Reflux, alergie a klasická rýma. Co ještě udělat?

bauskka
23. kvě 2022

Mám dotaz. Má tu někdo dítko 4,5r s refluxem? Dcera už přes rok dost často kašle. Dávivý kašel. Byl ji diagnostikován reflux na který máme Omeprazol. Byla jsem s ní na alergologii kde ji vyšly zvýšené hodnoty respirační alergie, ale nic konkrétního. Do toho občas má klasickou rýmu, někdy zelenou někdy jen průhlednou. Nejhorší je ten dávivý kašel, který ji i v noci budí ze spaní a přes den má záchvaty pro fyzické námaze. Na reflux máme Omeprazol, na alergii Xyzal, do nosu stříkáme, spí pomalu v sedě. Jsme už nešťastní. Není den kdy by nekašlala. Když to řeknu své doktorce, tak ta mi jen řekne že to je normální že takto mívají děti kašel ve školce furt. Ale mě to normální nepřijde. Sama jsem s ni došla na ORL, alergologii, jsme objednání i na gastro. Nevím co mohu udelat vic, abychom jí pomohli a ona měla konečně od kašle pokoj 😓

malenka3
23. kvě 2022

Ano, my řešíme dráždivý kašel už rok a půl. I reflux (mimojícnový) se nám objevil v diagnóze, byl diagnostikován přes plivací test. Gastro vyšetření jsem odmítla s tím, že takhle malé dítě nenechám trápit po tom všem, co má u lékařů za sebou. Omeprazol nám nic nedělal, na kašel neměl vliv. Ale měla řadu jiných reflexních příznaků, které jsme dokázali eliminovat a tak si myslím, že ten kašel, který zůstává teď už jen někdy, je něčeho jiného. Teď je už 4 měsíce na Aeriu, bere Singulair, který nám dala alergoložka, až ten dokázal kašel výrazně eliminovat. Alergie zatím prokázána není, já na ni nesázím, základní krevní testy neprokázaly nijak zvlášť, na podrobné krevní testy se teprv chystáme. Z krve prokázána snížená imunita, má za sebou 3 kůry bronchovaxomu.
Teď kašle nárazově. Zrovna teď poslední 3 až 4 dny. Nic jiného jí není, jen během dne a večer, jak lehne, kašle hnusným dráždivým kašlem. Zní jak laryngitida, ale ta to není.
Jinak já se po mnoha měsících zoufalství vydala i cestou alternativní, doplňujeme léčbu prostřednictvím tradiční čínské medicíny. A musím říct, že minimálně na ten reflux nám to pomohlo.

pribylovapetra
23. kvě 2022

Počkejte co na gastro. U syna máme zatím podezření,na výsledky čekáme. Ale doktorka mimo jiné řekla že to může být i projev nějaké intolerance, jen mi nemůže říct jaké. To chodíme na imunologii / alergologii. Asi vadí mléčné. Má uzivat probiotika a Helicid. A prý existují nějaké rehabilitace při refluxu. Ale to bude předpokládám v té zprávě. Teprve když by toto nezabralo, řešilo by se invazivní vyšetření.

jancazao
24. kvě 2022

Nemám dítě s reflexem, mám ho já. Určitě zkuste vypozorovat, které potraviny jí dráždí. Já třeba vůbec nemůžu čokoládu, to bych se ukašlala, taky kynuté těsto mě dráždí. Sladké pití.

vesellenka
11. únor 2023

Ahoj, dobrý den. Mám dceru 3 roky. Už přes rok ji trápí úplně stejné potíže jak uvádíte výše. Zajímalo by mě jak a co konkrétně pomohlo vaším dětičkám a zda je úporný neustálí kašel pryč. Jsme už zoufalí,dokonce byla i na odstranění nosních mandlí a stále noci a dny prokašle .