icon

Jaká je šance, že dcera chytne neštovice?

25. dub 2025

Dneska nějaký hloupý nezodpovědný otec byl v čekárně u lékařky se synem který měl v aktivní fázi neštovice! Nechal ho tam válet po zemi a hrát si s hračkami, samozřejmě to nebylo videt a dcera si též hrála i s hračkama který ochmataval🫣 já mám každým dnem rodit takze když jsem si všimla že je celý vysetý tak sem úplně strnula hrůzou 😫. Nechápu jak tohle dnešní rodiče mohou dopustit otec se vymlouval že je úplně mimo a že manželka mu nic neřekla a bla bla bla já jsem tak naštvaná to že chytne malá neštovice by mi bylo úplně fuk jenže porodit a nepustit svoji starší dceru k té mladší a přijít o zážitek seznámení mě úplně psychicky rozložil, ne-li hůř aby si to třeba nevzala tak že už jí nechci a že mám jiné mimi ( dcera 3,5roku) . No prostě jsem tak strašně naštvaná a zároveň se mi chce furt plakat! Omlouvám se za výlev ale nemám to komu jinému říct. Tak snad se stane zázrak a nic z toho nebude. 🙏🙏🙏

Strana
z4
tereza0111
25. dub 2025

Tak otec mel doma dite, ktere mu onemocnelo a prislo mu logicke vyrazit k pediatrovi, nejak mi neprijde ze by si za to zaslouzil titulovani jako nezodpovedny idiot.... Spis bych asi zvazila jestli je rozumne lezt do cekarny nemocnych deti tesne pred porodem. Proc neresis spis sebe, jestli si treba pediatricce nemela zavolat a vzhledem k situaci ji nepozadala at vaz objedna uplne na zacatek ordinacnich hodin? Ted tam bylo dite s nestovicema, ale mohlo tam byt taky xy mnohem horsich nemoci...

sedouana
25. dub 2025

Co budeš dělat, až budeš mít dítě ve školce? My jsme byli měsíc a půl doma kvůli agresivnímu streptokokovi, kterého chytlo starší dítko ve školce a hrozila nám hospitalizace, protože ho nešlo udolat penicilinovymi antibiotiky, musel se pak po 3 týdnech bije s ospenem nasadit klacid a když by nezabral ani on, tak nemocnice. Poslala jsem tam dítě po měsíci a vrátilo se mi opět s tím samým a ještě s neštovicemi. Mám matkám ve školce taky nadávat do idiotů? Taky jsme přišli o celou zimu, nešli jsme nikam ven, taky jsme přišli o Velikonoce...prostě v životě není vše, co si naplánujeme a spousta rodičů o tom ani neví, že v tu chvíli to dítě neštovice má.

sedouana
25. dub 2025

S neštovicemi musíte k lékaři vždy.....protože neštovice podléhají hlášení na hygienu, to jen tak na okraj...slova pediatra.

j.a.n.i
25. dub 2025
@klokanka31

@j.a.n.i Tak ne všude mají dva vchody...

@klokanka31 Tak zakladazelka sama psala, ze se s infekčními vecmi chodi druhym, takze ho tam maji.

ajja87
25. dub 2025

Chápu, že se bojíš,ale co když treba tatínek nebo i maminka nevěděli, že mají pouze volat? já kdybych to nevěděla od švagrové, že volala své doktorce,tak bych u prvního dítěte taky šla k doktorce, protože bych si myslela, že mi musí dceru prohlídnout... já třeba spoustu informací o různých nemocích jsem se dozvěděla kupodivu až tady na koníkovi při druhým dítěti 🫣 Dcera třeba měla spálu,pro těhotné nebezpečná,taky přišla do kontaktu s těhotnou tetou, aniž by jsme nejdřív věděli, že spálu má...no a nenadělali jsme nic, naštěstí to dobře dopadlo.... takže nad tím nepremyslej a bud v klidu,to je důležitější

1pomnenka
26. dub 2025
@sedouana

S neštovicemi musíte k lékaři vždy.....protože neštovice podléhají hlášení na hygienu, to jen tak na okraj...slova pediatra.

@sedouana To už dávno neplatí, k lékaři se nechodí. Stačí zavolat a sdělit datum výsevu.

ee.liska
26. dub 2025
@sedouana

@sedouana to není pravda, vždy nám stačilo jen zavolat, že má dítě neštovice. K lékaři jsem nešla nikdy

j.a.n.i
26. dub 2025
@ee.liska

@sedouana to není pravda, vždy nám stačilo jen zavolat, že má dítě neštovice. K lékaři jsem nešla nikdy

@ee.liska Ano, pokud si byl člověk jisty, tak stacilo zavolat. Ja si jista nebyla, tak jsme u doktorky byly... Ve vysledku zbytečně neb ani doktorka si nebyla jistá 😁

orangutan123
26. dub 2025
@sedouana

@sedouana to by mě zajímalo kterého pediatra. Vzhledem k tomu, že jsou neštovice tak infekční tak se k pediatrovi nechodí. Já pouze poslala fotky na potvrzení. Doktorku sem měla neustále na telefonu, kdyby se něco dělo horšího. A kdyby bylo fakt ouvej, což se stalo kamarádce, tak si je pozvala po ordinační době

j.a.n.i
26. dub 2025
@orangutan123

@sedouana to by mě zajímalo kterého pediatra. Vzhledem k tomu, že jsou neštovice tak infekční tak se k pediatrovi nechodí. Já pouze poslala fotky na potvrzení. Doktorku sem měla neustále na telefonu, kdyby se něco dělo horšího. A kdyby bylo fakt ouvej, což se stalo kamarádce, tak si je pozvala po ordinační době

@orangutan123 Tak na druhou stranu neni duvod, proc by se s nimi k pediatrovo nemohlo, on uz je urcite mel a ne kazdy ma system, kdy se bud vi jak dlouho hromadně čeká v čekárně.

orangutan123
26. dub 2025
@j.a.n.i

@orangutan123 Tak na druhou stranu neni duvod, proc by se s nimi k pediatrovo nemohlo, on uz je urcite mel a ne kazdy ma system, kdy se bud vi jak dlouho hromadně čeká v čekárně.

@j.a.n.i třeba proto aby nenakazil ostatní? Hlavně malé miminka?

j.a.n.i
26. dub 2025
@orangutan123

@orangutan123 A jaka mala miminka by mel u soudneho pefiatra nakazit? Když se tam s zadnymi nepotka?

orangutan123
27. dub 2025
@j.a.n.i

@orangutan123 A jaka mala miminka by mel u soudneho pefiatra nakazit? Když se tam s zadnymi nepotka?

@j.a.n.i nějak nechápu ten tvůj poslední komentar.Nevadí. Pokud si to pediatr umí ošéfovat, aby tam v danou dobu nikdo nebyl, nevidím problém.

petulkadodo
27. dub 2025
@orangutan123

@orangutan123 Malá miminka se objednávají do poradny mimo ordinační dobu pro nemocné. Malá miminka celkově nemají co dělat v čekárně v době, kdy tam chodí nemocné děti.

j.a.n.i
27. dub 2025
@orangutan123

@j.a.n.i nějak nechápu ten tvůj poslední komentar.Nevadí. Pokud si to pediatr umí ošéfovat, aby tam v danou dobu nikdo nebyl, nevidím problém.

@orangutan123 A proc jen na nestovice, vzdyt je spousta dalsich infekcnich nemocí, které rodic ani nepozná (no, on nekdy nepozna ani ty nestovice), ty se podle tve logiky šířit v cekarne mohou? Proc jsou nestovice nejaka vyjimka?

sedouana
27. dub 2025
@orangutan123

@orangutan123 chodí. Náš pediatr chce vidět každého, ale on má zvlášť infekční místnost, to je také rozdíl.

terulin
27. dub 2025

Je to blbý, ale k doktorovi se chodí s nemocemi a většina jich je infekční… kdyby měl kluk mononukleózu, nebo angínu budeš na tom stejně, jen poznáš prd. Nech to osudu, malá pochopí cokoli, z čeho nebudeš dělat drama. Dobrý to bude, i kdyby to smolně chytila.

j.a.n.i
27. dub 2025
@sedouana

@orangutan123 chodí. Náš pediatr chce vidět každého, ale on má zvlášť infekční místnost, to je také rozdíl.

@sedouana Tak nase treba objednava i nemocne, takze se tam clovek vlastně s nikym nepotká, max "ve dveřích" a to je vetsi riziko dostat se na te poliklinice do 4. patra 😄

j.a.n.i
27. dub 2025
@terulin

Je to blbý, ale k doktorovi se chodí s nemocemi a většina jich je infekční… kdyby měl kluk mononukleózu, nebo angínu budeš na tom stejně, jen poznáš prd. Nech to osudu, malá pochopí cokoli, z čeho nebudeš dělat drama. Dobrý to bude, i kdyby to smolně chytila.

@terulin Asi tak, spis nevim proč lézt par dnu pred porodem do cekarny plné nemocnych deti.

j.a.n.i
27. dub 2025

Plus tedy nemel by mit novos protilatky od matky, na prvnich par tydnu. Nebo si to pletu s jinou nemocí? Vim, ze to plati pro cerny kasel, ale mela jsem za to, ze i na ty nestovice.

orangutan123
27. dub 2025
@petulkadodo

@orangutan123 Malá miminka se objednávají do poradny mimo ordinační dobu pro nemocné. Malá miminka celkově nemají co dělat v čekárně v době, kdy tam chodí nemocné děti.

@petulkadodo Tak pokud jde jen na preventivku tak je samozřejmé, že jde mimo ty nemocné 😃

korin
27. dub 2025

Když dceru necháš ihned naočkovat, je minimální šance, že neštovice bude mít.

hanka_12345
27. dub 2025

Nejsou nestovice infekcni pred vysevem??
U mas ve skolce byly asi 3 vlny nestovic a maly nic nechytl. A to s nimi byl v kontaktu vic nez v cekarne a az byl relativne klid, kdy polehali vsici a pul skolky bylo doma, tak je dostal taky takze klid hlavne. Neni to 100%ze to chytne hned

misa_pise
27. dub 2025

Zažila jsem to samé, v čekárně dítě s neštovicemi hned vedle nás. Zrušila jsem kvůli tomu víkend s přáteli, abychom zkomplikovali život dalším lidem a neřešili horečky někde ve stanu. Holky to nechytly. Nakonec dotáhly neštovice o rok později netuším odkud.

kkryplikk
27. dub 2025

Chapu, ze si nastvana, ale chtelo by to trochu ubrat a prestat nadavat do idiotu. Me se to treba stalo v cekarne taky s ani ne rocnim synem. A fakt jsem se z toho neslozila a nesla hned vypisovat na konika jaky jsou lidi idioti...

fatal_error
27. dub 2025

Nemusela je nutne chytit. Nejstarsi syn se setkal ve 4 letech s nestovicema ve skolce, dokonce je na webu skolky fotka, jak se objima na houpacce s kamaradkou v dome, kdy uz mela par "stipancu", ktere nebyly stipance, ale nestovice, druhej den iz byla osypana fest. A nechytil je.

Chytil je az o rok pozdeji a osypaj se 3 dny po mem navratu z porodnice s novorozencem. Takze chapu, jak ses z toho vynervena. Hlavni je, jestli ty jsi prodelala nestovice a jestli ty mas protilatky. Protoze mimonku protilatky ziskane od tebe vydrzi 3 mesice.
Ja jsem hned co se syn osypal bezela k obvodacce a nechala si nabrat protilatky, protoze rodice netusi, jestli jsem je mela nebo ne. 🤦 Nastesti protilatky jsem mela, takze i nas malicky Risa byl safe.

fatal_error
27. dub 2025
@sedouana

Co budeš dělat, až budeš mít dítě ve školce? My jsme byli měsíc a půl doma kvůli agresivnímu streptokokovi, kterého chytlo starší dítko ve školce a hrozila nám hospitalizace, protože ho nešlo udolat penicilinovymi antibiotiky, musel se pak po 3 týdnech bije s ospenem nasadit klacid a když by nezabral ani on, tak nemocnice. Poslala jsem tam dítě po měsíci a vrátilo se mi opět s tím samým a ještě s neštovicemi. Mám matkám ve školce taky nadávat do idiotů? Taky jsme přišli o celou zimu, nešli jsme nikam ven, taky jsme přišli o Velikonoce...prostě v životě není vše, co si naplánujeme a spousta rodičů o tom ani neví, že v tu chvíli to dítě neštovice má.

@tereza0111
@sedouana
@kkryplikk
doporucuji si doplnit informace ohledne tzv. vrozenych nestovic, coz je pro novorozence zivot ohrozujici stav, nezridka koncici smrti. v pripade, ze se matka, ktera nema protilatky, nakazi pred porodem.

takze castovani toho otce oznacenim jako nezodpovedny idiot je zcela na miste a nezodpovedny idiot to bohuzel je. vystavit zenu tesne pred porodem nestovicim v akutni fazi je neodpustitelne.

"U novorozenců matek, které onemocněly varicelou 5 dní před porodem a do 2 dnů po porodu (onemocnění není zmírněno mateřskými protilátkami, protože nedojde k významnějšímu přenosu mateřských protilátek), hrozí závažný průběh onemocnění s postižením vnitřních orgánů a úmrtností kolem 40 %."

suzanna123
27. dub 2025

Idiot, co vzal nemocné dítě k doktorovi…🙄 Já bych teda tipla, že v čekárně u doktora je infekční většina dětí

hanka_12345
27. dub 2025
@kkryplikk

Chapu, ze si nastvana, ale chtelo by to trochu ubrat a prestat nadavat do idiotu. Me se to treba stalo v cekarne taky s ani ne rocnim synem. A fakt jsem se z toho neslozila a nesla hned vypisovat na konika jaky jsou lidi idioti...

@kkryplikk no promin, ale to je trochu rozdil- kdyby to chytlo rocni dite a nebo treba tehule tesne pred porodem. Rocni decko se s tim popasuje mnohonasobne lepe bych rekla. Tvuj koment je mimo.

ladyhacek
27. dub 2025

Stalo se stalo se, Inkubační doba neštovic je 21 dní, takže si zaznamenejte do kalendáře (cca 14-21) mladší syn je chytil ve 2,5 letech ve školce a chytil je jako poslední ze třída, vypukli tam někdy v říjnu a on je dostal až před Vánoci- cca 6-8 týdnů. Mladší syn je ještě neměl a to prošel školkou, kdy byli 2 roky po sobě, ale on je nechytil - zda Vás to uklidní 🙂 Každopádně, když je nechytí teĎ může je chytit třeba za měsíc ... Neštovice jsou infekční jetě před výsevem, takže to nikdo nemusí ani vědět.

Strana
z4