icon

Jak efektivně zhubnout 7 kg bez cvičení?

30. bře 2025

Chtěla bych zhubnout 7 kg, mám 63 kg při výšce 175 a chtěla bych zhubnout. Snažím se jist méně, večer už nic. Zhubla jsem 2 kg, víc už ale nějak nejde. Nemam čas cvičit, raději se omezím v jídle.

Strana
z2
rebe
30. bře 2025

Při 175 cm máš BMI skoro na spodní hranici normy, po zhubnutí 7 kg už bys měla podváhu. Pokud máš pocit, že by tvá postava měla vypadat lépe, tak lepší cesta než hubnutí je právě to cvičení, posilování a tvarování postavy.

1pomnenka
30. bře 2025

Těžko, jsi štíhlá, není z čeho hubnout.

autor
30. bře 2025

To já se raději omezuji v jídle, ale stejně moc nehubnu. Možná máte pravdu, že není moc z čeho, ale nechce se mi cvičit. Připadám si jak matrona.

j.a.n.i
30. bře 2025

Když se ti nechce cvicit, tak se on budes muset smířit s tim, ze se budes blbe citit, no.

jancazao
30. bře 2025

Myslím, že je to provokace. 175/63 se cítíš jako matrona?

podaji
30. bře 2025

Hele ale vždyť nemusíš cvičit každý den. Na to abys něco dala dolů objemove stačí 3xtydne tabatu nebo HIIT po 20,25min. Prostě intervalovy trénink. Tím že budeš míň jíst akorát zpomalíš metabolismus a budeš naopak tloustnout sotva si dáš 2 porce navíc

me_druhe_ja
30. bře 2025

@jancazao buď a nebo nemusí být. Pokud necvičí, tak i klidně s 63kg na takovou výšku může vypadat nepevne.
Ale spíš to bude provokace.

autor
30. bře 2025

@jancazao Možná se divíš, ale neprovokuji. Prostě se necítím dobře.

jancazao
30. bře 2025

Nejhorší je povolené štíhlé tělo. Vyprdni se na “dietu” a víc se hýbej.

cilkat
30. bře 2025

KOstru nezhubneš a svaly shazovat nechceš... Hele tohle "necítím se dobře" zní spíš na psychoterapeuta, než na výživáře... Ano, chápu, že tvá postava se ti nemusí líbit. Ale nemyslím si, ež si pomůžeš zhubnutím. Myslím, že potřebuješ, abys našla svoje přednosti a pracovala na nich. Nebo pracovala na tom, co je špatně, což budou ale svalové disbalance, se kterými pomůže třeba fyzioterapeut, ne hubnutí (ano, můžeš mít vyvalené břicho, ano, můžeš mít povislý zadek, ano, můžeš mít široké boky - první dvoje je postoj, poslední kostra... ani jedno není tloušťka, i když opticky to tak vypadat může.).

hafika
30. bře 2025

@cilkat Souhlas, jen doplním, že vyvalené bříško nemusí být jen postojem, ale na vině může být i rozestup břišních svalů, kde je to potom při větším rozestupu na fyzioterapii nebo i operací (i když mně se menší rozestup spravil "jen" cvičením jógy, ale ze mě je lepší si nebrat příklad).

autor
30. bře 2025

@cilkat Já tlustá nejsem, ale přesto bych chtěla být hubenější. Možná to mám popletené v hlavě, já se proste vidím jinak a bojuji s tím celý život :(

reeeza
30. bře 2025

Cvič na zpevnění, ne nabrání hmoty. Lehká váha, rychlé kmity. Jóga. Tanec. Eliptický trenažér.

Pokud chceš hubnout, tak ke zhubnutí cca 500g/ týden bys měla mít příjem nižší o 500kcal než je tvůj základní metabolismus. To se dá spočítat na netu. Já mám 167cm a měla jsem 67 kg a zhubla jsem za měsíc na 64kg při denním příjmu cca 900kcal. Ale hýbala jsem se denně.

Právě k tomu snížení příjmu kcal je výborný sport nebo jakýkoliv pohyb! Můžeš si tak dovolit min 3 větší a výživný jídla denně a pod 1000kcal se vlezeš.

Stačí půl hoďka pohybu a máš 200 i víc kcal dole. Lepší než se ochuzovat na příjmu zdravých tuků, vitamínů i minerálů. Chce to i zvýšit proteiny. Zdravé tuky v avokádo, věcech, ořeších atp.

reeeza
30. bře 2025

Nechceš sem poslat fotku postavy? Nějak si neumím představit že bys při takovém bmi byla matrona. Ať se případně podchytí nějaká počáteční forma anorexie.

autor
Autor odpověď smazal
hasara33
30. bře 2025

@reeeza no radit někomu, že je v pořádku přijímat 900 kcal denně, což není mimochodem příjem vhodný ani pro dítě, je nejenom nesmysl, ale i nebezpečné 🙈 já věřím, že to myslíš dobře a jenom sis popletla bazální metabolismus a denní příjem 😉 bazální metabolismus je příjem, které tvoje tělo potřebuje k tomu, aby vůbec mohly fungovat životně důležité systémy a vše ostatní je to, co spálíš při běžných denních činnostech 😉 jsem si 100% jistá, že 900 kcal nepokryje ani tvůj bazální metabolismus natož něco navíc 🙏🏼 pokud v tomhle módu jedeš dál, tak ti důrazně doporučuji svůj příjem přehodnotit, protože je zoufale nízký a brzo se to nepříjemně projeví 😵‍💫
A další věc je, že bych neradila, že za půl hoďky pohybu někdo shodí tolik a tolik kcal, protože to je velmi individuální a ani hodinky nejsou spolehlivým ukazatelem. 😉

Zakladatelko, máš krásnou postavu, hubnutí zde není absolutně potřeba a pokud si nespokojená, doporučuji se překonat a začít cvičit, protože ti to přinese nejenom pevnější tvary, ale i větší psychickou pohodu, což podle mě potřebuješ nejvíc, hodně štěstí. 🍀

martinka_33
30. bře 2025

@hasara33 nesouhlasim s tebou snad ani v jednom bodě cos napsala 🙄 Podle me je totalni mesmysl radot komukoliv cokoliv, protoze kazdy to ma UPLNE jinak, takze pokud nekomu vyhovuje prijem 900kcal tak nekomu to proste staci. Ja mam nastaveno 1200 kcal s tim ze minimalne 3x tydne hodinu cvičim. Nevim nakolik ma vliv ze mam problemy se stitnou zlazou (leky beru, dle dr vse v poradku s nimi), do jake genetika nebo hormonalni rovnovaha, ale pokud bych jedla tolik kolik radi odbornici, pak to bylo tolik kolik jsem jedla a mela jsem nadvahu (74 kg při 165cm). Moje maminka je malá (160 cm) a štíhlá, ne hubená (60 kg) a sní mene jidla nez moje desetiletá dcera, nekdo ma proste metabolismus prirozene nastaveny na ukladani - az bude válka, bude se nam to hodit 😅
Co se tyka autorcine postavy, taky bych takovou mit nechtela... Nepogrebuje sice hubnout, za to zoufale zpevnit 💪💪💪 ale k tomu jsem si taky musela dojit, ze po tricitce uz nestaci jen nezrat, ze uz se musi i makat.

lv
30. bře 2025

Rozumím ti, tohle jsem žila celý život. Honba za štíhlostí, tuk i na drobné postavě, prostě "skinny fat". S tím pomůže jen to zpevnit, nadělat trochu svaly (+proteiny do stravy) a postava se rázem vylepší (a ostatní benefity pohybu asi zmiňovat nemusím).

autor
30. bře 2025

@lv Myslela jsem, že čím hubenější, tím lepší. Těch 7 kg by udělalo hodně myslím.

autor
30. bře 2025

Na jaké cvičení se prosím zaměřit, když chci zpevnit postavu?

hafika
30. bře 2025

Za mě vypadáš dobře, tlustá nejsi. Máš hlavně povolené břicho, tady ale můžou být i funkční problémy jako třeba diastáza, to by pak chtělo i fyzioterapii, protože nevhodné posilování může stav i zhoršit. Jestli tě neláká posilování, zkus zvážit třeba břišní tance, ty jsou na břicho makačka, naučí tě správně stát a hýbat se a přitom to není klasická posilovna.

hasara33
30. bře 2025

@martinka_33 nesouhlasit můžeš, ale fakta jsou fakta, a to že někdo jí málo na porce ještě neznamená, že je to málo i kaloricky 😉 nicméně 900 kcal prostě normální dospělé ženě, a už vůbec ne ženě kolem 170 cm, nestačí a dřív nebo později se takto zoufale nízký příjem projeví......v tom, že každý to má úplně jinak s tebou souhlasím, proto jsem třeba psala, že bych nikomu neradila, že spálí tolik a tolik kalorií za nějaké cvičení, protože to je silně individuální 😉

autor
30. bře 2025

@hafika Nemám povolené břicho, spíš asi vyžrané, neposiluji ho.

hasara33
30. bře 2025

Ideálně celotělové, silové 😉 máš-li možnost , zaplať si trenéra/trenérku ve fitku třeba 🙂

lv
30. bře 2025

To jo, ale zpevnit to bude vypadat nejlíp, silový trénink, činky, posilovací gumy

cilkat
30. bře 2025

Tohle není vyžrané břicho, ale může být hormonálně nebo fakt mizernej stav pánevního dna. Co záda - nebolí?
Klidně bych opravdu šla do něčeho typu tanec nebo gymnastika a podobně, co tě naučí primárně rovně stát. Ne do makání v posilovně na konkrétní svalové skupině. Fakt bych to nechala zkouknout nějakým fyzioterapeutem, nebo dobrým trenérem a zaměřila se na pánevní dno a CORE.

autor
30. bře 2025

@cilkat Myslíš, že mám špatné držení těla? Taky se mu zdá, že se hrbím.

autor
30. bře 2025

*mi zdá

autor
30. bře 2025

@lv Spíš zhubnout.

reeeza
30. bře 2025

@hasara33 já mám bazální 1400kcal. A 900kcal jsem měla na pomalé hubnutí. 500g za týden není nic drastického

Samozřejmě jsem přijímala víc kcal, ale ta 400kcal a víc mi ubral pohyb. Cítila jsem se skvěle a zase na to najedu.

Strana
z2