Navštěvujete pohotovost s dětmi i při mírných příznacích?
Zajímá me, jeslti využíváte s dětmi pohotovost. Nám se za poslední půlrok několikrát stalo, že děti onemocní o víkendu a zrovna naše pediatra ordinuje až v pondělí odpoledne, tak jsme využili pohotovosti, aby se děti začaly léčit vcas. Když v sobotu ráno začal syn teplotovat, bolel krk a měl čepy, byla to jasná angina a než čekat do pondělí, léky měl už v sobotu.
Aktuálně zrovna dcera teplotuje, bolel ji i krk, tak si říkám, že možná skočíme zase na pohotovost na Crp, ať víme, jak ji léčit, protože má odjet na pár dní k babičce a já musím do práce. Přesto mám z toho divný pocit, že na té pohotovosti budu otravovat, že jako nejsme extra akutní.
@moni_12 na pohotovost jezdíme jen opravdu v nevyhnutelném stavu.. s malou jsem byla minulý rok, protože měla 3 dny vysoké horečky a celá se osypala, takže ten den kdy se osypala jsme jeli. Měla pátou nemoc.. minulý týden se synem, protože se vrátil z Turecka s bratrem (exmanzel je bral) a malému otec neposkytnul v Turecku ošetření při úraze..měl otevřenou ránu 3cm. Na pohotovosti, chire mu ránu čistili a dostal ATB. Takže ano života ohrožující situace to byla 🙈 Jinak když bolí děti uši tak ORL pohotovost. Děti léčím ale doma. Zrovna teď. Mají rotaviry a celý týden je léčím doma. Dr jsem jen zavolala v úterý, že jsem dětem vzala vzorky stolice do laborky a mají potvrzené rotaviry ať si zapíše. Nemam ráda nemocnice, dělám vždy vše proto abychom se jim vyhnuly
@j.a.n.i nauč se číst laskave..3 dny vysoké horečky a osypani.. jsem zapomněla, že jsi doktorka a víš úplně vše a nepotřebuješ žádné zdravotniky.. 👌Raději mi dej pokoj a přestaň na mě reagovat 🙈 To už je druhá diskuze co máš na mě připomínky a jsi nejchytřejší na světě. Kdyby jsi věnovala svoji energii raději něčemu smysluplnému.. 🤦
My byli 2x, jednou ucho,ppdruhy kliste v oku a flek jak prase. Jinak ja osobne bylan1x kdyz jsem v noci kaslala krev a valilo to ze me. Jinak se tk snazim nevyhledavat
@sorboni30 předčasně narozené miminko máš, to všichni už tady moc dobře víme (ohanis se tim porad, uprimne tvoje dite neni jedine na svete), už má 1,5roku i kdyby korigovane o 2mesice méně, ale pátá nemoc fakt není na to, abych šla "prudit" na pohotovost...tak mělo teploty, a osypalo se? No bože 🤷♀️
Máš předtím dvojčata, mi přijde jak by ty předchozí děti byly nějak ultra zdrave, oproti tomu předčasně narozenemu, zajisté s tím mladším ani nikam nechodíš, protože imunita se získává nejlíp jen a jen doma, když je to predcasnatko🤔
@j.a.n.i Promiň, ale do nedávna jsem ani nevěděla, že nějaká 5. nebo 6. nemoc existuje... Když jsem se o tom zmínila mé mamce, tak na mě koukala, že to v životě neslyšela. A nejsem prostě jedna z těch, která si každý "prd" hledá na netu.
Takže mít dítě, které má horečky a pak se zničehonic osype, tak jsem taky docela vyděšená, co to jako je. 😉 Každopádně než bych s dítětem na pohotovost jela, radši bych předem zavolala.
@veruuu_kubesovic nemá 1,5 roku a není korigovane o 2 měsíce méně, ale 3 mesice když už tak vše víš.. 🙈 Zbytek no comment když mě tak dobře znáš a víš, že nikam s malou nechodím 👌
Dal tu nehodlám spamovat, autorka se ptala na zkušenosti, chtěla rady.. ne, že se tu bude číst hádky a útoky když někdo něco udělal špatně 🙈🙈🙈
@sarad Já jsem celkem flegmatik, ale zrovna s pátou nemocí jsem také dvakrát na pohotovosti byla. Když má malé dítě několik dní vysoké horečky, které nejdou srazit nebo se srazí jen o trošku, tak snad jede každý rodič a myslím si že, i každý rodič v takové situaci má strach.
Když už se děti osypaly, tak už jsem byla klidná, pak byl původce horeček jasný.
@moni_12 Byla jsem s dcerou na pohotovosti 3x za život:
- Poprvé měla šílené bolesti břicha a vyskočila jí z toho teplota. Tak tam jsem se bála.
- Podruhé řvala bolestí ucha.
- Potřetí také ucho.
A pak jsme jeden rok chodily, když měla zánět ledvin. Tam jsme dostaly instrukce, že jakmile bude mít nad 38 teplotu, tak běžet na Bulovku. Naštěstí to akutní hlídání trvalo jen rok a pak už se to neopakovalo.
S teplotou bych šla na pohotovost jen kdyby měla fakt čtyřicítky a nechtělo se to srazit. Ale jinak je prostě pohotovost na akutní bolesti, velké ohrožení zdraví atd.
Byli jsme casto. V dobe po covidu nas doktorka nechtela vzit, lecit kasel doma a tvrdila, ze behem dvou dnu to nemuze mit na pruduskach. Odpoledne uz byl dusny a jeli jsme - zanet prudusek. Nasledne s laryngitidou - dopo u doktorky, odpo mel zachvaty silene, ani studeny vzduch nepomahal, opet jsme jeli (tak tak ze jsme nevolali rychlou). Se stejnym synem jsme byli jeste s uchem a taky 2dny po sobe protoze mel problem se vycurat cely den a rval bolesti - v dobe svatku, nase doktorka neordinovala. Bylo to psychicke, ale to fakt nevite kdyz dvoulete dite necura a rve bolesti.
S druhym synem jsme byli s urazem hlavy a na pichani ucha v noci.
Ani v jednom pripade si nemyslim, ze jsme jeli zbytecne, mozna kdyby nas doktorka neodbyla no
Celkem často jezdíme s ušima. Většinou je to chytne v pátek navečer. 😐 Jenom u nás v nejbližších dvou nemocnicích uši dětem neošetřují, takže jedem hodinu na pohotovost s dítětem s horečkama. Jednou měla o víkendu dcerka horečky a v moči krev, tak jsme jeli taky. Jinak asi i s angínama při vysokých horečkách. Naposled jsem byla s virozou s malým, když mu byl cca 1,5 rok, ale to bylo už po návštěvě dětské, kdy mu nic ve čtvrtek nezjistila. Měl vysoké horečky a jen spal, sem tam se kojil. Poslala nás, když se stav nezlepší, ať ho vyšetří v nemocnici o víkendu. Tehdy mi řekla lékařka na pohotovosti, že jsme zatím za celý den jediný, komu opravdu něco je. Plus pár šití a nějaký jiný úraz.
@sarad U nás měla 5.nemoc relativně mírný průběh, hlavně velká únava a po osypání asi ještě 3 týdny bolesti hlavy a kloubů. A jako upřímně, kdybych nebyla registrovaná na MK a zrovna tu dobu pátá dálkově neřádila, té to měl "každý", tak si teda taky nejsem jistá. Každý ty dětský nemoci fakt nezná a u některých vyrážet dumala i pediatra, co to může být zač a nebyla si jistá.
@aktakd tak to tady jedna znama ma pediatra dal nez ma pohotovost. vzdycky pocka do vecera a jede na pohotovost. Pro me neuveritelny chovani ale holt neko je sobec. Pak tam nemaji urgentni pripady stravit pul dne.
@ninive211 pokud se nemylim, tak s vyjimkou spaly se u vsech exantemovych onemocneni leci jen priznaky, ne? Takze jestli se to nejak prubehem opravdu nevymyka, je zbytecne nekam chodit...to mi prijde jako docela zakladni znalost vedet, ze tahle vyrazkoidni onemocneni existuji, pak jestli ma dite patou, nebo sedmou, je ve vysledku asi jedno 🙂

@veroniquecz pro mě třeba není, dva dny zkusíme zalěčit doma a teprve když nepomáhá nebo se to zhoršuje jdeme k normálnímu doktorovi.