První konzultace CAR. Co mohu očekávat? A proč jste se dostali do CAR?

drndadrnadova
27. únor 2021

Ahoj dobrý den,
jsem třicetiletá snažilka ve fázi lovkyně duchů - děti nemám žádné snahy skoro rok.
Prozatím řeším na úrovni svého gynekologa manžel urologa. CAR vzhledem k věku nechci už moc odkládat - co prosím mohu čekat od první konzultace? Jak se na ni připravit? Na co se ptát? S nějakými výsledky tam již pojedeme, ale vzhledem k dojíždění bych ráda třeba už při první konzultaci nějaké záležitosti odbavila - je možná prohlídka ženy a zároveň třeba odevzdat sperma - i když jak říkám s nějakými výsledky už pojedeme....
Pokud někdo bude chtít přispět zajímalo by mě pokud se v CAR léčítá co máte za problém proč to nejde? Z úrovně místních lékařů se to tváří prozatím bez zásadního problému.
Děkuji za empatické odpovědi pro hrotilku, kterou uklidňuje pouze být více informovaná.

bluehorse2020
27. únor 2021

@drndadrnadova ahoj, my se s manzelem snazime 3 roky, do caru me po 1,5 letech snazeni poslala gynekolozka. Byli jsme ve dvou centrech.. V prvnim mi udelali hormonalni profil, zjistili zda mam ovulaci a hormony v norme, vse ok a vyzadala jsem kontrolní spermiogram, první byl delan take na urologii. Vzhledem k tomu, ze na nic v podstate neprisli, poslali me na laparoskopii, zda je vse v poradku a pruchodne. To jsem trochu odkladala. Dostala jsem tip na noveho gynekologa, takze jsem se vratila na zacatek, ten vsak jen potvrdil, ze laparoskopie je nutna. Takze jsem sla. Od OP ubehly dalsi 3 mesice a vyzadala jsem novou zadanku do CARu, hned vypsali i na spermiogram. Pri první navsteve v novem CARu odebrali obema krev, manzelovi udelali spermiogram a probrali jsme moznosti. Sdelili mi, ze laparoskopie nutna vubec nebyla a vzhledem k tomu, ze ovulace a vse probiha jak ma, je pravdepodobnoat nepruchodnosti hodne mala. Z krve oni ale zjistili nizky AMH (zásoba vajicek) a manzelovi kolisavy spermiogram, sance na normalni poceti bez pomoci, skoro zadna. Podstoupili jsme 2x IUI, bez uspechu a nyni jdeme na IVF.
Vzhledem k tomu, ze kazda laborator hodnoti speemiogram jinak, urcite doporucuji jit znova. Jinak na co ptat? Urcite si nechat poradne vysvetlit pojmy a postupy. Preji hodne stesti

kvetuska145
27. únor 2021

U nas to bylo takhle. Rok snazeni podarilo se nedopadlo, dalsi pul rok nebo tak nejak zase nic. Zadanka a car. Prvni udelali spermio a vzali mi krev. Potom konzultace pro vysledky a co jak dal, ja byla na vysetreni cervikalniho hlenu, kde se potvrdilo, ze spermie neprojdou hrdlem, snoubenec dalsi podrobnejsi DNA spermio a on ok. Jedl vitaminy.
Ja dlouhe cykly sem tam bez ovulace, hormonalni profil v poradku. V caru nam doporucili IUI. Meli jsme jit v listopadu, ale ja byla bez ovulace, tak pak nasazen clostil a injekce a v lednu 30.1 jsme byli na zakroku. 13.2 pozitivni test a ted jsem 6tt 🥰 takze neztracet nadeji, niceho se nebat. Nam vse vysvetlili, kdyz jsem potrebovala, tak jsem zavolala a jsem rada. Priste az se budeme znovu snazit, pudu rovnou tam 😊 vubec jsem neverila, ze to vyjde. Ale jeste neni nic vyhrane😊 drzim pesti☘️🍀

Po dvou letech a neco jsme se dockali❤️

zuzina8887
27. únor 2021

Ahoj, určitě bych požádala rovnou o všechna vyšetření. Vím, že v některých CAR dělají např imunologii až když se nepovede první ivf.

My navštívili CAR po 1,5 roce snažení. Vše v pořádku u obou - pravidelný cyklus i ovulace, hormonální profil, spermiogram, průchodnost vejcovodů, imunologie, genetika, všechny výsledky v pořádku. Za dalšího 1,5 roku máme za sebou 4x IUI, a teď jedeme druhé IVF, 5 kvalitních embrii už je pryč 🖤, zbývají další 2 🙏. Nikdy z toho nic nedopadlo. Cvičím, medituji, podporují akupunkturou, snažím se být pozitivní... S vůbec to nechápu, když zdravotní problémy nemáme.

drndadrnadova
autor
7. bře 2021

@bluehorse2020 Děkuji moc za tvou rekaci a tvůj příběh. Přeji moc štěstí při IVF a ať se dočkáte brzo miminka.

drndadrnadova
autor
7. bře 2021

@kvetuska145 děkuji za tvůj příběh a přeji ať vše jde tak jak má v těhotenství hodně zdraví!

drndadrnadova
autor
7. bře 2021

@zuzina8887 moc mě mrzí, že se při tak velké snaze nedaří. Ráda bych právě všechna vyšetření než začnu se zákroky. Džím Vám palce ať se brzo dočkáte miminka.