Líčení na svatbu. Líčily jste se samy nebo jste měly vizážistku?
Dobrý večer, moc prosím o Vaše zkušenosti se svatebním líčením - líčily jste se samy nebo jste měly vizážistu/ku? Běžně se moc nelíčím a dnes jsem byla na zkoušce a jsem z toho dost nesvá, tvrdila mi, že na fotky musí být líčení silnější, což chápu, ale necítím se v tom dobře a to mi nedělala nic moc výrazného, ale i tak. Slzí mi oči a celkově mi to přidalo tak 10 let. Ale trochu se přeci jen bojím, že když se nalíčím sama, že to tolik nevynikne. Děkuju, J.
@johan7 Ja se licila sama,a super vysledek-na fotkach vypadam presne tak jak jsem chtela..o liceni se zajimam ale profik nejsem,kazdopadne vedela jsem, jak to liceni chci mit a ze si to vytvorit umim,nakoupila kvalitni podkladovou bazi,make up co mi sedi a fixator make upu a liceni mi vydrzelo cely den i noc uplne v poho. Vizazistka i mne totiz na zkousce tez nalicila ve stylu “panda”- cerne stiny,zlate k tomu v koutcich a to muj pozadavek byl jemne decentni,prirozene tony... takze pokud uz pri prvni zkousce nedokaze odtusit co a jak,tak bych bud zkusila jinou a presne ji po teto zkusenosti rekla co nechcete a nebo bych se licila sama 🙂
@johan7 Bez umělých řas, jen řasenku
Jsou i české youtuberky co dělali líčení.
Hodně taky záleží na barvě vlasů.
Podle mě taky záleží, v jakém stilu plánujete svatbu. My ji měli na statku v zahradě, "pseudohistorické" šaty jsem šila oboum sama, nalíčená jsem nebyla vůbec a česala mě manka. Všichni jsme si to moc užili, já neřešila, jestli si nerozmažu make-up, když se rozpláču nebo zpotím... A fotky jsou taky hezký.
Ale je to hodně o stilu svatby - k formálnímu oblečení by ten makeup možná chyběl i mě.
@johan7 Zkouška líčení za dva litry??? Když ještě k tomu to dopadlo hrozně...to bych snad odmítla zaplatit nebo prostě ať to od maluje a udělá znovu. Základem by mělo být ctít požadavek klientky a vše průběžně konzultovat vč. barev, přece pokud je požadavkem jemné, decentní líčení, tak nemůže nikdy vzniknout výsledek "ala štětka z E55)
@tulikiss U mne taky výsledek na svatbu byl trošku jiný jak na zkoušce, kde jsem byla nadšená. Jako na svatbe mi to taky sluseli, ale bylo to "jiný". Nakonec jsem úplně zapomněla si před focenim (které bylo po obědě) premalovat pusu, takže na fotkách mám úplně hole rty, chtěla jsem jen jemné líčení rtů oproti výraznějším očím, tak mi doporučila jen růžový lesk, který samozřejmě vydržel chvilku, přes jídlo vůbec
Ja byla u vizazistky, chodim k ni i na plesy, mrkni na Nikolu Milackovou.
Kvalitní zákald je strašně důležitý, jinak na fotkách vynikne každá chybička pleti. Takže určitě doporučuju profesionálky, která umí líčit pro focení. Líčení rtů, očí a obočí pak musí doladit podle tvých požadavků. Umí nalíčit i tak, aby sis připadala nenamalovaná, jen tak nějak hezčí, určitě tomu dej ještě šanci 🙂
@johan7 záleží, jestli se umíš nalíčit sama dobře a nebo ne. Když ne, vizážistka je určitě lepší nápad. Zkus jí říct své představy a že se ti to takto nelíbí, když to nepůjde zkus jinou. Já osobně se líčila sama a kamarádky pak ode mne chtěly kontakt, kdo mne líčil... 🙂 Já osobně vizážistky moc nemusím, nějaký ten rok jsem dělala modelku a za mne je málokterá fakt dobrá. Za ty roky už bych řekla, že sama vím, co mi nejvíc sluší a v čem se nejlépe cítím. Ano je pravda, že výraznější líčení je na fotkách hezké, ale ty se vdáváš kvůli fotkám? Za mne není nic horšího, než "umělá" nevěsta, kterou nastávající manžel skoro ani nepozná...
@g_m Moc děkuju za zkušenost. Já jsem jí říkala, že se v tom moc necítím a ona, že si to sedne a pokud budu chtít, tak to ve svatební den uděláme jemnější, ale sázet na to nechci no...🙂 byla milá, snažila se, ale celkový dojem z toho nemám moc dobrý, resp. asi na to jen nejsem zvyklá, ale radši bych volila přirozenost i za cenu, že to na fotkách nebude až tak výrazné.
@ladyhacek hodne vyrazne oci byt prave nemusi. Ja jsem je puvodne chtela vyraznejsi, ale vizazistka me presvedcila pro decentni - v podstate dost presne jako postovala @hojda v tom druhem videu. A bylo to super. Profi makeup, ktery vydrzel cely den jak mel a pri tom decentni, neprervany a fotky nadherny. spis je to o osobnim vkusu.
@johan7 jestli jsi nebyla spokojena na prvni dobrou, tak bych fakt nespolihala na to, ze o svatebnim dni ti to sedne. Zaplatila jsi poradny prachy prave pro to, abys presne vedela jaky to liceni chces a jaky bude. A ne aby ses "nechala prekvapit". Za ty dva tisice si mela slecna poradne pohrat - koneckoncu je to jeji reklama. zvlastni ze te nepozvala jeste aspon na jedno sezeni abyste to doladily a vedely presne co a jak. O svatebnim dnu uz nebude moc casu na opravy. Kamaradka takhle nebyla presvedcena o kadernici, sla k ni a pak se 20 minut pred obradem rychle sama precesavala 🙈 toz tak ;) radsi bych koukla po jiny.
@johan7 Tak, jak to popiuješ, mi její přístup nepřipadá v pořádku. Nechávala jsem se líčit několikrát a vždy byl postup takový, že udělala pečlivý základ, ten jme si schválily, a pak začala líčit oči, nejdřív úplně jemně, skoro neviditelně, vždycky nechala kouknout a já si řekla, jestli výrazněji, nebo už stačí. Pak jsme řešily rtěnku, zase jsme začaly od jemnější, s tím, že vždycky může přidat. Protože přidávat kze snadno, ubírat moc ne.
@blondynka400 Přesně tak! Chudák byl včera z toho dost nesvůj a to je to poslední, co bych na svatbě chtěla, abysme oba byli otrávení, co že to mám na obličeji 🙂
Tak zalezi na tom, ci potrebujes aby to na fotkach bolo vidiet 🙂 ja to nepotrebujem, ale chcem byt "krasna". Takze budem mat teda pani co ma nalici ale rozhodne nie vyrazne - mam jemne crty tvare a vseobecne som taka mala, drobna, vyzeram jak decko, tak keby si dam vyrazny makeup, tak budem s prepacenim vyzerat jak k**va.
Já se líčila sama jen jsem malinko zvýraznila oči. Líčila se běžně dostupnou kosmetikou. Ten den poprchalo, foukal hodně vítr, svatba venku. Makeup to vydržel, na fotkách vypadam přirozeně, zároveň nalíčene. Když jsem vídala na beremku některé nevěsty, které vypadaly jak masky za nehorázně peníze a přitom nenalicene takové pěkné holky, vůbec jsem o vizážisté ani neuvažovala. Kamarádku která se nikdy nemaluje zmatlala, že vypadal jak pomeranč. Než odjela na obřad cely obličej si smyla a byla krásná nevěsta.

@dzogobela Moc děkuju za tip. Podívám se, jsem z Prahy. Tahle právě také nebyla levná, jen zkouška vyšla na 2000,-. Ale přítel jak to viděl, tak říkal, že to klidně zaplatíme znova, jen ať vypadám jak já 🙂