V jakém věku dát dítěti první mobil?
V kolika letech jste pořídili dítěti první mobil?
Děkuji
Ve 4. třídě. Do té doby to nebylo potřeba. Do školy sice chodila sama, ale na cestu po sídlišti nepovažuju mobil za potřebný. Cestu do kroužku taky zvládala, kdyby tam nedorazila, dá mi učitel hned vědět. Pak už jsme se začali domlouvat co nakoupit, jestli může odpoledne sama k babičce apod.
@anonym_autor V 5 letech. Co jsem otěhotněla tak na mě pár lidí tlačilo aby uměla zavolat kdyby se něco dělo. Ráda pořád žvaní s babičkou nebo s mým manželem když má v práci pauzy, tak jsme jí zařídili i paušál.
Myslím že věk není ta hranice, která by byla určující. Nejstarší dostala mobil v sedmi letech, protože byl covid, mě během měsíce odešli tři notebooky do křemíkového nebe a chtěla jsem, aby měla možnost dělat online i pokud by se rozhodl opustit mě další počítač. Mladší telefon v osmi letech nemá, i když s tím jak začíná chodit sama na kroužky, ho nejspíš brzy dostane.
Obě děti ve 4. třídě.
Od 2. třídy má tlačítkovou Nokii, jen kvůli tomu, aby byla v určitých situacích na příjmu nebo mohla zavolat ona nám, kdyby se něco dělo. Chytrý telefon dostane asi až v průběhu páté třídy, než půjde (možná) na osmileté gymnázium. Zatím ho nepotřebuje.
Od doby co zacla chodit sama do zusky, takze cca 4 trida, syn zatim telefon nema, a jelikoz zapomene i vlastni hlavu, potrebovala bych ho nejlip ocipovat jak pejska…ale zatim ho zvladam mit pod fyzickym dohledem …
V první třídě dostala mobil od tchyně,ale moc ho nepoužívala,aktuální začal být ve 3 třídě.
Protože moje děti vedu k samostatnosti a jezdí po Brně samotné. Mobil je pro mě samozřejmostí. Hlavně když jsem mimo celý den, řeším provozní věci na dálku. Obě holky od 1. třídy. Při nemoci byly holky taky samotné doma, tak ať můžou volat, kdyby byla potřeba.
V 5 letech, kdyz jsme sli vencit nebo se projit na pul hodky s manzelem, abychom vedeli, ze doma je vse ok
Od 5-6 let když začali fungovat sami doma.
@zmrzlinka Ty necháš 5 leté dítě samotné?
Ve druhé třídě, ale už to byl chytrý mobil, takže zároveň jsme i nastavili limit
Dcera v 10 letech, syn dostane teďka k 9.narozeninám (konec 2.třídy) proto, že od příštího roku bude ze školy už chodit sám, doteď chodili se sestrou nebo jsem ho 2x týdně vyzvedávala já. A nechceme mu mobil dát "jen tak", je to docela hodnotná věc a dostane ji tedy k narozeninám, jako ho dostala sestra. Jinak by ho myslím ještě ani nepotřeboval, na hry kdyžtak má tablet. Jinak za mě je ideál tak těch 10 let, od 4.třídy už u nás mají děti např.svoji vlastní aplikaci Školy online s žákovským přístupem, aby si sami kontrolovali např. zadané domácí úkoly nebo novinky a aktuality...vyžaduje se tedy i jejich aktivita a samostatnost. tedy je potřeba, aby dítě mělo buď mobil nebo aspoň doma přístup k internetu.
Aby dítě mělo svůj mobil už v 6, 7 letech, mi ale přijde naprosto zbytečné. K čemu?

@anonym_autor Než šla do čtvrté třídy. Předtím nebyl důvod - do a ze školy jsme chodili s ní. Od čtvrté třídy se vypravovala sama, tak aby jsme jí měli trošku pod kontolou. Samozřejmě ho chtěla dřív, ale vydrželi jsme.