Jaký je Váš názor na Vigantol?

ufina95
13. bře 2017

Mám 3 týdenní miminko a předepsaný vigantol. Ale četla jsem nějaké špatné recenze. Jaké máte vy zkušenosti?

lv
13. bře 2017

U dcer s ním problém nebyl, já beru dlouhodobě a taky bez.

j.a.n.i
13. bře 2017

@ufina95 Žádné recenze jsem nečetla, problémy jsme žádné neměli, a tedy nedávala jsem ho extra pravidelně... a ani z toho žádné problémy 😀

muhehehe
13. bře 2017

V pohodě. Je to jen jedna jediná kapka, proboha.... nechápu tu hysterii okolo, objednávání kapiček z USA a podobný koniny. Dávám, problémy nejsou a ani nebyly. A troufám si říct že snad ani nemohou být, je milion různých faktorů které ovlivňují pohodu miminka a jeho trávení, ať mi nikdo netvrdí, že ho rozebere jedna kapka olejových kapek.

verkaver
13. bře 2017

Máme čtyři děti,dávali jsme všem od těch třech týdnů do jednoho roku věku jednu kapku denně a bez problémů. I ortoped na kontrole kyčlí ho doporučoval. Nejstarší syn ho bere preventivně i teď v 15 letech.

angelinie
13. bře 2017

U starsich deti jsme davali a obe trpeli na boleni briska. U mladsiho jsme dali 1x, prozil si desnou noc s bolenim, tak jsme presli na Baby D a od te doby mame stastne miminko 🙂 Kdyztak si zkus procist pribalovy letak, ruzne zazivaci problemy, zacpy apod. jsou tam jako vedlejsi ucinky pomerne caste ;)

nijij
13. bře 2017

Kapeme 2 kapky, malý je spokojený. Řekla bych že ano možna to jednomu mimču udělalo problém a pak ostatni maminy se toho chytly a veškeré bolení svádí na vigantol nebo ho ,,preventivně" nedávají vůbec.. Nepodávaní vigantolu se zadělává na pořádné problémy. A argumenty typu kapky nedávám syn/dcera není křivý jsou naprosto stupidní

guinea
13. bře 2017

Dáváme od malička, žádné nežádoucí účinky nepozoruju. V prvních třech měsících ale podle mě nejde moc posoudit, jestli případné bolení bříška je z Vigantolu nebo prostě kvůli tomu, že první tři měsíce se miminko adaptuje na svět a může být (a také často bývá) plačtivé bez zjevné příčiny.

g_m
13. bře 2017

Měli jsme problémy s prdíkama a kolikama, takže preventivně jsem vyměnila i Vigantol. Doktorka s tím problém neměla, říkala, že už se s tím setkala a že BabyD, který máme teď, bude plnit stejnou funkci...

g_m
13. bře 2017

A ještě bych dodala, že i v příbalovém letáku je uvedeno, že může způsobovat nadýmání a bolesti břicha, takže jako fámu bych to úplně nebrala. Miminka s citlivějším bříškem to opravdu může trápit..

muhehehe
13. bře 2017

tak ono hlavně vedlejší účinky jsou dány tou účinnou látkou -vitamínem D- jako takovou a následným zvýšením hladiny vápníku v krvi... takže jestli si někdo úspěšně namluví, že vitamín D3 jiného výrobce je úplně jiný vitamín D3 než ve Vigantolu a je zcela jistě bez vedlejších účinků... jasně 🙂))

g_m
13. bře 2017

@muhehehe Jo, ale bolení nezpůsobuje jen samotný vit D, to by pak mohlo děti bolet břicho při pouhém pobytu na sluníčku, ale především jeho složení a umělá výroba v laboratoři. Takže přírodní alternativa rozhodně může tyto problémy zlepšit. A nám přestalo kroucení po BabyD, ač není přírodní, takže kdo nezažil, nepochopí...

monaluza
13. bře 2017

Nevidim na nem nic spatneho, sama jsem ve spouste ohledu "alternativni matka", ale kritika Vigantolu uz mi prijde jako hnidopisstvi. V obdobi kolik jsem samozrejme zkousela i kratce vysadit, jestli za ne nemuze, ale beze zmeny, takze ho kapu dal (uz 16 mes.)

ufina95
autor
13. bře 2017

No, my měli zácpu předtím. Pak jsme zmenili mléko, dáváme espumisan a vigantol. No každý má své tvrzení, to je pravda ;) Děkuji za vaše názory

nugetka20
13. bře 2017

Taktéž patříme k těm, komu Vigantol nesednul. Syn ho dostal jako miminko a bylo to peklo. Takže jsem ho nedávala a sama brala vitamín D v kapsli. Nedávno jsem mu ho zkusila dát znovu, namátkou. Šílenost :( Doktorka mě na kontrole upozornila, že je to vážně nutný, aby ho dostával, že kapsle se prý nevstřebávají do mlíka (kamarádka naopak říkala, že kapsle od JUSTu se naopak dostávají do mlíka). Takže máme BabyD a je vystaráno. Bříšku to nevadí a já mám taky klid.
Mě spíš zaráží to, jak za našich mladých let byl skoro povinný vitamín C a teď je to všem šumák. Ta urputnost s vitamínem D je mi proti srsti (kor, když je syn každej den hodinu na sluníčku, bydlíme na vesnici ....).

haaaluska
13. bře 2017

@muhehehe tak nasu malu rozobrala kvapka a nesla som si s nou poradit az kym som nevysadila a bol klud.takze to nieje histeria ani koniny zaobsarat prckovi to po com sa mi nebude trapit.a nikdy sme ani na bolenie bruska a ani na prdiky netrpeli.stacilo vysadit vigantol a mala som uplne ine,spokojne miminko

syrinxka
13. bře 2017

Nevím jistě jestli je to Vigantolem nebo zákonem schválnosti ale mě tak do 8měsíců malá blbě usínala vždycky když jsem jí ho dala. A když ne, tak bylo usínání v pohodě :D Taky víc prdí když ho má v sobě. Pak po tom cca 8. měsíci už nepozoruju žádný reakce.

soleilll
13. bře 2017

@ufina95 Prvnímu jsem Vigantol dávala podle doporučeného dávkování a myslím, že žádné extra problémy neměl. Jasně, že do 3 měsíců koliky, ale to nepřisuzuju Vigantolu. Mladší jsem od narození dávala Jamieson (že to zkusím), kolem půl roku ho dobrala a začala dostávat Vigantol a bez problémů. Nevidím žádný rozdíl od prvního a druhého. Myslím, že se to trochu zveličuje, i když samozřejmě existuje nějaké procento populace, které to nesedne... Ale koliky a problémy s trávením prostě mimina mají, i bez Vigantolu.

msimankova
13. bře 2017

@ufina95 spis bych se zamerila na ten espumisan - davala jsem ho ze zacatku dcerce k UM take a dost pomohlo ho vysadit.

terry1512
13. bře 2017

U nás Vigantol katastrofa. Starší dcera kvůli tomu trpěla zbytečně 3 měsíce než jsem ho úplně vysadila a nahradila jiným. U syna vyzkoušeno a reakce stejná. Takže za mě hrůza. Dávám vitamín D od Swanson.

leki
13. bře 2017

Ted v roce ho malej dobral a bez problemu. Kamaradka ale mela s maly problem, ze ho bolelo brisko z toho, tak najeli na neco jinyho, nevim jestli vylozene rybi tuk nebo nejakou alternativu, a uz dobry 🙂

kamino
13. bře 2017

@muhehehe Bohužel prckovi také nesednul, měl břichaboly, vysadila jsem Vigantol a situace se tak o 75% zlepšila.. i ta jedna kapka bohužel stačila.. já to riskla, prcek byl červencový, venku jsme byli hodně a na zimu už se mu trávení upravilo, že ten Vigantol snesl..

barumat
13. bře 2017

Dcera na prdy trpěla hodně, zkusila jsem nedávat (doktorka spočítala, že to, co vypije v UM jí bohatě stačí, navíc bylo léto) a přišlo mi to lepší. S příkrmy a podzimem jsem začala dávat pro jistotu Baby D a v pohodě. V půl roce mě začala ta sklenička začala doma rozčilovat, tak jsem zkusila kápnout. Hned druhý den letěl vigantol do koše. Dcera celý den strávila řevem zkroucená ke straně, prděním a zvracením. Před tím a potom nic. Je fajn, když to dítěti sedne. Ale štve mě, když pak ta dotyčná matka hned vykládá, že je to blbost, co říkají ostatní, že hysterie atd... To bych vyletěla z kůže 😒

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
lucizal
13. bře 2017

@muhehehe ono se to lehce pise,kdyz jste si to neprozila 😉 Muj syn trpel na koliky 4 mesice...Po 2 mesicich jsem s malym odjela na tyden k rodicum a doma Vigantol zapomnela...A po 2 dnech se koliky zlepsily. Ne ze by prestaly uplne,ale bylo to mnohem lepsi. Nedoslo mi to hned,az kdyz jsme zas prijeli domu a zacala jsem kapat,tak zase zhorseni a tim mi to doslo. Procetla jsem proto pribalovy letak a je to tam opravdu uvedeno jako nezadouci ucinek. Jinak pricinou neni samotny vitamin D,ale to,v cem je rozpusten a ze je synteticky 😉 Takze bych mozna s hodnocenim hysterie u ostatnich pockala a nebo si aspon dohledala informace 😉

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
gracinka7
13. bře 2017

Prcek dost trpěl na bříško, takže jsem se nechala strhnout davovou hysterií, že za to může Vigantol. Koupila jsem Baby D a bříško ho trápilo ještě víc 😀 Prdíky ho přešly ve 4 měsících, Vigantol má do teď anaprosto bez problémů.
Jen tak mimochodem. Tolik vychvalované Baby D má stejné složení jako Vigantol 😉

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
barumat
13. bře 2017

@gracinka7 To až teď.

dzungala
Autor odpověď smazal
Zobraz
gracinka7
13. bře 2017

@dzungala Napsala jsem svůj názor a svou zkušenost, takže na mě nemusíš útočit.
Znám pár maminek, které to měly stejně jako já a pár, kterým vyhovuje Baby D. A je na každém, co si vybere. jen jsem chtěla poukázat na to, že jako mámu prvního dítěte mě ty jeho koliky vyděsili a když jsem se ptala, co s tím, všichni na koni to dávali za vinu Vigantolu.