icon

Umělé oplodnění. Jaké máte zkušenosti?

pistacijka
27. dub 2025
puglina
29. dub 2025

@pistacijka a co konkretne chcete vedet? Myslim, ze tady je na to diskuzi hodne

pistacijka
autor
29. dub 2025
@puglina

@pistacijka a co konkretne chcete vedet? Myslim, ze tady je na to diskuzi hodne

@puglina děkuji že jste se ozvala.
No konkrétně bych se chtěla zeptat která klinika nebo s kterou kliniku jste byli spokojeni. Nebo jestli gyndarka píše doporučení na konkrétní kliniku. Poté co by jste doporučili když vám vzali vejcovody jaký balíček četla jsme že každá klinika má sve balíčky. Nebo co vše vám pojišťovna proplatila. A co jste si Radči nechali udělat navíc. Zajímá mě to protože se chystáme na IVF s vlastními vajíčky a spermiemi.

puglina
29. dub 2025
@pistacijka

No konkrétně bych se chtěla zeptat která klinika nebo s kterou kliniku jste byli spokojeni. Nebo jestli gyndarka píše doporučení na konkrétní kliniku. Poté co by jste doporučili když vám vzali vejcovody jaký balíček četla jsme že každá klinika má sve balíčky. Nebo co vše vám pojišťovna proplatila. A co jste si Radči nechali udělat navíc. Zajímá mě to protože se chystáme na IVF s vlastními vajíčky a spermiemi.

@pistacijka jestli vam da gyndarka doporuceni, to netusim. Ale v podstate je to urcite na vas. My navstevujeme Repromedu v Brne. S odebranim vejcovodu nemam zkusenosti, ale ano, kazda klinika ma svoje “balicky” a urcite za nezavaznou konzultaci nic nedate. My si nechali nejdrive delat kompatibilitu a genetiku, protoze jsme chteli mit jistotu, aby dite nemelo nejakou chorobu. Vysla nam 25% moznost na hluchotu u ditete. Navic mi zjistovali AMH (zasobu vajicek), ktere je nizka. Takze vzhledem k tomuto a take vzhledem k veku jsme souhlasili s ivf. Nejdrive nam bylo vse vysvetleno a i nastinene vydaje. Pojistovna proplaci zhruba polovinu. Celkove jeden proces ivf muze vychazet zhruba na 50tis z vasi strany. Ale take je to pak individualni…

pistacijka
autor
30. dub 2025
@puglina

@pistacijka jestli vam da gyndarka doporuceni, to netusim. Ale v podstate je to urcite na vas. My navstevujeme Repromedu v Brne. S odebranim vejcovodu nemam zkusenosti, ale ano, kazda klinika ma svoje “balicky” a urcite za nezavaznou konzultaci nic nedate. My si nechali nejdrive delat kompatibilitu a genetiku, protoze jsme chteli mit jistotu, aby dite nemelo nejakou chorobu. Vysla nam 25% moznost na hluchotu u ditete. Navic mi zjistovali AMH (zasobu vajicek), ktere je nizka. Takze vzhledem k tomuto a take vzhledem k veku jsme souhlasili s ivf. Nejdrive nam bylo vse vysvetleno a i nastinene vydaje. Pojistovna proplaci zhruba polovinu. Celkove jeden proces ivf muze vychazet zhruba na 50tis z vasi strany. Ale take je to pak individualni…

@puglina jojo doporučení mi vystaví gyndar my to máme blíž k Praze takže něco tady. Ji ak moc děkuji za zprávu

viktorie586
20. kvě 2025
@pistacijka

@pistacijka Ahoj, já osobně mám zkušenost s IVF ve Zlíně a byla jsem velmi spokojená. Kliniku jsme si vybrali sami na základě recenzí a doporučení, gynekoložka nám dala volnou ruku a nenapsala doporučení na konkrétní místo. Ve Zlíně mě zaujal jejich profesionální a lidský přístup – všechno nám podrobně vysvětlili, nabídli různé možnosti a pomohli i s komunikací s pojišťovnou.

pistacijka
autor
26. kvě 2025
@viktorie586

@pistacijka Ahoj, já osobně mám zkušenost s IVF ve Zlíně a byla jsem velmi spokojená. Kliniku jsme si vybrali sami na základě recenzí a doporučení, gynekoložka nám dala volnou ruku a nenapsala doporučení na konkrétní místo. Ve Zlíně mě zaujal jejich profesionální a lidský přístup – všechno nám podrobně vysvětlili, nabídli různé možnosti a pomohli i s komunikací s pojišťovnou.

@viktorie586 ahoj dekuji za zprávu já stále čekám na výsledky kdy přijdou na gyndu. Aby jsme už mohli něco začít podnikat na vše mají čas 🤷

mirkasotkova
20. srp 2025

Rozumím ti, tohle musí být psychicky hrozně náročný. Já jsem byla v podobné situaci. Nakonec jsem se rozhodla jít do IVF centra a nelituju. Určitě to má smysl, protože tam udělají mnohem podrobnější vyšetření než u běžného gynekologa a často odhalí věci, na které by se jinak nepřišlo. Jen bych ti poradila, dej si hodně pozor na výběr kliniky. Já jsem byla nejdřív jinde a celý mi to tam tak znechutili, že jsem měla chuť to vzdát. Až když jsem přešla do IVF centra ve Zlíně, tak jsem zažila úplně jiný přístup. Tam jsem poprvé měla pocit, že mě opravdu berou vážně. 🙏 Pokud má manžel zatím z IVF obavy, můžete začít klidně jen konzultací, je nezávazná a aspoň si uděláte jasnější představu.

daduna171
20. srp 2025

@pistacijka v Praze určitě doporučuji PFC.My byli maximálně spokojení. Vyšlo nás finančně lépe,zaplatit si zvlášť procedury než si brát Základní balíček na pojišťovnu. vzhledem k tomu,že se nakonec nedělala genetika embrya nás to takhle vyšlo cca o 16000 méně než na balíček. pojišťovna přispívá do jisté částky. Platila jsem si léky,na které i pojišťovna přispívá,ale jelikož mi museli zvedat dávku,na pojišťovnu už jsem se nevešla. Určitě je dobré se zeptat,jaké procedury jsou ve vašem případě vhodné. Žádanku od gynekoložky jsem měla,ale centrum jsem vybírala podle sebe.

pistacijka
autor
22. srp 2025

Děkuji ze jste mi sem napsali my uz podstupujeme posledni ultrazvuk a zitra mi reknou kdy pujdu na odber vajicek jezdime do Gennetu do prahy a jsme spokojeni vse nam bylo vysvetleno co se tyce financi genetiky zmrazeni vajicek a je to cele na nas jak a co si vybereme pojistovna proplaci leky takze jsme jen ,,doplatili,,600 a po druhe 800 coz si myslim je super kdyz sem se divala kolik stoji jako normalne tak to je masakr no jsem zvedava jak dopadneme 🙏zatim je vse v naprostem poradku