Může dítě s horečkou jít na čerstvý vzduch?
Syn má od včera vysoké horečky 39.. dnes jsem naměřila 38 po odečtu v konečníku.
Venku je po dlouhé době hezky, myslíte, že můžeme na chvilku ven? Už tedy ťape a moc neposedí…
Dávám panadol nebo nurofen, na střídačku… pít moc nechce, má jen body s krátkým rukávem a plenku..
Do včera to byla zadní rýma, dnes se spustila žluto-zelená a teče mu… odsávání je pro nás horor, hysterie..
ale říkám si, jestli by mu vzduch nepomohl.. a já jsem taky už na prášky doma..
Navíc jsem úplně sama, rodinu tady nemám a partner je pryč..
Já bych ven nešla.
Taky bych nešla, naládovat ho práškama, nechat poťapat, to by taky mohl odskákat celkem.. vzala bych se zvýšenou teplotou do kočárku, s horečkou ani omylem
Při teplote ven ne - až nebude teplota tak bych na hodinku sla
Ted už bude jenom líp, neboj.😉 Určitě bych dítě s teplotou, natož horečkou ven netahala a radši víc větrala doma.
Dcera je od března po 3. nemocná.. A vždy je to tak na minimálně 2 - 3 týdny doma, protože když už je dceři líp, tak to chytí mladší.
Mám pochopení, ale s horečkou fakt ne.🙂
Děkuji za názory… tak budeme doma. Snad se z toho brzy dostane . Čekala jsem na dnešek, že bude konečně hezky a půjdeme ven.. tak je to vyřešený
Vážně se na toto musí někdo ptát? S horečkou snad samozřejmě ani omylem (leda by to byla nutná cesta právě k doktorovi). Kór jestli měl včera 39, to je opravdu docela vysoká horečka, není to žádná "jen" zvýšená teplota.
Ja bych ho spat do kocarku klidne ven dala, ale prochazet samotneho ne
Kočárek u nás od narození nejede.. stojí nám v garáži.. on je hrozně aktivní, všude by lezl, chodil.. takže ven nemůžeme.
Ne nemocny dítě má být doma .
Ne, nech ho v posteli. Pokud je aktivní, tak mu tu teplotu moc nesrážej, ať je v klidu. Hezkých dnů teď bude spousta, o nic nepřijdete.
Kašel, rýma ven chodíme. Do kolektivu ne, ale procházka určitě. S teplotou nikoliv.
Dítě s vysokou horečkou, které je aktivní pod clonou podávaných léků a navíc odmítá pít, opravdu nemá venku co dělat, zvlášť v tom vedru, které ho rychleji dehydratuje...
Když měly děti teplotu, tak jsem je brala ven do kočárku max na spaní, abych se taky chvíli vyvetrala. Jinak ne, aby se ještě víc neoslabovaly
Nesla bych, možná max v kočárku někde mimo lidi na chvilku, ale dítě s takovými teplotami bych venku nenechala běhat ani starší.
V kočárku ven na spaní někde do lesa třeba: klidně. Ven chodit po hřišti třeba? Rozhodně ne.
Dala bych ho do kočárku a šla s ním ven. Lepší dýchat čerstvý vzduch, než funět celý den doma.
Já bych nešla ani na ten vzduch v kočárku. Vzduchem přece litá spoustu patogenů a to tělo je oslabený.
@jajulin Krásně napsané i "pro blbý". Když má dítě horečku, tak i po podání léku, kdy horečka klesne, třeba i na "normální" teplotu (tj. do 37 st) to neznamená, že je všechno v cajku. Horečka znamená, že tělo s něčím bojuje. Léky na horečku jen horečku utlumí, ale automaticky nevyléčí. K tomu prý ještě žlutozelená rýma a maminka se ptá, jestli může s dítětem ven, "protože je konečně hezky"...
Mě se líbí, že je to vždycky "dítě mi doma nevydrží."Není to spíš tak, ze ten problém být doma má spíš maminka? 🤔
Syn když není na vzduchu, tak nespí. Nebo hrozně špatně.. můžu mít otevřený okna v celým baráku a je to k ničemu. Kočár nevyužíváme, ale miluje tříkolku, co můžu tlačit.. takhle si jezdíme, on sedí a kouká, povídá
ty bys šla ven, kdybys měla horečku?

Ne nešla bych to tělo je oslabený a může na něj naskočit jinej vir, bakterie.