Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
Ty jo holky ja se asi pod 75kg nedostanu :-/
pozitivum pro dnesni den rano na snidani byla jahlova kase z mleka s burakovym maslem a bananem 😀 konecne jsme nezacala necim nezdravim
@martina468 ale neboj dostaneš... chce to čas.. nabraná kg taky nebyla hned, ale postupem času .. tak to bude i u hubnutí.. možná o něco delší... ale půjde to..důležité, že první krok k tomu si už udělala
tak jsem se teda dneska hecla. K snidani tmave pecivo s lucinou. Ke svacine jogurtovy napoj a k obedu kure s ryzi. Na muj predchozi jidelnicek, je tohle vyborny. Zelenina bude holt az k veceri :(.
Vecer 10km behu a nejake to posilko 🙂
Kraasny slunecny den!
Rada se pripojim. Jidelnicek si sestavuju sama (kaloricke tabulky kontrola...) a dnes mam:
Snidane - ovesna kase - 40 g vlocky jemne Emco, 100 ml 3,5% mleko, 100 ml voda. Kasi nesladim, trosku strouhaneho kokosu a skorice, jedno nahrubo strouhane jablko.
Svacina - slunecnicova bulka 70 g, vejce slepici na tvrdo 50 g (1 ks), 5 - 7 g masla, cervena paprika 50 g
Obed - fazolovy gulas 300 g, chleb spaldovo zitny 70 g
Svacina - jablko 1 ks, tvaroh odtucneny 100 g, lzicka medu (do tvarohu, nebo troska cukru, tak 2 g staci)
Vecere - kureci maso dusene (prsa bez kuze) 60 g, ryze paraboiled varena 100 g, arasidy nesolene 5 g, k tomu salat - ledovy sal. 80 g, okurka salatova 50 g, rajce 1 ks, cervena paprika 30 g, olivovy olej kavova lzicka.
Kdyz nesnim salat k masu a ryzi, dam si ho jako druhou veceri. Mozna tam dam i kousek syra (eidam 30%), to se uvidi jak budu mit hlad 🙂
@martina468 100% dostaneš!!!😉
@crawler dekuju. Bezchybny? nevim no, snazim se podle tabulek. Pisu teda jen to, co mam rada a jim a ne co bych nikdy nesnedla 😀 Ty tabulky mi to hlidaji.
Mam 166 cm, pred tehotenstvim 58 - 60 kg (nevazila jsem se hned od zacatku, tak nevim presne), po porodu a asi pulce sestinedeli 63 kg, za dobu kojeni (kojila jsem 18 a 1/2 mesice) 73 kg. Temer rok po odstaveni porad 73 kg. Ted hubnu od 17. 3. dle kalorickych tabulek, necvicim nebo sporadicky (ale hodne chodim, tak tezko rict) a hlidam si slozeni stravy. Cil mam 60 kg (byla bych spokojena i za 63 - 65) a zatim do dnesniho dne ubytek 4 kg, tj. mam 69. Mam jedno dite, v tehotenstvi jsem pribrala 12 kg (72) a to prvni a jedine dite jsem porodila v 37 letech. Pro predstavu... asi nekdo ve 25 ma jinou rekonvalescenci, metabolismus a tak, nez ja ve 39 ted...
@dokument Přijde mi, že v našem věku to je těžší kvůli úbytku energie. Na stranu druhou - je to takové zvláštní uvnitř - jak člověk s věkem k sobě dokáže být laskavější a méně kritický, tělo se najednou formuje mnohem lépe.
Vždy jsem měla silné nohy, měla jsem z toho zaděláno na mindrák. Teď nechápu, mám je lépe po tom půl roce formované, než před 20 lety a témeř o 15 kg lehčí.
@crawler asi neporadim :-/ ja si namocim
vlocky do vody pres noc,rano si je rozmixuju a bud na plotne si ji umicham a nebo si.ji dam.do mikrovlnky,ochutim ovocem nebo skorici...
@crawler Den předtím - ráno namočit v mléce, večer uvařit a druhý den si ji vzít s sebou.
Holky chci se zeptat,stravujete se jen dietne?Prave tak premyslim,jestli se nestravuji spatne :-/ Vyradila jsem bile pecivo,nejim sladke,a spoustu veci jsem nahradila.Treba snidane: misto sladkeho peciva si delam ovesne kase,mugcake...Obed jim.normalni,ale mensi porce,vecere se snazim lehci,treba dusenou rybu,2knackenbroty treba se sunkou,vejcem...Je pravda,obcas vynecham svaciny...zhubla jsem od brezna 5kg a ted mi vaha 14dni stoji..:-/
@crawler mas to hezky akorat Flora light by u nas okamžitě letela, vždyť v tom neni nic dobrého at uz hubnes nebo ne
@martina468 no sladké také nejím, ale to jen díky tomu, že na to nemám chuť a hlavně místo.. jsem plná natolik, že bych ho ani nedala.. jinak ho mohu... já mohu úplně všechno...
dodržuji minimum pravidel.. jako, že ovoce max ráno a dopoledne.. pečivo téměř vše kormě čistě pšeničných výrobků... uzeniny jen kvalitní, ale ty jsme jedly vždy...
nesladím.. ale to jsem nesladila ani před tím..
@adenka84 koukala jsem na tvuj.blog,na jidlo 🙂 krasa 🙂,sem tam.kouknu,jako inspirace,super 🙂Mozna by nebylo na skodu,kdybych si nechala.jidelnicek taky sestavit 🙂
@martina468 zítra mě čeká po 4 týdnech první kontrola.. jsem zvědavá na výsledek.. kolik kg je dole a kolik z toho je tuk..
mě to vyhovuje na maximum... jím to co jsem jedla před tím.. omezení téměř řádné a o to mě šlo. protože omezovat se jde jen po určitou dobu.. jak se člověk vrátí k běžnému stravování je hubnutí konec..
jím co mě chutná, na co mám chuť... jen si porce vážím dnes už něco i odhadnu..
jinak na fotkách v albu nemám vyfocené polévky.. ty jím každý dne.. jsou nezbytností..
@adenka84 teda super 😉 a zitra pisni,jak si dopadla 🙂takhle by Mi To taky vyhovovalo 😉 prosimte,co je to ten vecerni chleb,teda spise..kde ho sezenu?
@martina468 jé to chléb který je vhodný bez obav jíst večer spolu s kneckebrotem.. jinak by se nemělo večer jíst žádné jiné pečivo
chutná v celku dobře.. ale jinak než běžný chléb.. musí se více kousat..což také není od věci..
já ho kupuji v Makru, mají ho v Bille, Tescu (spíše ve velkém Tescu), Albertu, Globusu
@martina468 vypadá takto
Ahoj holky. Ja jedu také podle jídelníčku. Mám sestavený rámcový od vyzivove poradkyně. Jím mnohem víc než před tím a hubnu.
Snídaně mi nejvíc chutná ovesna nebo jahlova kaše s javorovym sirupem/medem, orechy, rozinkami/goji.
Svačinu např. Ananas s cottage, jahody s ke firem, atd.
Na oběd mám taky asi 25 variant.
Odpoledne např. Z itny chléb s kozim sýrem a rajčata a večeře např. Cockovy salát s hlivou.
Na každé jídlo mám několik variant. Mám tam hodně zeleniny a dost mléčných výrobků. Musím říct, ze mi všechna jídla chutnají a nemám vůbec chuť na sladké.
Skoro každý den cvicim 15-20 min. Podle Kynychove.
Jím takto od konce února a mám dole 11,5 kg tuku a cm také hezky ubývají.
@pav_la souhlas já také jím mnohem více a hubnu... a doufám, že to tak půjde každý měsíc...
nehladovým netrpím, nic si neupírám.. já tedy nepoužívám ani med. před tím mě poradce také varoval.. nepotřebuji ho tedy a nikde mě nechybí... jinak to bude asi dosti podobný jako to mám já 🙂
@martina468 já jsem osobně toho názoru, že občasné vykopnutí si z kopítka jedině prospěje, takže pokud miluješ třeba na snídani crossanty, tak proč si je třeba 1* týdně nedopřát? Můj synovec je fitness trenér a on má 1* týdně prasící den = resp. ke snídani a dopo svačině toho zpráská, aby nakopnul metáč a líp to spalovalo - po zdravé snídani sní třeba hned za sebou, tatranku,snickersku,kit kat😉 Jinak celý týden má velmi striktní jídelníčky a hodně silového pohybu. Tělo i mysl ukojí a rozhodně nepřibere. On má metabolismus úžasně rozjetý - já bych to v našich případech nedělala takto extrémně, ale vyhradila bych si 1 v týdnu,kdy si prostě povolím trochu uzdu 😉
A dál mne napadá, že Ti váha stagnuje jen z toho důvodu, že si tělo chce chvilku od hubnutí odpočinout. Vytrvej a ono se to zase spustí směrem dolů😉
@terezapetrova děkuji a máš svatou pravdu - já margaríny běžně vůbec nekupuju - spíš si kupuji lučinu a i pravé máslo,ale nevím proč - zkusila jsem po ní sáhnout a ani mi nechutná, takže podmazávám jen tak minimalisticky, aby se mi na to přilípla zelenina a šunka, ale abych necítila tu umělou chuť...no až kelímek vyplácáme, tak půjdu zase do lučiny-miluju tu česnekovou 😵
@adenka84 mně právě také poradkyně zjistila, ze jsem "podvyzivena" a ze začátku jsem měla problém i ty porce snist.
Jam mám ten med jen ráno u kaše a to 5g. Vyhovuje mi, ze tam mám také vše, na co jsem byla zvyklá, např. všechny druhy masa. Samozřejmě jsem zařadila i potraviny, které jsem nepouzivala.
Jsem fakt spokojená, ještě bych tak 7 kg dolů chtěla a pak se to může zastavit.

@mcellinka díky