SOUTĚŽ: Zdravé dobrůtky pro děti
Taky někdy máte "na něco chuť", ale nechcete moc hřešit? 🙂 Přemýšlíte nad tím, kolik cukru dostávají vaše děti? Tak přesně pro vás je naše dnešní soutěž! Hrajeme o pět dárkových balíčků plných zdravých dobrůtek od HiPPu! Najdete v nich třeba naše BIO ovocné tyčinky, BIO Müsli tyčinky, 100% ovocné BIO kapsičky nebo BIO rýžové oplatky.
Pochlubte se, jaké dobrůtky dáváte svým dětem a zda zvažujete, aby děti neměly sladkostí moc. Teda sama vím, že se to hlídá jen těžko 😉 Pět nejzajímavějších odpovědí se může těšit na zdravý balíček 🙂

@brendamonique přesně tak, máš naprostou pravdu. Dcera mi minulý týden řekla, že jí spolužačka donese do školy housku, protože JÁ BYCH JÍ HOUSKU PRÝ NIKDY NEKOUPILA!! (což není pravda, občas bílé pečivo koupím, ale opravdu málokdy) Každý den nosí do školy plnou krabičku nakrájených jablek a mění to za sušenky, kousnutí do koláčku, kinder mléčného řezu, atd.
@lenka5731 ...vynalézavá smráďata 😀 😀 říkám si dost často 😀 ...ale zas na druhou stranu, jestli bude takhle podnikavá i v dospělosti, tak se malá neztratí 😀 ...
... co naplat, že energetické drinky sama nepiji a domlouvám synovi, že je "malý" (12 let), že by mu to mohlo na srdíčku ublížit, že on dopovat nepotřebuje apd ... když pak příjde s historkou, jak jim "kolega" Pepa v 5. třídě za odměnu kupuje nebo nabízí podobné "laskominy" ... 😉
Jsem zubařka, takže vím, že sladkého moc škodí... Jak ale najít tu správnou rovnováhu? Dcerka sladké neznala do roka a půl - rodině a známým jsem vysvětlila snadno, at sladké nenosí... Měly jsme hodně ovoce a zeleniny. S příchodem do kolektivu kamarádů (do školky nechodí) to začalo být těžké... Čokoládu nekupujeme, když někde dostane, sníst jí může ale říkáme si, že vždy sníme jen něco a pak vyčistíme zoubky... Občas kupuji Hipp zdravé tyčinky v lékárně nebo bonbóny se stévií. Adventní kalendář má šitý, na knoflíčkách zavěšené pytlíčky - většinou jsou v nich hrozinky, datle či sušené švestky... Byly tam i dvě čokoládičky... Na Mikulášské besídce dostala nejmenší pytlíček - všechny děti měly pytle sladkostí, ale nepřišlo mi, že by jí to moc vadilo. Minulý týden jsem jí dala na svačinu na kroužek mandarinky a Brumíka - přinesla zpátky půlku mandarinek a půl Brumíka... myslím, že základem je s dětma o těch věcech mluvit a když něco nechci aby jedla tak hlavně vysvětlit proč a mít stejný metr i na sebe...🙂
Já jsem zastáncem toho že děti cukr nepotřebují.Mám na mysli ten co do výrobků přidávají při jeho výrobě aby to bylo jó sladký.Někdy jsem docela zděšená když čtu etikety nejen na přesnídávkách kolik gramů cukru je tam navíc a to i ve výrobcích pro miminka od 4měs. ☹ Proto tyto výrobky rozhodně vracím zpátky do regálu a vyhledávám pouze tzv. zdravé dobroty bez přidaného cukru.Pravda není jich mnoho ale kdo hledá najde 🙂 . Za těch 14dní co jsme s Nellinkou jen sami dvě tak máme konečně sladký každý den 😉 Takže cukr ano ale zdravě 🙂
U dětí to mám jednoduché - jí to, co jim dá maminka, takže jako sladké mají ovoce 🙂 Někdy mají jako doplněk svačinky Hipp jablečné keksy, protože jsou bez přidaného cukru. Ty jsme donesly i jako pozornost na návštěvu stejně starému děťátku u sousedů. Až budou ve školce, asi to bude horší. I teď už by jim jedna babička nejradši kupovala čokoládky.
Já mám sladké hodně ráda, jenže mé dřív oblíbené sladkosti Kaštany a MIlena se dost pokazily. Takže už je nekupuju a taky jako děti mám spíš to ovoce a manžel mi nosí pravou čokoládu, ale té mi stačí kousek. Ale když se jednou za dlouho dostanu s kamarádkou dostanu do Ovocného Světozoru, tak na jejich zákusek se opravdu těším 🙂
@lidka_hipp My jsme zatím jen na mateřském mléku, ale do budoucna chci malého vést k pestre a zdravé stravě... Jen doufam, ze nám to nebudou kazit babičky, trochu se toho už teď děsím...
Synovi 21m dopřávám sladkosti poskrovnu, babičky i dědečky máme daleko, tak nám to nikdo nekazí a syn když dostaně nějakou sladkost, tak si s ní většinou hraje nebo mi jí dá, zatím netuší, že je to všechno k jídlu. Máme s manželem opravdu hodně velkého jedlíka a vždy snědl vše co se mu nachystá, takže si myslím, že není důvod cpát ho sladkostmi, dokud se budou dát nahradit třeba kukuřičnými křupkami, nehodlám to měnit. Doma dost pečeme, takže ochutnává domácí koláče a buchty, Hipp ovocné tyčinky, rýžové chlebíčky, kukuřičné a pohankové křupky, ovoce, občas nějaký piškot a samozřejmě třeba Hipp přesnídávky (taková palačinka s přesnídávkou, je hotový poklad). Přesnídávky jsme od začátku kupovali jen Hipp, mám důvěru v kvalitu těchto skleniček a doporučila bych všem. Čokoláda je u nás zatím tabu, když ji dáme třeba na stůl, tak si ji nevšímá a klidně kolem ní projde 🙂.
samozřejmě, že se to snažím hlídat. do dvou let to nebyl až tak velký problém. čokoláda synovi dokonce nechutnala vůbec, já mu dávala raději jablíčko nebo banán, hrozny...ale jak začal trávit více času s prarodiči a bez dozoru, tak je výsledek jasný. nejraději jen mlsání a žádné pořádné papání. já mu moc ráda dopřeji, ale aby měl místo snídaně čokoládu a místo večeře sušenky, to opravdu NE. když byl maličký, tak mu stačilo "mlsat" ovoce, kukuřičné křupky a přesnídávky, chutnaly mu bílé jogurty. no po zásahu prarodičů, kteří se drží hesla, že jsou tu od toho, aby rozmazlovali, je mlsání časté a nezdravé ☹
snad se mi podaří i dcerku uhlídat co nejdéle 😅 jinak mají děti oba páry prarodičů naprosto úžasné!!! kromě neshod v krmení divé zvěře jsou báječní a milující. bohužel v tomto dokáží spíš svým dopřáváním uškodit 😅
momentálně Míša nejraději mlsá lentilky, čokolády, bobíky, croasany apod...naštěstí mu zůstaly v oblibě jablíčka a banány a mě se podaří mu občas podstrčit müsli tyčinku nebo jiné "lepší" pamlsky
Můj syn má nejraději NESTLÉ BABY SUŠENKY, ovocné příkrmy od HIPPU, jablečné rýžové oplatky. V poslední době ale vede kapsička JABLKO+BANÁN. Může ji baštit kdykoliv (venku, v obchodě apod...) což je dobré pro mě (není tak zmazaný) i pro něj (strašně mu to chutná).
Největší dobrůtky, které zatím dáváme jsou mateřské mléko a ovoce od Hippu.. Zatím nám nejvíc chutnaly švestky 🙂
Zatím jsme na mlíčku, ale přirozeně nechci, aby moje holčička šla v mých stopách a byla tlusťoučká🙂 Takže bych jí ráda vedla alespoň trochu ke zdravé a přirozené stravě, kam ovšem určitá míra sladkého patří🙂
Tak mi držte palce, ať mě to nepřejde v momentě, kdy mi malá Nina řekne " Mami já chci koupit mega milku a to hned" - snad s manželem NEVYMĚKNEM😀
Syn je ještě malý, takže sní, co mu dám a zatím si nevymýšlí. Je zvyklý na domácí stravu, hodně ovoce a zeleniny. Neví jak chutnají piškoty nebo pribináček. Je mi jasné, že jednou se k tomu dostane, ale dokud to nevyžaduje, nevidím důvod mu to dávat.
stepanek ma dobrutky rad 😉 takze se snazime davat zdravejsi variantu takze treba kukuricne krupky ruznych chuti i tvaru,ryove chlebicky,lizatka bez cukru s kukuricneho sirupu,sezamky,orisky,brusinky,obcas nejakeho gumoveho medvidka 😉 jinak ma rad ovoce takze toho basti hodne 😉
Své šestnáctiměsíční holčičce nedávám sladkosti (čokoládu ani dobroty typu Brumík) protože to nekupujeme tak nemá ani potřebu 😉 dáváme přednost ovoci a ovocným šťávám
Sem tam koupím HIPP sušenky, kapsičky a chystáme se vyzkoušet vaše BIO ovocné tyčinky
Tak já jsem tedy na sladkosti ujetá :D Už od malička do sebe cpu pořád něco sladkého. Taky pořád od manžela slyším, ať se najím něčeho pořádného. Tak jsem zvědavá jak na tom bude náš Vojtíšek, teď je mu 6 měsíců. Začíná ochutnávat sušenky pro kojence a vypadá, že mu chutnají. Sice dost velká část sušenky skončí na tričku, ale nevadí, to se vychytá :D Ale už se těším, až bude moct víc dobrot papat. Vždycky ho lituji chudáčka, jak kouká když já něco jím a on to ještě nemůže :(
Naše malá (2r 8m) odmítá téměř veškeré ovoce a zeleninu, co vezme na milost (nevím z jakého důvodu) jsou červená paprika (kapie) a občas jabko. Ze zdravějších svačinek u nás frčí sušené brusinky a rýžové keksy. Skutečné sladkosti dostává pod přísným dozorem a opravdu jen za odměnu. 11ti měsíční syn naopak ovoce miluje, takže ho prokládáme taky rýžovými a kukuričnými keksy, na čokoládu má zatím čas 🙂
Dcerka ma iba 8 mesiacov, takze jej klasicke sladkosti nekupujemel, zo sladkeho papa iba ovocie, ci uz cerstve alebo prikrmy od hippu a obcas ovocne kapsicky. Teda priznam, sa, ze som jej dala ochutnat trosku horkej cokolady, pretoze tomu pohladu sa nedalo odolat... S manzelom ale milujeme vase jablcne keksiky, takze si ich kupujeme pre seba namiesto sladkosti. paci sa mi, ze su zdravou alternativou bez cukru a napriek tomu neskutocne chutneee...mnaaam, odporucam vsetkym.
Se sladkostmi se musí opatrně, zvláště u dětí, které by jich zbodly na kila 😀. Naštěstí mám i spoustu receptů na zdravé dobrůtky 😉 O jednu se s vámi podělím:
Banánové cookies
-------------------------
2 zralé banány
1 hrneček ovesných vloček
½ lžičky skořice
vanilka
strouhaný kokos
sušené ovoce
---------------------------------------------
banány rozmixujeme
promísíme s vločkami
přidáme další ingredience
usušíme v sušičce, v troubě
Co se týče sladkostí, tak jsme velice obezřetní a snažíme se, aby byl jídelníček pestrý a převažovala spíše zelenina. Snažíme se tedy dávat "zdravé mlsání". Dcerka má moc ráda ovoce v jakékoliv podobě ať už čerstvé nebo kupované ve skleničce. Oblíbila si domácí pudink, který děláme z ovesného nebo rýžového mléka, domácí sušenky s různými obměnami. Ale hitem jsou u nás nyní také vaše jablečné sušenky, které jsme nedávno ze zvědavosti vyzkoušeli. Na svačinku také rádi dáváme jogurty Holandia s čerstvým ovocem a sem tam nějaký sladký keksík k tomu, aby tam bylo trochu toho mlsání.
U nás je to s mlsáním teď dost šílené... Dřív nic moc nevyhledávala,ale posledních pár měsíců by jela jenom na sladkém. Takže u nás je dost často pláč a vztekání,protože si to nenechá vysvětlit. Nejhorší je to teď po Mikuláši,kdy dostala spoustu balíčků sladkostí od rodiny a od známých. Takže to jde pomalu a stojí mě to dost nervů,ale věřím,že ji zase dostanu tam kde byla a ocení jablko,banán,zeleninu a nebude si chtít vyřvat čokoládu a bonbony. U nás zabírá jediné - nekupovat klasické sladkosti,ale něco,co jí to nahradí...
Já se divím, jak tu má plno maminek uvědomělé děti, které nechtějí moc sladkého a chutná jim zelenina a ovoce 😅 Já ikdyž se snažím, tak třeba u syna je to se zeleninou a ovocem pořád děs a je ochotný pozřít jen pár druhů. A dcera na tom není o moc líp ☹ Sladké jim hlídám, protože by byli schopní živit se jen sladkostmi a bohužel ne všichni v naší rodině mají rozum, takže když si řeknou o bonbóny nebo sušenky, tak jim je někdo koupí 😠 Ale jinak jim sladké nezakazuji a snažím se dělat spíš něco domácího a zdravějšího a současně děti při přípravě zaměstnat. Takže pečeme semínkové sušenky, makový koláč, celozrnný perník, cuketovou buchtu, jablečené muffiny...
My teprve začínáme ochutnávat různé "dobroty", a určitě se cukru a sladkostem nevyhneme, ale není nad zlaté pravidlo, všeho s mírou. Určitě se pak nemusíme bát malého buřtíka či zkažených zoubků 😉 Nejraději zatím krom mlíčka baštíme banán a ovocné přesnídávky.
Terinka dobrůtky zatím postupně ochutnává, největší dobrůtkou je ale banánek, který může dlabat sama nebo kukuřičné křupky. Jako dobrota je vše, co může jíst sama. Zatím nevyhledávám žádné sladkůstky, ale když bude něco přislazované, "nehrotím to". Stejně tak do budoucna rozhodně nebudu zakazovat sladké dobroty ( zvlášť budou-li vyvážené pohybem), ale všeho s mírou.
po pravdě uhlídat se to opravdu moc nedá kluci (rok a půl)chtějí vše co jejich 5 letá sestřičkaa také babičky rozmazlují za mě svačinka jogurt ovoce nebo přesnídávka sem tam nějaká čokoládka a teď před vánoci cukrovíčko
Starsi dcerka 4,5 roku ji vsechno i sladkosti, ovsem rada experimentuje a miluje treba citron s cukrem,droždí-jem tak nebo s trochou cukru,suche ovesne vločky,syrove žampiony ,syrove brambory-ja ji i tyto ''dobroty'' dopreju beru to jako zpestření jídelníčku🙂 zrovna dneska si na droždí pochutnala a ja verim ze do rana nevykyne😀
@lidka_hipp Od malinka jsem se nesnažila klukům dávat mnoho sladké. Raději jsem kupovala zdravé keksíky, kukuřičné nesolené tyčinky, piškotky, neslazené nápoje,... čím byli větší, tím měly babičky větší potřebu děti překrmovat. (Asi aby vypadaly jak Jeníček a Mařenka 🙂 ). Nic méně, jsem se snažila dát nějakou dobrůtku pouze jednou za den. Rodina to akceptovala a nejdřív se mě zeptali. Nyní, první syn má 3,5, druhý syn má skoro 1,5) si na sladké za den ani nevzpomenou. Kdykoliv dostanou nějaké čokoládky, sladkosti,...dám dětem kousek a zbytek schovám, jenže pak přijde mlsná maminka a všechno co dostali sežere 😀 . Razím totiž teorii, že když vím, jak je to nezdravé, tak to přece nebudu dávat svým dětem 🙂, ale já na sebe tak silný bič nemám. Jinak ten větší je úplně úžasný. Manžel pořád pil sirupy. Syn mu říkal, tati nepij to, je to fuj, maminka má domácí, lepší. A teď náš tatínek pije raději vodu s citronem. 🙂 Ale zdravé keksíky kupuji dál. 🙂
Dobrý večer, o jídle pro své dítko má každá maminka jasnou představu snad od narození, stejně jako já. Minimálně 6 měsíců kojit a pokud to půjde i déle. Po zavedení příkrmů jedině domácí stravu z Bio potravin a žádné sladkosti. No realita je ovšem trochu jiná 😉 Příkrmy jsem mnohdy ráda využívala už hotové ve skleničce, stejně tak ovocné přesnídávky. Dcera zbožňuje ty ovocné kapsičky - říká jim "mačkou" a tyčinky s lisovaným ovocem.
Ze sladkostí už taky ochutnala sušenky, keksy a díky babičkám i čokoládu. Na druhou stranu si říkám, že je lepší když tyto dobroty jí kontrolovaně pod dozorem než potajmu a ve velkém 😉
Děkuji týmu Hipp za dobrou práci, výrobky máte skvělé, a přeji mnoho spokojených maminek a dětí v nadcházejícím roce 🙂
Ještě si dovolím přidat fotku z našeho úplně prvního příkrmu - první mrkvička 😵 Už je to teda víc jak 2 roky, jo letí to ...
Vzhledem k tomu,ze synek ma necely rok,tak je jehonejvetsi dobrutka dudlik,bez nej nedame ani ranu,ale neni pro nas problem laskominka v podobe psich granulek naseho pejska😅 A co se tyce budoucna,tak bych nerada syna prejidala cokoladkami nebo podobnymi lepidly,radeji kousek ovoce nez tabulku cokolady

Nejlepší dobrůtka pro naše skoro roční dvojčátka je rýžová kašička připravená z maminčina mlíčka. Bez ní spinkat nepůjdeme!!!! 🙂