icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

bachovy_esence_poradna
6. črc 2016

@palosek taky doporučuju pilates 😉
nebo případně plavání
posilování pánevního dna
jízda na kole

broskvicka6791
6. črc 2016

Závidím všem, co mají před sebou v hubnutí 3 kila🙂. Mě čeká ještě 18 kilo. 7 kilo je zatím pryč. Beru to u sebe jako obrovsky úspěch🙂. Ja jsem si stoupla na váhu někdy v březnu a to byla pro mě poslední kapka: na váze 95,7 kilo😲. Hruuuza. Pořad unavená, taková roztekla. Tak jsem hodně ubrala na stravě, tedy až moc a zjistila jsem, ze nehubnu vůbec. Páč jsem byla podvizivena. Koupila jsem si knížku od Břicháče a začala pravidelně po troškách jíst. Metabolismus se naštěstí vzpamatoval a snad to konečně dám a budu zdravá a spokojená a nebudu se za sebe muset stydět🙂

kristynahn
6. črc 2016

@dokument Jé tak to máme dost podobně s tím kojením. Malá má od narození menší váhové přírustky, už jsme s tím byly i v nemocnici, ale nic nenašli, prostě není velký jedlík. I teď ve skoro 4 měsících si vypije cca 90 ml na dávku, ale klidně i 30 nebo 60. Přes den by mohla být u prsu i co dvě hodiny a taky hodně blinká, někdy si říkám, že opravdu vyblinká vše co snědla..Právě ani nemůžu moc z toho jídelníčku ubírat, protože jsem zkoušela třeba odpoledne a hlavně večer vynechat sacharidy, ale mě bylo potom tak špatně z hladu, že jsem to nedávala...Už takhle jsem v těch 5 ráno hrozně hladná, což mi právě vadí, protože si myslím, že to taky není u hubnutí dobré.ale moc nevím jak to udělat jinak.
@drzticka81
NO nás nalévaly plnotučným mlíkem už v porodnici právě na podporu kojení, tak jsem to tak nějak přijala za své a pokračovala v tom i doma. Ani mě nenapadlo to nějak řešit. Možná je to ale stejná pověra jako to, že pokud bude člověk cvičit, tak přijde o mléko..

martina468
6. črc 2016

@broskvicka6791 taky mam pred sebou dlouhy beh..15kg potrebuji schodit,a taky zavidim tem,co jim po porodu zustane jen treba 5kilo

crawler
autor
6. črc 2016

@palosek Pavli,moc Tě vítám 😵máš krásnou váhu 😉 ze cvičení za sebe doporučuji pilates - neuvěřitelně formuje a přitom by absolutně nemělo ohrozit kojení 😉 co se týče jídla, tak jíš myslím skvěle,jen to chce čas- jsi chvilku po porodu 😉

crawler
autor
6. črc 2016

@kristynahn Moc Tě tu vítám! jídelníček máš krásný - samozřejmě lepší by bylo poo si dát ovoce namísto čokošky nebo tu čokošku vybrat vysokoprocentní a dát si fakt třeba jen čtvereček. Jinak- jsi brzy po porodu - dala bych tomu čas - 9měsíců váha rostla - těch 11kilo bylo asi jen dítko, obaly a voda - proto to šlo dolů rychle a ten zbylý trošek bude asi už tuk a tomu bych dala víc času. Doporučila bych hodně odpočinku - já byla s miminkem hodně hyperaktivní a myslím, že tělo bylo ve stresu - že víc bych hubla s dostatečným spánkem...no a pohyb - jak píši pro @palosek za mě pilates. S nějakou fakt cardio aktivitou bych na vašem místě počkala,ale je to asi individuální - jen soudím dle sebe.

crawler
autor
6. črc 2016

@dokument to je úúúžasný!!! Moc gratuluji a je jasný, že to půjde jedna báseň! Já teď stojím a kolísám mezi 67,2kg až 67,9kg 😀 Budu nadšená až to klesne pod těch 67kg...cítím se skvěle a plná energie váha neváha...A jak dlouho jsi hubla těch prvních 5kilo? Jako na to, že bez sportu, tak je to perfektní výsledek 😵 Až ještě i mákneš, tak to bude mazec 😀

crawler
autor
6. črc 2016

@broskvicka6791 já hubnu 15kg (z toho už 8kg je pryč), takže taky mazec,ale ono ty poslední 3-5kg je prý nejhorších, tak se máme na co těšit 😝

crawler
autor
6. črc 2016

@kristynahn důležitý je pitný režim - o tom žádná a vápník, aby nedocházelo k odvápnění u tebe, ale plnotučné výrobky určitě nutné nejsou, takže tam můžeš kalorie určitě ušetřit 😉

crawler
autor
6. črc 2016

@martina468 mě poobou porodech zůstalo nahoře skoro všechno (jasné- mínus dítě,placenta, voda) - přibrala jsem v obou případech víc jak 20kilo a dost přes deset mi vždy zbylo 🤐 😠

palosek
6. črc 2016

@crawler ahoj 😉 Třeba včera jsem si dala sviznou hodinovou procházku s kočárkem a 5letou dcerkou k nasim. Mamka...já nemam nic upečeno. Rikam, super. Pak vytáhla Milku a ve čtyřech jsme ji spraskali 😝 Pak znovu hodina chůze domů... A piti jen čistá voda. Kojeni v pohodě. A ráno 71kg. Ale to jsem spíšvypotila. Asi nneníuúplně dobře,ze jsem už nic nejedla. 😢 Ale už dřív jsem vypozorovala, ze když po 17 hod.už nejim,jen pijí,tak váha ubývá. Vzhledem k veku (39), mám i obavy,aby se váha srovnala. Ono kdyžjjsem mivala 65kg,tak jsembyla dost nervni i na dděti,toi za to nestojí. Ale 66- to se dalo vydržet 😀 😀 😀

broskvicka6791
6. črc 2016

@crawler mě po 3 dětech zůstalo taky asi 15, ale únava, manžel přišel o práci a rok jsme žili jen z úspor, do toho začal chlapec trochu zlobit s ženskýma a ejhle rázem ne 15, ale 25 kilo nahoře. No a teď už konečně chodím do práce a řekla jsem si, že jsem jemu i dětem obětovala až moc ze sebe samé a teď je řada na mě, abych byla trochu sobec a zase se našla🙂

broskvicka6791
6. črc 2016

@palosek já budu za 70 až 72 šťastná jak blecha, podle té chytré váhy je to moje ideální váha🙂

dokument
6. črc 2016

@crawler od 17.3. tohoto roku si pisu jidelnicek na tech kalorickych tabulkach

palosek
6. črc 2016

@crawler to jsi Evi, s tou vahou fakt dobrá. Jájsem na sebe mměkká, furt si říkámvvždyť ještě kojím.... 😅
@kristynahn Caro si taky dávam,ale s polotučnym mlékem. Me to bez mleka nechutná. Když jsem Caro přestala pít při minulem kojení, šly hned dva kila dolů. Asi moc spěcháme na návrat do kondice. :(

palosek
6. črc 2016

@broskvicka6791 jako já už se nedivim,ze je tak snadné pribírat... Člověk druhým doma vychystava a na sebe nemá čas...k tomu nejaky ten stresik... A váha jde nahoru o stošest. 😉

crawler
autor
6. črc 2016

@palosek ono každý jsme jiný,ale jinak bych rozhodně plošně neaplikovala nejíst po 17.nebo 18.hodině- vždy záleží v kolik jdeš spát. Pokud bys šla ve 20.hodin tak je to ok,ale jinak tělo hladoví - takže sice asi na začátku tímto zhubneš, ale podle mě je to na jojo efekt- tedy u mě na 100% 🙂 ale jinak k té milce - hlavně, zda jste si pochutnaly - však to určitě není každou chvíli, takže když už, tak si hlavně nedělat výčitky 😉
@broskvicka6791 děláš dobře, že se soustředíš už víc na sebe - zasloužíš si to😉

@dokument tak to je fakt moc pěkný a zdravý úbytek,jen tak dál 😉

A pro motivaci k pohybu - včera taková delší "procházka" - celkem 30,46 km - první 2km se gpska nechytla. Čas je včetně pauz na jídlo i čůrání, takže reálné tempo bylo kolem 6km za hodinu - což pro mé krátké nohy v praxi znamená rychlou chůzi 🙂

crawler
autor
6. črc 2016

a ještě článek na téma sport a kojení 😉

http://rungo.idnes.cz/beh-a-kojeni-cxt-/behani....

broskvicka6791
6. črc 2016

Ženy, Boženy, tip na dobrou véču pro celou rodinu: cukeťák jinak: cukety 2ks, tvrdý sýr 20 dle, 3 vejce, vločky 5o g, dala jsem špaldové, nastrouhat na hrubo, smíchat a do síra vykapat. Pak placky na plech a s kysaným podmáslím je to luxusní. Slabé celá rodina 🙂

drzticka81
6. črc 2016

@broskvicka6791 super, zrovna zitra jsem je chtela uplne stejnym zpusobem zkusit s bramborem na obed 🙂)))

palosek
6. črc 2016

@crawler super článek 😉 Prostě vše s rozumem.. 😉
@broskvicka6791 vypadají lákave. Taky mám doma pěknou cuketku a říkala jsem si,jak ji zítra připravit. 😉

palosek
6. črc 2016

Znáte tenhle blog? http://www.kristinacechova.cz/2016/06/30-dni-se... Me na kopl,když jsem se davala do formy po třetím ditku. 😉

dokument
6. črc 2016

prave jsem videla na fb

dokument
6. črc 2016

muj dnesek:
snidane - ovesna kase s malinama (50 g vlocek, 100 ml mleka dnes 1,5%, nesladim)
svacina - chleba s maslem (mazu malinko, skoro vubec) a tvaruzkama, okurka prerostek 1 ks
obed - kureci prso na kari, ryze s rozinkama, porek, po obede domaci nanuk tvarohovo rybizovy (odtucneny tvaroh, slazeno 2 lzickama medu na celou vanicku tvarohu, z jedne vanicky je asi 8 nanuku)
svacina - mrkev, jabko, lzicka slunecnicovych seminek
vecere - cuketove platky s kurecim masem a syrem (eidam 30%), maso, co zbylo od obeda, kousek, nakrajeny na platky, platky syru, oboji na platky cukety asi 1 cm silne, posypala jsem chilli korenim a v troube na sucho chvili), pul tmave kaiserky (zbytek, chleba dosel 😀 ) s troskou masla, rajce. A protoze jsem mela malo tuku dneska v celkovem pomeru, tak jeste asi 15-20 g arasidu (nesolene). A jeste pres den jsem sem tam uzobavala maliny.

dokument
6. črc 2016

jo a jetse odpoledni svacina 100 ml kefiroveho mleka. Dnes jsem mela premiru bilkovin v celkovem souctu

margarithka
7. črc 2016

Zaujalo mě, jak se tady bavíte o Caru- já teda pila při kojení meltu, ale kaloricky to vyjde skoro stejně. Ovšem jak tady někdo zmínil, že to je kalorická bomba- ano, v suchém stavu 100g určitě, ovšem kolik si dáváte- lžičku? dvě?
A jinak vápník- je zde i mák- který je na tom lépe, než mléčné výrobky- dále různá semena a dokonce i košťálová zelenina- viz. http://ona.idnes.cz/sedm-potravin-pro-zdrave-ko...

margarithka
7. črc 2016

Teď mi došlo, že vy asito Caro zaléváte rovnou mlékem- tak to je jiná. Já meltu zalila vodou a pak přidala trochu mléka.

dokument
7. črc 2016

@margarithka j to delam stejne, vodou a pak mleko doliju. A nesladim, prijde mi to sladky samo o sobe 😅

crawler
autor
7. črc 2016

já dnes:

sn: tvaroh odtučn. rozmíchaný s mlékem polotuč., vločky, dobrá vláknina, semínka,lžička medu
sv: meloun + cizrnka (tvarohovo cizrnový dezert - 1125kj)
o: brambory ve šlupce,dušená mrkev, krůtí plátek
sv: proteinový koktejl, 2hrsti arašídů nesol.,meloun
**běh 5km**
ve: slunečnicová kostka,lučina linie (silnější vrstva), šunka 96%, okurka

crawler
autor
7. črc 2016

@margarithka
@dokument já dělám Caro též s vodou a ca 15ml mléka1,5%...ale osobně mi tedy moc nechutná,udělám si ho tak 1*za 14dní, aby mi chutnalo, tak bych ho musela dost osladit 😝 Jaký má Caro přínos? je to jen zdravější alternativa instantní kávy?

Strana