Vyrážka ve 14. týdnu těhotenství, máte zkušenost?

lien82
12. led 2011

Zdravim a prosím o radu. Jsem ve 14 týdnu těhotenství a před 3 dny, se mi udělala vyrážka na dlaních a nohou. Vyrážka strašně moc svědí a pupínky jsou červené a zvětšují se. Byla jsem u doktora a dostala jsem tekutý pudr, ten ale boužel nepomáhá. Fleky se mi na dlaních rozlejzaj dál. Mám strach, pomůže mi někdo. Našla jsem nějaké diskuze, ale většinou ženy byli osypány až v třetím trimestru těhotenství.

emtu
12. led 2011

@lien82 Ahoj, nezměnila jsi nějakou kosmetiku nebo prášek na praní? Může to být jen alergická reakce, třeba i na jídlo. Jináč by to mohla být těhotenská dermatitida, což jsem měla taky, ale naštěstí jen v 40.- 41.tt, protože to byl děs. Během 3 dnů se mi to rozlezlo po celém těle a nedalo se s tím nic dělat. Zmizí to až po porodu.

lien82
autor
12. led 2011

@emtu : Ahojky, kosmetiku jsem žádnou nezměnila, používám pořád stejnou, ani prášek na praní. Myslíš, že by to mohla být alergická reakce? Je mi divné, že jsem to nikdy neměla, až najednou teď a hlavně to, že to mám na dlaních. Měla jsi to při té dermatitidě i na dlaních? Svědilo tě to?

terinda
12. led 2011

Lien, nemůže to souviset s počasím? Ty hnusné inverze tomu moc nepomáhají.
Zkus se mýt neparfemovaným mýdlem a používat např. jen čistou vazelínu 😉

lien82
autor
12. led 2011

@terinda : Děkuju zkusím, za to nic nedám. Nejvíc mě trapí představa, jestli se něco neděje s mimínskem.

terinda
12. led 2011

Neboj, kožní problémy by neměly mít žádný vliv na miminko 😉
A jestli Ti ten pudr nepomáhá, zkus se zeptat kožaře na něco jiného - mastičku apod.
Možná za to můžou jen hormony 😉

lien82
autor
12. led 2011

@terinda : Kéž by jsi měla pravdu. To by se mi ulevilo jako hrom. Dva roky jsme čekali, než se mi podařilo otěhotnět, asi bych se zbláznila, kdyby něco nebylo dobře. Na kožní jdu zítra, tak jsem zvědavá, co mi řeknou tam. Jinak dnes jsem si zkusila koupit kalciovou mast. Zkusím si to natřít.

terinda
12. led 2011

Já Ti rozumím, jsem na tom dost podobně. 😉 Akorát já plaším s mojí divnou alergií a častým kýcháním 😅 😕

eloana
12. led 2011

@lien82 Ahoj ja mela neco podobneho na konci tehotenstvi- silene me svedely nohy a ruce -mela jsem spatne jaterni testy .....tim te nechci strasit zkus se zeptat u obvodni

lien82
autor
12. led 2011

@eloana: Obvodní a kožní mě čeká znovu zítra, tak se na to zeptám. A dělali s tebou něco, když ti ty testy vyšly špatně? Co by to pro mě znamenalo?

eloana
12. led 2011

@lien82 prijali me do nemocnice delali mi testy na preeklamsii-to se nepotvrdilo, poue zvysene jaterni testy, byla jsem 4dny na kapackach , brala jsem prasky na jatra a drzela dietu. po tydnu me pustili, ale zas se to zhorsilo- celou noc jsem nespala a jen se drbala. tak mi urychlili porod, ale stejne uz to k porodu bylo

brusinka.pusinka
12. led 2011

@lien82 já měla také svědivou vyrážku na rukách a na bocích a nohách , střrašně svědila a kožní mi napsla Excipial U Lipolotio, po dvou dnech mazání přestalo a uplně zmizelo až ve 8 měsíci. Kožní říkal že je to reakce na mimi v těle že se tak prostě tělo chrání.Ale určo bych šla k lékaři i jak píši holky na testy těch jater 😉

lien82
autor
12. led 2011

@eloana : Taky mě to strašně svědí, a v noci, to je nejhorší. Měla jsi výhodu, že do porodu jsi měla kousek, to já mám ještě pěknou štreku.

@brusinka.pusinka : Můžu se ještě zeptat, když ti to zmizelo v 8 měsíci, kdy se ti to objevilo? Většina mamin tohle měla ke konci, když se blížili porodu a né takhle brzo.

rosslyn
12. led 2011

@lien82 Ahoj, já měla to samé. Vyskytlo se mi to pod koleny, na předloktích. drbala jsem se skoro do krve, byla to neuvěřitelná úleva. V lékárně mi na to doporučili tekutý pudr. ten je na nic teda. Asi po týdnu - 14ti dnech to úplně zničehonic zmizelo a od té doby klid.

eloana
12. led 2011

@lien82 ja travil noci ve studene vane bylo to hruza
jeste mi napsali at si koupim oilatum je to sklidnujici sprchovy gel, ale nepomohlo to -preslo me to po porodu, ale mela jsme to az od 37tt

lien82
autor
12. led 2011

@rosslyn : A byla jsi s tím i někde u doktora? Neřekli ti, oč by se mohlo jednat? Ten pudr je fakt na nic, na noc jsem se s tím naťupkovala a asi v půl čtvrté ráno jsem si ten pudr nanesla na ruce jak krém, fakt se to svědění nedá.

rosslyn
12. led 2011

@lien82 Můj doktor je tragéd, toho jsem se neptala. Cokoli mi je, pomůže koník. tady jsem načetla, že by to mělo samo odeznít a stalo se. Dál jsem to neřešila. Hodně štěstí, t se ti to také povede.

emtu
12. led 2011

@lien82 Na dlaních jsem to neměla. A na obličeji také ne, jinak úplně všude. Ale mně to fakt postihlo, až kolem TP, naštěstí. Jinak i mně kožař řekl, že miminko není tou dermatitidou ohroženo. Každopádně ti na zítra držím palce, ať ti na kožním poradí a vyrážka brzo zmizí a užiješ si těhulkování 😉 .

brusinka.pusinka
13. led 2011

@lien82 už se neobjevilo prostě jsem celou dobu používala to mléko 😀

delapa
13. led 2011

@lien82 ahojky, já se osypala ve 12tt. U dr mi dali nějakou mastičku, ale moc nepomáhala. Zmizelo to časem samo. Neboj se s miminkem je všechno v pořádky, osyspává se hodně holek. A příčina se kolikrát neví, můj kožař taky koukal a přemejšlel, jako má dát diagnozu. Nedal žádnou, prostě "jiný stav" a s tím spojené "jiné stavy". 🙂
Pokud jsi byla s tím u kožního, neboj, závažnost by poznal. 😉

lien82
autor
13. led 2011

@delapa : Ahojky, dnes mi brali krev i moč, byla jsem i u obvoďáka a nakonec na tom kožním. Na kožním řekl, že se zřejmně jedná o kopřivku nebo nějakou alergickou reakci, ale neví se na co. Fleky jsou den ode dne větší a šíleně svědí. Přášky v těhotenství nehrozí, takže jsem celá popudrovaná. Největší flek je už jak míček na ping pong. Mám přijít příští týden. Budou mě jen hlídat.

snazilkabara
13. led 2011

@lien82 já to měla taky a dr. mi řekla, že bud z ovoce nebo čokolády/kakaa...

lien82
autor
13. led 2011

@snazilkabara : A zmizelo ti to? Já už se tomuhle podle rad od úterý vyhýbám, ale pořád toho mám víc a víc. Jak dlouho trvalo zmizení.

dvojka
13. led 2011

Tak mě trápila kopřivka přes půlroku 😒 ,né teda v těhotenství ale i tak...
Možná by bylo dobrý vynechat při mytí sprchové gely a mazat se jen čistou vazelínou kterou ti namíchají v lékárně (je bez parfemu a konzervačních látek),rozhodně se nekoupat,ale jen sprchovat teplou vodou,třeba máš jen díky těhotenství citlivější kůži a tou kopřivkou se kůže brání 😉 .
pokud by potíže přetrvávaly bylo by dobrý aby ti kožař napsal doporučení na alergologii aby se potvrdila a nebo vyloučila alergie 🙂

Ten pudr ti nepomůže pokud je to vyvolaný nějakou agresivní složkou v kosmetice

dvojka
13. led 2011

Zkus si u vás v lékárně koupit nebo objednat tohle mýdlo-Pozor,smrdí jako bolavá noha,ale má široký spektrum účinků.
ttp://www.samoleceni.cz/8594024760467/a-sun-mydlo-7-100g

marketnieuw
13. led 2011

ja jsem to mela z citrusovych plodu - kdyz jsem je prestala jist, vyrazka zmizela...

lien82
autor
13. led 2011

@dvojka : Děkuju za odkaz, už tu na to mýdlo koukám. Nevím, jestli by to mohl ovlivnit sprchový gel, používám pořád jeden a ten samý, žádné vyzkoušené přípravky neměním. Jinak sprchovat se mám prý jen ve vlažné vodě, zjistila jsem, že když se ráno vzbudím, tak jich mám víc. Prý je to tím teplem.

delapa
13. led 2011

@lien82 juu ale tak to bude kopřivka, to se udělají přeci pupínky a pak se slívají do fleků.
Pak ještě existuje "chřipka kůže", při oslabené imunitě (měla jsem to při kojení), udělají se pupínky na rukách, svědí a odchází to nohama (z nohou přeputujou na nohy). A s tím se nenadělá nic. Vydrž, nic to není. 😉

lien82
autor
14. led 2011

@delapa : Je pravda, že se mi to slévá ve větší fleky. A jak dlouho to tak odeznívá.

delapa
14. led 2011

@lien82 no v těhu ta kopřivka - to mi zmizelo asi za 2 týdny ale sem tam pupínek byl vlastně až do porodu. A teď ta kožní chřipka - asi 10 dní, cca. Jakože po 10 dnech se to začalo hýbat. Jestli Ti to z rukou putuje na nohy, mohlo by to být ono.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru