Může být reakcí na MMR průjem a zvracení?

mysicka_lb
26. kvě 2016

Se synem (26 měsíců) jsme byli minulý čtvrtek na očkování druhé dávky MMR. Po první dávce měl desátý den zvýšenou teplotu okolo 38 a hůře spal. Teď pátý den po očkování přišel průjem a šestý den i zvracení. Teplota byla jen velmi mírně zvýšená a už klesla, ale syn prakticky nic nejí a málo pije, takže je zesláblý a vyčerpaný. Zajímalo by mě, zda to je již reakce na vakcínu, či zda jsme u doktorky chytli ještě nějaký střevní neřád a reakce na vakcínu máme čekat ještě za pár dní. Projevily se u některého dítka reakce na MMR takto?

mrskato
27. kvě 2016

Já bych spíš řekla, že by to mohla být střevní chřipka, u nás to teď lítá úplně všude, hodně dětí ve školce mělo/má střevní chřipku a já to měla v neděli, celé pondělí jsem byla nepoužitelná.

sromulenka
27. kvě 2016

Také se přikláním spíše ke střevní viróze. I u nás to řádí. Nasadit Enterol x průjmu. Dostatek tekutin. Na bolení bříška a zvracení je dobrá Coca-Cola.

adypro
27. kvě 2016

U nás to takto bylo po očkování žloutenky, asi za 4 dny teplota, průjem, myslím si, že jak se tělo oslabí očkováním snadno lapne cokoliv, co letí kolem...u MMR bych spíš jako reakci čekala nějaké vyrážky plus teplotu.

verka4d
27. kvě 2016

Pátý den po tomto očkování je ještě brzy,aby na něj byla reakce... Měli jsme reakci,kluk dostal horečku a osypaly se mu nožičky,ale asi až 9-10 den. Průjem a zvracení bych asi přikládala nějaké střevní viroze. Ovšem není nic jednoduššího než zavolat k pediatrovi 🙂