icon

Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?

kaccaa
18. říj 2014

Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.

michaelamen
25. únor 2017

@petaov Ono je víc druhů, tenhle je dle diskuzí a zkušeností maminek a blogerek prý nejlepší. Hodně jsem to řešila, ptz jsem vigantol vůbec nechtěla dávat, tak jsem hledala nejakou alternativu... Každopádně já už ten jeden navíc stejně nemám..

barag
27. únor 2017

@martinaatru já třeba u svýho 8leťáka kapu občas, z toho důvodu, že docela trpí na růstový bolesti, teď v zimě tu potřebu sluníčkem nedoženu. Takže dva tři dny (dle jeho bolestí kapu), sluncem to dohnat nelze

andie90
27. únor 2017

Vigantol jsem dávala prvních pár týdnů - malá po něm měla děsný bolení bříška.
Dlouho jsme nedávali nic - jen využívali přírodní D ze sluníčka.
Teď jsem koupila rybí tuk Mollers a dáváme ten

kruspinka
9. bře 2017

Ahoj Holky, takže po delší době, dnes už s roční dcerou. Vigantol jsem začala dávat ve třech týdnech (zapomněla jsem vyzvednout recept). Klidné a usměvavé miminko se změnilo v uřvanou kroutící se vzteklinku. po asi týdnu jsem zkusila vysadit na den dva, nepomohlo. Tak jsem dávala dál, že to asi nebude vigantolem, ale po dalším týdnu, jsem si opatřila kapky baby D. A Poctivě kapala ten. Malá byla sice lepší, ale pořád dost neklidná a plačtivá. Tak jsem ji ho začala kapat třikrát týdně. A během týdne se to srovnalo. Malá je pořád dost kojená a já mám stravu dost pestrou. V létě jsem nedávala skoro vůbec. Přes zimu jsme se zase vrátily k vzorci 3x týdně nebo ob den, někdy co dva dny. Vsadím se že kdybych začala kapat zase každý den, malá by měla zase problém. Myslím, že je dítě od dítěte různé, já proto budu u druhého miminka s vitamínem D zacházet opatrně a né "kapat podle tabulek". Maminky které to teď aktuálně prožívají lituji a držím palce ať mají brzo tento velmi nepříjemný problém vyřešený 🙂 ❤

qaysedcft
23. bře 2017

@michaelamen dobrý den, mohla bych Vás poprosit o odkaz na Slovenska e-shop, z ktereho kapky objednáváte? Děkuji 🙂

vesnicankaveve
24. bře 2017

Ahoj, my máme toto: veganskaspolecnost.cz/obchod/vitashine-sprej/
Krásný den všem
<3

veg
13. dub 2017

@vesnicankaveve my taky☺ jen ho objednavame primo od vyrobce, vyjde to levneji 🙂

craki
21. dub 2017

@michaelamen Ahoj - muzu se zeptat jestli swanson kapicku navic porad mas? A kdyz ne, ve kterem eshopu jsi objednavala? Mam tam zname, tak by asi obejdnavka nemusela byt tak velka 🙂

A mas pravdu, ze Jamieson zmenil slozeni a nosny olej ma stejny jako Vigantol. Prave ten pry dela nejvetsi neplechu v brisku...

sweetest
3. kvě 2017

@craki Ahojky, kdyby jsi dělala tu objednávku u známých v USA, nemohla bych se s Tebou svézt? Moc bych Ti byla vděčná 🙂 Děkuji za odpověď

craki
3. kvě 2017

@sweetest Ja to urcite nebyla 😉

mimuu
3. kvě 2017

My mame tohle D a v pohode, vigantol byl hruza a at mi nikdo nerika ze je to trend odmitat vigantol ja zjistila ze dela detem vigantol neplechu az kdyz jsme meli problem..

sweetest
3. kvě 2017

@craki Vždyť píšeš,že tam máš známé....

craki
3. kvě 2017

@sweetest Ale ja reagovala na Slovensky eshop, ne americky 😉
Navic maminka mi neodpovedela a link na ten eshop mi neposlala...

sweetest
3. kvě 2017

@craki Aha 🙂

michaelamen
3. kvě 2017

@craki a kapicky navic uz nemam :/

craki
5. kvě 2017

@sweetest Tak jsem je nasla i na ceskem ofiko webu, ale o 80kc draz, nez na slovenskem.
A ja budu objednavat urcite az v lete, druhatko se na narodit sz v zari/rijnu... Tak zalezi na tobe jestli chces cekat

sweetest
5. kvě 2017

@craki Díky za info 🙂 Uvidím zda nepojede ted kámoška do USA 😉

lucylucaa
9. kvě 2017

@sweetest psala jsem známe aby se mi podívala , ale je problém to poštovné z Ameriky. stoji kolem 1000

sweetest
9. kvě 2017

@lucylucaa Díky. To je tedy pecka pošta 😀

sonulickaz
14. kvě 2017

@katyxq ahoj muzu se te zeptat jak je na tom vit D od jamiesonu? U male jsem vigsntol zeusila dala jamieson ale mela taky koliky a tak az pozdejinzcala davat rybi tuk ted cekam druhe a swanson je teochu problem v cr sehnat tak by me jen zajimal nazor na ten janieson

vrana80
15. kvě 2017

Ja davam babam vitamin D od Jamiesonu.

katyxq
16. kvě 2017

@sonulickaz Jamieson má dnes složení stejné jako Vigantol (můžou se asi lišit stopovými zbytky z výroby), ale obojí je MCT olej (vysoce zpracovaný rafinovaný frakcionovaný tuk) a syntetický vit. D3

sonulickaz
16. kvě 2017

@katyxq diky za info

alemari
16. kvě 2017

Ženy, vidím tu jen ty špatné produkty... kteté jsou tedy vhodné?

craki
16. kvě 2017

@alemari Swanson treba..

petaov
17. kvě 2017

Dá se u nás sehnat baby ddrops Carlson, nebo nebude někdo objednávat ze zahraničí? Swanson jsem kdysi koupila a je na něm napsáno, že není vhodný pro děti, takže ho nedávám. Teď mám Jamieson, měla jsem za to, že je přírodní. @katyxq Jak víš, že je rafinovaný?

alemari
17. kvě 2017

@craki děkuji, píšou tu holky, že ale pro děti vhodný není.

craki
17. kvě 2017

@alemari Ta verze baby urcite ano

Strana