Problém v rodině, tchyně!

stanik022
23. led 2022

Čau, mám problém s tchyní, vyloženě ji nesnáším. Za její chování ke mě a partnerovi.
Pomalu donutila partnera aby se ke mě nastěhoval, aby nemusel bydlet u ní (pritelovi 22 a mě 20). Dokonce mu lásky plně zabalila věci když přepsal u mě...No nic hele bydlíme spolu, jeho matka se nám pomalu nikdy neozve max 1 do měsíce, a nedejbože když zavolal přítel tak dostal seřváno, že akorát přišla z práce nebo že chce jít akorát spát, prostě že ji pokaždé ruší, několikrát sme ji zvali k sobě, vždy si vymyslela nějakou výmluvu proč nemůže přijet a do budoucna to samé, k příteli který sní nebydlí nežije a zakládá vlastní rodičů, se chová jak k naprostém blbci, podceňuje ho, uráží ho, jen na něj řve řve,........ A měA mě to neskutečně vadí, ona má 3 děti, můj přítel je nejstarší, a údajně se nedal, vychovat, Že to ani nemělo cenu se o to snažit (Toto jsou její slova nechápu jak tohle může matka vůbec říct) Že dělat úkoly do školy nechtěl a nebo je nedonesl popř šel za školu , city mu byli už od mala cizí, k ní jako k matce se prý nechoval neobjimal ji, obrázky nekreslil a tak... V 13letech začal kouřit a matka ho ke všemu podpořila, v nějakých 15letech začal hulit trávu a jednou za čas zkusil i nějakou tvrdší drogu, matka to moc ani neřešila, jen s toho nebyla nadšená.
Veškeré její zanedbání prvorozeneho pramení z důvodu že v jeho 5ti letech se mu narodil mladší sourozenec a partnerovi se doma nikdo nevěnoval, sám tvrdí že se snažil nějak upoutat pozornost... A jelikož na něj matka rvala pořád, tak ze už ani neviděl rozdíl mezi špatným a dobrým.
Osobně sem mu ze začátku nevěřila že by jeho matka byla tak strašná jak tvrdil, ale čím déle sme spolu tím více vidím že má prostě pravdu... No nic... Snad už chápete co to je za ženskou. A teď k problému
Ke mě se chovala také jako ke kusů hadru a rvala na mě k narozeninám mi ne poprali a partnerovi alespoň poprali jak kdybych byla její fakan, nebavila se snama moc na návštěvy sme k ní moc nejeli(ani se nám nechtělo, spíše to bylo za trest, ale já přítele vždy donutila doufám že se každý může změnit a byl lepší, ovšem ona doopravdy ne!)

Pak sme s přítelem zjistili že je těhotná on ji to původně ani říkat nechtěl, chtěl to tajit a i na internetu dělat že těhotná nejsem a po narození dělat že prostě žádné dítě nemáme, a to jen kvůli matce, nechtěl aby na něj zas řvala.
Po skoro 3tydnech sem ho donutila jim to říct, a to jen z důvodu že sem přidala fotku na sociální sítě a jeho sourozenec to viděl a hned ukazoval matce.
Takže dostal servano jako malé dítě po telefonu. A to mu jen a jen nadávala jaký to je krypl, dement, debil, zmrd a kdo ví co ještě... Že on by dítě mít prostě neměl atd atd.
Pak nás pozvala k sobě domů o týden později se slovy že je už klidná a že by nás ráda viděla.... Hned po příchodu sme dostali servano Oba dva... Že jak si to představujeme že sme moc mladý oba blbý, (ona měla mého partnera o dva roky dříve než budeme mít mimčo my)
Že se neumíme chovat a pritelovi zas nadávala atd...

A hned další den se vychloubala v práci že bude babka. Že je šťastná a jak se těší... Přitom nám tvrdila opak.
Ale od té doby se k mému partnerovi chová, o trošku lépe, sice mu furt nadávaji, podcenujou ho, zesmešnuji ho, jako matka se furt nechová. Ale sehnala třeba postýlku, nebo nám dali dárky na vánoce! Dokonce sama od sebe zavolá. Ikdyz málo kdy se jedná o příjemný a láskyplný hovor... Přítel je i tak rád že si ho po dlouhé době začala všímat, ikdyz bohužel si nás všímá jen kvůli tomu miminku....
Je m ito celé strašně líto, nikdy bych nevěřila že se někdo dokáže chovat ke svému dítěti jako ke hloupému kámošovi v hospodě...
Když se přítel zadluzil před 18ctinama, jelikož Stratil občanku, tak ho jeho milá matka nechala zadluzil ještě víc, místo 20k teď dluží skoro 65k plus kdo ví co ještě.
Nehledě na to ze ztratila všechny jeho důležité dokumenty, jako operace (a všechny papíry ohledně tech operaci) a dokonce i rodný list 🙄... Prostě žádný respekt, nebo tolerance k němu nebo třeba ke mě (ani že začátku)

Jak takovedleho člověka mám mít ráda??
Ja znám význam rodina a rodiče úplně jinak, pro mě to jsou nejlepší lidé na světě, co tu pro mě vždy jsou se kterýma je zabava a chodíme k nim oba dva rádi... 🥺🙄 Jsou to lidé co projevují lásku mě i příteli ❤️ a ba naopak jsou tu pro nás pořád a rádi nám pomohou když něco nevíme nebo nezvládáme... A snaží se na nás nekricet, když už řeknou nám svůj názor a snaží se nás respektovat... Prostě nebe a dudy tohle....

Přítel se snažil s matkou navázat ten kontakt který viděl u nás v rodině, ale spíš to bylo ještě horší...

Každopádně potřebuji radu jak se mám naučit mít někoho takového ráda? Bojím se že si najednou ten čas udělá aby mohla vidět svého vnuka... S přítelem ji tak, často vídat nechceme.... Ale ona si myslí že na to má, právo, už nám i nařídila ke komu všemu z její rodiny musíme jít na návštěvu s Miminkem jinak ji fakt moc nasereme... 🙄😒 ( musíme chodit i po nevlastních příbuzných se kterýma nemáme ani jeden nic společneho - rodiče jejich partnerů atd- prostě strašné...) na jednu stranu nechci aby syn přišel o babku ikdyz strašnou, ale na druhou stranu bych ji nejraději z života vytesnila

Ta ženská je fakt strašna, když už zvládnu překousnout jak se chová ke mě, tak nedokážu překousnout jak se chová a chovala k příteli... Poraďte co mám / máme dělat?? 🙄🥺🙄🥺 , předem moc díky za pomoc...

ai30
23. led 2022

@stanik022 Odstrihnout ze zivota. Nekompromisne. A jako darek na rozloucenou bych se od ni nechala jednou poradne servat, nahrala si to a poustela vsem, pred kteryma se bude snazit hrat si na kouzelnou babicku.

klokanka31
23. led 2022

@stanik022 Odstřihnout. Nic jiného nemůže fungovat.

eeevee
23. led 2022

Souhlas s @ai30, takového člověka nepotřebuješ v životě Ty, Tvůj partner a už vůbec ne Vaše dítě. Než takovou babku, tak to raději žádnou, dokážeš si představit, jak se bude vaše dítě cítit, když mu bude babka řvát po tatínkovi, že je krypl a lempl? Přerušit kontakt, ideálně se odstěhovat do nějaké rozumné vzdálenosti.

knuffel
23. led 2022

A proč ji řešíš? Vždyť Ty jí nic nedlužíš a vídat se s ní nemusíš. Já to nechápu, když je tak toxická, neřeš ji, až přijedete, seřve vás, otočíte se, odjedete. Kde je problém? Začněte se chovat jako nezávislí dospělí, kteří si určují pravidla sami. Dovolí si to, co jí dovolíte vy. Máš kliku, že ji přítel taky nemusí, kdyby ji zbožňoval a dělala peklo jen Tobě, on ji bránil, to bys byla teprve v háji. Už jste velcí, tak se podle toho zařiďte...

j.a.n.i
23. led 2022

@stanik022 Ja nejak nechapu, co resis, ona nechce, aby ji syn volal, tak proč ji proste neignorujete, vzdyt ji volat nemusite a uz vubec tam jezdit.

zmrzlinka
23. led 2022

@stanik022 tak když nechce ,tak se s ní neschazejte.Spousta lidí se s rodiči nesetkává.Žijte si s svůj život .

lv
23. led 2022

A poslouchat, komu musíte jet ukázat děcko - nemusíte, jste dospělí. Starejte se o to, abyste neměli dluhy, chlap ať si zařídí doklady, žijte pro sebe a své dítě.

tasimia
23. led 2022

@stanik022 a proc se ji chceš učit mít ráda? Ja bych se s takovým člověkem nebavila, dokud se ke mě nebude chovat slušně dítě, nedite. Jen otazka jak se tvůj přítel mohl zadlužit před 18?
Ja bych se hlavně bála, ze by se takhle chovala ke svému vnoučeti.
Jo a nevolala bych jí.
Hlavně ona asi ví, že i když se k Vám tak chová, tak ii stejně lezete..tak proc by to chování měnila?

aselluska
23. led 2022

Nechápu. Proč by jsi měla mít ráda někoho takového. Není povinnost udržovat jakýkoliv vztah s někým takovým. Odstěhovala bych se někam dál a nazdar.

bereni
23. led 2022

@stanik022 Chova se k vam jako k detem, protoze vy se jako deti chovate - “musite” chodit po pribuznych, ktere neznate??? Nemusite, ale poslouchate jako deti, nebo vas tam tahne snad za vlasy. Nezlob se na me, ale bud se zacnete chovat oba dospele, vymezte se vuci ni. Dovoli vam to co dovolujete vy ji.

daisymaminka
23. led 2022

Pardon, ani jsem to nedočetla...
Kvůli takové by mi ani nestálo za to sepisovat takový dlouhosáhlý příspěvek. 💪

stanik022
autor
23. led 2022

Mockrát všem děkuji za rady, bála sem se abychom neudělali špatnou věc...

veruuu_kubesovic
24. led 2022

@stanik022 odstrihnout... K čemu ji potřebujete?
Moje tchyně dokud žila nás všude pomlouvala, jak se k ní nestavime, jak nevidí vnučku, že si však vymyslela XY důvodu proč se stavit nemůžeme to už ostatním zamlcela...

ai30
24. led 2022

@stanik022 Ja jsem tomto normalne dost opatrna, podle me je vztah s prarodici pro deti dulezity a casto se mi zda, ze matky hledaji jakykoliv duvod jak se smrtelne urazit a poslat tchyni do haje kvuli blbostem. Ale to fakt neni vas pripad, ona je evidentne uplne toxicky clovek, zly, manipulativni. Jestli je to vsechno tak, jak to tu pises, tak ji poslete do haje uplne bez vycitek a bez ohlizeni se zpet. Zivot je kratky na to, abyste se nechali trapit takovyma lidma. Vim, ze to nebude jednoduche, zvlaste ve vasem veku. Preju mnoho sil!

michaela666
24. led 2022

Hoďte na ni bobek a je to. O syna se nestarala, ale má odvahu nakazovat co musíte, nesmíte a nebudete dělat s vlastním dítětem? Ta má teda odvahu. V žádném případě bych neskákala jak ona píská a už vůbec bych nechtěla, aby se taková sprostá ženská vídala s mojí rodinou.

gracinka7
25. led 2022

@stanik022 mám jednu otázku. Proč bys někoho takového měla mít ráda? Z toho, co jsi psala, přítel o kontakt ani moc nestojí, většinou ho ty donutíš. Buď ráda, že zájem nemá a odstřihněte ji ze svého života. Nebo chceš, ať se takhle chová i k vašemu dítěti?