SOUTĚŽ o menu HiPP s rybou
Pestrý jídelníček je základem zdraví a zcela určitě do něj patří i ryby. Aby děti měly dobré stravovací návyky je také důležité je s různými potravinami seznamovat už od malička, aby na ně byly zvyklé. Proto nabízíme hned několik HiPP menu s rybou, na kterých si mohou pochutnat ti úplně nejmenší, ale i větší strávníci 🙂 Mám tu pro vás připraveno hned pět balíčků s příkrmy HiPP menu s rybou a budu moc ráda, když si o ně zasoutěžíte. Stačí, když napíšete. proč by děti měly jíst rybí maso. Pět vybraných odpovědí pak získá chutnou odměnu 🙂
Aby se vám lépe odpovídalo, mám tu pro vás malou nápovědu. Rybí maso je velmi důležité, protože obsahuje jód a ten je nepostradatelný jak pro správnou funkci štítné žlázy, ale i celkový vývoj.

Děti by měli jíst ryby, protože ryby mají vysoký obsah omega-3 nenasycených mastných kyselin. Tyto kyseliny jsou důležité pro neurologický vývoj dětí. Ryby jsou také dobrým zdrojem železa a zinku (obsah těchto prvků v rybím mase je pouze o něco málo nižší než v ostatních druzích masa) a mořské ryby jsou navíc hlavním zdrojem jódu v potravě. Konzumace ryb v kojeneckém věku může mít pozitivní vliv na vývoj poznávacích funkcí a fungování imunitního systému u dítěte. Já jsem jedla ryby celé těhotenství a ted Valinka taky jí ryby od 8. měsiců svého života. Dávám jí losose a pstruha 2x týdně a jsme všichni moc spokojeni. Měla by ryba být v jidelničku každého ditěte. Všem to moc přeju! 🙂
Proč jíst rybu? No protože je moc dobrá 🙂 celé těhotenství a po celou dobu kojení jsem brala rybí olej, hlavně kvůli vývoji malé. Chtěla jsem pro ni to nejlepší. A důvody? První už jsem napsala, je moc dobrá. Dále je to krásné zpestření pro jídelníček a v neposlední řadě je velmi zdravá. Bohužel zdravá a proto drahá. S přítelem si rybky dopřáváme sporadicky a protože jí malá hodně s námi, ryb by se moc nedočkala. Proto je Hipp s lososem jasná volba a vede u nás na plné čáře 🙂
Ryby obsahují spoustu důležitých látek, pro mě je to jedno z nejchutnějších mas, hodně ryb je dietních, což v dnešní době stále do široka rostoucí populace je také docela důležité a pokud bude můj mrňousek zbožňovat ryby stejně jako jeho maminka a tatínek, tak třeba jednou bude s námi taky tak rád baštit naše zbožňované sushi 🙂
Ryby jsou zdravé a lehké. Obsahují nejen Vámi zmiňovaný jód, ale i např. omega 3-masné kyseliny, železo, bílkovinu a mnoho dalších vitamínů. Jsou lehce stavitelné a nezatěžují organizmus
Moc ráda bych pro malého vyhrála. Bohužel tady v okolí nemáme rybárnu a masům v supermarketech nevěříme a malému bychom to nedali už vůbec. A věřím, že především u těch malých dětí na kvalitě a vyváženém jídelníčku záleží.
Ryba by mela byt zarazena do jidelnicku aspon jednou za tyden. Ne jen, ze je zdrava, bohata na mineraly a vitaminy, ale je take lehce stravitelna, coz je pro brisko ditete velice prinosne. Ze jsou ryby dulezite pro spravny vyvoj centralniho nervoveho systemu a dalsich systemu tela, to je snad znama vec.. proto ryby zarazuji do jidelnicku casto a malej je primo miluje ;)
Ryby celá rodina milujeme! Jsou zdravé, lehké, dietní a chutné. Jsou důležité pro lidský organismus, protože obsahují mnoho dobrého - od podpory vývoje mozkových buněk až po posílení imunitního systému.
Manžel je vášnivý rybář, tak se snaží nosit nějakou tu rybku domů (okoun, candát, pstruh), ale důležité jsou také mořské rybky, a tak malému kupujeme skleničky určené speciálně pro děti ;).
Co se týče ryb jsou super, ale pro doplnění, mnohem více jódu je v mořských, bohužel zde je i vyšší riziko těžkých kovů a ostatních látek. Nevýhoda ryb je i jejich vysoká kazitelnost při přepravě. Ale i tak, při výběru kvalitního dodavatele a výborné ryby je pak baští celá rodina.Zatím u nás vede nejvíc nilský okoun🙂
Když nebudu řešit to,ze ryby jsou zdravé,tak s manželem máme ryby a mořské plody moc rádi a jíme je min.jedenkrát týdně a doufáme,že i dceři budou ryby chutnat a já nemusela chystat 2 jídla 😄
Rybí maso je důležitým zdrojem vitamínu D, obsahuje potřebný jód a proto je vhodné jej zařadit do jídelníčku nejen dítěte, ale i dospělého člověka. Naše dcera jej jí v podobě příkrmů právě od vaší značky 🙂
Rybie masko je velmi zdrave a preto by ho mali deti konzumovat dostatok ,hlavne preto lebo obsahuje dolezite mineraly ako su fosfor ,jod,vapnik a vitaminy B ,D...
Hlavne jod je velmi dolezity a nevyhnutny pre spravnu funkciu stitnej zlazy ,ktora ma vyznamnu ulohu pre ludske telo .(nedostatok jodu v tele =poruchy stitnej zlazy )
Dalej okrem inych druhov masa je rybacie masko lahko stravitelne a obsahuje minimalne mnozstvo tukov 🙂
Ryby milujeme cela rodina, a tak to ucime i naše dítka, nejvíce ty mořské, ale díky bohu žijeme na jihu cech, kde je rybníku ráj a my máme tu výhodu, ze i na břehu Vltavy a tím tedy o přísun čerstvých ryb není nouze...dcera trpí na vleklé rýmy od záři do dubna, a na otázku co víc už mám dělat, abych posílila imunity dcery, mi naše pediatricka řekla, jezte ryby 3x týdne!!! A tak se o to snažíme, akorát nás 10 měsíční syn zatím pokulhává...neb na trhu není až tak pestrý vyber....
Malé je deset měsíců, tak zatím dáváme přednost tučnějším mořským rybkám - obsahují nejenom jód, ale také omega 3 mastné kyseliny a obojí je velice důležité pro rozvoj nervové soustavy, zvláště u malých dětí. Méně tučné rybky, jako je treska nebo tuňák mají zase velice kvalitní masíčko. Tak to pak budeme dávat na střídačku, až malá sní víc.
Prvni, co me napadlo.. Protoze je malej miluje.. Fakt! Ja ryby nikdy nejedla,az v tehotenstvi jsem zacala a Petula se toho drzi. Je mu deset mesicu, prevazne kojim, ale kdyz jsme byly v restauraci na obede, naivne jsem rikala- dam si zeleninu a rybu. Malej zeleninu, ja maso.. Prdlajs. Malem to tam zboril.. Ja byla za kralika 🙂
Jinak morske ryby obsahuji tzv. zdravé tuky tj. omega-3 nenasycene mastne kyseliny. Ty jsou zname svou schopností preventivně pusobit před nemocemi srdce a obehove soustavy. Obsahuji horcik, selen, zdrave bilkoviny..
Děti by měly jíst rybí maso, aby se jim lépe běhalo, aby se lépe učily, a aby lépe viděly. Rybí tuk podporuje činnost srdce, mozku a zraku.
Rybí maso obsahuje ve svém tuku mastné kyselin, které jsou důležité pro zdraví srdce a cév a u dětí podporují správný růst a duševní vývoj. Je v něm také větší množství vitaminů D a E a v mořských rybách jodu. A taky, protože jsou strašně mooooc dobré 🙂
Ze všech stran k nám v posledních letech proudí heslo „Jezte ryby, jsou zdravé,“ . Jaké jsou hlavní důvody, proč jíst ryby? Jednou z hlavních výhod ryb je, že jsou lehce stravitelné. Jsou bohatým zdrojem vitaminů A, B a D a minerálních látek, především jódu, fosforu, ale i zinku. Jód potřebujeme pro správnou funkci štítné žlázy, fluor je důležitý v boji proti zubnímu kazu, ale i na tvorbu pokožky, vlasů a svalstva - což je důležitou součástí života každého miminka. Zinek posiluje imunitu, urychluje hojení ran a tak je maminka na nejlepší cestě jak uchránit své dítko před kdejakou chorobou.
Kromě vitaminů a minerálů se v rybách nachází cenný zdroj omega-3 mastných kyselin, které jsou pro naše tělo nezbytné. Chrání naše srdce a cévy, mají protizánětlivý efekt a pomáhají i u autoimunitních onemocnění, např. u Crohnovy choroby, anebo u roztroušené sklerózy. Působí jako prevence rakoviny tlustého střeva a prsu a příznivé účinky mají na kožní choroby, jako je lupénka. U dětí podporují rozvoj mozkové tkáně, ale také udržení pozornosti a koncentrace.
Ryby v jídelníčku mohou pomoci i tomu, že naše děti budou pro své okolí neodolatelně krásné. Díky vysokému obsahu vitaminů, minerálů a omega-3 mastných kyselin pomáhají udržovat hladkou a hydratovanou pokožku, která je u malých miminek choulostivá a ne každé miminko může používat hydratační krémy na tělíčko. Pravidelná konzumace ryb propívá i vlasům, kterým dodává sílu a lesk.
Tohle všechno jsou důvody pro jednoznačné ANO rybám ve výživě malých dětí..
Tak ryby jsou prostě zdravé - především mořské ryby doplňují naší stravu o tzv. zdravé tuky tj. omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Ty jsou známé svou schopností preventivně působit před nemocemi srdce a oběhové soustavy. To je především mnou milovaný losos. Dále obsahují třeba vitamíny skupiny B, hořčík nebo selen. No v neposlední řadě taky proto, že jsou prostě BOŽÍ - miluju lososa, pstruha, kapra, tuňíka, candáta,...škoda jen že dostat se ke kvalitním čerstvým rybám může být problém. My jíme ryby hodně, takže zatím baští i náš dvouleťák. Nejvíce u něj vede ale pstruh 🙂
Ryby jsou zdravé, mají omega 3 mastné kyseliny - pro zdravé kosti a jód pro zdravou funkci štítné žlázy. Naše holčičky už ochutnaly v 10 měsících lososa a moc jim chutnal no nedivím se, je to také moje oblíbená ryba 😀
O vitamínech a kyselinách toho tu bylo napsáno až až, a protože jsem si s odpovědí dál nějak nevěděla rady, zeptala jsem se na odpověď svého 3letého synovce - "Proč by měly děti jíst ryby?" "Aby uměly plavat." 😀
všichni moc dobře vědí proč se mají jíst ryb to co tu platí pro děti platí i pro dospělé (tedy prospěšné mastné kyseliny, zinek, železo, jod (ten hlavně u mořských),....)..ale nejdůležitější je je to naučit ...pak když syn akceptuje jen rybí prsty (samozřejmě vyrobené potajmu z čerstvé ryby doma..naštěstí se nechá ošidit) ...a víte proč??? protože ryby přece prsty nemají tak to nemůže být z ryby ...nechávám ho u toho třeba časem pochopí :D :D :D
Proč?to je jasné ryba je zdravá a má vitamíny které potřebujeme všichni a v žádné jinem jídle nejsou tak důležité vitamíny jak v rybkách!Máme ryby každý víkend brácha je rybář tak se o nás stará 😉
Děti by měli baštit ryby kvůli jódu. Mořské ryby navíc obsahují omega 3 mastné kyseliny, které přispívají ke správně funkci mozku. Ryby mají jemné maso a malý se po nich může utlouct 🙂 My celkem rádi baštíme ryby, tak jsem ráda že i malému chutnají.
ryby jsou nejen pro děti velmi důležité. Bohužel v dnešní době najít kvalitní rybu je velmi těžké. Já se snažím aspon 1x za 14 dní rybu si dát, jelikož se léčím se štítnou žlázou. Bohužel se sní léčíme v rodině na generace a nechci se cpát jen prášky a tak si zdroj jódu a jiných dávek dávám v této formě.
Více ryb chci zařadit do našeho jídelníčku už kvůli mým holčičkám.
i kdybych nevyhrála tuto soutěž, tak jsem velmi ráda, že Hipp dělá příkrmy i s rybou a tak my maminky máme jistotu co svým dětem dáváme a mají potřebné vitamíny
Protoze je to mnamozni 🙂 A navic nejlepsi zdroj prirodniho jodu a bilkoviny. Kajik ma rybky i maso rad, coz jsem nadsena, uz takhle maly vi, co je pro nej dobre 🙂
Malý jí to co já... a já se snažím jíst opravdu zdravě s dostatkem živin, vitamínů atd.. u malého se snažím o to víc.. chlapa pak neřeším.. Chlap je děsný masožravec.. a já s malým zase zeleninožravec a pak rybožravci 😀
Dobré jídlo to je třeba,
neukojí nás jen chleba.
Rajče, brambor, rybička
a másílka trošička.
Bílkoviny, jod a vitamínky
a taky mastné kyselinky.
To vše v rybce najdeme,
zdraví, chytří budeme.
měli by se jíst ryby protože je to nejlepší masíčko..ještě lepší je ale rybí tuk ;)
Nejen, že ryby jsou výborné a lehce stravitelné ale také velice zdrave.Obsah jodu přispívá ke správné funkci štítné žlázy.Sama mám poruchu štítné žlázy, tak se to snažím zachraňovat i rybami a snad to nebude mít po mě.Dále v nich najdeme omega 3 mastné kyseliny(rozvoj mozku,chrání cévy a srdce...),vitaminy(A,B,D),minerální látky,bílkovinu a mnoho dalších prospěšných látek.Navíc siříkám, že když bude zvyklý na ryby už odmalinka,nebude jako některé děti ohrnovat pusu se slovy fuuj mami 😀
Jód, omega 3 mastné kyseliny, vitamíny a já osobně si myslím, že pokud se děti naučí, že ryba je normální součástí jídelníčku, tak je budou jíst s chutí a rádi po celý život 🙂
přesně jak píšeš obsahuje jod, rybičky má miláček rád

Rybí maso je zdravé, lehké, důležité na živiny a rozvoj mozku miminka a batolete a celkově správného fungování jejich organismu.