icon

Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?

kaccaa
18. říj 2014

Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.

nissi
8. led 2016

@lenista78 nevím, já nebyla nijak nervózní z toho, že by byla nervózní ona. Nedělalo ji to dobře. Zkoušela jsem vysadit a zase nasadit. A z jedné kapky se snad nepredavkuje. 🙂 Každopádně díky za objasnění rozdílu, ten jsem nevěděla.

veru11
8. led 2016

@pleskacka objednavala jsem normalne pres oficialni stranky www.swansonvitamins.com - zaplatila kartou a za tyden balik prisel...

veru11
8. led 2016

@pleskacka
http://www.swansonvitamins.com/swanson-premium-...

Postovne vyslo na 8 $, coz neni tolik...

huslenky
13. led 2016

Těm, co se tu diví, že Vigantol způsobuje bolavá bříška miminkům - přečtěte si v příbalovém letáku nežádoucí účinky - "zácpa, plynatost, nevolnost, bolest břícha nebo průjem".. 😉

lenista78
14. led 2016

@huslenky výrobce léků musí uvést na rozdíl od potravinového doplňku vše, co kdo jako vedlejší účinek nahlásí. Když to vezmu trochu s nadsázkou pokud do vedlejších účinků nahlásím, že mi z něj dítě skáče po hlavě bude to muset jako vzácný vedlejší účinek uvést taky. Na těch doplňcích to není jen proto, že výrobci nemají povinnost cokoli takového uvádět a vlastně ani zjišťovat.
Neříkám, že to nezpůsobí nikomu, ale aby vysazení Vigantolu bylo jak tady v podstatě uvádíte univerzální lék na relativně běžné novorozenecké koliky a obdobné problémy způsobené dětskou psychikou (a Vaší, protože jste prostě propojení) nebo prostě tím, že se maličké miminko nehýbe a střeva prostě občas zastávkují, tak to opravdu není.

avoksal
18. led 2016

@karolinafm Ahoj 🙂 taky to řeším, mám 4 měsíční holčičku a nikdo mi nevymluví, že Vigantol nespůsobuje koliky. Malá řvala a řvala a tak si myslím, že to tak zdravé asi nebude, když po tom miminka trpí..., no teď řeším jinou variantu, ale vůbec nevím jakou....., ale po Vig koliky jsou a to veliký..., asi jak kdo, no trpět jí nenechám, znám spoustu maminek co nedávají vůbec a mají už i třeba větší děti a v pořádku 🙂

chrysanten
20. led 2016

@veru11 Ahoj,pokusila jsem se vitamín objednat, ale zřejmě neproběhla platba. Přišel Ti nějaký potvrzovací mail? Zadala jsem údaje z bankovní karty, ale žádné potvrzení nedošlo. Ani jsem nezadávala všechny údaje jako při běžném placení kartou. Nemáte někdo jiný zkušenost???

veru11
20. led 2016

@chrysanten mne potvrzovaci mail prisel, ale az nekdy druhy den... A platba kartou tam probiha tak, ze zadas udaje a to je vse, nechodi zadne potvrzovaci sms. Doporucuji pockat den, dva, jestli ti nedorazi potvrzovaci mail, pripadne kouknout na ucet, zda nemas castku za kapky uz zuctovanou...

chrysanten
25. led 2016

Děkuji za odpověď, už jsem se dočkala. 🙂

chrysanten
4. únor 2016

@katyxq Ahoj, můžu se zeptat, jakým způsobem jsi si naordinovala deset kapek denně D3 Swansonu? Nerozumím k čemu tedy slouži doporučené denní množství vitamínu?

katyxq
4. únor 2016

@chrysanten podle DDD z jiných informačních zdrojů, např http://www.vitamindcouncil.org/blog/why-does-th...

horka9
8. únor 2016
Uživatel horka9 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od horka9.

holky a fakt chcete dávat dítěti raději potravinový doplněk místo léčiva? Potravinové doplňky nejsou sledované, neproběhly žádné klinické testy atd atd... jasně, že je v příbalovém letáku napsaná spousta vedlejších účinků, ale právě proto, že cokoliv se kdy projevilo musí být zaznamenáno.. u potravinového doplňku nemusí. Takové vedlejší účinky mají sand všechna léčiva, protože se něco z toho u někoho zrovna projevilo. Nejsem šílená a nervu dcerku léky, ale zrovna Vigantolu se tedy nebojím.

nissi
8. únor 2016

@horka9 Tak já už ho (ten doplněk) malé dávám rok a nezjišťuju žádné zdravotní problémy. Samozřejmě, že se to může projevit až později, ale to už nezjistím, z čeho to má. 🙂

horka9
9. únor 2016
Uživatel horka9 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od horka9.

@lenista78 Souhlasím s lenista. Obecně jsou koliky a bolesti spiš fiziologické, protože se dětem nastavuje střevní mikroflora. Pokud by to způsoboval Vigantol tak by takové projevy nemohly po čase ustat si myslím...

kokodak1
10. únor 2016

Ahoj. Dovoluji si souhlasit se všemi uvedenými komentáři, že Vigantol je svinstvo. Co jsme přišli z porodnice, dávala jsem jej malému, hysterické záchvaty každý den a každou noc, nepřetržitě, usnul jen když byl vyčerpaný. S manželem jsme nad ním oba plakali, protože takovej ukrutnej pláč a kroucení, bříško jako kámen, celý se klepal a vypadal jako by bral drogy - jak byl nafrčený. Pak jsem náhodou našla na internetu nějaké příspěvky, nebo jsem to zahlédla, o negativních účincích a bylo mi to jasné. Dnes je to 4. den co tu srajdu nedáváme a malý spí jak zabitý a je to milionové dítě. Takže tohle není žádná fáma, ani výmysl, vyčítám si, že jsem na to nepřišla dřív a nechala ho skoro měsíc trpět tu hrůzu. Doktorce jsem řekla, že jsem z ní tedy zklamaná, protože mě na to mohla upozornit, několikrát jsem jí říkala, že to není normální, že přeci takto "prdíky" rozhodně nevypadají, a ona neřekla jediné slovo. Až když jsem jí včera oznámila, že ať si svůj slavný Vigantol strčí někam, tak mi řekla, že mu můžeme dát náhražku. Fajn. Ale proč nám to neřekla hned, když jsme říkali že malý je divný a celé dny prokřičí ? S manželem jsme první měsíc vůbec nespali, a já byla na zhroucení. Děkuji pěkně za takový rádoby "lék" !!!

simonka0
15. únor 2016

Nechci se vyjadřovat uplně k Vigantolu ale obecně k léčivům a doplňkům stravy. Když je možnost vybrat si vitamín ve formě léčiva, které je kontrolováno a má proběhlé všechny klinické studie, tak si nebudu vybírat doplněk stravy, který nikdo nekontroloval a může obsahovat relativně velé množství příměsí atd... I s dávkováním může být problém - u léčiva přesně vím kolik ho mám dát a že je v dávce množství které je tam napsané. U doplňku není účinek a obsah látek uvedených výrobcem nikým ověřován. Protože u doplňků stravy není posuzována jejich účinnost, nejsou určené k léčbě ani předcházení nemocí. zkuste mrknout tady na to srovnání http://www.lekvita.cz/doplnky-stravy-lecive-pri...

horkahora
19. únor 2016

Vigantol kapeme denně už rok a pul a žádné špatné vedlejšáky jsme nazaznamenali. Obecně jsem spíš pro léčiva, než pro doplňky stravy. Když se podíváte co všechno se prodává za nesmysly jako doplňky stravy a kolik to stojí, tak sáhnu radši po léčivu, které musí mít udávaný účinek. Na doplněk stravy si můžou napsat skoro co chtějí.

radmilunka
21. únor 2016

Ja jsem teda taky pro léčiva. Když si můžu vybrat mezi doplnkem a léčivem vemu léčivo. Klasika jsou preparáty na klouby... Proč kupovat předražené Proenzi atd. když existuje Condrosulf. A stejné je to s tím vigantolem. Proč kupovat nesmysly, které možná mohou ublížit, když můžu mít Vigantol.

veru11
21. únor 2016

@radmilunka treba proto, ze mate vypozorovane, ze ten nesmysl, jak pisete, nedela miminku takove potize, jako Vigantol?

avoksal
27. únor 2016

No a ted kdyz uz je slunicko je celkem zbytecne cpat deti cimkoli jinym nez je zapotrebi ne 🙂

shine2015
27. únor 2016

@simonka0 nezastavam se ani jedne strany...jen ohledne tech studii je to i tak uue kdo si zaplati a ma zname....

My mame jamieson a prijde mi ze brisko boli taky....tak nevim.

aleschka
8. bře 2016

@karolinafm přesně tak, zkoušela jsem vysadit a znovu dát a chudáček trpí hrozně a pak i druhý den, končím s ním

zuzinazuza22
11. bře 2016
Uživatel zuzinazuza22 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zuzinazuza22.

Já dávám malému Vigantol už asi 4 měsíce a žádné problémy nemáme, doporučil nám ho a předepsal pan doktor, kterému důvěřuji už i moje mamka nám ho dávala a sama ho používá a nikdy s tím prý problém nebyl..

alenaadela
14. bře 2016

Já doporučuji ok gamu- je skvělá na vývoj mozku miminka, malých dětí a školáků,a obsahuje vitamín D, takže jsme hned Vigantol vysadily🙂

lenka3p
16. bře 2016

Kdo mate kapky Swanson, prosim vas, jaka je doba spotreby po otevreni? Krabicku uz nemam a na lahvicce to neni...

kruspinka
25. bře 2016

@kokodak1 Prosím jakou náhražku vám Vaše doktorka dala? Já jsem vigantol začala malé dávat teprve před týdnem a od te doby je to hrůza. Je mi ji líto a nechci ji dal takto trápit. Zároveň mam ale strach lék vysadit. :/ na kontrolu jdeme až za dva týdny.

lucillered
25. bře 2016

Mam dotaz: pri pouzivani Vigantolu, meli vase deti nezadouci ucinky kazdy den? Me maly place jen obcas.

kruspinka
25. bře 2016

@lucillered jak ho podáváte? My před jídlem lanem fo pusinky, klidne s edspumisanem a problém začnou vždy cca dvě tři hodiny po tom. A na horší jsou v noci a večer kolem 21h až 1h.

kruspinka
25. bře 2016

@lucillered kápnem do pusinky klidne s espumisanem . ... A nejhorší .... ;)
( prořvaná noc a aut. opravy )

Strana