Průjem u dítěte. Nechat doma nebo poslat do školky?
Ahoj holky, jen se chci poradit jak to děláte vy. Samozřejmě dávám na mateřský instinkt a vždy se mi to vyplatilo, ale teď bych se chtěla poradit. Vím, že průjem a školka NE, ale dcerka se mi ted do hodiny 3x 💩💩💩 má to řídké, dostala smectu, tak čekáme jak zabere, protože enterol nám došel zrovna 🥴 říkala jsem si, ze ji raději nechám zítra doma, dle noci, ale kdyz je za chvíli 20 hod a uz byla takto, tak bych ji nechala, ale oni mají ted az do pátku nějakou mikulášskou akci a chce tam, tak si rikam, jestli ji tam dát, ta smecta by ji to mela zastavit, ale zase mají k obědu vánočku a kakao a špagety s párkem.. což na průjem uplne fit neni ze.. tak jsem myslela, aby zítra držela dietu a ve čtvrtek už šla. Jsem doma, takze o nic mi nejde, muze byt doma jak dlouho potřebuje, ale do školky se ji chce prave.. ja si jen nejsem jista, kdyz dnes mi tak prujmovala vecer, aby zitra sla no.. jak jste na tom vy? Nechat nebo dát? Děkuji 🙂
Nechávám do první normální konzistence doma. Dcera má citlivé zažívání, takže relativně často se jednou pozvrací, nebo ji něco prožene. Nechávám vždy aspon den doma, abych vyloučila nemoc.
@petrasipkova1 Jasně 🙂 nechala jsem doma a od večera udělala dnes první 💩 a je tuhy 🤣 sázím že to byla hruška. Žádná teplota, ji normálně. Tak uvidíme dnes 🙂
To je takovej začarovanej kruh. My teď chcipame celá rodina včetně mimina, protože školka. Když jsem ji tam přivedla po nemoci tak jsem si říkala, tak jak dlouho teď. Každý dítě v šatně chrchla. Mně jednou řekla kamarádka, že už na to kašle, nechávala si malou doma s každou rýmou, ale pak co zjistila, že ostatní posílají, posílá ji s rýmou taky.
Hodně záleží z čeho to má. Pokud něco špatného snědla a nesedlo jí to, tak den doma a pak klidně do školky. Ale může to být i příznak nemoci a osobně bych nechtěla riskovat, že se střevní virózou nakazí ostatní děti... To je opravdu neohleduplné.
To, že se těší chápu, ale holt ne vždy jde vše podle plánu a ne vždy jde ve všem vyhovět.
@merope no já to tak musím u té starší (diabeticky) dodržovat (nevstrebava se ji cukr pri strevnich potizich), takže to dělám tak i u mladšího syna...
A to je zrovna ten, který "vyhodi" oběd, když mu nechutná někdo jej do toho nutí, naposledy to tak udělal ve školce a byl pátek, takže v pondělí supajdil...
A já i dodnes spoustu věcí nejím, takže jsem "odchovana" na kuřecím masu coby dítě, teď už toho masa jim víc, vegetariánka nejsem...
Myslím, žes dobře udělala, žes ji nechala doma. Pokud už je dneska ok, může zítra tradá rovnou za čertama 😁😎 (aspoň teda u nás mají zítra Mikulášskou).
První rok dcera byla ve školce pár dní .. měsíc doma .. pak měsíc ve skolce a měsíc doma … a tak dokola … druhy rok vydržela i dva měsíce ve školce 😂a uz ty nemoci nejsou tak dramaticky … proste jeho imunita se musí vytrénovat .. bude lip
@janule0123 Holky díky moc. Věřím v to, stále a pořád, že snad už bude lepší imunita 🤣🌺
Buď ráda, že to řešíš ve školce, máš tak větší šanci, že škola už bude ok. Naše dcera byla ve školce relativně zdravá a teď ve škole si to vynahrazuje. Zejména tento školní rok stojí za to, už byla doma 2x se streptokokem, teď už jí zase pálí v krku a čekáme na výtěry, do toho měla ještě 2týdenní virózu hned po streptokokovi, do toho řešíme nekrózu patní kosti... Už má 181 zameškaných hodin a to nejsme na konci pololetí.
Mě doktor řekl,že mám syna dávat zpět do kolektivu jakmile bude pevná stolice. Takže vždy čekáme na pevné h.... Do té doby samozřejmě i dietní strava. Takže za mě nechat doma. Taky jsme o pár akci přišli,ale co člověk nadělá. U těch dětí člověk nikdy neví. Rano je v pohodě a za dvě hodiny blije jak amina 🙈
Nechala bych den doma ....a podle toho se rozhodla co v pátek. Já mám doma 3 děti ze 4, které se těšily na Mikulášské akce, ale bohužel... 😔

Nepustila bych školní dítě natož školkové.. teď řádí průjmy fakt ve velkém a bála bych se, že někoho nakazí