Jakou máte doma vánoční výzdobu?
K vánoční atmosféře neodmyslitelně patří vánoční výzdoba. Adventní věnce, svíčky, betlémy, hvězdy a další ozdoby. Vše svítí, třpytí se a krásně voní. Jak jste si vyzdobily svůj domov a jak u vás zdobení probíhá? U nás doma bývalo vždy ozdobené každé okno i dveře a ve všech místnostech byla nějaká dekorace. Bylo toho hodně, ale jako malá jsem to měla moc ráda a zůstalo mi to dodnes 🙂
Podělte se s námi o své tipy na vánoční dekorace. Na konci týdne od nás tři diskutující z našich diskusí dostanou speciální vánoční balíček z KiKu právě plný vánočních dekorací a doplňků.

@vercula7 Čím to je? Tvojí šikovností a pracovitostí. Klobouk dolů
my už druhé Vánoce v nezkolaudoaném domečku, holt se to letos ještě nezvládlo, ale snad do Vánoc aspoň bude kanalizace a tak máme Vánoce poskromnu. Nepotrpíme si na výzdobu, hlavní ozdoobou je vždy stromeček - ve staročesém stylu - sušené ovoce, červená, perníčky, slaměné ozdoby a vždy ručně dělané ozoby dětí - každý rok něco jiného, který strojíme 23 navečer a na stole ovoce, ořechy, tradiční symboly - med, česnek, chléb a čočka a domácí peníčky a cukroví 🙂 adventní věnec nemáme ,ale děti od babiček mají kalendáře. Užíváme si to jo rodina a více toho nepotřebujeme 🙂 Třeba příští rok ve zkoulaudovaném budeme mít více možností, než teď kouzlit Vánoce z krabicového systému,kdy je toho tu pomálu a vše 25km od nás 🙂
Vyndala jsem Vánoční ,,doplňky" , udělali jsme adventní ,,věnec" , v neděli zapálili první svíčku. Venku jsem udělala Vánoční truhlíky, koupili jsme svítícího soba :D Ještě musím umýt okna a dát do nich světýlka 😉 A už od podzima u nás hoří různé svíčky a aroma lampička s vonnými vosky 😉
My už máme nazdobeno už čeká jen stromeček,ten budeme zdobot až 24.12 máme adventní věnec,girlandu na schodech ozdobenou ovocem,smrček ve vázičce na okně také ozdobené ovocem,na obrazích, zrcadlech a záclonách mám barevné řetězy v oknech nálepky,světýlka v oknech a vedle okna malý ozdobený stromeček na Vánoce ho vyměníme za velký
Zatím máme na dveřích vánoční věnec a na stole adventní věnec, na kterém jsme poctivě v neděli už jako rodina společně zapálili svíčku 🙂 O víkendu proběhne nazdobení zbytku domu, hlavně musí být čerstvé větvičky ve vázách, to je nádherná vůně 🙂 Manžel si vyhraje se světýlkama, protože kdyby nebyly, to by snad ani nepřežil 😀 Musí být kolem dveří a oken, zvlášť dobře to vypadalo, když jsme začali spravovat domeček, který jsme pořídili a pořád bydleli u rodičů, ale jelikož už byl náš, tak musel svítit. Co na tom, že nebyla umytá okna a všude se bouralo a byl prach úplně všude a my jsme pak chodili zase k rodičům, hlavně že svítil 🙂
U nás máme teď pouze adventní věnec a s vánoční výzdobou začnu až tak tři dny před Vánoci, aby se to neokoukalo do Vánoc 🙂 Pro mne jsou Vánoce zlato-bílo-červené, i když v běžném životě zlatou a červenou nepreferuji. Zdobíme stromek, po bytě dávám různé dekorace a protože stromek je umělý, musí ve váze nebo kolem betléma být kvůli vůni živé větvičky. Centrem výzdoby je jídelní stůl. A protože mám svou domácnost teprve tři roky a všechno nejde pořídit hned, každý rok přikupuji několik ozdůbek, kterými si udělám radost. Letos to byly zlaté ozdůbky na stromeček, jeden andílek na adventní věnec a běhoun na jídelní stůl. Je pravda, že dcerka teď začíná Vánoce pomalu vnímat, takže časem určitě přibudou tzv. dětské ozdůbky - např. houpací koníčci nebo barevná světýlka.
@megy Zkusím se zeptat kolegů, zda hrníčky se soby ještě máme. Zatím se kdyžtak můžete podívat na náš nový leták. Platí od zítřka, takže u nás najdete spoustu novinek, včetně vánočních dekorací a dalších předmětů s vánoční tématikou. Leták si můžete prohlédnout zde: http://kikmedia.kik-textilien.com/files/pdf/Pro...
A pokud byste chtěla dostávat informace o našich novinkách e-mailem, můžete se zaregistrovat tady: http://www.oblekamesechytre.cz/registrace-newsl... Přeji pěkný den! 🙂
@cerlada Od zítřka budeme mít spoustu novinek, včetně vánočních věcí, tak se případně zas zastavte. Třeba se vám bude líbit i jiný běhoun nebo něco jiného 😉 Náš nový prospekt si můžete prohlédnout tady: http://kikmedia.kik-textilien.com/files/pdf/Pro...
my začneme s Vánoční výzdobou,teprve tento víkend,ale moc se na to s dětmi a s manželem těšíme 🙂
Moc děkuju všem, které jste poslaly fotečky své vánoční výzdoby! Jelikož mnoho z vás psalo, že tvořilo vlastní, rozhodli jsme vyhlásit malou soutěž 🙂 Pokud jste vyráběly či zdobily adventní věnec nebo svícen, sdílejte s námi fotku svého díla a jednu z vás odměníme malým praktickým dárečkem z KiKu 🙂 https://www.modrykonik.cz/forum/dny-s-kikem/uterni-soutez-o-balicek-pro-kreativni-tvorbu/
@klara_kik Když u nás to po mých náletech na KIK vypadá už takto 😀 (pardon, fotím mobilem, tak je ta kvalita příšerná). Ale je fakt, že za adventní svícen jsem dostala od manžela velkou pochvalu, že jsem se přesně trefila do jeho vkusu (UFFFF, aspoň něco). Svítící kuličky jsem se ještě ani neodvážila vytáhnout, aby mi muže rovnou neodvezli....
Taky se přidávám, letos jsme se starším synem stihli společně vyrobit věnec nad dveře a truhlíky za okna, moc ho to baví ( je mu 8 let a moc rád tvoří 🙂 ). Na fotu dole je mladší synáček 😉
Jinak na adventní svíčky jsem využila dárek od kamarádky - skleněnou okrasnou dózu, kam jsem naskládala skořici a badyán, krásně voní a hezky vypadá 🙂 Ještě se chystám právě do kik pro nějaké světelné řetězy a svítící hvězdu.
Všem přeji krásné svátky a pevné zdraví 🙂
U nás letos adventní věnec v kuchynii obýváku, věnec na dveřích, větvičky z jedle ve váze se jmelím, vánoční vosky Yankee Candle a světýlka a vánoční nálepky v oknech..🙂
Letos to budou naše druhé a zároveň poslední Vánoce, co oslavíme ve dvou v našem novém bytečku.. v únoru čekáme přírůstek. Tak jsme se snažili byteček zútulnit jak to jen nejvíce šlo, kdo ví, co nám příští rok z výzdoby zůstane 🙂 Ale je pravda, že jedeme hlavně v sobím a jelením stylu, který jsme pokoupili v kiku ;)

@vec01 Ten věnec ze slámy - se omotává vázacím drátem, každá větvička je na tom drátě, který se zapíchne do toho korpusu - věnce a na opačnou stranu ohýbá a pak se ještě znovu drátem přichycuje. Pravidlo - nesmí být vidět drát. Dneska se to šidí, dříve musely být věnce větvičkové i zespodu. Do korpusu z polystyrénu se takovým způsobem vůbec nepouštěj, rozlámeš ho. To je fakt lepší najít si nějaký jiný způsoba - ala saturna a nebo koupit a ozdobit