icon

Do léta postava snů i při kojení, s koktejlem nebo bez?

88jani
13. únor 2017

Ahoj holky,
mám 3 měsíce po porodu, dole mám 17kg a do léta chci shodit ještě 13kg. Jenže moje váha už 14 dní stojí na stejném čísle. Tak mi to trošku štve. Denně chodím na 1-2hodinky s kočárkem, koupila jsem si závaží na nohy, kočár schválně tlačím do největších kopců 🙂. Je tu někdo, kdo se snaží zhubnout podobně? Před otěhotněním jsem hodně cvičila, pila koktejly jako náhražku třeba večeře, tím jsem neměla chuť ani na sladké. Ale co kojím, tak bych vraždila i pro blbou čokoládu 🙂 všude čtu, že koktejly se při kojení nesmějí, tak to neriskuji, nebo máte nějakou zkušenost s nimi?

Strana
z4
ninive211
14. únor 2017

Shodila jsi v krátké době docela dost, tak je jasné, že se to jednou zastaví/zpomalí. Rozhodně bych se při kojení vyvarovala nějakých drsných redukčních diet, kojení je dost kaloricky náročné a to, že si tělo samo říká o čokoládu, je logické. Tělo tu energii potřebuje! Ježiši, kolik já při kojení sežrala čokolády! A kila přitom nahoru nešla (to až po skončení kojení, kdy jsem jen velmi málo upravila jídelníček oproti době při kojení, velká chyba, teď to vím, byla jsem líná a říkala si, že když stejně chceme brzy druhé, tak to nějak nebudu hrotit...takže po druhém porodu se do toho pořádně obuju!)
Spíš samozřejmě je důležité jíst pestře a pravidelně, 5-6x denně v menších dávkách. Nezdravé potraviny, pokud se ve stravě objevují, nahradit zdravější variantou.

@88jani ja bych rekla, ze jidla mas malo. podle me ti chybi sacharidy. Tvuj jidelnicek mi prisel strasne malo. s tim, ze tomu odpovidaji i chute na sladke - chut na sladke (rychle cukry - coko, musli tycinka, susenky) vetsinou znaci, ze mas malo sacharidu (tech pomalych cukru - ryze, brambory, jahly, pohanka) behem dne. pridej si jidla a mozna se budes sama divit, ze najednou telo ozije (pri vetsi zatezi proste potrebuje vic energie, nemuzes porad pridavat jenom aktivity a a jidlo vubec). navic i prikojeni potrebujes o trochu vic energie (cetla jsem ze cca 500 kalorii na den, coz je napr. jeden banan)

andrejka_je
14. únor 2017

Devcata, pridavam se.
Jak je to teda se cvicenim, kdyz kojim? Doktorka mi rikala, ze bych cvicit nemela (intenzivne), ze se neco uvolnuje do mleka a dite pak muze odmitat.
Jinak ja sla rodit na 99kg, mesic po porodu jsme se dostala na 85kg a ted za mesic a kousek jsem shodila na 80kg. Zaplatila jsem si jidlenicek a jde to perfektne dolu..jen to cviceni bych chtela zaradit 🙄

westie
14. únor 2017

@88jani Co jis prosim za zeleninu pri kojeni? Ja si zatim (maly ma dva a pul mesice) troufam vlastne jen na mrkev a chtela bych v nejblizsich dnech zkusit pecenou cuketu. Bojim se experimentovat hlavne kvuli boleni briska u maleho.

88jani
autor
14. únor 2017

@westie mrkev, okurka, rajče(třeba s mozzarellou), nebo celerovomrkvovou pomazánku, nebo dušenou si dělám, ta mě nenadýmá plus k tomu třeba kuřecí steak. Z ovoce hodně jablka, pomelo, občas banán nebo mandarinku. Cuketa je podle mě dobrá.. taky ji zkusím 🙂

westie
14. únor 2017

@88jani A mohla bys mi prosim rict, jak si delas tu celeromrkvovou pomazanku? Tu bych rada zkusila, zni to dobre🙂 Zkusim i rajcata s mozarelou u tech jsem se bala, ale zacnu to postupne zkouset🙂

88jani
autor
14. únor 2017

@westie nastrouhej najemno pár mrkví, pak najemno kousek celeru, trošku osol, opepři, malinko majonézy a to je vše 🙂 na celozrnný chlebík super, ale já teď chleba nemůžu kvůli malý bříšku, tak to jím i samotný 🙂

lucajda17
14. únor 2017

@kituska20 Upřímně,mě by stačila i ta tvá postava po šestinedělí.

lucajda17
14. únor 2017

Jinak všem děkuji za nakopnutí,snad se povede i mě a všem přeji úspěchy.

kituska20
15. únor 2017

@lucajda17 tak mě bylo v tu dobu 20 :D tak třeba i věk hrál roli. Vždycky jsem hodně sportovala a měla sportovní postavu tak e to nevyhovovalo🙂

88jani
autor
15. únor 2017

tak co dnes máte k obídku? 🙂

westie
15. únor 2017

@88jani Tak dnes jsem sice mela prima den, ale dost jsem se nalitala a cas sem nakouknout mam az ted. Ja dnes mela pres den sama mala jidla a az k veceri jsem si zvladla dat veprove maso s dusenou mrkvi a bramborem (mam zlatou tchyni, ktera nam obcas uvari, tak mam zasobu v mrazaku🙂). Jinak jsem dnes vyuzila krasneho pocasi a vyrazila na hodku a pul na prochazku. A co vy? 🙂

westie
15. únor 2017

@andrejka_je Myslim, ze se uvolnuje kyselina mlecna a nekdo tvrdi, ze cviceni vadi, jine zacaly cvicit hned po sestinedeli, takze sama z toho nejsem moudra. Ja muzu po cisari zacit az po trech mesicich po porodu a chci zacit spis mirne, nic drastickeho a postupne pridavat, jak se mi bude zlepsovat fyzicka. A jestli si nejsi jista, co muzes cvicit, zasla bych na nejakou hodinu cviceni po porodu, tam bys mohla ziskat predstavu🙂
A jinak gratuluji k hubnuti! A jak zvladas dodrzovat predepsany jidelnicek? Nemas problem v kombinaci s kojenim? Ja bych asi nezvladala tolik jidel, obcas jsem rada, ze se odbiju chlebem se sunkou🙂

kituska20
16. únor 2017

@andrejka_je nevadí vůbec cvičila jsem od 5t po porodu až do dalšího těhotenství 🙂

88jani
autor
16. únor 2017

Já po šestinedělí šla hned do fitka a v pohodě. Jednou týdně tam zajdu, když mi to vyjde.. nepřeháním to, ale trošku posilování na zpevnění těla podle mě nemůže uškodit. Kojím a mléka mám, že ještě musím odstříkávat.

88jani
autor
16. únor 2017

@westie joo venku včera bylo krásně, takže jsem šla taky na necelé dvě hodinky ven s kočárkem. Večer jsem si udělala ještě pár dřepů doma, sklapovačky a šla jsem spát 🙂 no je fakt, že jsem zhřešila v jídle.. k véče byly tousty 😀 je super, když ti tchýně navaří, o tom se mi může jen zdát, aby mi někdo vařil 😅

andrejka_je
16. únor 2017

@westie ono malymu je uz pul roku, takze se to zvlada krasne, nektery jidla (pyre, kase, smoothie) si dava i se mnou, protoze tam neni sul, cukr..
Priprava je narocna, o tom zadna, ale chystam to i manzelovi do prace, tak to aspon vzdycky vezmu vse pri jednom 🙂
Zacatky byly sileny, po porodu jsem zacala hrozne jist sladky a v jidelnicku samozrejme neni ani prd 😲 ... ale za ty vysledky to stoji

westie
18. únor 2017

Tak jak se drzite?😉 Ja mela vcera "praseci den", protoze jsem snedla pulku pizzy a nelituju, hrozne jsem si pochutnala😀 (byla teda den stara, abych nejedla cerstve testo, ale i tak to bylo skvele). Dnes uz jsem zase najela na notmalni rezim a snazim se drzet dietnejsich jidel. Je u nas i lepsi pocasi, tak jsem s mamkou vyrazila na prochazku s kocarkem.

88jani
autor
18. únor 2017

Tak mně dnes umřel děda.. takže se cpu čokoládou a piju sklenku červeného..

westie
18. únor 2017

@88jani To me mrzi, uprimnou soustrast!

88jani
autor
18. únor 2017

@westie děkuju moc. Od zítřka opět začnu zdravě, ale dnes to nedávám

88jani
autor
4. dub 2017

Tak co holky, stále se držíte? Jaké máte výsledky? 🙂

lenatu
4. dub 2017

@88jani Ahoj, tak já se snažím držet, nabrala jsem na 65kg, ale přes břicho mám o -4cm a stehna -3,5cm. Tak jsem asi nabrala svaly a váha se zatím drží, chci zařadit jednou týdně detox (jeden den pít jen stavy a vodu) tak uvidíme 🙂 co ty?

88jani
autor
4. dub 2017

@lenatu tak já mám zatím jen dvě kilča dole. Hrozně sem teď ujizdela na sladkém. Ale procházky denně s kočárkem do kopců, začala jsem hodně smoothie si dělat, takže teď fakt musím tvrdě 🙂 hezky svaly jsi nabrala. To je super! Mně už se pomalu ztratila i Celulitida na zadku 😂

westie
4. dub 2017

@88jani Ja ted nejsem schopna nejist vecer - sice nic nezdraveho, ale logicky nehubnu, protoze jim jen chvili pred spankem. Ale dobra zprava je, ze dnes jsem oblekla jarni bundu, kterou jsem si koupila pred nekolika lety a nikdy mi nebyla lepe🙂

lenatu
5. dub 2017

@88jani taky musím zabrat, ale teď ta jarní únava ☹ se mi chce furt spát a prckovi rostou zuby takže jsem vyřízená ale stejně cvičit jdu, ale bojím se aby to k něčemu bylo když chybí spánek. Jinak jsem si mohla dovolit kalhoty vel 34 tak z toho mám radost 🙂 ale bojím se, že jak v létě bude dovolená a výlety tak abych zas nenabrala, to budu muset vymyslet :-/

hvezdicka64
5. dub 2017

Zkus začít třeba delšími procházky ještě když ted začíná být hezké počasí 🙂

dokument
5. dub 2017

@westie nejis vecer? (nekdy) 😲 jak se to da vydrzet?

astyna
5. dub 2017

mě se také nejlépe hublo při kojení - přece jen je to velký energetický výdej, nevyspíš se, hodně u mě dělaly i nervy, protože jsem pořád musela řešit, KDE kojit (syn je listopadový), to jsem dala dolů 12 kg z 14 jak nic. Pak se to taky stoplo - prostě pro tělo prý ideální váha, mi řekla doktorka. Tak nevím... Pak jsem dostala střevní chřipku a bylo všechno dole a váha jak na střední škole 🙂 a když jsem začala být na sebe pyšná, tak jsem znovu otěhotněla a už mám zase 6kg nahoře 😀

Za mě - hodně dělá pohyb, ale musím říct, že já chodila pomalu maratony a stejně se to v určitou chvíli fakt nehlo. Naopak já jedla pravidelně a hodně.

astyna
5. dub 2017

@dokument

máma, když chtěla zhubnout, nejedla po 5.hodině žádné jídlo krom ovoce a zeleniny. A zhubla takto 12 kg za rok 🙂

Strana
z4