Jak prožíváte Halloween?

klara_kik
Moderátor
23. říj 2018

Zdravím všechny skvělé ženy a maminky!

Jistě znáte americký svátek Halloween, který už se pomalu blíží. Na tento svátek si děti oblékají různé kostýmy a chodí od domu k domu, kde dostávají sladkosti. V Česku jsou obdobou tohoto svátku Dušičky. Halloween se u nás ale rychle uchytil a každým rokem ho slaví čím dál více lidí.

V KiKu k příležitosti tohoto svátku můžete najít různé skvělé dekorace a kostýmy. A upřímně, já ty dekorace přímo zbožňuju!

A jak to máte vy? Slavíte nebo neslavíte Halloween? A máte nějaký ten kostým z KiKu?

Těším se na vaše příspěvky!

Klára

chumlee71
23. říj 2018

@klara_kik ahoj nechci rypat, ale Halloween je anglosasky svátek né americký,který vznikl v Irsku. A teď odpověď na tvojí otázku.... ano slavíme Halloween, máme výzdobu, otevíráme "kolednikum", máme vydlabanou dýni. Když ještě nebyl malý na světě tak jsme měli i Halloweenske párty 😁😈😈😈

sitemaka
23. říj 2018

Většinou najdeme pro děti nějakou akci,dlabeme dýně,které nám pak straší na schodech,ale tím to u nás končí.....

mirecka.jaroscakova
23. říj 2018

Nijak, nevidím důvod proč to slavit

rottentocore
23. říj 2018

Hrozně se mi líbí to, jak to slaví v Americe. Doufám, že to někdy uvidím na vlastní oči. Zatím no nijak neslavime. Ale až bude malá větší, tak dýně dlabat budeme.

priefi
23. říj 2018

Nedalo mi to nereagovat... tohle mi prijde uplne mimo nasi kulturu a doufam, ze lidi tady zustanou svi a nezblbnou je obchodnici, kteri tento "svatek" se snazi prosadit i u nas. Za me tohle u nas doma fakt nehrozi a manzel je stejneho nazoru jako ja.

tulikiss
23. říj 2018

dlabeme dyne, do skolky chystame kostymy..jo sem v tom trochu magor 😀 😀

terezet
23. říj 2018

@klara_kik mám Halloween moc ráda, je to v pošmourném a barevném podzimu další důvod ho nějak rozsvítit a oživit, přímo miluju zamračenou oblohu, šedivé mlhavé počasí a na pozadí toho oranžové dýně, vřes, žluté astry, zapálené svíčky, moc se mi to líbí a syn už se taky těší, až si letos vyrobíme "jacka" z dýně 😉

bubbi
23. říj 2018

Já sice podzim a dekorace s ním spojené miluju, ale Halloween mi nic neříká, neslavíme ho. To už je mi mnohem bližší Mikuláš, to je pro mě tradice, kterou znám odmalička a ke které mám aspoň nějaký vztah 😉

klea81
23. říj 2018

Neslavíme, jsme Češi 😉

pavlabartova
23. říj 2018

Neslavíme, jen si zapálíme svíčku a dlabeme jednu dýni s takovým památečním a pro nás již tradičním vzorem. U nás koledníci nechodí.

klara_kik
autorModerátor
23. říj 2018

@tulikiss Krásné kostýmy! 🙂

klara_kik
autorModerátor
23. říj 2018

@terezet Také se chystáme dlabat dýně 😉

klara_kik
autorModerátor
23. říj 2018

@chumlee71 Samozřejmě máte pravdu o původu svátku ;). Myslela jsem to spíš tak, že v USA se Halloween slaví opravdu masivně ;)

kamilanikola
23. říj 2018

To neslavime vůbec

solinka1974
23. říj 2018

Neslavime, nedlabeme, nekostymujeme, nekoledujeme.

ai30
23. říj 2018

Neslavime, u nas je to jen svatek podporovany obchodniky aby prodali vic jednorazovych cetek.

janule_ul
23. říj 2018

Nenazvala bych to slavení, ale dlabeme s dětmi dýně a kluk má ve školce strašidelný karneval. Což mi připomíná, že už je to pozítří a ještě nemá masku 😀

chumlee71
23. říj 2018

@klara_kik my žijeme v Irsku a tady se to taky hodně slaví 😃

katulen
23. říj 2018

Upřímně, jsme v Čechách, máme NAŠE dušičky, i to má svojí atmosféru. Toto je zase příležitost pro obchodníky a tah na naše peněženky, kostýmy, kravinky, serepetičky🙂. Vydlabat dýni ok, ale udělat z toho maškarní......každému co jeho jest😉

katulen
23. říj 2018

@terezet vřes a žluté Astry, popř. vydlabanou dýni...můžeš mít i bez Halloweenu😉

terezet
23. říj 2018

@katulen a můžu je mít i "s", ne? Nechápu, proč tohle téma musí být buď a nebo a už vůbec nerozumím, že máš potřebu někomu psát, co může mít a co ne a kdy a proč, takže klídek, ano?

biedronka10
23. říj 2018

V zadnem pripade. Neni to nas svatek a uznavam pouze Dusicky.

jarcca
23. říj 2018

Nijak...my slavíme Dušičky. Vyrobíme kytičku z chvojí a sušených kytek. Přidom dětem povídáme o našich babičkách a dědečkách a pak jim to spolu odneseme k hrobečku kde jim zapálíme svíčku.

calvac
23. říj 2018

@klara_kik Nijak neslavime,mame radi ceske svatky a tradice.

andelka
23. říj 2018

Halloween neslavíme vůbec. Chodíme na jiné akce,Rej broučků a berusek, Uspávání kaštánka,v listopadu Buzení svatého Martina , se světýlky a lampiony, a mezi tím samozřejmě dušičky. Ale ty v té duchovní podobě a atmosféře, žádná strašidla a koledování.

simdan
23. říj 2018

Vůbec tenhle svátek neznám a nijak ho neslavime 👎 máme spíš svátek zesnulých vzpomínáme na své zemřelé, chodíme na hřbitov nebo si jen tak doma zapálíme svíčky 😪

rozicka86
23. říj 2018

Dokud jsem nemela deti, tenhle svatek me nijak nezajimal. Jak deti ale vidi vsechno barevne kolem sebe a prozivaji si vsechno pres ruzne ritualy, taky uz mi estaci jen poustet draka. Tak krom toho taky davame svetylka do svicnu, dlabeme dyne, po meste je k tomu spousta akci a planujeme i koledovani s kamarady....ma to neco do sebe. Pripada mi lepsi si to s ddtma oslavit, nez pak poslouchat, ze se boji tmy ;)

lstuchlova
23. říj 2018

Slavíme akorát Vánoce a ještě na Velikonoce peču bochánek, to je asi tak všechno... Velikonoce začneme slavit kvůli malé, ale Halloween fakt ne, kdežto Helloween si klidně poslechnu i 31. 10. 😉

almara2
23. říj 2018

Je to jediný americký svátek,který miluju😁. Máme už dvě vydlabané dýně a denně svítí. Chystám se upéct muffiny s duchem na vršku. Kluci mívají maškarní ve školce, starší má kostým ducha, bohužel nech Kik. Po Česku vozím na hřbitov věnečky pro prarodiče a tetu.