icon

Jak efektivně zhubnout 7 kg bez cvičení?

30. bře 2025

Chtěla bych zhubnout 7 kg, mám 63 kg při výšce 175 a chtěla bych zhubnout. Snažím se jist méně, večer už nic. Zhubla jsem 2 kg, víc už ale nějak nejde. Nemam čas cvičit, raději se omezím v jídle.

Strana
z2
hafika
30. bře 2025

právě že ho neposiluješ, tak máš oslabené svaly tzv. core a břicho se vyvalí, i když jsi hubená. Měla jsem podobné břicho s diastázou (rozestup šikmých břišních svalů, spousta žen ho má po porodu), při tom jsem nebyla tlustá. Je to pro ni typické, že jsi jinak hubená, ale bříško můžeš mít jak v 5. měsíci těhotenství. Pomůže jedině cvičení (u těžších případů se zvažuje i operace). Fakt to nejde zhubnout

hasara33
30. bře 2025

@reeeza pakliže máš bazální 1400 kcal, tak denní spotřeba energie bude velmi hrubým odhadem 1800 kcal, ale to samozřejmě hodně závisí na tvých denních činnostech 😉 čili tvůj denní příjem pro zdravé hubnutí by měl činit cca 1400-1500 kcal 🙂 doporučuji kalkulačku od Michaela Tótha, tam to přesně uvidíš i s rozložením makroživin 😉
500 g za týden není nic dramatického v případě větší nadváhy, což ty vůbec nemáš, takže ty bys měla zdravě hubnout cca 1 kg za měsíc 🙂
900 kcal je opravdu zoufale málo a jestli chceš vybudovat svalovou hmotu, což bohužel hodně žen podceňuje, tak s takovým příjmem žádnou nevybuduješ🤷🏼‍♀️

autor
30. bře 2025

@hafika Diastazu ale nemám, pak tedy jenom ochablé svaly. Zkusím to cvičení, pomalu, postupně.

dashyyy
31. bře 2025

Mám 170cm/60kg, nepotřebuju hubnout ale akutně nabrat svaly a zpevnit, cvičím rok a půl s trenérkou, tahám fakt váhy (na svý poměry) a ty změny jsou mazec.. břicho ale mám v hrozném stavu, vytahanou kůži - převis jako kráva, široké strie, trošku diastázu a liparokélu, zachrání to jedině abdominoplastika a na tu já jít nechci, tak cvičím a hlídám si jídlo podle KT, abych se cítila ve svém těle dobře

autor
31. bře 2025

@dashyyy Já jsem si dala výzvu, začnu cviky jako dřepy, sklapovačky, našla jsem toho na netu hodně.
Psaly mi tady, že budu mít diastazu, což je úplný nesmysl, ráno kouknu do zrcadla a ploché břicho z profilu i rovně. Jako nechápu, zbytečně jsem sem dala včera foto, úplně mě dorazily, jaká jsem hrozná. Možná jsem dala blbou fotku, ve vytahaných kalhotách 🫢

zuzineckah
31. bře 2025

pokud se s temito parametry cítíš jako "matrona", pak je problém v hlavě, ne ve váze...

martinka_33
31. bře 2025

Tu diastazu poznas kdyz si lehnes na zada a zatnes svaly jakoby ses chtela zvednout do sedu a pak tesne nad pupikem das prst a jestli tam je prohluben tak mas rozestup brisnich svalu. Jestli tam dira neni tak nemas. Ja tam strcim malicek takze ho mam 🙄

dashyyy
31. bře 2025

já mám ráno břicho taky krásný a večer už ne, prostě ho ty svaly neudrží.. sportovals někdy? Jestli ne, tak bych se bála začít sama, udělat správně dřep, aby si člověk nehuntoval všechno kolem, není úplně jen tak, lehy sedy jsou za mě nejhorší možné cvičení snad co existuje, to snad je dobrý jen na to si odpálit záda

autor
31. bře 2025

@martinka_33 Mám to tvrdý jak skála, včera jsem si dělala test.

autor
31. bře 2025

Mám prostě jen kůži která není zpevněná a to mi dělá mini bříško. Ale nic vypuklého, takže žádná diastaze.

autor
31. bře 2025

@dashyyy Nesportovala jsem, začnu zlehka postupně..

dashyyy
31. bře 2025

doporučím začni pod dohledem, fakt nejlepší co pro sebe můžeš udělat.. mám kolegu, který nikdy nedělal nic, fakt žádný sport a začal chodit do fitka, má trenérku a je sám paf, jak velký rozdíl to je, když ti někdo řekne co a jak, pohlídá, že to fakt člověk dělá dobře.. alespoň pár lekcí

reeeza
31. bře 2025

@hasara33 určitě jsem to tedy popletla a teď jsem v tom už nadobro zamotaná 🙃

Každopádně mi vycházelo 1400kcak na chod organismu atp a že mám být 500kcal v deficitu, abych zhubla.

Když jím těch 1300, 1400kcal tak si váhu držím a nepřibírám. Zhubnout se mi podařilo až s deficitem a to vycházelo na cca 900kcal.

Ale nepřipadá mi to nijak dramatické, jedla jsem normálně i kalorické potraviny, avokádo, vejce, ořechy, sýry, čokoládu každý den..maso, luštěniny atp. Ale pohybem se to krásně shodilo.

Denně jsem měla hodinovou procházku rychlou chůzí a k tomu jsem ob den 30 minut byla na eliptickým trenažéru a obden posilovala plus jogovala dohromady třeba hoďku, hoďku a půl.

cilkat
31. bře 2025

Shrbený ramena tam myslím trochu taky byly, ale ono to souvisí s tím pánevním dnem - jak nemáš oporu "dole". tak zakulatíš ramena a povolíš hlavu dopředu.
Na klasický slapovačky bacha, pokud nejsi zvyklá, potáhneš je zády a jen víc vyvalíš břicho, místo abys ho naposilovala a zatáhla ... pokud podle internetu, jdi spíš plank, "ježdění na kole v lehu na zádech" a podobný. Rozhodně se skrčenejma nohama - natažený jsou hrozná páka a táhnou to pak ty záda místo břicha.

ninive211
31. bře 2025

Při výšce 175 cm chceš vážit 56 kg??? Proč??? Chceš být kostra potažená kůží? Jinak spíš začni posilovat, zpevňovat (a tím můžeš paradoxně nějaké kilčo nabrat, i když nemyslím si, pokud nepojedeš nějaké extra váhy).
Ŕekla bych, že máš problém v hlavě a se svým sebevědomím. Píšeš, že máš nezpevněnou kůži a "minibříško". To máme asi každá, zejména v době před a při MS. A večer. A při větším množství sacharidů či nezdravé stravy....Tobě při tvé startovní pozici 63/175 postačí lehce cvičit, zpevňovat, dostatečně pít a nepřecpávat se jednoduchými cukry (sladké). To, proč ti nejde "hubnout", je nasnadě, nemá moc co, zřejmě máš zpomalenější metabolismus. Ono při obezitě se sedm kilo hubne jako nic, na hranici podváhy tělo automaticky zařadí stopku...
Rada: vykašli se na váhu (kg) a spíš se zaměř na centimetry a prostě na vysportovanou postavu (mně se to radí, taky ji nemám, ale já nejsem nešťastná z váhy, která je na hranici podváhy, že jsem "tlustá")

autor
31. bře 2025

@cilkat Ja se proste hrbim, na to musim davat pozor, ale diastazi nemam. Ty cviky na panevni dno nejsou urcite na skodu, zkusim to, proc ne.

autor
31. bře 2025

@ninive211 Ahoj, asi mas pravdu, jako nejsem tlusta, ale chci lepsi postavu, ale to pujde jenom cvicenim, bohuzel ja cviceni nesnasim, ale pokud chci vypadat lip, tak bohuzel bez cviceni to asi nepujde. Chci taky kondici, neni mozny abych se zadychala kdyz vybehnu schody, to je ostuda.

hafika
31. bře 2025

Tak když nemáš ráda cvičení, zkus třeba nějaké tancování. Mě třeba chytly břišní tance, jsou fajn na posílení břicha, středu těla a srovnání postavy a přitom to není jen nudné cvičení v tělocvičně. Akční je třeba zumba, ale na mě je to moc skákání. Na protažení a zpevnění středu těla a pánevního dna je fajn i jóga, jsou různé směry a taky je to jiné než cvičení v tělocvičně. Mě třeba fungovalo chodit jednou týdně někam (dřív jóga, pak tancování) a zbytek třeba jen 10-15 min cvičit doma na protažení a zpevnění středu těla ( mám problémy se zády).

hasara33
31. bře 2025

@reeeza ano máš v tom zmatek, protože mícháš dohromady rozdílné věci a evidentně ti to nevymluvím😉 každopádně pokud si tedy přesvědčená, že pro dospělou ženu je zdravé přijímat 900 kcal denně, tak pak hodně štěstí do budoucna 🙂

reeeza
31. bře 2025

@hasara33 no mám trochu 🙂

Těch 900kcal je vždy jen při hubnoucí období, čili ne dlouhodobě. Takže se to dá krásně vydržet a vleze se do toho normálně vydatná strava plná vitamínů atp. Za mě super 🙂 A pak zase jedu těch max 1400kcal na udržení váhy.

rebe
31. bře 2025

@reeeza Dost mě mate, jak píšeš "vždy jen při hubnoucím období" - co to znamená, jak jako vždy? Přece když zhubneš zdravě, bez jojo efektu, tak není potřeba střídat hubnoucí období s jinými. Zdravé je si váhu udržovat, ne vždy při hubnoucím období tělo totálně vyhladovět a pak to řešit znovu a znovu.

reeeza
31. bře 2025

@rebe souhlasím s tebou, naštěstí s jojo efektem nemám zkušenosti.
Měla jsem 72kg a zhubla na 68.5kg. Pak jsem měla pauzu. Pak jsem hubla z 68kg na 64kg. To mám teď. Za 2, 3 měsíce zase plánuju zhubnout tak na 60-62kg, a to už bude konečná 🙂

prejeta_zaba
31. bře 2025

Začni chodit do fitka, ideálně na nějaký kruháč, kde bude polovina stroje, polovina cviky na core. To uvidíš výsledky za 2 návštěvy.

twiggytka
1. dub 2025

Podle toho, co píšeš hubnout určitě nemusíš. Já jsem na tom hůř :P Momentálně se rozhoduju mezi ozempicem a transplantací stolice od štíhlé dárkyně, prý to pomáhá.

Strana
z2