Utrogestan po inseminaci

mandlicka25
28. kvě 2016

Ahoj holky, před 15 dny jsem byla na inseminaci. Po clostíku tam byly dva folikuly a dned po inseminaci jsem dostala utrogestan, který zavádím 3x denně. Zbývá mi ještě jedno balení, doktor mi totiž neřekl, jak dlouho ho mám brát. Většinou jsem ms dostala 13-14 dní po ovulaci i přes to, že jsem brala duphaston a ms se dostavila. Teď mám poprvé duphaston a ms nikde, myslíte, že by se ms taky dostavila i bez jeho vysazení jako u duphastonu? Už bychom konečně chtěli miminko, tak mám strach.
Děkuju za zkušenosti.

anina32
29. kvě 2016

Já tedy nebyla na inseminaci, ale mám za sebou několik transferů IVF a utrogestan jsem vždycky brala celých těch 14 dní od zavedení až do potvrzení z krve že se to nepovedlo. Většinou to přibližně odpovídalo termínu přicházející menstruace, takže jsem začínala špinit a po vysazení léků se to rozjelo, jednu se mi menstruace rozjela i přes utrogestan, tak jsem volala do caru jestli ho mám vysadit a řekli že rozhodně mám ty dva dny do těhotenského testu počkat a ještě ho brát, že můžu být přesto těhu a v tom případě bych ho musela brát až do 12.týdne. Tak radši nejdřív zkus test, třeba se zadařilo 😉

mandlicka25
autor
29. kvě 2016

@anina32 Já to mám tento měsíc trošku jinak. Teď jsem několik cyklů měla ovulku 16-17 den cyklu. Teď jsem byla na kontrole folikulů den 13 a jak jsem psala byly tam 2 velikosti 19mm, dostala jsem injekci a druhý den inseminace. Když jsem měla ovulku 16-17 DC, tak mi lutearní fáze (než se dostavila ms a ta přišla i při braní duphastonu) trvala 13 dní, takže celkový cyklus vycházel na cca na 30 dní. Teď nevím, kdy bych měla ms dostat, jestli to mám brát podle délky cyklu nebo podle délky luthearní fáze. No v každém případě na inseminaci jsem byla už před 16 dny a zatím nic, tak to snad vydrží! Kéž by se to konečně povedlo, test se ještě bojím udělat. Dřív jsem byla nedočkavá a teď se bojím jako dítě.
Děkuju moc!