Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?
Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.
@lucillered U nás problémy stále. pokud je to jen občas, Vigantolem to být nemusí
Sestra ma primo ten Vitangol a nerikala ze by s nim nebyla spokojena
Některé miminka po něm mají bolení, je to bohužel napsané i v příbalovém letáku, my ho taky začaly užívat ale hned po pár dnech jsem ho vysadila a začala užívat čistě přírodní bylinný produkt OK GAMA.Kdyby jste někdo měly zájem o nějaké informace o něm tak mi klidně napište.
Vigantol dávám do mlíka a všechno je v pohodě, malá spí dobře, dáváme ho už půl roku
Taky s nim nemate problemy, ctu jak nejaky maminky pisi ze maji deti po nem boleni
Po Vigantolu? to se mi nezda
Podle toho,co tu čtu jsem se ujistila,že malá trpí díky vigantollu ☹ Už mě to napadlo,jestli ty koliky nemá z něho,ale dr mě utvrdila v tom,že to není časté,ať ho beru dál. Dva dny jsem ho nedala a byl klid,třetí den jsem ho dala a zas bolesti,pláč na novo.. takže vigantoll vysazuju a potřebuji poradit, jaký jsou varianty místo toho. Ten baby D se dá sehnat u nás v lékárně? a není to to samé jako vigantoll? 😕
Stale Jamieson a stale spokojenost
Ja pouzivame primo ten, problemy s nim nemame.
Je vubec nutny davat kojenemu miminku naky vitamin D ? Do 3.mesice ho ma dost ve vlastni zasobe jeste z briska maminky a pak kdyz primerene pobyva na dennim svetle a maminka se normalne stravuje, tj detatko prijme dostatek vitaminu v mlece maminky? Co myslite? Ja resim tohle, Vigantol dnesnim dnem vysazuju, take se mi jevi, ze ma z toho mimi briskaboleni. Uz jsem neco podobneho zazila se starsim synem, kteremu predepsala Dr. zelezo, nikdy nezapomeneme s manzelem jak 3 hodiny po uziti kapek plakal bolesti a nemohli jsme mu pomoct, vic jsme nedali a za mesic nas Dr. pochvalila jak hezky se mu to zelezo upravilo. Po tom placi jsem se prave v diskuzich maminek docetla, co jsou kapky zeleza pro deti zac a ze maji deti novorozene deti ze zacatku zeleza min, ze se to upravi a tak bylo. Dekuji za diskuze.
Já vigantol ani nevyzvedla z lékárny. Jím hodně rybího oleje a oleje z pšeničných klíčků (ten má nejvíc vit D ze všech olejů). No a teď už i sluníčko... Nebudu své dítě cpát chemií...
lusynkova vidím to stejně, jak píšete já vigantol taky nedávala myslím si že ty naši drobci už tak dýchají nečistoty a ještě jim rvát něco s chemií je zbytečné, vitamín D je důležitý ale jsou i jiné formy jak ho doplnit my přes zimu dávaly Gamu-to je čistě přírodní produkt jen s bylinek a jaro léto a podzim jsme stále venku takže se sluníme🙂
@alenaadela Jj. Kdyby jen dýchali - ono každá z nás má v sobě spoustu chemie (z kosmetiky, jídla aj) a těžkých kovů (z vzduchu, jídla aj), které jim přechází do těla v těhotenství a bohužel i v mléku. Četla jsem z důvěryhodného zdroje, že nachází nemalé množství rtuti v těle novorozenců, jejichž matky mají plomby... Snažila jsem se proto před početím alespoň půl roku detoxikovat tělo. Takže pokud je možnost chemii se vyhnout, vždycky to udělám.
Super🙂 máme to stejně, proto jsem začala pracovat a zajímat se o bylinky a především o bylinky nejmenované firmy které jsou sestaveny podle čínské medicíny a vše včetně škrábanců, chřipek a jiných chmůr řešíme přírodně 🙂
Nam zabira takze nic nemenim
Je lepsi zustat u toho co miminku sedne,proc to menit
@lusynkova Olej z psenicnych klicku ma nejvic vit. D??
@matilduska Vy jste davala Vigantol do 3 let a stale kojite? Ze pisete, ze ma kojene miminko dost vit. D pres matku..

Holky, mam moznost dovozu kapek Swanson vitamin D z USA za celkovou cenu 350,- Kc, v CR budu kveten/cerven. Pokud byste mely zajem, ozvete se mi do zprav 🙂