Prdíky se zhoršují, čím by to mohlo být?

kikuskaamikuska
26. črc 2017

Ahojky maminky prosim o radu. Mame doma 3 mesicniho chlapecka ktery trpi na prdiky ale opravdu dost a jeste ke vsemu dost place i kdyz prdicky treba nema. Krasne nam roste, nekdy az moc. Je plne kojeny masirujeme brisko, cvicime s nozickama kapali sme espumisan nepomohl, biogaya taky nic babycalm taky nic, nahrivame brisko, ale nic nepomaha. Cely den skoro jen chovam nosim utesuji sem uz vycerpana a navic se nas bobik uz docela pronese 6,5 kg. Jde mi hlavne o to, ze kazdy rika ze kolem toho 3mesice to bude lepsi ale nam se to porad zhorsuje. Kazdy mesic ho to trapi snad o neco vic. A navic nam ted zacal dost ublinkavat. Nevite nekdo cim by to mohlo byt? Jim kvalitne casto a ne nic nadymaveho. Piju kojici caje.

pucmelinka
26. črc 2017

@kikuskaamikuska Jak dlouho jste dávali biogaiu? Nám zabrala až po 14 dnech...
Známý malá taky hodně trpěla a po kojícím čaji to prý bylo ještě horší...

nikki2304
26. črc 2017

Ahoj, my na tom byli stejně. Nepomáhaly kapky ani masítování. Pak mi ale tchýně poradila hadičku na prdíky. Koupíš v lékárně do 50Kč. Je to taková tenká hadička, kterou po čárku strčíš lehce malému do prdelky a vypustíš ho jako balónek🙂. Tohle jediné nám opravdu zabralo.
Používali jsme ji vžy hlavně na noc asi až do 6.měsíce kdy prdíky zmizely.

kikuskaamikuska
autor
26. črc 2017

@pucmelinka no uz mame druhe baleni takze uz dlouho. vyzkousela sem to i bez kojiciho caje, kazdy den sem vysadila jednu potravinu ze ktere by to mohlo byt a nic. Jinak se zapomnela napsat ze nejim nic mlecneho pprotoze mam alergii ale laktacni poratkyne mi rekla, ze tim to byt nemuze ze mlecne vyrobky prdiky zhorsuji. Mysleli jsme ze to bude lepsi az se malej bude vic hybat ale neni uz se nam sam otoci na bok i krasne konickuje ale neni opravdu se to horsi.

ellive
26. črc 2017

Zkuste tejpy.

pucmelinka
26. črc 2017

@kikuskaamikuska u nas to pohybem nebylo,malej se na bok otacel hned,jak jsme se vratili z porodnice...
Nam pomahalo pokladat na brisko,uklidnil se a usnul...ale to bylo v dobe,kdy jeste neumel zvednout hlavicku...

verinikki
26. črc 2017

Pokud dáváte vigantol, doporučuju zkusit na týden vysadit - je léto, stejně stačí v pohodě půl hoďky na sluníčku. Možná Vám to pomůže, mám kamarádky, které to zkusily a zabralo to. Pokud by to pomohlo - jsou pak lepší alternativy jako baby D Jamieson, atd.

kikuskaamikuska
autor
27. črc 2017

@verinikki,pucmelinka, na brisko davame casto ze zacatku rval jak tur ale ted uz konickuje chvilku pak zase rev. Nosime v klubicku nekdy si prcne i bez place ale vetsinou to je se strasnym krikem. Ze spani zacne hrozne plakat a kdyz si hrajem tak se rechta a pak najednou strasnej plac svijeni, zveda nozicky az skoro nad hlavu a tlaci. Vigantol jsme uz taky zkouseli vysadit a nic, ale zkusim znovu vysadit na ten tyden. Dost me to trapi kdyz vidim jak ho boli brisko, clovek si rekne ze za 3mesice trosku otrne ale cim je starsi tak je mi ho vic a vic lito☹

anetpierowska
27. črc 2017

@kikuskaamikuska zkuste nosit v satku. Take pomaha. Třeba place protoze,chce vetsi kontakt.

kittyy17
27. črc 2017

Oba moji kluci trpěli na prdy i když byli plně na UM, po podání vigantolu oba prořvali celou noc, toho staršího biogaia ucpala na tři dny. Oběma zabral Infacol, může se přechodně dávat dvojnásobná dávka, dostávali dvojité dávky téměř pořád... Ten mladší se kroutí ještě teď v osmi měsících, ale trvá to jen chvilku, vyprdi se a je to dobrý, akorát ho to budí... Pozoruji zhoršení po jogurtu
Doporučuji vysadit vigantol, tuto zkušenost má hodně kamarádek v mém okolí, dají se koupit v lékárně jiné přípravky s vitamínem D

wwercaa
27. črc 2017

@kikuskaamikuska máme ten samý problém, ale s rozdílem, že přes den už skoro vůbec nepláče, spíš se kroutí po večerech a po ránu. Ale jsou to asi 2 týdny zpátky, co jsem jo nosila celý den v náručí.
Taky dáváme biogaiu, nezabral espumisan, babycalm ani infacol.
Vysadili jsme Vigantol, místo něj dávam Vitamin D od Terezia.
U nás jednoznačně zabírá rektální rourka, masáže a nahřívání vůbec nepomáhají . Ještě zkuste homeopatické čípky Viburcol-jsou na zklidnění a na bolení 😉 nám občas pomůžou, hlavně na noc.Nebo homeopatika 😉 Jsou to neškodné léky.

kikuskaamikuska
autor
27. črc 2017

@wwercaa my mame problem hlavne ve dne v noci docela dobre spinka sice se treba hodinu krouti ale neplace jakoby to zaspi. Kojim v 8 vecer ve 3 rano a pak o pul7 cca a pres den v rozmezi 1,5-3 hodiny jak si rekne. Nejhorsi to je ale den potom co se vykaka to cely den u kazdeho prdnuti place. Ted i cca 3 tydny u kojeni zacne plakat a place do te doby nez si odrihne. Kakame cca 1x za 3 dny nekdy i 5dni, kdyz nepocitam trosku uprcnuti. Ale pry plne kojene mimi kaka teba jednou za 10 dni. Rourku jsme nezkouseli z toho mam strach protoze nas je strasnej kopac kdyz ho prebalujeme je to docela honicka😀 a ty ostatni vitaminy D jsou volne prodejne?? Nebo musim k doktorce pro recept? Kazdopadne vam vsem moc dekuji za rady🙂

valentova2014
27. črc 2017

@kikuskaamikuska : Zdravím i my měli problémy s prdíkama a to dost . Žádné kapičky nám nepomáhali nic. Naše babička nám poradila Fenyklový čaj a musím říct , že jsme od té doby měli klid, žádné kapičky jsme nepotřebovali a vařila jsem jen Fenyklový čaj. Nevím jestli jste zkoušela nebo ne ,ale každopádně jsem se nedočetla. Tak zkuste třeba to 🙂
Hezký den K.

kikuskaamikuska
autor
27. črc 2017

@valentova2014 a v jakem mnozstvi jste prosim davali?? A jak casto. Ja ho pila asi tyden a taky nic. Kazdy rika musite vydrzet, ale nikdo nerekne jak dlouho 😀. Muj zachytny bod byly ty 3 mesice a ono porad nic. Zkusime cajik a vysadit ten vigantol a uvidi se snad uz bude lepe a budeme mit doma spokojene miminko.

wwercaa
27. črc 2017

@kikuskaamikuska vitamín D je volně prodejný v lékarně 😉
já jsem koupila malýmu dětský fenyklový čajík v lékarně a dáva sa 1 pytlik na 200ml vody louhovat 5 min. a je fakt slabounký. Teď jsem v Kauflandu narazila na dětský čaj od Teekanne takový mix fenyklu, anýzu a kmínu a také je celkem dobrý a slabý vhodný pro miminka 🙂

anetpierowska
27. črc 2017

Ale lepsije,kdyz ho bude pit maminka. Miminko,ktere je kojene,by meli dostavat caj,vodu...az se zavedenim prikrmu,protoze to zatezuje ledviny. Zkuste nosit v satku,krasne se v te poloze vyprdi😉

dandaa
27. črc 2017

Lepsi nez fenykl je samotny odvar z kminu.Dat malemu po lzickach a krasne se vyprdi.Sama ho zkus take pit.Nas maly ma 6tydnu a jedine co mu davam jsou probiotika biopron a problem s prdy mel jen parkrat a zabral kmin.

eithelwing
27. črc 2017

Já už zkoušela všechno možné. Dcera má taktéž 3 měsíce a trávení se opět zhoršilo. Možná bylo na vině i očkování, které prý vybíjí střevní mikroflóru, kdo ví. A také jsem slyšela, že tříměsíční koliky jsou i proto tříměsíční, že ve 3. měsíci kulminují, ale kdo ví.
Každopádně máme za sebou fenyklový čaj, heřmánkový čaj, kmínový odvar, masáže, nahřívání, Biogaiu, Babyycalm, Espumisan, Infacol. :D Teď to je tak, že po kojení popláče, dudlík a cvičení pomůžou, pak si hraje, pak to na ní zase přijde, cvičíme, masírujeme (Pupík nebo olejíček s anýzem a kmínem). Když je krize, vezmeme ji do babyvaku, posadím se s ní na balon, pohoupu a ona se vyprdí. Někdy ani neprdí, ale prostě jí jen bolí bříško.
Načetla jsem toho spousty - kojit tak, kojit onak. Spousta lidí, i odborníků, si totálně protiřečí v tom, co by se s takovým dítětem mělo dělat. Ještě mám připravená homeopatika, asi je taky zkusím. A jinak budu doufat, že to přejde třeba s příkrmy.
Zkoušela jsem i mléčnou dietu, nic se nezměnilo. I tak jím velmi opatrně.
Tak už to pomalu přestávám řešit, protože mi přijde, že rady ostatních jsou sice zajímavé, ale hlavní je být v klidu. Když jsem já klidnější, tak nakonec i dcera tak nějak klidněji prdánkuje. :D Je to někdy dost o nervy, navíc se k tomu přidal neklid při usínání.
Jo, teď se mi to mluví, dnes to totiž celkem šlo. 🙂 A jindy bych brečela a mlátila vzteky a vyčerpáním hlavou do zdi. To nastoupí manžel a chová místo mě. :D

valentova2014
27. črc 2017

@kikuskaamikuska : Zdravim, davala jsem porad,udelala jsem cajik klasicky do hrnicku a nechala chvilku vychladnout a vlazny cajik jsem nalila do flasky. Davala jsem pořád neublíží mu to. A my jsme se pak i vyspali 🙂 . Tak pokud budete zkoušet drzim palce 🙂 at mate klidecek uz 🙂

frndafrrr
27. črc 2017

Kojila jsem po skromnu, bohuzel ke 3mes.se nedopracovala, ale doporuji pit kminovi odvar-my z nej 2xdenne delali UM, nahradit vigantol,hlidat svou stravu a nejlip vydrzet...Travici trakt dozraje...
@pucmelinka v týdnu se dítě neotočí úmyslně, max.se přetočí, neboť je nestabilní...

ladyhacek
27. črc 2017

vysaď mléčné výrobky (syn také trpěl na prdíky a bolení břicha a až te´d ve 2 letech jsme přišli na alergii na mléko

zkusto nebo mu může vadit něoc jiného z tvé stravy - za měřila bych se i na tuto možnost

pucmelinka
27. črc 2017

@frndafrrr mame od fyzioterapeutky i detske potvrzeno,ze se otaci spravne,ne z nestability...

kikuskaamikuska
autor
27. črc 2017

@ladyhacek jak jsem jiz psala mlecne vyrobky nejim alergii mam primo ja na mleko. A co se tyce jidla tak jsem postupne vysazovala potraviny ktere jim az na lepek te jediny sem nezkousela.

kikuskaamikuska
autor
27. črc 2017

@eithelwing no neklid pri usinani se nam pridal zrovna dnes😀 ale ted me napada ze to zhorseni mohlo byt zhruba po ockovani. Ale kdo vi. Prijde mi ze kazdy den na maleho zabira neco jineho, ale trva vzdycky dlouho nez prijdem na to co.

ladyhacek
27. črc 2017

@kikuskaamikuska celou disuzi jsem nepročítela.
tak jedině zkusit ten lepek - cca na 4-6 týdnů. jinak až se začne více hýbat tak se to zlepší. 5-6 měsíc
hodně dávaj na bříško. asi to tu již padlo, ale píši co jsem dělala já.
cvičení, masíže, teplé obklady asi víš nechat pořádně odříhnout. mě malý tkaot říhnul málo a pka brečel a když jsem slyšela to krknutí tak jsem se až divila.
Pila jsme fenyklovo-kmínový čaj (nepila jsem kojenecké), nám zabírá espumizan, ale cche to jeden ,,prášek´´ tak týden -14 dní aby jsi poznla zda funguje.
Vzpomněla jsem si, že u nás byli také problém vajíčka a pak pozor hodně na houby! To bylo peklo jak plakal- chudáček.

kikuskaamikuska
autor
27. črc 2017

@eithelwing jeste se zeptam a ted teda davate nejake kapky, probiotika nebo caje?

kikuskaamikuska
autor
27. črc 2017

@ladyhacek no nas malej uz pochvilce kojeni se zacne kroutit a plakat bud si pak prdne a nastane strasny krik nebo ho dame brknout a place nez si odbrkne. Takze kdyz mi usne u prsa tak ho musim probudit a dat ho odbrknout, ptotoze by se po chvilce stejnak vzbudil s placem. No chce to asi proste vydrzet nekdy to zkoncit musi🙄

eithelwing
27. črc 2017

@kikuskaamikuska U nás je to podobné a přijde mi, že dceru taky to očkování rozhodilo. Neměla teplotu, ale přišlo mi, že jsme s trávením úplně na začátku.
Jinak teď kapu Infacol nebo Espumisan, ale v noci na to kašlu, neotravuji ji tím. A dávám biogaiu. Už tak ze zvyku. Vigantol jsem nevysadila, kamarádka z farmacie mi řekla, že ty jiné preparáty vyjdou na stejnou. Ovšem neberu železo na svou anémii, to nadýmalo i mě a dcerku taky hodně. To bylo peklíčko. Já sama piju fenyklový čaj, ale také ne pořád.
Celkově bych řekla, že moje dcera nejvíc reaguje pozitivně na cvičení, vysazení kávy z mého jídelníčku a když má strava není příliš bohatá na cukry a tuky.

sajul
27. črc 2017

Nosit v klubíčku, v šátku, zkusit BKM (bezplenková komunikační metoda) při všem se dítě krásné vyprdi

lucka662006
27. črc 2017

Existuje 4 mesicni kolika, kulminuje na 3-4 mesici. Meli jsme ji. Okolo 5. mesice zcela presla. Moje obe plne kojene deti kakaly denne. Nevim, jestli 1x za 5 dni nezpusobuje boleni...

kittyy17
27. črc 2017

S alergii na mléko je obvyklá i alergie na vajíčka, zkuste vysadit vše co obsahuje vejce, ale to už fakt nevím co můžete jíst abyste vůbec měla mléko...