Sedmá nemoc. Jakou máte zkušenost?

mamikry
11. pro 2022

Pěkný večer. Syn má podle všeho sedmou nemoc. Je osypaný kolem pusinky, na dlaních, nohách i pod plenkou a hodně slintá. Nejhorší snad máme za sebou, ale zaraží mě, že už má třetí den teplotu kolem 38°C. Všude čtu, že teplota je tak dva dny. Jasně, že je to individualní, ale i tak bych ráda zkušenosti od dalších, kdo ji mají za sebou. Doktorka mi v tomhle přijde lehce zmatená. Předem moc díky za reakce.

merope
11. pro 2022

Tak ona ráda prý přichází i bakteriální infekce. Navíc se tedy zdá (podle plenky), že je syn dost malý, to s tím taky může souviset. Každopádně kdyby se ti to nezdálo nebo teplota nešla tlumit, určitě se to hodí dále zkonzultovat.

denisq
11. pro 2022

@mamikry Syn měl teplotu taky dýl jak dva dny. Myslím, že 4 dny určitě. Ty horečky byly horší než samotná vyrážka.

gracinka7
11. pro 2022

@mamikry syn měl teplotu 3 dny.

mamikry
autor
11. pro 2022

@denisq U nás je pravě vyrážka brutální, puchýře na ručkách a celá pusinka červená. Teploty tak dramatické nemá, nejvíc 38,5 a jdou srazit, ale už to právě trva třetí den. Tak uvidíme zítra.

mamikry
autor
11. pro 2022

@merope Tlumit naštěstí jde, a není to zase tak dramatické, ale čekala jsem právě, že zmizí, až se vysypou pupínky. Malému je 18 mésíců. Zítra máme přijít na kontrolu, kdyby se nám to nezdalo, tak pravě sbíram zkušenosti, jestli už panikařit, nebo jestě počkat.

biciklissie
11. pro 2022

U nás taky byla teplota tři dny a bolaky dost.

jjasmina
11. pro 2022

@mamikry u sedmé nemoci sme měli teplotybasi 4 dny, u šesté nemosi 3-4 dny a tam to skončilo s pupinkama

mafulin
16. pro 2022

Ano, taky jsme to tak měli. Syn měl vysoké teploty několik dní. A mladší jen první den 37.. kazdy to ma jinak. ať je brzo líp 🍀

bohumilakupkova
16. pro 2022

@mamikry Dcera měla taky teplotu víc dní a dost blbě to snášela. Skoro nespala, pořád si stěžovala na bolest a svědění. Pak se jí po větších kusech loupala kůže na prstech a teď se jí odlupuje několik nehtů cca po měsíci. Pěkná sra*ka takhle nemoc. Já měla teplotu jen jeden den. Nehty se mi loupají taky a bříška prstů mi pořád praskají. Ta kůže je taková tenká. 🙄Zatím asi nejhorší (nejdelší) viróza jakou jsme měli. Přeji malému lepší průběh. U nás byl ten 4. den zlomový, pak to přestávalo svědit a pupínky se už nedělaly.

bohumilakupkova
16. pro 2022

@mamikry Jo a na to svědění trochu pomáhal Fenistil gel. Doktorka říkala, že mazat nemusíme, ale to by se malá asi ubrečela. Opravdu to pak byla aspoň trošku úleva.

mamikry
autor
18. pro 2022

@bohumilakupkova Tak to je mi lito. My to meli podobne, nespal, brecel. Pupinky vsude, nemohli jsme na ne ani sahnout. Zlate nestovice proti sedme nemoci. Ty teploty ale nakonec patrne byly ke streptokokovi, protoze starsi donesl ze skolky spalovou anginu. Maly skoncil na atb taky a po nich je bez teplot. Podzim jako koralek. 🙈

bohumilakupkova
19. pro 2022

@mamikry Kéž by se každý podzim dalo odcestovat mimo civilizaci 😀. Je to peklo.

mamikry
autor
20. pro 2022

@bohumilakupkova To tedy. My mame kazdy rok presne na termin nemoc pred svatky. Minuly rok jsme byli v karantene s covidem. 🙈