Po stimulacích jen prázdné dutinky, žádná vajíčka

katkatomaskova
15. zář 2016

Zdravím vás, děvčátka a bojovnice. Chtěla jsem se zeptat, zda někdo zažil stejný problém, jako potkal mě. Mám PCOS a k tomu endometriozu, takže lékařka v CAR zvolila dlouhý stimulační cyklus. Píchala jsem si 12 dní Puregon, po němž jsem měla bouřlivou reakci vaječníků - dle UZ až 20 folikulů na každém vaječníku. Včera jsem byla na aspiraci, a když mě propustili po dospání, a s manželem jsme se dostali do andrologické laboratoře, zazněl verdikt, že všechny dutinky byly prázdné, nebo obsahovaly jen jakési cysty, vajička žádná ☹ ☹ Máte některá podobnou zkušenost?? Co následovalo? Všem děkuju za přečtení a příspěvky 🙂

katkatomaskova
autor
15. zář 2016

Oprava po shlédnutí kalendáře - stimulovala jsem 9 dní

lenusaak
15. zář 2016

@katkatomaskova tak to je teda blbé ☹ já teda u prvního IVF měla odebráných pet vajíček, čekalo se dle ultrazvuku víc , ale zbytek byl taky prázdný, nebo cystičky. U druhého IVF už byla stimulace delší a s jinýma dávkama .. pokažde to byl dlouhy protokol, ale FSH hormon ( v tvém připadě ten Puregon) jsem píchala jednou 11 dní, podruhé snad nějakých 14 dní a u druhého IVf bylo jednou tolik vajuch.. 9 dní je málo :-/ kontroluji ti při stimulaci krev nebo chodíš pouze na ultrazvuk ?

katkatomaskova
autor
15. zář 2016

@lenusaak Dělali mi vždy jen ultrazvuk. Po 9 dnech píchání Puregonu dala dr. stopku, a kdyby to neudělala ona, tak to udělám já, protože mě hodně bolely vaječníky, měla jsem je dost napěchované 😒 Těch 40 folikulů bylo velkých, a pak tam bylo ještě hafo malých, které ani nestihly dozrát. Při představě, že bych se ještě dál plácala v tom, co jsem prožívala 5 dní před odběrem vajíček na mě jdou mrákoty.. Docela mě děsíš, když říkáš, že 9 dní je málo 😖 Asi to nebylo málo, jen se neví, proč byly dutinky prázdné. Teď stejně musím počkat nějakou dobu, než se mnou začnou něco dělat. Ještě jsem ani nemluvila s ošetřující lékařkou, takže nemám nejmenšího tucha, co se tam vlastně mohlo takhle pokazit..