Středeční SOUTĚŽ o balíček pomocníků do kuchyně

klara_kik
2. pro 2015

Mezi věcmi, na které se každé Vánoce moc těším, jsou má milovaná vosí hnízda a vánočka s kakaem, kterou si dávám vždy k snídani na Boží hod. Vánoce nejsou sice o jídle, ale mlsání k nim prostě patří 😉 Pečeme cukroví a vánočky, připravujeme slavnostní menu, pomazánky a někdo i další dobroty. Na kterou z nich se těšíte vy? Podělte se s námi o svůj vánoční recept! A všechny budeme určitě moc rády i za fotku, pokud máte 🙂 Jedna z vás od nás dostane balíček z KiKu plný užitečných pomocníků do kuchyně, které využije třeba při přípravě svého oblíbeného receptu.

marrieta1983
2. pro 2015

Náš oblíbený recept je na MEDVĚDÍ TLAPKY. Miluje je celá moje rodina. Z blízkých je ale bohužel už nikdo nepeče. Přitom svou kořeněnou chutí pro mě spolu s perníčky a zázvorkami patří k Vanocům. A tady je recept:
120g vlašských ořechů
150g hl. mouky
100g moučk. cukru
100g másla (hery)
1 vejce
½ lžičky mleté skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
1 lžička kakaa
kůra z ½ citronu
Ořechy nasypeme na plech a dáme do vyhřáté trouby na 160°. Pečeme 10 minut, několikrát promícháme a otáčíme, aby se nespálily. Necháme vychladnout a pak rozemeleme. V míse si smícháme všechny sypké suroviny včetně ořechů, přidáme vejce a nakonec máslo. Těsto propracujeme. Necháme uležet ve fólii v lednici alespoň 6 hodin. Troubu rozpálíme na 180°. Formičky plníme těstem (tak aby bylo všude stejně tlusté, takže uprostřed bude důlek). Pečeme asi 8 minut. Necháme chvíli zchladnout, vyklopíme a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

mrkew
2. pro 2015

400g hladké mouky
75g Hery
2 vejce
140g cukru
2lžíce medu
1lžička sody
Pernikove kořeni jsou hned mekke a krehke

ladyhacek
2. pro 2015

V jednoduchosti je kráse že? Takže u nás nesmí chybět cukroví čokoládové hrudky - když jsem ho dělali poprvé tak do Vánoc nevydrželo. Další Vánoce jsem byli chytřejší a udělali rovnou 2 dávky a těsně před Vánocemi 🙂
300g hořké čokolády
200g mléčné čokolády
30g 100% tuku
1 vanilkový cukr
rozpustíme ve vodní lázni
a přimícháme 200g rozdrcených kukuřičních lupínků
pomocí lžiček klademe hrudky, které pak pocákáme bílou čokoládou a necháme ztuhnout

kspp1
2. pro 2015

Tak já budu letos potřetí péct již tedy tradiční vánoční "pan brioche alla nutella". Nikdy mi doma nechutnala klasická vánočka ani mazanec a tak jsem si zavedla svou tradici a naštěstí i manželovi chutná. Je to tradiční italský recept. Bohužel mám fotku jen v syrovém stavu 🙂 :
250 g hl.mouky 00
250 g mouky na pizzu (lze sehnat v Tescu)
2 vejce
60 g cukru
180 ml mléka
30 g másla
20 g droždí
1 lž. soli
na náplň nutela (samozřejmě lze plnit i třeba ořechy)

Myslím, že to krásně vypadá a dobře chutná. Vykynuté těsto se rozdělí na 4 stejné díly. Z každého se vyválí postupně kruh o průměru 25 cm (aby se to vlezlo na plech) a namaže nutelou. Ten 4. se samozřejmě nemaže a pak už stačí jen krájet a motat a upéct. Jak to zamotat najdete na internetu, když zadáte název. Tady by se mi to těžko psalo 🙂

p_ch
2. pro 2015

nejvíc se těším na plněné kokosky a nepečený piškotový salám.. salám- 2 vejce, 100g cukru,60g kakaa, 1 vanilkový cukr, 250g tuku Iva,250g piškotů, rum- z vajec, cukru,kakaa, van. cukru utřeme pěnu. Přidáme rum dle chuti. Nalámané piškoty a rozpuštěný tuk. Všechno promícháme. Pomocí potrav. folie uděláme tvar salámu a dáme do lednice.

plněné kokosky- 3 bílky, 150g moučkového cukru, 200g kokosu- vyšleháme sníh a přimícháme kokos. Děláme hrudky na pečící papír. Pop upečení dáváme na linecké kolečko které po okraji nastříkáme kakovým krémem a dovnitř dáme rybízovou marmeládu. Máčíme v rozpuštěné čokoládě.

bobulka_216
2. pro 2015

My milujeme medovníkové kuličky ... 🙂 měli jsme je i na svatbě a všichni si je moc chválili...

MEDOVNÍKOVÉ KULIČKY

TĚSTO:
2x vejce
1,5 lžíce jedlá soda
45g máslo
3 lžíce med
150g cukr (moučka, krupice)
375g hladká mouka

KRÉM: 1x změklé máslo
1x salko (vařené 3 hodiny – zkaramelizované), vařit den předem, nebo koupit už karamelové

POSTUP: Cukr, vejce, med a máslo zahříváme nad vodní lázni. Mícháme (vše se
rozpustí a zhnědne), postupně přidáváme prosátou mouku s jednou sodou.
Propojíme a vypracujeme těsto. Necháme chvíli odležet (cca 10-15 min).
Poté na pomoučeném vále vyválíme plát (z této dávky dva pláty).
Pečeme ve vyhřáté troubě 180°C; cca 5 minut.

Vychladlé pláty pomeleme na jemno.

V míse šlehačem rozšleháme máslo a postupně přidáme studené salko. Poté stěrkou
postupně vmícháváme pomleté těsto, dokud je konzistence tak akorát na tvarování
kuliček. Zbytek pomletého těsta necháme na obalení kuliček. Hotové kuličky
necháme zatuhnout v lednici.
Je jich asi 80ks.

DOBROU CHUŤ 

markytka_1
2. pro 2015

Jak jsem už psala, u nás kraluje tradiční cukroví plus několikaletá novinka a to punčové půlměsíčky. Klasika je vánočka domácí, ale to je recept od oka 🙂

Punčové půlměsíčky
200g hladké mouky
120g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžičky kakaa
50g mletých oříšků
170g hery
2 žloutky

uděláme těsto, necháme odležet, vykrajujeme půlměsíčky a upečeme

slepíme vždy dva půlměsíčky k sobě jahodovou marmeládou

připravíme si náplň:
10 piškotů rozlámaných na menší kousky
5 lžic rumu
100g másla
100g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička rumového aroma
200g mletých ořechů
50f strouhané mléčné čokolády

Náplň vršíme na slepené půlměsíčky a hezky vytvarujeme a zahladíme, jakmile máme hotovo máčíme je v čokoládě

Fakt mňamka a je toho hodně kousků 🙂

peetrunka
2. pro 2015

Do letošního roku jsem na pečení moc nebyla. Letos už je dcerka starší a pustila se směle i do sladkostí .o) Takže jsem připravena a už koncem listopadu jsem měla hotovo 5druhů cukroví, průběžně mi manžel s dcerkou ujídají .o) Ale jeden druh cukroví už jsem dělala 3! .o) Sádlovky .o))

Moučkový cukr 150g, sádla 150g, kakaa 50g a hladká mouka 180g. Všechno smíchám ve velké míse, uhňácám těstíčko, zabalím do potr.fólie a dám přes noc do lednice. Ráno si z těsta udělám stejně velké kuličky, položím na plech a pak druhým koncem vařečky udělám důlek. Musí jej trošku "vykvedlat", aby ten důlek byl větší, prot. se vypeče a trošku vykyne. Pak peču na 170st.C. cca 10minut. Jedna takhle dávka mi vyjde cca na 50-60menších kusů. Jsou křehoučké, takže je sázím cca na hoďku do lednice a pak až do plechové krabičky .o)

Schválně je zkuste .o)

petya231
2. pro 2015

u nás nesmí nikdy chybět "burizonové guľky" ..
300 g krystalový cukr
1 konzerva Salko
2 balíčky neochucených burizonov
250 g Hera

Cukr se roztopí na karamel, pak se do toho vlije Salko , smíchá se a nakonec máslo.. vše míchat až z toho nebude jedna hmota do který se nakonec vysypou burizony zamíchá, nechá vystydnou a pak se dělají kouličky.

nefertiti20
2. pro 2015

Úplně jednoduché, rychlé a hlavně výborné ŠLEHAČKOVÉ cukroví.. 45 dkg hladké mouky, 25 dkg másla, 1 šlehačka 33% .... moučkový cukr a vanilkový cukr - na obalení

Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto, jde to velmi dobře. Šlehačku doporučuji vyndat z ledničky těsně před zpracováním těsta, aby bylo chladné. Vyválíme plát 3-5 mm silný a vykrajujeme tvary, pečeme v předhřáté troubě cca 200°-220° zhruba 8-10 minut. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Takto málo stačí, aby vzniklo něco neuvěřitelného, moooc dobrého 🙂

myskyyy
2. pro 2015

Já zbožňuju marokánky a to natolik, že když přijde návštěva, tak jich dám na talířek minimum a se slzou v oku koukám, jak mi je ujídají ☹ 😀

recept:125 ml mléka
4 zarovnané lžíce moučkového cukru
20 g másla
10 g hladké mouky
1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
160g kandovaného ovoce
160 g loupaných mandlí, nakrájených na nudličky
čokoláda nebo čokoládová poleva na potření

postup: 1 V kastrůlku rozmíchejte mléko, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte asi minutu do zhoustnutí. Vmíchejte vanilkový extrakt, kandované ovoce i mandle a odstavte z ohně.

2 Předehřejte troubu na 170 °C. Na plech vyložený pečicím papírem dělejte z hmoty lžičkou hromádky. Zploštěte je nožem a pečte asi 10 minut dooranžova. Nechte vychladnout a pak sejměte z papíru.

3 Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu nebo polevu a štětcem potřete spodní rovnou stranu marokánek. Nechte zatuhnout na mřížce.

iluss
2. pro 2015

Tak u nás vedou perníčky. Letos jsem se prvně pustila do perníkových vesniček, takže mimo labužnickou funkci letos plní i funkci estetickou 🙂 Tu první jsem udělala jako první pokus pro sebe, ta druhá je pro nej kamarádku a ta třetí pro děti do školky.
400g hladké mouky
140g cukru
1 lžička sody
2-3 lžíce perníkového koření
2 vejce
100g hery
2 lžíce medu

horanika
2. pro 2015

My zbožňujeme nepečenou kokosovou roládku:
Náplň: 100 g kokosu, 80 g cukru moučka a 100 g másla
Těsto: 250 g piškot, 120 g cukru moučka, 60 g másla, 2 lžíce kakaa, rum a mléko
Smíchat mleté piškoty, kakao, cukr a máslo. Trochu pokropit rumem a mlékem. Vypracovat těsto a na pocukrovaném alobalu vyválet obdélník. Smíchat kokos, cukr a máslo a rozetřít na rozválené těsto. Zavinout v roládu, nechat v ledničce ztuhnout a poté rozkrájet 🙂

apacheee
AMBASADORKA
2. pro 2015

My milujeme medové perníčky, dlouho jsem hledala recept, kdy by byly perníčky hned konzumovatelné a po letech jsem našla🙂
Suroviny:

400 g hladké mouky
140 g cukru moučka
50 g másla
2 vejce
2 lžíce dobrého tekutého medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření
1 žloutek na potření po upečení
bílková poleva na ozdobení

Vše na těsto smíchat, nechat přes noc uležet a poté už můžeme upéct a ozdobit dle naších představ. Fotku jsem bohužel žádnou nenašla🙂

beruzska
2. pro 2015

Na Vánocích mám nejradši bramborový salád-respektive jeho přípravu 😉 každoročně totiž s manželem odešleme děti za babičkou a dědečkem a děláme 15kg salátu pro celou rodinu 😀 a z cukroví jsou naše nejoblíbenjší vosí ořechové úly
Suroviny
• 200 gramů jemně nastrouhaných vlašských ořechů
• 200 gramů moučkového cukru
• 200 gramů rozdrcených dětských piškotů
• bílek z vajíčka
• trochu rumu
náplň:
• vaječňák zahuštěný rozdrcenými piškoty
• 40 ks celých piškotů (já dávám kolečka z lineckého těsta)

Postup
Ze všech surovin vypracujete těsto. Těsto necháte chvíli odpočinout v chladu a pak s ním plníte formičky. V těstu ve formičce vytvoříte důlek, který zaplníte vaječňákem a přiklopíte celým piškotem.

...a teď jsem si tady uložila alespoň deset nových receptů na cukroví 😲

tarien
2. pro 2015

U nás také nesmí chybět perníčky. Peču je už deset let. Nejprve jsem upekla chaloupku a splnila si tak dětský sen - nikdy mi ji nikdo neupekl. Od té doby peču pravidelně a každý rok něco nového.

Recept na měkké perníčky:
500g hladké mouky
100g moučkového cukru
150g medu
100g Hery
1 lžička sody
2 vejce
3 lžičky perníkového koření
3 lžíce kakaa

Poleva: bílek, citron, moučkový cukr

Těsto nechat odpočinout 24 hodin, poté vyválet a vykrajovat tvary. Po upečení potřít rozšlehaným vajíčkem s kapkou mléka. Aby byly měkké, osvědčilo se mi nechat je ve vychladlé troubě 3 - 4 dny, až pak je skladovat v krabici 🙂

mysicka003
2. pro 2015

U nás se peče o 106, milujeme vánoční cukroví a nejvíce

ČOKOLÁDOVÉ KUKUŘIČNÉ LUPÍNKY - CORN FLAKES
1 máslo
8 lžic medu
10 dkg ořechů
1 čokoládu
Vše rozpustíme a promícháme v mise ve vodní lázni a přidáme 30 dkg kukuřičných lupínků (Corn flakes). Lžičkou tvarujeme hromádky na pečícím papíru, necháme přes noc ztuhnout v lednici.
MŇAM!!!

granda
2. pro 2015

u nás zvítězily zdravé perníčky... budu dělat ještě několikrát do vánoc, jelikož jsme hnedka jedlí a opravdu je hnedka sníme a dcera krásně zdobí a je moc šikovná pomocnice...

perníčky

Připravte si:
800g žitné mouky
4 vejce
240g rostlinného tuku,nebo masla
8 lžic medu
300g třtinového cukru
1 perníkové koření (já dala zhruba 1 lžíci)
citronová kůra z 1 citronu
1 lžíce jedlé sody
100g mletých ořechů

Ze všech surovin zpracujte těsto a nechte je 1 - 2 dny odpočívat v chladu. Poté již pokračujte jako s každými perníčky - vyválet, vykrájet, potřít vejcem, upéct, nazdobit. Pečte při 180°C dozlatova.

Jsou ihned měkké, neztvrdnou

ladygodiva
2. pro 2015

Nejraději mám asi perníčky, zde dávám skvělý recept na perníčky, které rychle změknou, takže je možno udělat i týden před Vánocemi:

75 dkg hl. mouky, 30 dkg moučkového cukru, 8 dkg Hery, 3 vejce, 4 lžíce nahřátého medu, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1 lžíce jedlé sody, citron. kůra, trochu skořice, 2 lžíce perníkového koření. Těsto si můžeme připravit den předem, druhý den vyválet a vykrájet různé tvary - přikládám pro inspiraci foto z loňského pečení a zdobení.
Poleva - z moučkového cukru a citronové šťávy, můžeme obarvit, nejhezčí je ale klasická bílá.
Dobrou chuť!

marilyn5
3. pro 2015

Neni sice Vanocni,ale je vybornej 🙂
Krtkův dort na plech:těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce kakaového prášku, špetka soli
náplň: 250 g tvarohu, 400 g zakysané smetany, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 300 ml mléka, 250 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 6-8 lžic cukru, 100 g hořké čokolády, 5-6 banánů

Postup:Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem.
Do misky dáme žloutky, cukr, olej a rozšleháme dohladka. Přidáme mouku, mléko a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech (36x28 cm). Upečeme (180°C, cca 25-30 minut) a necháme vychladnout.
Z mléka, 4 lžic cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout.
Tvaroh, vanilkový cukr a zakysané smetany utřeme dohladka. Po částech vešleháme vychladlý pudink, vmícháme smetanu ušlehanou do tuha, nahrubo nastrouhanou čokoládu a nakonec podle chuti dosladíme.
Do vychladlého korpusu vydlabeme asi 1 cm hlubokou prohlubeň, necháme zhruba centimetrový okraj.
Naskládáme podélně rozpůlené banány, mezery mezi nimi vyplníme krémem a zbylý krém rovnoměrně navrstvíme na ně.
Vydlabanou část korpusu najemno rozdrobíme a posypeme jím hustě celý moučník. Drobky lehce přitlačíme do krému a moučník dáme ztuhnout do ledničky

kamarka
3. pro 2015

U nás milujeme rafaelo koule. Je to to nejjednodušší cukroví co jsem kdy dělala a vždy zmizí už při tvorbě kuliček..smícháme salko s kokosem,do takové hustší hmoty, necháme přes noc v lednici a druhy den tvarujeme kuličky. Ty pak obalujeme zase v kokosu. V jednoduchosti je krása🙂

smallinka
3. pro 2015

Česnečka na oběd 😉

phoebe37
3. pro 2015

U nas milujeme vosi hnizda 🙂 delame je stylem jeden na talir, druhy do pusy :D
Receptik:
Nejdříve si umeleme piškoty. Pak smícháme všechny ingredience na těsto. Těsto necháme do druhého dne odležet.
Druhý den z těsta tvarujeme malé kuličky, které obalíme v moučkovém cukru. Pak moučkový cukr trochu oklepeme, aby nebyla hnízda moc sladká a plníme jimi formu na vosí hnízda. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme náplň a zaklopíme piškotem. Vosí hnízdo vyklopíme.

18 dkg másla 4 lžíce rum 2 ks vanilkový cukr 2 ks zloutek4 dkg cukru moučka
1 - 2 lžic. kakao 1 ks bílek 10 dkg cukru moučka 9 dkg másla 2 lžic,mléko 3 lžic.rum 16 dkg piškoty

arien_black
3. pro 2015

u nás se peče klasické cukroví - perníčky, linecké, ořechy, vanilkové rohlíčky... a co mi moc chutná jsou máslové skořicové čtyřlístky

250g másla
350g hladké mouky
120g cukr moučka
1 lžička mleté skořice
2 vejce
cukr krystal (nebo třtinový)
mleté ořechy

Z mouky, moučkového cukru, skořice, změklého másla a jednoho vejce rychle vypracujeme těsto. Necháme odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Vyválíme a vykrajujeme tvary. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem s mletými ořechy. Pečeme na 175 stupňů.

kveta1
3. pro 2015

Přeji hezký den, tak u nás jsou nejoblíbenější karamelové košíčky 🙂
A postup:
300g hl.mouky
200g hery
100g moučk.cukru
Uděláme těsto a necháme chvíli odležet.Poté vytlačujeme do připravených a vymazaných formiček na košíčky.
2 plechovky Salka si uvaříme, vaří se 2hodiny ponořené ve vodě uzavřené plechovky.Potom je necháme vychladnout,abychom se nepopálili.Po otevření karamel bude krásně tuhy a tím naplníme košíčky.
Navrch lehce kápneme rozpuštěnou čokoládu a dozdobíme oříškem nebo čímkoliv co se nám líbí 🙂 Přeji dobrou chuť. 🙂

terezet
3. pro 2015

Naše vánoční specialita jsou šunkové rolky plněné slanou šlehačkou smíchanou s křenem, které na Štědrý večer jíme k večeři jako předkrm 😉 Pro někoho možná nepochopitelné, ale já, která moc nemusím ryby, se na ně těšívám víc než na samotný hlavní chod 😀 Ten pocit druhý den ráno, kdy se vkradu do ledničky a na plátek veky si naložím šunkovou rolku a takhle snídám, je pro mě jedna z věcí, na které se o Vánocích opravdu těším 🙂 Další vánoční specialitou jsou naše perníčky, které dříve pekla celé rodině babička, ale dnes jsme tuto tradici se sestřenicemi převzaly právě my a předháníme se, která je bude mít hezčí 😉 Tady jsou ty moje letošní:

jitim
3. pro 2015

U nás pečeme každým rokem víc a víc. Nejoblíbenější, asi jako všude kde jsou děti, jsou perníčky. Letos jsme poprvé zkusili upéct i Vizovické pečivo- ozdoby na stromeček. Kluci se zabavili a myslím, že se nám to i docela povedlo. Tady je recept:
Půl kila hladké mouky
jedna lžíce octa
200ml teplé vody
a to vše hodinu ručně míchat, nechat 12hodin uležet, před pečením potřít vajíčkem a péct nejprve 2 hodiny na 50 a pak postupně zvyšovat až na 120 stupňů ještě další hodinu

medakote
3. pro 2015

Doma jsme mívali tradici, že každý rok byl k večeři kapr na jiný způsob. Mamka si musela začít psát seznam, aby se po patnácti letech nezačala opakovat 🙂 Oběd byl na Štědrý den naopak pokaždé úplně stejný. A další věc byla, že do Vánoc se cukroví nikdy nejedlo, poprvé až Štědrý den po večeři, kdy na něj všichni byli natěšení., až ochutnají své oblíbené druhy. Já osobně mám nejraději "vlhké" druhy cukroví, plné oříšků a sušeného ovoce. A moje úplně neoblíbenější jsou "pyramidky".
Základem je malé kolečko z pečeného těsta- původní recept se mi za ty léta zatoulal, ale stejně ho už po léta dělám úspornějším způsobem- prostě si oddělím kousek těsta na libovolné vykrajované cukroví, kterého mám hodně- nejčastěji linecké nebo ořechové- a z toho si je vykrájím.
Náplň-
10 dkg rozinek
5 dkg kandovaného nebo sušeného ovoce
5 dkg sekaných ořechů
10 dkg másla
1 balíček piškotů
citronová šťáva
rum

Rozinky a ovoce pokrájíme (sušené ovoce dávám hodně "těžkou" rukou- vždy víc, nejčastěji mix kandovaného, sušených švestek, meruněk a jablek- co spíž dá). Přidáme ořechy, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme rumem a necháme minimálně půl hodiny odpočinout. Slijeme přebytek rumu,je-li, přidáme máslo a postupně přidáváme drcené piškoty, dokud není hmota přiměřeně tuhá a tvárná. Na upečené kolečko navrstvíme kopeček hmoty- jakýsi kuželík nebo já dělám jehlan. necháme v chladu chvíli ztuhnout a náplň pak polijeme čokoládou (nebo smočíme v čokoládě, co komu půjde lépe.
Fotku mám bohužel jen dokumentační, jde o první druh zleva.

A od té doby, co mám dítě, se na vánoce nejvíc těším na rozzářené oči svého synka.

mimar
5. pro 2015

S manželem jsme si oblíbil mandlové rohlíčky a nej milujeme kokosky.
Občas i manžel se zapojí do pečení a kontroluje troubu, když neochutnává těsto 🙂
Mandlové rohlíčky:
250 g mletých mandlí
200g hladké mouky
250g hery
400g moučkového cukru
vanilkový cukr
půlku kypřícího prášku
hořká čoko na ozdobu
sněhová vločka cukrová
mandle smícháme s moukou, cukrem, práškem, přidáme nasekaný tuk a zpracujeme těsto.Formičky na rohlíčky plníme do poloviny, protože se těsto během pečení nafoukne. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 dorůžova. horké rohlíčky vyklopíme, necháme vychladnout a konce namočíme do ruzpoštěné čokolády a ozdobíme vločkou.
Krásné pečení všem a hezké Vánoce