SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Cesta kolem světa
Máte rádi zvířátka? Já doufám, že ano, protože tu pro vás mám pět nádherných stavebnic LEGO DUPLO Cesta kolem světa! V každé z nich je hned sedmnáct krásných zvířatek, se kterými zažijete spoustu dobrodružství 🙂 Jestli je chcete vyhrát, napište mi, jaké zvířátko je u vás doma nejoblíbenější a proč. Bude to divoký tygr, roztomilá panda nebo třeba hravá veverka? Každému soutěžícímu pošleme srdíčko, pět vybraných odpovědí odměníme navíc stavebnicí LEGO DUPLO Cesta kolem světa. 🙂

Zvířátka milujeme všechny. V lego vítězí jednoznačně haf. Tedy pejsek. Starší sebou už asi třetí rok vláčí kočičku. Jako na potvoru není extra výstavní. A to nemluvím o tom, že už je značně uválená a chybí jí čumáčk. Byl to zkrátka dárek zdarma k nějakému skicáku. O to víc je milovaná a stále ztrácená a znovu nalezená. 😵
Tak náš malej (19m) právě přišel k PC, mrká na obrázek Lega kolem světa a horečně rozhazuje rukama, že tyhle zvířátka už dávno potřebuje 😀 u nás vedou medvědi a kohout, ty tahá všude kam se dá i nedá 🙂
Kubíček asi jako každý dítě má zvířátka obecně moc rád..od malinka ho fascinují pejsci, kočky, v létě byl nadšený z krmení opravdových kraviček s kamarádem Jiříkem, má rád i medvěda od Máši.....ale nejmilovanější je u nás doma opička, kterou dostal k narození. Zbožňuje ji tak moc, že s námi vloni musela i na narozeninové focení u fotografky, tak máme pěknou opičkovou památku. A láska přetrvává doteď, je totiž krásně muchlavá, tulící a akorát tak veliká 🙂
Jó, to se zvířátky je u nás veselo, zatím tedy jen s domácími🙂
Monča má u babičky slepičky (tato babička se nyní označuje jako "baba koko"), u děděčka zase kočičky na verandě papají (to zase při potkání kočky všem vysvětlujeme "mňau mňau ham ham", což pro neznalé musí být lehce matoucí🙂
Momentálně je ale nejvíc v kurzu bernský salašnický pes, sousedův obřík, kterému Monča s oblibou strká ruku po loket do uslintané škraně. Doma na hraní a spaní teď máme i malou plyšovou kopii - toho zase poslintává Monča🙂
U nas nyni vedou kachnicky. Jednak gumove ve vane 😉 a take zive, ktere chodime krmit k rece 😉
U nás jsou nejoblíbenější zvířátka ta, co máme doma nebo u babiček 🙂 Doma máme haf haf...jsou jak nerozlučná dvojka, jeden bez druhého nedá ani krok...fenka ho bere jako štěně a mají zajímavé líbací procesy 😀 U jedné babí máme či-čííí...ale kocour se nějak nechce kamarádit a radši bere nohy na ramena když se Filípek blíží 🙂 U druhé babí máme í-hááá, bééé, mééé, pipi...od babičky nechce ani jet domů 😉
My máme dva velké favority🙂 A to lamu a jezevce🙂 Ponekud netradiční, já vím🙂 Lama syna zaujala ve chvili, kdy mu strejda (k me obrovské radosti🙂) ukázal, ze lama plive, kdyz se vzteka. Takze teď to vypadá tak, že když se někdo zeptá, jak dělá kočička, řekne, že "mijau" a hned doda "lama..." a dotyčného poplive🙂. No a kdyz jsme viděli živou lamu a ona opravdu zrovna plivla, z čehož měl syn záchvat smíchu, byla láska na světě🙂. Doma máme prozměnu plyšového jezevce, kterého krmíme, vozíme na motorce atd. Nedávno jsem se dozvěděla, že "jezevec mimi", čili máme vlastně těhotnou jezevcovou. K mému údivu syn ví, že mimi je u jezevcove v bříšku. A když jsem se ptals, co s tím budem dělat, tak prý "jezevec malá, malá". Jinak duplo miluje, zviratek máme několik, jen budu muset dát asi firmě Lego podnět, aby začala vyrábět lamy a jezevce. Jeden odběratel by tu už byl🙂
Moje 16ti měsíční dcera má nejradši plyšovou pandu. A pandu z lega ještě nemáme. Na tuhle stavebnici koukám už strašně dlouho a s tím množstvím zvířátek a kostiček bysme si s dcerou krásně vyhrály 🙂
Moje malé zlatíčko miluje všechny zvířátka, nejvíce ovšem kočičky. Má plyšovou kočičku od narození, se kterou spinká a furt jí pusinkuje, takže kočička má už okolo tlamičky úplně oslintanou "srst" 🙂 Když vidí na ulici kočičku, hned si jí musíme pohladit a vidím na dcerce, že by si jí nejraději vzala hned domů. Zamilovanost do kočiček zdědila asi po své mamince, já jsem také kočkomil a když jsem byla malá, vozila jsem místo panenky v kočárku koťátka. 🙂
Nase Anezka (2,5roku ) zboznuje nase psy. Musi asistovat u vsech cinnosti s nimi,takze je krmi,venci,cvici.. 🙂 u pradedecka ji zase zajimaji slepice a kralici 🙂 Mladsi Tynku (1 rok ) zatim zviratka moc neberou,krom nasich psu.,ktere by porad hladila 🙂
U nás doma je to jasné. Mám dvojčátka a jedna má strašně ráda tygříka, má i plyšového a nedá na něj dopustit, nedejbože ho někde zapomenout či ztratit. Druhá má zase ráda pejsky a jakékoliv podobě, at jsou to plyšový, s flekama, rezatý, bíly, no prostě jakýkoliv. A to samé, nesmíme hračku nikde zapomenout. Vždy když jedeme na nákup, mám poznámky co se týče nákupu a potom červenou fixou napsané,nezapomenout tygříka a pejska. 🙂
U mladšej vedie jednoznačne oslík , od malička s ním ako plyšovou hračkou spáva. Vonku zas naháňa každého pejska a chce ho hladiť ..
U staršieho by som za seba povedala, že vedú dinosaury (aj keď kamarát do postele je pejsek) ale vraj je to kočička 🙂 ... lebo ju možeme hľadiť 🙂 ... potom sa v nich vyznajte 🙂)
U nás vede kočka. A proč? Jednu máme doma a syn je z ní na větvi. kdykoliv ji zahlédne, dostane záchvat smíchu a frčí za ní! Takže motivace k pohybu jako blázen... ještě, že je náš kocour flegmatik 🙂
Tak nám je sice teprve 15dní, ale v postýlce máme Ledního mědvídka Hajánka a ten nám pomáhá držet neposedného dudlíčka.. 🙂 <3
U dcerky je nejoblíbenější Krtek, toho miluje, všude, kde ho vidí hned jásá. Myslím, že jsem lásku k němu v ní vyvolala já, já ho jako dítě taky měla moc ráda. Alespoň v něčem je po mně. Jinek je to celý táta :D Za pár dnů ji bude 20 měsíců.
U nás je to zelenomodrý usínáček s hlavou pejska, je to nejen usínáček, ale i probuzeníček, protože nám našeho malého prďólu pomáhá uspávat a ráno probouzet, tak že prcek nás nechá ještě hodinku spát a on si s ním hraje v postýlce 😀
TOP zvířátkem je pes, protože máme doma dva a ti snesou veškeré synovo mučení a muchlání :D Takže se po nich každou chvíli povaluje, chodí je venčit, krmí je a žádné jiné zvíře ještě tuhle lásku nepřekonalo :D A z divokých miluje lva, bydlíme totiž nad ZOO a tak ho často nejen vidí, ale také pravidelně slyší jeho řev :D
Unás vede prasátko.Malá snim spí a někdy si ho bere i sebou ven.Je heboučké tak se jí dobře usíná když ho má u sebe. 🙂
Syn Jindříšek má nejradši zvířátka, která by někdo označil za havěť: raky, pavouky a žáby... Tomu odpovídá i výběr plyšáků na fotce. Mám ale dojem, že jde jen o hračky. Když vidí opravdového pavouka, začne ječet a nese mi smeták😉 Asi jako naše babička, která má plyšovou myš a přitom málem dostala infarkt, když jí kocour přinesl a v bytě vypustil myš opravdovou.
Jindra má ale jinak rád všechna zvířata, takže vloni dostal k narozeninám pernamentku do zoo a hojně ji využívá. Z návštěv máme spostu fotek. Dále jsou v oblibě dinosauři, ale nejvíce je všemi milován a oblíben náš rodinný kocour Kryšpín🙂
U nás je nejoblíbenější zvířátko naše čivava Annie...Karolínka s Annie si už od prvních dnů utvořily neuvěřitelně pevný a krásný vztah..tráví spolu skoro všechen čas a vše dělají společně....Káje je nyní 19m a je nádherné sledovat jak se vyvyjí nejen její motorika atd ale i dovednosti které okoukává od nás...třeba už si pamatuje že se s pejsky musí ven a první co mi ráno přinese jsou vodítka...pak jim sype granule, od začátku se respektují a karolínka přesně ví jaké hračky patří pejskům a které jsou jen její....ze začátku jsem měla strach jaké to bude mít doma psy a miminko a ted vím že to bylo nejlepší rozhodnutí a že každý by měl mít doma zvířatko a učit tak své dítě ke starosti a zodpovědnosti.....
Naše Madlenka miluje koníky, jak jinak. Je to malá holčička a neznám holčičku, která by nemilovala koníky. Loni mi Madlenka jen tak mezi řečí oznámila : "Takže máme čas do 11-ti ano maminko?" Když jsem se ptala na co, odpověděla, že na to, abychom se přestěhovali do domečku, protože do pokojíku se jí koník nevejde." Doma bohužel žádné zvířátka živé zvířátko nemáme, i když už se o tom živě diskutuje. Ale nejvíc nejvíc oblíbené zvířátko je u nás teď už skoro rok liška.Liška z Malého prince, loni ji Madlenka dostala od Ježíška. Madlenka malou a náš táta velkou.A proč si ji tak oblíbila? Protože svítí ve tmě. Ale já jsem za to ráda, protože liška je velmi chytré zvířátko. Byla to přeci ona, kdo řekl : „Tady je to mé tajemství, úplně prostinké: správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.“
Jak koukám na množství odpovědí už teď, tak nevím zda-li má cenu tady vůbec psát, jestli si to někdo přečte natož, abychom vyhráli, ale tahle stavebnice se mi vážně líbí.
U nás vybrat jedno zvíře nejde, má teprve 18 měsíců a miluje všechna zvířata, každý týden si oblíbí jiné, celé dny si prohlíží encyklopedie zvířat a přiřazuje k nim zvířátka co máme z DUPLA. Její první slovo bylo mňau a následovalo buf buf (pes) a až následně tata a mama:D. Doma máme spoustu zvířat, která mi pomáhá krmit a vždycky se těší až za nima půjdem, místo pohádek u nás frčí přírodovědné dokumenty a videa ze zoo🙂 Momentálně jsou u nás oblíbená gorila, lev, tygr a slepice.
Jednoznačně kočka,protože je přítulná a hezky v chladných dnech hřeje 🙂
Amalku jsem se snažila učit jak dělají zvířátka jako ovečka, kravička , prasátko, ale nic. Jednoho dne ji ze srandy říkám: A víš jak dělá lev? A co na to Amálka? Zarvala jako lev. Takže u nás frčí LEV. Nevím kde to pochybila, ale už teď víme, že domácí zvířátka v oblibě u nás moc nebudou a nejspíš to bude světoběžnice 🙂

U nás je to pan želvák tak mu říkáme :D mám ho zakoupený už od těhotenství první hračka, kterou slyšel už v bříšku, má cinkací zvoneček, který miluje doteď. Je to podle mě důvod proč je tak zavislý na této hračce 🙂 nejradši má na panu želvákovi jeho tkaničky furt si s nimy hraje, ale nějak se zaměřil na úchytek :D jk lze vidět na fotce, tuhle hračku snad už ani z ruky nepustí, jak mu jí seberu je řev, chce hned pana želváka zpět. Navíc si oblíbil seriál ninja želvy, tak to vypadá že se do nich zamiloval do želviček ^_^