icon

Jaký je Váš názor na Vigantol?

ufina95
13. bře 2017

Mám 3 týdenní miminko a předepsaný vigantol. Ale četla jsem nějaké špatné recenze. Jaké máte vy zkušenosti?

Strana
z2
barumat
13. bře 2017

@gracinka7 Tak to ti docela závidím, protože já bych sobě a dceři ušetřila dva týdny trápení. Mně totiž všichni vytrvale cpali moudro "A to buď ráda, že nemáš kluka, ti na to trpí ještě víc!" HA HA HA, tak super, díky za radu... 😠

dzungala
Autor odpověď smazal
klaraalexandr
26. únor 2019

Syn se mi po tom nemohl vykakat a měl bolení bříška a dcera se mi osypala na obličeji vypadala jak spařená takže za nás vůbec!

bayt
26. únor 2019

@ufina95 D vitamin jako D vitamin. Ty preparáty se prakticky neliší. Co děti zlobí je asi ten olej, co je do toho přidaný. Já jsem třeba brala vitamin D jen já sama, aby přešel do mlíka - kojila jsem. Tím pádem jsem se vyhnula problémům s přímým kapáním miminku.

bayt
26. únor 2019

@nugetka20 Samozřejmě, že se to vstřebává do mlíka, jsou na to i studie a doporučení. Aby dítě dostalo dostatečnou dávku, je třeba, aby matka brala 6400 měrných jednotek denně.

puhelin
26. únor 2019

Vigantol ma ted dlouhodoby vypadek na trhu. Davala jsem od miminka alternativu od jineho vyrobce. Davam ho i ted ve 23 mesicich, tolik slunicka pro nas zajistit nedokazu.

hanulkaha
26. únor 2019

Vigantol jsme davali a ocistec! Maly se kroutil, plakal, brisko jako kamen... Řešila jsem to s doktorem, ktery mi rekl, ze bohužel nejsem jedina, ktera ma mimi se stejnymi problemy a ze uz to resil i na SUKL, kde mu bylo receno, ze Vigantol zmenil slozeni oleje a ten pravdepodobne dela tu neplechu... Syn byl kvetnovy, dr mi doporucil Vig.vysaadit, maleho davat na slunicko, ze pres leto to to Dcko nahradi a na zimu jsme presli na klasicky rybi tuk. Od vysazeni Vigantolu vymyzely vsechny problemy

bayt
26. únor 2019

@puhelin Jak to myslíš, tolik sluníčka? Stačí být pod oblohou (nemusí to být na přímém slunci) půl hodinu až hodinu denně během teplých dní. A rybí tuk je taky super, ten dávám malýmu a beru ho i sama.

puhelin
26. únor 2019

@bayt Cetla jsem, ze v nasich zemepisnych sirkach slunce dostatek nemame, aby nam nahradil to denni mnozstvi D3. Rybi tuk koupim, az dokapu D3.

bayt
26. únor 2019

@puhelin Určitě máme, spíš jde o to, že malé děti pod oblohu natož bez oblečení už dnes moc nechodí.

puhelin
26. únor 2019

@bayt Ja (zrzava) na slunce odhalena taky nechodim. V plavkach vubec, v tilku taky ne. V lete jsme ukryti ve stinu, na dovolenou jezdime na sever Evropy, pred sluncem utikame. Ve vedrech trpime.

lachtanice86
26. únor 2019

Vigantol dávám a žádný problém

bayt
26. únor 2019

@puhelin Chapu 🙂 Ale nemusis na slunce, staci pod oblohu, i kdyz je zakryta mraky 🙂

puhelin
26. únor 2019

@bayt Radeji to neriskuju a decko davam. Pres zimu kazdy den, pres leto to trochu flakam.

Strana
z2