Nezralá vajíčka po OPU, jak se to stane?
Ahoj holky, jsem den po OPU a volali z laboratoře, že většina vajíček je nezralých. Tzv ze 17 vajíček je zralých jen 11 a z toho se pouze 7 oplodnilo metodou ICSI. Jaká je šance, že přežijou do 3 nebo 5 dne? Mám strach v prvním IVF nedošlo vůbec k ET, ale kvalita vajíček byla prý dobrá. Hormonální stimulace byla ani ne10 dní od 4.4 do 11.4 12.4 byl již pregnyl a 14.4 odběr.
7 se oplodnilo,to je uplne super. Ja mela vzdycky tak 2-3 oplozenych. Jaka je sance,to ti asi nikdo nerekne. To je tezky. I super kvalita vajicek nemusi znamenat,ze vydrzi. Nebo naopak,muzou to byt drzaci. Ted uz nezbyva nic nez cekat. Po 24 hodinach budes vedet vic.
Ja si take myslim, ze 7 je super. A ja mela s ICSI mnohem vetsi uspesnost. Uz si to presne nepamatuji, uz je to par let. Myslim ze z 6 byli 4 dobre. Jedno uz mi tu druhy rok pobiha a tri zbyli v mrazaku. Drzim pesti, preju stesti.
@jaroslavasv A kolikadenní se mrazí? Chceme prodlouženou kultivaci a pokud to půjde nechat zamrazit třeba aspon 1.
Třetí den mám zítra, ale modlím se aby to vydrželo na pátý den
@martik29 ja myslim ze to máš krasne čislo, jak pišou holky nestihnou uzrat všechny. Zaklad je kvalitni stimulace a pak uz je to na vajuchach.
Jinak určite si nech udelat prodlouzenou kultivaci - vytribi se tim opravdu ti zdatni.
Mrazi se 5 ale i 6 den kultivace. Pokud se dobre vyviji tak paty a pokud jsou nektera pomalejsi, dava se jim šance do šesteho dne. Držim palce 😊
@martik29 U me to bylo take z druheho IVF, a ty 4 embria byly po prodlouzene kultivaci.
@martik29 ja ma 26 foliku, 24 vajicek, z toho 21 zralych a po 6 dnech prodl.zustalo 7-take všechny icsi. Jedno kope v brise, 6 v mrazaku. Ma jsem dlouhy protokol.
Drzim vam palce.
@absintka19 Já mám nyní 4 pomalejší a 3 jsou nadějné 8 buněčné po 3 dnu na ET jdu ve středu to bude 5 den věřím, že aspon jedno z těch 3 zůstane. Dlouhý protokol je asi lepší já stimulovala jen 7 dnů a je to asi tím, že bylo tolik nezralých.
@martik29 drzime palecky, vim jake to je.

Já měla taky 17 vajíček, z toho zralých 12, takže myslím, že je to normální, nestihnou dozrát všechny, i když si pícháš takové dávky hormonů, některé prostě začala uzrávat později a nestihla to, hlavně, že máš 11 ok. Hodně štěstí, ať ti to vyjde!