icon

Úspěšné IVF s dárci: Sdílení zkušeností a pokusů

1729
1. lis 2024

Ahojky podstoupila jsem první ivf - opu už máme za sebou , výsledek víc než skvělý , máme zamrazeno 12 sněhuláků. Můj hormonální profil i všechny výsledky jsou v pořádku, věk 29, vajíček bylo 34 tak z důvodu ohss odložen et - ohss ale nakonec stejně nebyl a vše je ok , nyní čekám na ms a po té hned ket v nativu. Jste někdo v podobné situaci nebo byla ? Na kolikátý pokus se vám zadařilo když byl mužský faktor? 🌷🌷🌷🤰

hennrietta
1. lis 2024

Já měla problémy PCOS, tudíž anovulační cykly a manželovi vyšel horší spermiogram.
Mně bylo odebráno přes 20 folikulů, z toho se oplodnilo 12. Do 3. dne to zvládlo 6 embryí a 5. den, kdy se mrazí, tak nám zbyl jeden jediný... naštěstí se embryo uchytilo hned na poprvé a doufám, že už to do konce zvládneme. Jsem 34tt.

1729
autor
1. lis 2024

@hennrietta to je krásné 💕 gratuluji , doufám že nám se taky zadaří na poprvé, já nemohla nechat všechny embrya zmrazit ☹ bylo jich moc , máme ale darované spermie takže asi špičková kvalita, moje vajíčka budou asi taky ok měli by být alespoň doufám , snad nám to taky vyjde na poprvé , jsou to nervy 🫣🫣

1729
autor
1. lis 2024

@hennrietta a měla jste et nebo ket když jste měla jen to jedno ?

1729
autor
1. lis 2024

@hennrietta určitě to zvládnete už do konce 💕 , 34 TT to už uteče jako voda , vím o čem mluvím 🙂 mám dceru 💕🥰 (z předchozího vztahu). Nikdy bych nevěřila že budu podstupovat ivf , co by ale člověk pro ty děti neudělal. Já se bála prvně že budu mít málo vajíček - nakonec jich bylo hrozné množství to jsem se zase bála že nebudou zralá , pak jsem musela na opu už 11 DC to jsem se bála že nebudou kvalitní tak brzy 😅😅, po odběru jsem se bála že jich málo oplodní 😅 po 3. Dni počet neklesal jen o tři a to mi došlo že jich asi vydrží moc a zase jsem měla potom výčitky svědomí že si nemůžu nechat všechny ☹ ...je to šílená jízda..jsem ráda že mě dcera zabaví a chodím do práce ,..po opu jsem měla volno 🥵

hennrietta
2. lis 2024

@1729 Jelikož mi hrozilo OHSS, tak proběhl řízený KET další cyklus. Hodně mě doktorky hlídaly a denně volaly, jak mi je.
Po OPU jsem byla na 3 dny jako fakt úplně nepoužitelná a pomáhala mi mamka a manžel. Naštěstí to byl víkend a dcera jela do neděle k tetě.
Po KET jsem fungovala úplně normálně. Šetřila se trochu ten první den v rámci možností.

My byli domluvení, že tomu dáme tak 2, max 3 šance při tom jednom IVF a dál už bychom do toho nešli. Takže jsem ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo...

1729
autor
2. lis 2024

@hennrietta tak to je super že to tak dopadlo , ohss taky hrozil ale naštěstí jsem to zvládla bez , ukončení stimulace bylo decapeptylem, stimulace bylo rekovelem. Já si myslím že 2-3 pokusy bohatě stačí , ten ket není dvakrát nejlevnějších záležitost taky.

marketa1218
4. lis 2024

@1729 Ahoj, čeká mě stejný postup. Ve středu jdu na odběr vajíček a jelikož také hrozí OHSS budeme vajíčka mrazit a uvidíme. Kolik je možné tedy zamrazit maximální počet? Kdyby se tedy urodilo, doufám... také se snažíme o druhé dítě, první dcera přirozeně. Já jsem měla kdysi trombozu, takže píchám i clexan a hodně mi to hlídají. I z toho důvodu chtějí raději hned mrazit. A jak se cítíš?

hennrietta
5. lis 2024

@marketa1218 Můžeš si jich nechat zamrazit, kolik chceš. 1 - 2 embrya na jednu zkumavku. Jedna zkumavka u nás vyjde na 2 tisíce.
Záleží, kolik tomu chcete dát pokusů, peněz a kolik embryí se uchytí do 5. dne.

marketa1218
5. lis 2024

@hennrietta Díky, uvidíme jaký bude výsledek.

1729
autor
5. lis 2024

@marketa1218 ahoj cítím se dobře , bolelo mě břicho asi tři dny po opu , hodně jsem pila , čůrání nebylo příjemné , 5. Den po opu jsem dostala hrozně silnou menstruaci. Jedná pejeta u nás stojí 2300 Kč

1729
autor
5. lis 2024

Jinak já mám 5 zamrazeno... Šlo jich zamrazit 12 🤭🤭 bouhžel jsem se překlikla a nejde mi to upravit 😂.. mám zamrazeno 4AA 2x, 4AB, , 4BB a 3 AB . Ostatní jsem odmítla mrazit kvůli penězům - bylo mi to moc líto , obrečela jsem je..asi hormony.. Nejvíce vajíček mi odpadlo 4. Den..

1729
autor
5. lis 2024

Naštěstí jsem ohhs neměla ale do bylo asi tím decapeptylem..

marketa1218
5. lis 2024

@1729 Já jsem si ho taky měla píchnout, aby se znehodnotila sliznice. Dneska už mám teda břicho bolavé, nafoukle, ale jinak snad ok. Těším se, že půjdou zítra ven 😃. Tomu mražení vůbec nerozumím, těm pismenům, ale asi půjde o kvalitu? A teď čekáš na menstruaci teda?

1729
autor
13. lis 2024

Menstruaci jsem dostala 5 dní po opu, měla jsem jít na ket v nativu , 6 DC sliznice 4mm, folikul 11, 10 DC sliznice 4mm... Ket asi nebude 😥😥😥 mám strach kdy se to srovná a jestli vůbec a celkově jsem z toho rozhozená
A ano , je to kvalita vajíček 🙂 ..