Jakou máte doma vánoční výzdobu?
K vánoční atmosféře neodmyslitelně patří vánoční výzdoba. Adventní věnce, svíčky, betlémy, hvězdy a další ozdoby. Vše svítí, třpytí se a krásně voní. Jak jste si vyzdobily svůj domov a jak u vás zdobení probíhá? U nás doma bývalo vždy ozdobené každé okno i dveře a ve všech místnostech byla nějaká dekorace. Bylo toho hodně, ale jako malá jsem to měla moc ráda a zůstalo mi to dodnes 🙂
Podělte se s námi o své tipy na vánoční dekorace. Na konci týdne od nás tři diskutující z našich diskusí dostanou speciální vánoční balíček z KiKu právě plný vánočních dekorací a doplňků.

@drex951 Leták s novinkami připravujeme každé dva týdny. Nový leták bude platit od této středy a pak ještě 16. prosince se můžete těšit na další. Chodí vám novinky z KiKu i e-mailem? Pokud ne, můžete se zaregistrovat zde: www.oblekamesechytre.cz/registrace-newsletteru
@drex951 A spoustu novinek se můžete dozvědět také přes Facebooku, kde zveřejňujeme nejen nové prospekty, ale i další zajímavé nabídky: www.facebook.com/kik.cz 😉
Kláro a víte co ještě hledám a nenacházím, vonné svíčky s vůní jehličí. Najdou se?
u nás doma jsme nikdy nezdobili. Rodiče na to moc nebyli, jediná výzdoba byl vánoční stromek, který jsme zdobili až na Štědrý den..
Takže od té doby, co jsem vytvořila novou rodinu s mým manželem, tak samozřejmě vánoční výzdoba nesmí chybtě. Začíná se pečením perníčků, které potom použiji i na stromeček a z perníkového těsta dělám svícen.
Adventní věnec na stůl i na dveře, malé stromečky (které dělám i do práce a synové dnes dva vlastnoručně nazdobené nesli paní učitelce 😉
A na první prosince musí být nazdobeno schodiště- větvičky, světýlka a pytlíčky s drobnostmi (adventní kalendář).. ve tmě krásně září a hned je to takové svátečnější 🙂
Na okna nastříkám sníh (šablonky hvězdiček, atd..)
Venku zdobím ptáčkům náš malý jehličnan- pomeranče a lojové koule.
A celým bytem se v předvánoční čas line vůně- je to moje oblíbené období svíček a vonných olejů
a do toho cukroví..
No a když se blíží Štědrý den, tak strojíme stromek- perníčky, sušený pomeranč, slaměné ozdoby a malá světýlka a pár čokoládek z kolekce 🙂
a nesmí chybět na Štědrý den svátečně nazdobený stůl- ubrus, dekorace 🙂
Do Kiku občas zajdu- vždy když čekám na vlak domů z práce a nechce se mi čekat - mám ho nadohled od zastávky.. Letos jsem u vás koupila krásné vánoční plechové dozy na perníčky a jsem i zvědavá, jak se osvědčí kruhová filcová podložka pod stromek- třeba to vyřeší problém s padajícím jehličím..
A hlavně musím říci- můj starší syn (8 let) letos poprvé ví, že dárky nenosí ježíšek, ale dáváme si je pro radost my.. a protože i on chce dělat radost, tak letos poprvé budu pod stromkem dárky i od něj.. Když viděl onu pěknou dózu s motivem perníčků a zjistil, že je to v rámci jeho malého rozpočtu, tak při návštěvě Prahy si přál navštívit právě KIK a já a babička budeme mít dárek právě z KIKu.. Babička podobnou dozu na perníčky a já.. já nevím.. tuším, ale nevím jistě, ale vím, že byl nadšený, když to kupoval (a já čekala před obchodem) .. takže právě z KIKu budu mít první dárek v životě k vánocům od syna 🙂
@bledulka taky se mi moc líbí.. dají se koupit na e-shopu.. http://www.milimala.cz/milimala/eshop/3-1-Dreve... ;)
My vánoční výzdobu dáváme až těsně před Vánoci. Stromeček se u nás dělá vždy večer před Štědrým dnem. Chtěla jsem původně Losa z Kik-u ale máme malý byt, tak ho musím oželet. Loni byli úžasní ti soby ale byli hned pryč, tak jsem si dekorace dělala sama. Nazdobila kvetnik z vánoční hvězdou, na dveře věnec a na stůl větvičky z dekorací do těch samých barev. Věnec byl asi hodně originální, protože mne jediné z baráku ho ukradli.
Od malicka jsme meli po dome spousty vanocni vyzdoby a ted kdyz mam svou rodinu a svuj domov, snazim se to take dodrzovat 🙂 zaciname zdobit k 1.adventu. Nesmi chybet venec u dveri, adventni svicen, svetylka v obyvaku a v oknech, svicky a povesene jmeli. A letos prvne jsem zkusila upect i pernikovou chaloupku 🙂
tak u nás je tradičně jmelí, pak ozdobená police nad televizí větvičkami, nálepky na okna a potom stromeček, který je ozdobený perníčky, popcornem, sušeným citronem a pomerančem, v okolí voní skořice 🙂 a na stole vánoční hvězda - kytička. 🙂
ráda bych se zeptala na sortiment zástupkyně - měli jste takové hrníčky se sobama - velký bílý a na něm kreslené soby a k tomu šlo dopasovat dřevěný tácek. dá se někde ještě hrníček sehnat? bohužel má tchýně je pořídila kamarádkám jako dárek , ale pro sebe ho bohužel už nemá a moc by ji udělal radost na vánoce . lze to nějak udělat? 🙂 moc si ho zaslouží
Naše vánoční výzdoba se i letos nese v duchu tří kouzelných písmen DIY, tedy Do It Yourself - tak mě to baví a užívám si toto krásné období, kdy můžu uplatnit své koníčky naplno a tvořit, tvořit, tvořit 😉 Všechno dokumentuji ve svém albu https://www.modrykonik.cz/blog/terezet/album/na... 😉 K výrobě adventního svícnu jsem použila právě světýlka z KIKu, stejně jako k osvětlení synova adventního kalendáře 😉 https://www.modrykonik.cz/blog/terezet/album/ad... 😉
Na Vánoční výzdobu se vždy těším miluji dekorace a tvoření.nakoupím si u Vás i jinde ozdoby a tvořím ze všeho co jsem pokoupila.Malé svítí v pokojíčku už malinký stromeček ,okna máme všude nazdobeny a dveře také.Miluji Vánoce a tak to musí i u nás vypadat.Přikládám foto vlastnoručně tvořených věnců co jsem si teď v pátek dělala.Je to jen hrstka toho co se tvořilo na Advent a výzdobu
@vec01 věnec zakoupen loni v kiku tuším.a sovičky jsou z lidlu.a materiál na něm je jen Věnec,sovičky i ty stromečky to bylo dohromady spojené na šňůrce a já to jen rozstříhala abych to oddělila tak ty jsou z toho lidlu a stuha s hvězdičkami.Jinak na připevnění tavná pistole 🙂 nic na tom není s chutí do toho 🙂 fantazie se meze nekladou 🙂
Nemám ráda ničeho moc. Zvenku na oknech je větvičková girlanda. Na okenní skla vylepím vločky, jinak ubrusy, svíčky a kromě stromečku vázu s větvičkama a ozdobím. Na dveře zvenku dám "vánoční" věneček. Ranila by mne mrtvice, když někam přijdu a je všude všechhno - svícny, větvičky a to i v koupelně na zrcadle. To fakt nemám ráda. Prostě každý extrém je extrém
@magdalenax plne souhlasim. Sice je pravda, ze mam vyzdobenu kazdou mistnost, ale vse musi ladit. Nemam rada styl - vystavit za kazdou cenu vse, co mam v krabici.
@vec01 Já je dělala pomocí saturny, ale to byla neskutečná práce a musela bys vidět, jak se dělají věnce na vazárnách. Tu šanci jsem měla, na vazárně jsem měla kamarádku, ale bys zase musela mít ten korpus věnce ze slámy
@magdalenax V tomto smeru jsem opravdu laik, uz dost dlouho me to laka, ale prave sbiram rady, asi neni vetsiho zacatecnika.
také nemám ráda zas moc přeplácaný byt dekorací malá má jen na okně výzdobu a stromeček vše ji tam ladí to stejný i ten věnec se sovičkami na dveřích ladí se stylem pokojíčku a s dveřmi.v kuchyni mám jen na okně výzdobu a v květináči a na stole adventní věnec do barev kuchyně aby ladil a v obýváku jen na okně a decentní betlémek na obývací stěně.jinak jen věnec na hlavních dveřích z venku do bytu.předsíň záchod a koupelnu nijak absolutně nezdobím na co taky.mám ráda když věci spolu ladí a když toho není moc.jinak já toho vyráběla víc protože tvořím dekorace i pro rodinu ve velkým.ale to nejen na vánoce ale i jiné příležitosti
já si spíš takhle pokoupím dekorace co pak využívám třeba postupně tři roky 😀 takže ze všeho co mám doma udělám jen pár věcí pro sebe a pak pro celou rodinu a příští rok zas něco dokoupím jak se znám a pak se teprve rozhoduji z čeho budu tvořit v daný rok a z čeho ne co se mi hodí a co ne.spíš bych řekla že si každým rokem dělám jen zásoby a stejně nevyužívám vše 🙂používám pak totiž spoustu věcí k šití například či na jiné tvoření

@klara_kik Ten běhoun s hvězdičkami je úžasný, ten musím mít k již koupeným ubrouskům, snad ho ještě seženeme. Děkujeme za inspiraci.