Jak jste řekly partnerovi, že bude táta?
Těhotenství je pro někdy příjemné překvapení a jindy pořádný šok 😀 Vzpomínáte, jaké to bylo, když jste se dozvěděla, že jste těhotná? Kdo se tuto novinu dozvěděl jako první? 🙂 Co říkal budoucí tatínek? Jak jste mu řekly, že budete tři, později čtyři, bude vás pět.. ? 🙂

Miminko se nám podařilo "vyrobit" hned o svatební noci na první pokus, s čímž jsme samozřejmě nepočítali. Nicméně od samého začátku jsem měla jasné tušení, že jsem těhotná, a velmi brzy i první těhotenské příznaky. "Věděla" jsem to dokonce snad ještě dříve než matka příroda. A tak jsem manželovi tvrdila, že jsem určitě těhotná, už dávno před vynecháním menstruace. Testy, i ty nejspolehlivější, ale stále ukazovaly negativní výsledek. Nakonec jsem si vsugerovala, že jsem si to těhotenství určitě jen vsugerovala🙂. Pak jsem jednou seděla na internetové diskuzi a psala něaké šestnáctce, co měla strach, že je těhotná: "Buď v klidu, já jsem si vsugerovala naprosto všechny těhotenské příznaky a těhotná jsem nebyla." A jak jsem to dopsala, najednou jsem věděla, že jsem si nic nevsugerovala a těhotná jsem. Tak jsem pádila s dalším testem na záchod a už jsem ho chtěla vyhodit s tím, že je zase negativní a mně hrabe, když se na něm objevila slabounká druhá čárka. Tak jsem s tím testem hned letěla za manželem, že těhotná opravdu jsem! Ten tomu vůbec nemohl uvěřit, a tak jsem musela počkat do příštího rána, když vstával v 5.00 do práce, a udělat si další test z ranní moči. Tam už byla druhá čárka tak zřetelná, že nepochyboval.
U nás to bylo nečekané a neplánované - poprvé jsem otěhotněla přes antikoncepci a po vynechané MS jsem tedy testovala a tušila, jak to dopadne, protože MS byla vždy jako hodinky. Když jsem šla od dr., který mi nic nepotvrdila ani nevyvrátil (bylo ještě brzy), tak jsem partnerovi řekla, že máme průser! Nakonec to nedopadlo a skončila jsem na operačním sále. 3 měsíce na to, měl partnerův bratr svatbu a já byla u kadeřníka a bavila se s ním o tom, že mi strašně začaly padat vlasy, tak se mě ptal, zda nejsem těhotná. Přesvědčivě jsem mu tvrdila, že nee. Jeli jsme na svatbu, já měla s sebou zásobu hygienických potřeb a bylo mi divné, že stále nic. Po příjezdu domů jsem ráno testovala a byly tam dvě čárky! Takže první na to přišel můj kadeřník. Oznámení partnerovi bylo zcela neromantické a plné obav. Ráno tel. z práce: "Máme průser!" (zůstala jsem u stejného typu 🙂 ) a partner se jen začal strašně smát a říká mi: "Čekal jsem to každou chvíli" No, takže jediný, kdo bylk překvapený jsem byla já. Snad brzy budu držet zase pozitivní test a uvidíme, jakým způsobem mu to oznámím - možná řeknu dcerce...uvidíme, zatím nic takového není
Vždycky jsem si říkala, že zprávu o těhulkování řeknu při nějaké slavnostní příležitosti, popř. u večeře při svíčkách... ale nikdy jsem to nevydržela a vyballa to hned, co jsem objevila dvě čárky 😀 To prostě nešlo, se o to hned nepodělit 😀
Tak já na svatbě mojí mamky začala chodit s nevlastním synovcem mého otčíma, bydlel sice 300km ode mě, ale nějak jsem to neřešila a tak dvakrát do měsíce jsem za ním a za mamkou přijela, pak mě začalo štvát úplně všechno u mě doma, bylo to k nevydržení tak jsem se zabalila a odstěhovala k nim, když jsem tam byla první víkend, měla jsem týden a půl zpoždění tak jsem si udělala test a při zjištění, že jsem těhotná jsem to řekla prvnímu člověku co byl po ruce a to byla mamka, přítel spal, ale povyk ho vzbudil takže jsem za nim přišla a ukázala mu ten test, no byl ospalý takže jeho první reakce byla hm, pak si vzal ten test a asi 5 minut na něj koukal a nakonec mě objal a řekl: tak já budu táta. 😉
My jsme se o miminko snažili 10 měsíců. Už mi to přišlo trochu dlouho, ale zase jsem z toho vyloženě nestresovala. První test, který jsem si udělala, byl ten "správný" pozitivní (do té doby nebyl důvod, menstruace byla přesná). Pro jistotu, abych se vyhnula těm obávaným a nejistým "duchům" na testu, jsem počkala, až bude mít ms několik dní zpoždění. Dvě čárky tedy byly výrazné a bez pochyb. Test jsem si dělala ráno. Odpoledne jsem jela s manželem v autě, on přijel z práce a "naložil" mě, už ani nevím, jestli jsme jeli na nákup nebo kam. Byl naštvaný a rozčiloval se, protože nějaký pán koupil pozemek za řadou garáží, kde je i naše garáž. No a pán tam začal dělat naschvály a snažil se majitele garáží donutit k prodeji garáže a tak nějak je "vyštvat" různými naschvály. Už nevím, co manžel tenkrát v tom autě řekl, něco ve smyslu, že ho z toho klepne nebo tak něco...Chvilku jsem poslouchala jeho rozhořčený monolog, občas jsem zareagovala v podobě "hmmm.....aha" a pak jsem řekla: "Jsem těhotná." Hned měl manžel lepší náladu.
Dodnes to vidím před sebou, jako kdyby to bylo včera. Podařilo se mi těhotenství odhalit hned od prvních dnů a své oznámení jsem pečlivě naplánovala na den našeho výročí. Ráda milému chystám překvapení a tehdy tomu nebylo jinak. Když to ráno vstal a vešel do pokoje, přivítala ho uklidňující cinkavá hudba z CD Dětská hrací skříňka a na stole malý dárkový balíček. Byly v něm BOTIČKY pro miminko a přáníčko od srdce... 🙂
Jelikož jsem zdravotní sestra, tak jsem si nechala udělat v práci odběr krve, kde je to poznat dříve, než z moče. Výsledek jsem se dozvěděla na noční, kolem půlnoci - byla to má poslední noční 🙂 Nevydržela jsem to a volala tehdy ještě příteli, teď už manželi - začal mi plakat do telefonu. I když jsme nebyli spolu, tak to bylo nádherné 🙂 je to můj cíťa, plakal při obřadu na svatbě a plakal i na porodním sále ♥
Ikdyž mimčo bylo chtěné a já seděla na záchodě a hned se začala objevovat druhá čárka jediný co jsem si řikala bylo do prd***, do prd*** a asi ještě tak 10x 😀 manželovi jsem to chtěla oznámit druhý den, kdy měl svátek, ale nevydržela jsem to. Ten co jsem to zjistila měl manžel noční a já mu z práce volala jako vždy když měl noční a seděl zrovna na záchodě a já mu řikám tak až budeš tak se běž podívat do ložnice do šuplíku a on se pořád ptal co tam je a já mu to zavěsila a za chvíli mi volal co znamenají 2 čárky? 😀 😀 takže vysloveně romantika, ale alespoň mi to přijde vtipné 😀
Manžel zrovna něco řešil ohledně nějaké pošty, a já šla na WC dělat test. Věděl to... no a přijdu za ním, a říkám...tak budeš tatínek a já maminka.... no pohled nádherný, slzy dojetím v očích, a pak mě objal a řekl... já si musím dát panáka 😀
Po 7 měsících snažení jsem právě tento měsíc vůbec nevěřila, že by se snad mohlo zadařit - nepoužívala jsem žádné vitamíny, čaje nic. Byla jsem tak překvapená, že jsem to tatínkovi chtěla říct hned. Právě cvičil vedle v pokoji, tak jsem vzala fix, namalovala jsem si na bříško smajlíka a nápis "TADY". Šla jsem za ním jenom v župánku a košilce, že mám pro něj překvapení a radila jsem mu stylem "zima, přihořívá, hoří". Přišel na to do minuty a oba jsme byli šťastní 😵

Já byla na gynekologii s tím, že mám zpoždění a doktor nic neviděl, tak mi dal injekci na vyvolání menstruace a že kdyby nic, tak mám za 10 dní přijít na kontrolu. A opravdu nic, ale mě to nějak nedocvaklo, že bych mohla být těhu i když jsme se o mimi snažili. Pak jsem jela na kontrolu a když mi mudr. řekl,že na ultrazvuku vidí mimi okamžitě jsem brečela štěstím. Venku jsem sedla do auta a zavolala manželovi (chtěla jsem mu to říct až doma, ale byli jsme domluvení, že mu zavolám co a jak) a řekla jsem mu že čekáme miminko a samozřejmě jsem zase bulela 🙂 Doma mě hned objal a povídá mi "Tak ty budeš mamina" :D