Vycházky na neschopence po IVF
Ahoj, prosím o radu, v úterý jsem byla na ET v Hradci Králové SANUS a nechala jsem si napsat neschopenku, která mi byla doporučována, bohužel mi sestra řekla, že po ET nepíší vycházky. Jsem doma již 3.den odpočívám a uvědomuji si nutnost odpočinku, ale říkám si, jestli to je normální bez vycházek? Nevím, jak to vydržím, ještě mne čeká týden a půl než mám jít na krev.. děkuji za reakce
No... jsi na neschopence, takže jsi brána jako nemocná. Asi to vydržet budeš muset, když jsi neschopenku chtěla... týden a půl je docela krátká doba na to, aby to nešlo vydržet 🙂
Tak to nechápu, proč ti nedali vycházky.. kdyby ne celých šest hodin tak aspoň něco málo 😏 to je fakt zvláštní,ptz mě Dr naopak po transferu doporučovala krátké vycházky,aby se děloha prokrvovala, jakože žádné běhání nic,jen pomalejší chůze..zkus se teda doma nějak zabavit,ať na to nemyslíš, držím palce!
@mandarinka90 děkuji za odpověď
@lovelik Taky jsem chodila do Sanusu a po ET byla prvních 14 dní bez vycházek, ale vyšlo to a máme už šestiletého prcka, tak vydrž a snad se také dočkáš odměny 😉 A jinak pak jsem absolvovala ještě 3x KET a pak znovu celý cyklus s ET, to už jsem nebyla bez vycházek, protože jsem byla na rodičovské dovolené, a to už se ani jednou nezadařilo. Tak za sebe můžu říct, že ta izolace doma do sebe něco měla... Snaž se nějak zabavit, já za ty dva týdny shlédla 3 řady Dr.House a napekla 11druhů cukroví. Držím pěsti ať to vyjde, dej pak vědět ❤
Úplně ti rozumím- na druhou stranu vycházky, byť krátké, snadno svedou k "tamhle to zařídím, tady jen skočím, nakoupit musím, a tamto musím..." a je po klidu. Opravdu klidnou vycházku podzimním stromovim si užije málokdo... Vyuzij čas pro sebe, vyřiď všechny domácí resty, roztrid fotky, obvolej známé, koukej na to, cos dávno chtěla vidět, čti, a těš se z toho, že teď tam v tobě prťousek je! Držím palce!!!
@lovelik Je blbý, že nemáš vycházky, ale když člověk jen leží a odpočívá, čas hrozně pomalu plyne. Určitě je lepší chodit do práce, když to jde. Zkus se doma jakkoli zabavit - čti si, koukej na filmy nebo seriály (dobře vybírej žánr, abys nemyslela na to, co se v tobě odehrává), ukliď nebo udělej něco, cos třeba už dlouho odkládala. Musí to být opruz být 2 týdny doma, když ti nic není, já naštěstí vždycky chodila do práce, i přes hyperstimulace, takže než přišel den testování, uběhlo to docela rychle. Snad se zadaří.
@lovelik ahoj, když jsem byla v těhotenství na neschopence, tak mi automaticky napsali 1 týden bez vycházek a pak už klasicky 6 h vycházky. A bylo to celkem náročné a vlastně i nedomyšlené (v prvních 3 dnech jsem musela donést neschopenku do práce, nemohla jsem do lékárny, když mi jednou za den nebylo blbě a dostala jsem na něco chuť, tak čekat, až to večer koupí manžel...) takže chápu, že se ti to moc nelíbí, ale nakonec to uteče rychle 🙂 a kdybys potřebovala k jakémukoliv doktorovi, tak můžeš i bez vycházek.
Já mám práci, kde neschopenku nepotřebuji, takže jsem ji neměla. Po ET jsem ale byla tak totálně unavená (utrogestan), že jsem v podstatě nikam moc nechodila. O víkendu autem na akci a byla jsem z toho hotová. Doma jsem přebírala papíry, uklízela (když to šlo) a odpočívala. Nevím, jak to máš doma a jak máš velký byt, ale přijde mi, že tam je práce tak na 2 měsíce. Na druhou stranu jsem byla tak unavená, že to ani moc nešlo.