Jak řešit medové zuby u čtyřletého dítěte?
Ahoj holky jsem zoufalá už teď vím že mi každá bude nadávat že jsem zanedbala dítěti zoubky ale není to tak. Byl Kojen do třech let, papal sladkostí, slazené čaje a šťávy. Od prvního roku čistíme zuby dvakrát denně ve třech letech se mu začali vybarvovat zuby do žlutá tak jsme pořád čistili a myslela jsem si že to bude v pohodě ale pak už to bylo horší v naší lokalitě nemáme zubaře nepřijímají nové pacienty. Teď má shnilé rozdrolené zuby jedničky a dvojky je mi strašně smutno a je mi ho líto že má takové zuby každý mi říká že to nevadí že to vypadne. On pujde teď do školky a budou se mu děti smát. Jinak zuby čistíme ve vzteku nedá se ani pořádně vyčistit boji se. Chtěla bych ho vzít na nějakou kliniku kde tohle dělají pod celkovou anestezii. Ale nemam tolik peněz kord jsem samoživitelka.

Za me to zanedbane je. Nejde o to, ze nemuze vzniknout kaz, ale ze se musi resit. Aktivne zubare hledat, i kdyby jste meli jet busem dve hodiny. Sestru s neosetritelnym ditetem zubarka odeslala do fakultky. Tam teda silene cekaci doby (pres rok), ale tak se neplati, myslim te vubec nic. Bez vlastniho zubare to ale nepujde.
Jsou to zuby zanedbane takže za to můžeš ty sama sladkostí a šťávy to je zlo.je to na vytržení a modli se aby neměl i tiý druhé takové protože už je to i v dásních....
Sežeňte si zubaře, každého půl roku na prevenci je nutnost. Nemuselo to dojít tak daleko. Pak postupujte podle jeho instrukcí, co se zoubky dělat dál. Do 6let daleko, než bude mít stálé zoubky.
@natalie090 Jak řešit? No urychleně najít zubaře, který zuby vytrhá nebo opraví, co opravit půjde. To jako 4 roky nechodil k zubaři?
Ufff chudák, okamžitě na dentální hygienu a sehnat zubaře stůj co stůj
Určitě bych zkusila oslovit vaší zdravotní pojišťovnu a ty vám pomůžou vyhledat zubaře
Nevím odkud jste ale Praha Nemocnice Motol by vám určitě pomohla.
Zubař ke kterému chodíš ty ho nevezme? Jednej urychleně jinak si bude muset nechat v dospělosti udělat implantáty nebo bude bez chrupu. Mě asi nevadí, že si je pořádně nečistí, ale vadí mi to, že nebyl ještě u zubaře. Dnes se chodí s dětmi vlastně hned jak jim nějaký naroste
Zubař ke kterému chodíš ty ho nevezme? Jednej urychleně jinak si bude muset nechat v dospělosti udělat implantáty nebo bude bez chrupu. Mě asi nevadí, že si je pořádně nečistí, ale vadí mi to, že nebyl ještě u zubaře. Dnes se chodí s dětmi vlastně hned jak jim nějaký naroste
@jolcap od prvního roku co měl jsme hledali zubaře a žádný nás nechtěl vzít do teď jsme hledali až jsem teď volala a v pátek nás vezmou. Je mi strašně zlé a smutno s toho že jsem to zanedbala 😢😢 nechce si je čistit protože ho to už i bolí kvůli tomu nechce ani jíst.. teď v pátek jdeme už k zubaři konečně ale nevím jak to zvládne když se boji otevřít pusu. Nemam peníze na to aby podstoupil celkovou anestezii.
@jolcap od prvního roku co měl jsme hledali zubaře a žádný nás nechtěl vzít do teď jsme hledali až jsem teď volala a v pátek nás vezmou. Je mi strašně zlé a smutno s toho že jsem to zanedbala 😢😢 nechce si je čistit protože ho to už i bolí kvůli tomu nechce ani jíst.. teď v pátek jdeme už k zubaři konečně ale nevím jak to zvládne když se boji otevřít pusu. Nemam peníze na to aby podstoupil celkovou anestezii.
@natalie090 celkova anestezie se dela u oprav zubu i v nemocnici. Ale je tam dlouha cekaci doba a potrebuje zadanku, tak si ji zkus u zubare zaridit.
Kdyby se zoubky opravdu poctivě čistily, tak si taky myslím, že by se tohle nestalo. A co se týče toho, že žádný zubař nebere nové pacienty, bohužel, je to běžná situace, ale rozhodně by to neměla být výmluva. V takovém případě se prostě musí hledat dál, klidně i v širším okolí. Nakonec na to totiž nejvíc doplatí dítě, a to je škoda.
K zubaři dojíždíme s děckama 180 km. Jsem neřidič, jedno mimino a jeden autista. Absolvujeme to 2x ročně. Nehledej výmluvy proč to nejde. Okamžitě k zubaři. Už tak má, chudák, zaděláno na problém.

Co ho objednat aspoň na dentální hygienu? Je divné, že horní má špatné všechny a dolní v pořádku. Tam tipuji, že bude chyba právě při tom čištění. Dívala jsem se, že třeba Josenika bere nové pacienty. A některé zdravotní pojišťovny ti na dentální hygienu přispějí / proplatí ti ji. A třeba by se tam pak dalo domluvit, že ho vezme i zubař.