SOUTĚŽ: Pečeme s Tescomou a Košík.cz 🙂

katka_kosikcz
12. pro 2017

Společnost Tescoma nám věnovala 3 dárečky do soutěže, které bychom Vám chtěli darovat. Když jsme vymýšleli, jak soutěžit, aby vás to také bavilo,vznikl v marketingu skvělý nápad 😊

Vytvoříme společně Košíkovskou kuchařku!!!

Do soutěže se zapojíte vložením příspěvku s receptem, ať už na vánoční cukroví nebo jakékoliv vaření či pečení v době Vánoc. Když přiložíte fotku, budeme moc rádi 😊
Z vašich komentářů vylosujeme 3 výherce, kterým pošleme jeden ze 3 dárečků. O výhře vás budeme informovat interní poštou.
Soutěž probíhá dnes 12.12.2017 do půlnoci.

Dárečky:
1x Cukrářská zdobicí tužka DELÍCIA
1x Razítko na sušenky DELÍCIA, 6 vánočních motivů.
1x Mlýnek na mák HANDY

apacheee
AMBASADORKA
12. pro 2017

Tak to jsou krásné ceny, u nás se peče opravdu hodně a často. Syn si v poslední době oblíbil domácí sušenky a moc se nám líbí zrovna ta razítka, o která se hraje. Přikládám recept na náš nejoblíbenější recept právě na sušenky:
Suroviny:
350 g polohrubé mouky
150 g práškového cukru
130 g másla
2 vejce
1 vanilkový cukr
30 g Granka

Všechny přísady zpracujeme do těsta a alespoň na 3 hodiny dáme do lednice - já tam měla přes noc. Poté vyválíme a vykrajujeme - pečeme na 150 stupňů, cca 10 minut.

evulineek
12. pro 2017

Já jsem strašně dlouho hledala ten pravý recept na perníčky tak mi to nedá nepodělit se s Vámi, protože tydle jsou pokaždé hned měkké a chuťově boží ♥ Vyhrála jsem minulou soutěž za což moc děkuju, tedy tendle příspěvěk neberte jako soutěžní, jen mi to nedá se nepodělit 🙂

Ingredience: 600 g hladké mouky, 400 g moučkového cukru, 4 vejce, 150 g tekutého medu, 10 g sody, 2 lžíce perníkového koření

Postup
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj zašleháme cukr a žloutky. Pak vmícháme mouku promíchanou se sodou a kořením, a nakonec med. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku. Těsto necháme do druhého dne odpočinout.
Vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrajujeme malá vajíčka (nebo jiné tvary). Pečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení asi 4-5 minut při 250°C.

ellie25
12. pro 2017

U nás jsou velmi oblíbené kokosové kuličky a la Raffaello. Jsou velmi jednoduché a velmi jedlé, takže je děláme z dvojité dávky 🙂

Recept je:
1 salko
125g kokosového oleje
200g kokosu

+ loupané mandle a kokos na obalení

Kokosový olej si rozehřejeme a necháme vychladnout, poté ho rozšleháme společně se salkem. Přidáme kokos a necháme v lednici vytuhnout. Ze ztuhlé směsi děláme kuličky, do kterých schováme mandli. Obalíme v kokosu a pro parádu je můžeme dát do papírových košíčků.

frantisek_kosikcz
12. pro 2017

@ellie25 Mňam 👏

denisaad
12. pro 2017

My máme taky recept na skvělé a jednoduché perníčky a nádherné lekníny. Takže bychom se taky rádi podělili 😉.

PERNÍČKY:
400g hladké mouky
140g moučky
60g Hery
100g medu
1,5 lžičky perníkového koření
1 lžička sody

2 vejce + 1 na potření po upečenÍ
Heru rozpustíme s medem, po vychladnutí přimícháme ostatní suroviny. Samozřejmě necháme těsto odpočinout. Poté těsto vyválíme, vykrájíme různé motivy a pečeme při 180 °C asi 5 min. Ještě teplé potřeme vajíčkem. A jsou krásně měkké. ❤

LEKNÍNY:
400g hladké mouky
120g moučky
250g Hery
4 žloutky
citrónová kůra

Všechny suroviny spojíme a dáme do chladu. Poté vyválíme a vykrajujeme, jednu polovinu vykrajujeme jako větší hvězdičky nebo kytičky, záleží na volbě, ty dáme do formiček (košíčků) a druhou polovinu vykrájíme jako kytičky nebo kolečka a pečeme na způsob lineckého cukroví. Pečeme do zrůžovění. Konce květu namáčíme v čokoládě a ke kytičce (podstavci) přilepíme pomocí krému květ, co jsme upekli pomocí košíčků. Krém volíme dle chuti, nám se osvědčil máslový a špičku krému můžeme ozdobit pomocí kandovaného ovoce a nebo barevnými "hovínky".

Snad někdo něco z toho zkusí. U nás na stole nesmí chybět ani jedno. 😍

luciska82
12. pro 2017

Extra čokoládový dort pod sněhovou peřinkou - Sněhová vločka
Korpus - 2 korpusy o průměru 21cm (dávku rozděluji na 2 poloviny)
375g hladké mouky
220 cukru
3 vajíčka (větší)
1/2 lžičky soli
3 lžíce kakaa
165g másla
360ml podmáslí
1 a 1/2 lžička sody
1 a 1/2 lžička octa (nejlépe jablečného)
vanilkový extrakt

- dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou
- nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (doporučuji prosít)
- vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po
jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt
- nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po
částech)
- lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a
ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme
- směs vlijeme do připravené formy a pečeme
- respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení
- po dopečení necháme korpus vychladnout
- je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom
krásně rovný

Náplň
šlehaná čokoládová ganache (750ml smetany 33% a 375g čokolády - poměr 2:1) - zahřát smetanu, rozpustit v ní čokoládu, nechat vychladnout a dát přes noc do lednice - druhý den vyšlehat)

Každý plát proříznout - potřít pikantní marmeládou - ovoce (banán, maliny...)
Nechat ztuhnout

Vrchní krém
250 ml vody
4 lžíce hladké mouky (zarovnané)
4 lžíce vanilkového pudinku (zarovnané)
2 žloutky
250 g másla
250 g tvarohu
150 g cukru (nebo dle chuti)
rum (dle chuti)

Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.

Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.

Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250 g másla a cukru, přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, rum, tvaroh.

Potřeme dort, ozdobíme bílými a stříbrnými perličkami.

Do středu dortu zapíchneme tanečnici - sněhovou vločku (z tvrdého papíru vystřihnout siluetu tanečnice a z pruhu organzy ušít sukni.

luca16
12. pro 2017

Já budu dělat těsně před vánoci pro děti medovo-citrónové špaldové sušenky, jelikož nejsou na sladké a navíc by sladké ještě moc neměly. Zkuste, třeba vám taky zachutnají. Když je vykrojíte do vánočních tvarů, budou se hodit i na vánoční stůl🙂
Ingredience
100 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
50 g změklého másla
40 g medu
najemno nastrouhaná kůra z 1 citrónu

Postup
Odvažte suroviny a rukama vše smíchejte na měkké až mazlavé těsto. Z těsta utvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a těsto nechte alespoň hodinu v chladničce ztuhnout. Pokud chcete sušenky péci ihned, vložte těsto na chvíli do mrazáku. Pevné ale tvárné těsto mezi dvěma fóliemi rozválejte na plát tlustý několik milimetrů a vykrájejte zvolené tvary. Pokud těsto příliš změkne, vložte ho na několik minut opět do mrazáku, pak ho rozválejte a pokračujte se vykrajování. Sušenky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 7 až 8 minut.

claudie89
12. pro 2017

Miluju peceni!!!!! Ale vseho jineho,nez je cukrovi😃😃 opravdu,radeju udelam petipatrovy dort nez tady ty malicke piplacky😃 proto vam vlozim recept,na rychle jednoduche cukrovi,ale fotku vlozin toho, co delam nejradeji😃 jo a jsem pekarka amater,nemam zadne prenadherne dorty,ale snist se to da a bavi me to😃

Andelska ocka:
100 gr hladka mouka
40 gr cukr moucka
Vanilkovy cukr
Spetka soli
2 zloutky
60 gr masla
Marmelada

Vse krome marmelady smichame v hladke testo. Nechame odpocinout v lednicce. Pote vytvarujeme male kulicky,do kterych obracenym koncem varecky pichneme dulek ktery plnime marmeladou. Peceme cca 15-20 minut

misheel
12. pro 2017

U nás jsou teď oblíbené Medové koule a recept je snadný 🙂

Těsto - 500 g hladké mouky 2 vejce 2 lžičky jedlé sody 4 lžíce medu 60 gramů změklého másla 160 gramů moučkového cukru 2 pytlíčky vanilkového cukru

Všechno dáme do mísy, uhněteme. Z hotového těsta připravíme placky, ty pečeme 10 minut při 180 stupních. Necháme vychladnout a poté buď nastrouháme nebo nadrobíme (já drobila).
Krém - potřebujeme celé máslo a obyčejné salko. To vyšleháme a smícháme s nadrobeným těstem. Trochu těsta si dáme stranou na obalení hotových kuliček. Necháme odležet cca 2 hodiny a děláme kuličky, které pak obalíme v drobečkách.

mari90
12. pro 2017

My milujeme spaldovy kolac
170g hladké špaldové mouky
125g rozpuštěného másla
60g moučkového cukru
1 žloutek

Na náplň:
1 vanička tvarohu
1 vejce + 1 zbylý bílek z vejce od těsta
50g krystalového cukru (můžete nakombinovat i s vanilkovým)
1 vanilkový puding
1 lžíce rumu (nemusí být)
troška citronové kůry a šťávy
jahody dle chuti a potřeby (použila jsem asi 5 velkých kusů) ale muze byt i jine ovoce
Z rozpusteneho masla, cukru a mouky vypracujte těsto a dame na chvíli do lednice.

Mezitím co těsto tuhne v lednici, připravime náplň. Tvaroh smíchame s jedním žloutkem, cukrem a pudinkem (pudinkem se myslí pudinkový prášek, nikoliv již hotový pudink; do krému se přidává proto, že jde o škrob, který zajistí jeho ztuhnutí). Přidame i citron a rum pro vůni. Poté opatrně zamíchame sníh vyšlehaný z obou bílků.

Utrhneme si kus pečícího papíru velkého tak, aby nam stačil na vyplnění formy, ve které budeme péct. Zmačkneme ho pod proudem vody a pořádně vyždímame. Pak s ním formu krásně vyložíme, aniž by se nám krčil a „utíkal“. Z těsta si malý kousek odebereme zbytek vyválime nebo jednoduše prsty rozprostreme do připravené pečící formy, pěkně po celém dně. Těsto je skutečně křehké, proto pokud vyvalování nepůjde, zvolime rovnou metodu „tlapkání“. Z odloženého zbytku těsta udělame váleček, který omotáme okolo a vytvoříme tak těstu okraj, aby nevytekla náplň. Propíchame dno na několika málo místech vidličkou, aby se těsto nevzdouvalo, a dame jej jen tak samotné do trouby rozpálené na 170°C. Na pět minut. Poté vytáhneme, nalijeme do těsta krém a nahoru dame ovoce
Dopeceme při oněch 170°C dalších přibližně 30 minut (zkrátka dozlatova, dle zkušeností s vlastní troubou

katka_kosikcz
autor
12. pro 2017

@evulineek @denisaad To jste mi udělaly radost! Mám pocit, že měkké perníčky jsou u nás doma snad jen iluze! 🙈

katka_kosikcz
autor
12. pro 2017

@luciska82 Uff, myslím, že jste právě způsobila "mlsací dilema" všem kolegům okolo!

katka_kosikcz
autor
12. pro 2017

@luca16 @mari90 Děkujeme za recept, alespoň mezi ty krémové a máslové dobrůtky zařadíme něco, co nám trošku uklidní svědomí 🙏

sarisek94
12. pro 2017

Sice to není úplně Vánoční cukroví, ale u nás jsou momentálně oblíbené Mrkvové Šátečky, budou i na Vánoce

Ingredience:
250 g mrkev
200 g hera/ máslo
1 balíček prášek do pečiva
320 g hladká mouka

Náplň:
Jahodová/ Meruňková marmeláda

Na obalení:
Moučkový a vanilkový cukr

Mrkev si očistíme a nastrouháme najemno. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme rozehřátou heru a nastrouhanou mrkev. Vše promícháme v tuhé těsto. Pokud je příliš lepivé, přidáme hladkou mouku. Těsto si vyválíme a pomocí skleničky (vykrajovátka) vykrájíme si kolečka a naplňujeme marmeládou doprostřed. Poté těsto přehodíme napůl a konce spojujeme pomocí vidličky. Mrkvové šátečky dáme na plech vyložený pečícím papírem. Šátečky pečeme při 170 °C dorůžova, ke konci můžeme zvýšit na 200 °C. Nakonec je obalíme v cukru.

hani1234
12. pro 2017

Sladkého už bylo dost ! 😀
My milujeme sýrové rohlíky . Myslím , ze super změna po tom všem sladkém. Doporučuji !

Budete potřebovat 250g hladkè mouky (peču i ze špaldové )
15 g droždí
Špetka cukru
1 žloutek, bílek na potření
1 lžíce oleje
Necelá 1/8 mléka
Sůl (dávám tak půl lžičky .. ale každá sůl solí jinak , tak raději méně než více )
Tvrdý sýr na posypáni
Papír na pečení

V míše rozetřu droždí s cukrem, poté přidám mouku, sůl, mléko, olej, žloutek a vypracujeme tužší těsto . Pokud se lepí , zasypeme ještě trochou mouky . A zkusíme znovu vypracovat.

Necháme kynout asi 45 min. Poté vyválíme 1 cm plát ve tvaru kruhu, rozdělíme na 8 trojúhelníků . Svineme do tvaru rohlíku. Opět necháme kynout cca 30 min . Poté potřeme bílkem , posypeme sýrem . Pečeme v předehřáté troubě na 220 C , asi 15 min.
Recept lze stále zlepšovat , rohliky jsou super i s párkem 🙂)
Dobrou chuť ! 😊😋

andinka97
12. pro 2017

Pernicky hned mekoucke
2 vejce
20 dkg cukru
125 g rozpuštěného másla
125 g medu
1 lžíce sody
1 lžíce perníkového koření
0.5 kg hladké mouky.

Rozehrejeme maslo a do nej pridame med. Nechame trochu zchladit a mezi tim si vyslehame vajicka s cukrem. Do vyslehaneho primichame schladlou hmotu. Pridame pernikove koreni, sodu a na konec vmichavame mouku.
Pernicky jsou hnedka mekoucke.

U nas frci celorocne poo a tak jsme si udelali i vykrajovatko s razitkem a pernicky dopadli takto:

neria55
12. pro 2017

U nás frčí nejobyčejnější recept, který je znám už od pradávna. Linecké těsto 🙂 ke kávě naprosto ideální.😈

30 dkg hladké mouky
20 dkg másla
10 dkg cukru moučka
2 žloutky
vanilkový cukr, citronová kůra dle chuti
na slepení marmeláda a posypání moučkový cukr

zanri
12. pro 2017

Zatím máme jen perníčky, a protože jsou hned měkké jsou skoro všechny snědené,takže budu muset udělat ještě jednu dávku🙂

560g hladké mouky
280g moučkového cukru
4 celá vejce
4 lžíce medu
koření do perníku
1 lžíce sody
- vše dát dohromady a udělat těsto, zabalit do frešky a nechat tak 2h v ledničce (klidně i přes noc) a pak vykrajovat perníčky, 150st cca 10 minut dle velikosti perníčků
- po vytažení z trouby ještě horké potřít rozšlehaným vajíčkem

petaov
12. pro 2017

Péct neumím, ale výhru bych dala mamce, která peče hodně. Její cukroví je nejlepší, co kdy kdo jedl (říkají to všichni, co ochutnali, a že jich nebylo málo...). Dělám jen nepečené cukroví. Z dětství si pamatuji babiččiny skvělé "mandlové oči", k nim už ale nejde sehnat jedna ingredience. Budu tedy letos dělat tento recept, který jsem si upravila po svém (je v něm i trocha vaření, tak snad se to počítá).
Ingredience:
4 uvařená celá vejce
200 g moučkového cukru
80 g másla
80 g strouhaného kokosu
Poleva:
1/2 čokolády na vaření, lžíce másla

Postup na těsto:
Vejce uvaříme natvrdo. Necháme je vychladnout, oloupeme, odstraníme bílek a necháme jen žloutek. Žloutky v misce vidličkou rozmačkáme na jemnou hmotu.Přidáme cukr, změkčené máslo a kokos. Z ingrediencí připravíme těsto, které vložíme na chvilku do ledničky. Pak z těsta vytvoříme kuličky a uděláme na nich menší dírku koncem vařečky.

Postup na polevu: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vzniklou polevu pak nanášíme do dírky na kuličkách. Vzniknou tzv. oči. Poté dáme kuličky do lednice nechat ztuhnout.

joannah13
12. pro 2017

přidám recept, který je oblíbený hlavně u mých chlapů a věřím, že i ten nejmladší půjde ve stopách bráchy a tatky a taky si časem pochutná... je to rychlé, jednoduché a děsně žravé.. téměř každý týden dělám plech této dobroty, která se hodí na snídani, svačinku, jako dezert anebo když nás honí mlsná.. JABLEČNÝ CRUMBLE

1. varianta
4 velká oloupaná jablka nakrájená na malé kostičky
Hrst rozinek nebo brusinek
1 lžička skořice
3 lžíce javorového sirupu
Hrst nahrubo nadrcených vlašských ořechů
rozprostřeme na plech a asi 20 minut pečeme při 200 °C.

2. varianta
jablka rozkrojíme napůl a vydloubeme prostředek a postupujeme, jako vprvní variantě, jen hotovou směs nandáme do vytvořených jablečných košíčků

Drobenka:
70 g vloček
70 g vlašských ořechů plus 50 g vloček na mouku
2 lžíce třitonového cukru
50 g másla
Drobenkou posypeme jablíčka a šoupneme ještě na 10-15 minut do trouby, aby se vše krásně zapeklo 🙂

hotové máme radi ještě teplé, přidáme jogurt nebo zakysanou smetanu, polijeme javorovým sirupem a hurá do toho

veronika4709
12. pro 2017

Letos jsem poprvé pekla Masarykovo cukroví. Prý je měl Masaryk nejraději,no já se mu ani nedivím. Je výborné. 😉

180 g vlašských ořechů
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g krupicového cukru
1 lžíce kakaa holandského typu
1 žloutek
moučkový cukr na obalení

Ořechy na 2 hodiny namočte do studené vody, pak je nahrubo nasekejte. Přidejte ostatní suroviny a zpracujte těsto. Vytvarujte z něj válečky o průměru cca 4 centimetry a nechte v lednici nebo v mrazáku ztuhnout. Pak krájejte kolečka a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C. Ještě horké obalujte v cukru.

eemilka
12. pro 2017

Recept na kouzelné Vánoce

ingredience:
počet členů rodiny: dva a více
úsměvů: nespočetně
množství lásky: bezedné
pohlazení: každodenní
vzájemné pochopení: maximální

postup:
Všechny výše uvedené ingredience zamíchejte v libovolném pořadí, ohřejte na pokojovou teplotu a uchovávejte v klidu

bamak
12. pro 2017

Můj nejoblíbenější Vánoční recept: 1litr dobrého (sladšího) červeného vína, celá skořice, 3 hřebíčky, kousek citrónové, nebo pomerančové kůry, 3 lžíce vody.
Postup: do vidy dáme koření a necháme cca 3 minuty vařit, pak zalijeme vínem a přivedeme k varu. V momentě, kdy začne vařit, musíme vypnout.
Možné obměny dle chuti: badyán, rum, ovoce (mandarinky, hrozinky...), bílé víno, griotka, med.....nebo cokoliv jiného, co máte rádi.

mrnousek121
12. pro 2017

JUUU, TO JSOU MOC PĚKNÉ CENY🙂. Já peču mnoho druhů, ale u nás vedou kokosky:

100g bílků
200g cukru
120g kokosu
lžička marmelády

bílky z cukrem smícháme a zahřejeme na mírném ohni na cca 60st. přidáme marmeládu a stáhneme z plamene. Přidáme kokos, a po vychladnutí dělám hromádky, ty peču prvně na 140st a pak stáhnu na cca 110st. až jdou sundat. Lepíme na linecké kolečko máslovým krémem a doprostřed marmeládu. Krém jakýkoliv

35_a_budu_mamka
12. pro 2017

Peču hodně a je to můj relax, Tescoma je v mé kuchyni vítaná, proto posílám náš letošní nej recept na cukroví:

Nutellová kolečka:
- Linecké těsto, které máte rádi
- Nutella
- Arašídy nesolené, hrubě posekané
- Čokoládová poleva

Z těsta vykrájíme kolečka, kterým vykrojíme střed.
Upečená kolečka k sobě spojíme Nutellou a tu dáme pak zdobičkou i na vrch každého kolečka, obtiskneme do misky s arašídy a dáme ztuhnout do ledničky.
Pak už jen máčíme v čokoládě.

sarka49
12. pro 2017

u nás se peče na stůl místo vánočky tvarohová bábovka.

1/2 Hery, 2 vejce, 200 g cukru, 1 tvaroh, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr.

formu sypu kokosem a je hned pryč.

biton
12. pro 2017

Ty razítka jsou úžasná výhra.....ty by se líbily naší princezně...ty jsme spolu pekli perníčky
Recept mám z fb a jsou fakt dobrý 🙂
Suroviny: 400g žitné mouky (já smíchala společně se špaldovou), 3 žloutky, 130g másla, 100g medu, 130g třtinového cukru, 90g mletých vlašských ořechů, 1 lžíce perníkového koření, 1 lžička jedlé sody
P.S.: Jelikožse mi to drolilo (asi těmi moukami), přidala jsem máslo a válela mezi 2 pečícími papíry

ejva
12. pro 2017

Receptů na sladké je tu dost tak přidám recept na cuketové kousky. I když je po sezoně, tak určitě vyzkoušejte. Jsou výborné 😉.

septums
12. pro 2017

těsto
1 balíček -prášek do pečiva, 320 g hladká mouka, 250 g mrkev, 200 g hera
Plnime oblíbenou marmeládou, za horka obalujeme v moučkovém cukru

Postup přípravy
Mrkev si očistíme a nastrouháme najemno. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme rozehřátou heru nebo jiný tuk na pečení a nastrouhanou mrkev. Vše promícháme v tuhé těsto. Pokud je příliš lepivé, přidáme hladkou mouku.

Poté si vytvoříme z těsta menší kuličky, ze kterých si vymačkáme kolečko a naplňujeme marmeládou doprostřed. Poté těsto přehodíme napůl a konce spojujeme pomocí vidličky. Mrkvové šátečky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme upéct. Šátečky pečeme při 170 °C dorůžova, ke konci můžeme zvýšit na 200 °C.

sabine_
12. pro 2017

Jelikož je manžel i dcera hodně na sladké, tak se u nás peče docela často 🙂
Přidávám recept na úžasné ořechové řezy 🙂

6 vajec
250g jemného krystalu
200g ořechů
6 PL strouhanky
1 vanilkový cukr
1/2 pr.do pečiva
dortové oplatky
salko
1 kostka másla

Žloutky s cukrem vyšleháme, přidáme sníh, ořechy, strouhanku, pr.do pečiva, van.cukr.
Plech vyložíme dortovými oplatky (nepřekrývat), polijeme těstem a pečeme při mírné teplotě.
Zatím si připravíme krém z 1 salka (vařeného 2 hod) a másla. Máslo pořádně vyšleháme a postupně přidáme salko. Rozetřeme na upečené těsto. Na závěr posypeme nasekanými ořechy a čokoládou.