pschika je po tech 6 letech co jsem byla tehotna netehotna, zklamani ztraty, uz asi uplne v prcicích..nejvice si vycitam že v dobach toho smutku a všeho řešní mi utikal život se synem, ano zijeme jako normalni rodina, ale znate to jak jste myslenkama jinde + se pridaly zdravotní problemy ktere začaly prave po tech kyretažích atd. mám pocit že se 6 let mewho živato točilo doslova kolem me vaginy, brutalne me to vysiluje a nechci to chci naplno žít, jen to nejde uplne oddelit, ta představa že odmenou je díte je opravdu nadherna, a predstava že po tom všem zustaneme bez miminka je uplne zdrcující. přesto vím, že na dvet jsoi horsí veci a nemám pravo se vubec rouhat, mám zdrav krasne díte, praci snu kterou miluji, super manzela, nadherny dum se zahradou kde me bavi makat, skvelou rodinu...pripadam si ze snad ani nemám pravo cítit smutek. ze mám byt vdečna za to co mám..a ja jsem, jen mi ta situace vhani slzy do ocí, chci udelat maximul ale ne na ukor ze sebe sama znicim

hanynka1704
22. říj 2021

@europa00 ja jsem bohužel potkala manžela právě v pozdějším věku,take by mě nikdy nenapadlo,že budu toto řešit. Vysadila jsem HA a hned další měsíc se zadarilo,ale skončilo to ZT. A od té doby tento kolotoč neuspechu. Přiznám se ale,že pro mě myšlenka,že by se nám společně dítko nepovedlo pro mě byla nepřijatelná. Zatím ještě ne,možná až kdybych mi bylo víc přes 40. Možná až pak bych pomalu začínala chapat,ze už to prostě nepůjde. No držím ti moc palecky✊💖

europa00
autor
22. říj 2021

@hanynka1704 děkuji, vís ono si kdybych byla bezdětná, tak bych šla doslova přes mrtvoly si myslí, .-) ale oba s manželem máme dítko z předešlych vztahu což taky hodne pomáha...tak přeji krasny bezproblemový porod...já rodila asi 10 minut .-)

Strana
z2