Jaké je vaše nejoblíbenější LEGO DUPLO?
Moje kamarádky říkají, že LEGO DUPLO je závislost, a už mají doma několik boxů plných kostek. Prý se nedá vydržet jen u jedné stavebnice 🙂 Ale jaká je u vás ta nej? Vyhrávají u vás zvířátka, hasiči, vláček nebo třeba Disney postavičky?
Kostky LEGO DUPLO představují příjemný způsob, jak rozvíjet své děti a jejich schopnosti. Přinášejí dětem hru s nekonečnými možnostmi. Při hře děti rozvíjejí svou osobnost, sociální dovednosti, ale i kreativitu, jemnou a hrubou motoriku a schopnost řešení problémů a přemýšlení. A to vše je s LEGO DUPLO velká zábava!

U nás vždycky potěší takový ten "kyblíček všehochuť" - prostě od každého kousek, velká variabilita, která se dá dále použít, nějaký panáček, zvířátko, obyčejné kostky... 🙂.
U nás vedou postavičky a zvířátka 🙂 se kterými si hraje i mimo stavění 😀 takže jezdí na traktoru, s hasiči a i ven na procházky nás doprovází 😂a to mám strach, ať je někde neztratíme :-\
U nás vede jednoznačně velký královský hrad. Ikdyž bez Bleska a Buráka bysme se taky neobešli :D
u nás vedou hlavně zvířátka 🙂 pak máme ještě náklaďák s potravinami a s tím si prcek také dost hraje a už se snaží i stavět kostky na sebe, takže k Vánocům určitě sbírku ještě rozšíříme 🙂
Nejvíc určitě Duplo Cars, které syn dostal předevčírem, takovou radost jsem u něj ještě neviděla 😀 Jinak má moc rád karavan s autíčkem z kempovacího dupla a motorku se zlodějem. A zvířátka, těch začíná mít slušnou sbírku 🙂
Naše děti mají nejradši zviratka a postavičky. Uz máme Zoo a líbil by se mi pro ne Lesopark 🙂
Vláček a autíčka, na která se dá něco přivézt k vlaku, naložit vlak a na další zastávce čeká zase autíčko, které odváží náklad nebo zvířátka, panáčky apod.
Nejdůležitější je fantazie... kostky z domečku se dají přestavět na most, na tunel ( u nás velmi oblíbený), na velký náklad na autíčku, víc kostek na sobě a dlouhá nahoře jsou jeřáb... pak se do řádění malého stavitele vložím já a postavím třeba věnec s kytičkami nebo narozeninový dort... malý stavitel okamžitě přestaví na nádraží, školku nebo zahradu... teda já tu zahradu v tom moc nevidím, ale syn ano, tak mu věřím a obdivuju, co je schopen se sám s kostkami naučit 🙂
U nás je nejoblíbenější Velká farma - dá se postavit (i s ostatními kostkami) krásný domeček s velikou garáží🙂 Z postaviček je to rezavý kocour, který dělá naprosto všechno (řídí auto, traktor, pilotuje letadlo... A také kostky, ze kterých jde postavit strom (smrk - Rybolov a palma - Pirát Jake) - postaví je, vezme pilu, pokácí je a odvozí v traktoru (zrovna kácíme v lese) 🙂
U nas vedou zvířátka🙂
No právě jsem se dozvěděla, že existuje Cesta kolem světa - to jsem taky hned přispěla do soutěže, protože duplo s mláďátky je super!
U nás vede můj první vlacek🙂
U nas jsou to jednoznačně hasiči a policie a k tomu spousta figurek zvířátek, která právě hasiči a polici převáží a rozvaží po celém bytě🙂
Syn miluje vláčky, takže rozhodně Můj první vláček. K vánocům by si přál lego s mašinkou Tomášem, ale to jsem bohužel na českém trhu nenašla ☹.
Dcera má z dupla nejraději Lesopark , a oba mají moc rádi hlavně zvířátka, autíčka, letadla a panáčky 😀
Lego loď 🙂
u nás ta nej? jasně že vláčky a blesk mcqueen. pokud denně není postavená dráha s mašinkou, tak je zle 🙂
u nás dcera miluje maminku s kočárkem a miminkem
Duplo vláček, který jsem bráchovi koupila v roce 2003 a ted už si s ním hrají moji kluci. 🙂
Vše co ma kola, je super. At uz blesk s burakem, první náklaďák nebo auta z úvodního příspěvku. Jak to nemá kola, je to propadák 😉
U nas teda nejvic Duplo autobus a Duplo popelari s popelnici, jsou to uz starsi sady, ale podarilo se mi je koupit, kluci si s nima vyhraji opravdu denne.
Lego není závislost, lego je hračka, se kterým si vytvoříte cokoliv, co si přejete, co vás právě teď baví. Je třeba mít ale více sad, ať to jde, ať je z čeho stavět. Máme tři sady, domeček, nemocnici, safari a pár kostek a lego věcí navíc...dokázali jsme vytvořit kolotoče a skákací hrady; Kardanovou Lhotu s Burákem a McQueenem (kostkám jsme dolepili oči a pusu), zoo, atd. Nejraději teď stavíme domečky, čím vyšší, tím lepší.
Máme doma několik sad Lego duplo a nedá se říct, které je nejoblíbenější, protože z každé sady si dcerka zamilovala něco. Z lesoparku miluje skluzavku, která nesmí chybět na žádné její stavbě, postavičky Mickey a Minie (myslím že to byl Miniin narozeninový vláček) + závěs od sprchy na Miniině hlavě, protože je nevěsta (Ten je z velkého domečku). Vláček je nejoblíbenější dopravní prostředek, na kterém jezdí nejlépe všechny postavičky najednou (to máme namixované dvě sady vláčků. Jeden manuální od Minie + vláček na baterky protože máme hodně postaviček a málo vagónků). Všechny kostky jsou super a pořád jich máme málo :D
Poslední dobou si hodně ráda hraje na cukrárnu a to díky vaší hře na mobilu, kde podle přání zákazníků vytváří zmrzliny, dortíky, nebo hamburgry. Máme doma pouze jeden košíček s kopečkem zmrzliny a svíčkou, takže na Vánoce je jasná volba nějaký box se zmrzlinou. Škoda, že se už nedá sehnat "Postav si svou zmrzlinu" ta by se dcerce moc líbila.
Lego duplo se mi osobně hrozně líbí díky nápaditosti s kterou mě nepřestáváte překvapovat 🙂
U nás vede momentálně Lego duplo Domek na hraní, Lesopark a Velká zoo 🙂
U nás frčí všechna zvířátka a teď pod stromečkem najde mrňous hasičskou stanici, ale tam si nejsem jistá, jestli to bude spíš dárek pro něj nebo pro rodiče :D už teď se těšíme, až povyroste a koupíme pořádnou hasičskou stanici z lega 🙂
Je skvělé vidět, že každé dítě si najde tu svou oblíbenou stavebnici, se kterou si rádo hraje. Právě proto LEGO DUPLO nabízí velké množství různorodých setů, aby si každý pro sebe mohl najít to pravé. 🙂
U moji dcery zabodovalo Duplo domecek. Dostala ho od nas k 2.narozkam,ted je ji 5,a porad si s nim vyhraje. A ruzne teda kombinuje i s jinyma,mame Lesopark,a ted nove s eskymakem a velrybou,a to je moc pekny a bere si to i do vany. Ale domecek vede na plny care.
U nás vede Lego duplo vláček, kde máme všechny 3 sady a tudíž jsou děti opravdu kreativní. Violka dostala letos k svátku Duplo Antarktidu a velryba toho "sežere" opravdu dost 🙂
U nás vede traktor - u mladšího a u staršího asi nejvíce zvířátka 😉

@cermij To je škoda, moji kluci si s nim opravdu vyhrají. Ale je pravda, že od té doby jsem ho už nikde neviděla (už ho máme rok a půl). 🙂 Ale věřím, že jste určitě našli něco podobného a stejně pěkného. Myslím, že nezáleží co je to za druh, ale hlavně že tam jsou zvířátka a panáčci a autíčka 😉