Do léta postava snů i při kojení, s koktejlem nebo bez?
Ahoj holky,
mám 3 měsíce po porodu, dole mám 17kg a do léta chci shodit ještě 13kg. Jenže moje váha už 14 dní stojí na stejném čísle. Tak mi to trošku štve. Denně chodím na 1-2hodinky s kočárkem, koupila jsem si závaží na nohy, kočár schválně tlačím do největších kopců 🙂. Je tu někdo, kdo se snaží zhubnout podobně? Před otěhotněním jsem hodně cvičila, pila koktejly jako náhražku třeba večeře, tím jsem neměla chuť ani na sladké. Ale co kojím, tak bych vraždila i pro blbou čokoládu 🙂 všude čtu, že koktejly se při kojení nesmějí, tak to neriskuji, nebo máte nějakou zkušenost s nimi?
@88jani ja bych rekla, ze jidla mas malo. podle me ti chybi sacharidy. Tvuj jidelnicek mi prisel strasne malo. s tim, ze tomu odpovidaji i chute na sladke - chut na sladke (rychle cukry - coko, musli tycinka, susenky) vetsinou znaci, ze mas malo sacharidu (tech pomalych cukru - ryze, brambory, jahly, pohanka) behem dne. pridej si jidla a mozna se budes sama divit, ze najednou telo ozije (pri vetsi zatezi proste potrebuje vic energie, nemuzes porad pridavat jenom aktivity a a jidlo vubec). navic i prikojeni potrebujes o trochu vic energie (cetla jsem ze cca 500 kalorii na den, coz je napr. jeden banan)
Devcata, pridavam se.
Jak je to teda se cvicenim, kdyz kojim? Doktorka mi rikala, ze bych cvicit nemela (intenzivne), ze se neco uvolnuje do mleka a dite pak muze odmitat.
Jinak ja sla rodit na 99kg, mesic po porodu jsme se dostala na 85kg a ted za mesic a kousek jsem shodila na 80kg. Zaplatila jsem si jidlenicek a jde to perfektne dolu..jen to cviceni bych chtela zaradit 🙄
Jinak všem děkuji za nakopnutí,snad se povede i mě a všem přeji úspěchy.
tak co dnes máte k obídku? 🙂
@88jani Tak dnes jsem sice mela prima den, ale dost jsem se nalitala a cas sem nakouknout mam az ted. Ja dnes mela pres den sama mala jidla a az k veceri jsem si zvladla dat veprove maso s dusenou mrkvi a bramborem (mam zlatou tchyni, ktera nam obcas uvari, tak mam zasobu v mrazaku🙂). Jinak jsem dnes vyuzila krasneho pocasi a vyrazila na hodku a pul na prochazku. A co vy? 🙂
@andrejka_je Myslim, ze se uvolnuje kyselina mlecna a nekdo tvrdi, ze cviceni vadi, jine zacaly cvicit hned po sestinedeli, takze sama z toho nejsem moudra. Ja muzu po cisari zacit az po trech mesicich po porodu a chci zacit spis mirne, nic drastickeho a postupne pridavat, jak se mi bude zlepsovat fyzicka. A jestli si nejsi jista, co muzes cvicit, zasla bych na nejakou hodinu cviceni po porodu, tam bys mohla ziskat predstavu🙂
A jinak gratuluji k hubnuti! A jak zvladas dodrzovat predepsany jidelnicek? Nemas problem v kombinaci s kojenim? Ja bych asi nezvladala tolik jidel, obcas jsem rada, ze se odbiju chlebem se sunkou🙂
@andrejka_je nevadí vůbec cvičila jsem od 5t po porodu až do dalšího těhotenství 🙂
Já po šestinedělí šla hned do fitka a v pohodě. Jednou týdně tam zajdu, když mi to vyjde.. nepřeháním to, ale trošku posilování na zpevnění těla podle mě nemůže uškodit. Kojím a mléka mám, že ještě musím odstříkávat.
@westie joo venku včera bylo krásně, takže jsem šla taky na necelé dvě hodinky ven s kočárkem. Večer jsem si udělala ještě pár dřepů doma, sklapovačky a šla jsem spát 🙂 no je fakt, že jsem zhřešila v jídle.. k véče byly tousty 😀 je super, když ti tchýně navaří, o tom se mi může jen zdát, aby mi někdo vařil 😅
@westie ono malymu je uz pul roku, takze se to zvlada krasne, nektery jidla (pyre, kase, smoothie) si dava i se mnou, protoze tam neni sul, cukr..
Priprava je narocna, o tom zadna, ale chystam to i manzelovi do prace, tak to aspon vzdycky vezmu vse pri jednom 🙂
Zacatky byly sileny, po porodu jsem zacala hrozne jist sladky a v jidelnicku samozrejme neni ani prd 😲 ... ale za ty vysledky to stoji
Tak jak se drzite?😉 Ja mela vcera "praseci den", protoze jsem snedla pulku pizzy a nelituju, hrozne jsem si pochutnala😀 (byla teda den stara, abych nejedla cerstve testo, ale i tak to bylo skvele). Dnes uz jsem zase najela na notmalni rezim a snazim se drzet dietnejsich jidel. Je u nas i lepsi pocasi, tak jsem s mamkou vyrazila na prochazku s kocarkem.
Tak mně dnes umřel děda.. takže se cpu čokoládou a piju sklenku červeného..
Tak co holky, stále se držíte? Jaké máte výsledky? 🙂
@88jani taky musím zabrat, ale teď ta jarní únava ☹ se mi chce furt spát a prckovi rostou zuby takže jsem vyřízená ale stejně cvičit jdu, ale bojím se aby to k něčemu bylo když chybí spánek. Jinak jsem si mohla dovolit kalhoty vel 34 tak z toho mám radost 🙂 ale bojím se, že jak v létě bude dovolená a výlety tak abych zas nenabrala, to budu muset vymyslet :-/
Zkus začít třeba delšími procházky ještě když ted začíná být hezké počasí 🙂
mě se také nejlépe hublo při kojení - přece jen je to velký energetický výdej, nevyspíš se, hodně u mě dělaly i nervy, protože jsem pořád musela řešit, KDE kojit (syn je listopadový), to jsem dala dolů 12 kg z 14 jak nic. Pak se to taky stoplo - prostě pro tělo prý ideální váha, mi řekla doktorka. Tak nevím... Pak jsem dostala střevní chřipku a bylo všechno dole a váha jak na střední škole 🙂 a když jsem začala být na sebe pyšná, tak jsem znovu otěhotněla a už mám zase 6kg nahoře 😀
Za mě - hodně dělá pohyb, ale musím říct, že já chodila pomalu maratony a stejně se to v určitou chvíli fakt nehlo. Naopak já jedla pravidelně a hodně.

Shodila jsi v krátké době docela dost, tak je jasné, že se to jednou zastaví/zpomalí. Rozhodně bych se při kojení vyvarovala nějakých drsných redukčních diet, kojení je dost kaloricky náročné a to, že si tělo samo říká o čokoládu, je logické. Tělo tu energii potřebuje! Ježiši, kolik já při kojení sežrala čokolády! A kila přitom nahoru nešla (to až po skončení kojení, kdy jsem jen velmi málo upravila jídelníček oproti době při kojení, velká chyba, teď to vím, byla jsem líná a říkala si, že když stejně chceme brzy druhé, tak to nějak nebudu hrotit...takže po druhém porodu se do toho pořádně obuju!)
Spíš samozřejmě je důležité jíst pestře a pravidelně, 5-6x denně v menších dávkách. Nezdravé potraviny, pokud se ve stravě objevují, nahradit zdravější variantou.