SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Cesta kolem světa
Máte rádi zvířátka? Já doufám, že ano, protože tu pro vás mám pět nádherných stavebnic LEGO DUPLO Cesta kolem světa! V každé z nich je hned sedmnáct krásných zvířatek, se kterými zažijete spoustu dobrodružství 🙂 Jestli je chcete vyhrát, napište mi, jaké zvířátko je u vás doma nejoblíbenější a proč. Bude to divoký tygr, roztomilá panda nebo třeba hravá veverka? Každému soutěžícímu pošleme srdíčko, pět vybraných odpovědí odměníme navíc stavebnicí LEGO DUPLO Cesta kolem světa. 🙂

Hezký den. U nás doma vede živý pejsek Jonáš a kočičák Mikeš... Jonášek k nám přišel v době, kdy nebylo nejlíp a moc nám pomohl a těší nás neustále...Kocour Mikeš k nám byl poděděn, jeho těžký příběh a úzká osobní vazba mi nedovolili učinit jinak, než se ho ujmout 🙂... a taky jsem udělala dobře, protože je to dar...A pak přišel Ondrášek, to je můj synek (1, 5 roku), naštěstí není alergik jako maminka a kocouruse i pejska má moc rád. Oni jeho také, jinak by těžce snášeli ty honičky, zajíždění motorkou apod. ... Tito živí kamarádi jsou, samozřejmě, nepřekonatelní...Ale moc rád má i ty umělé... V této kategorii je prvenství kapánek vrtkavé, dělí se o něj, želva, medvídek, tygr a žirafa, ta má jen tu chybu, že zabírá moc místa v letadle 🙂... A po létě jsou v kurzu taky domácí zvířátka a kačenky... Na zvířátkách prostě ujíždíme, proto doufám že nám Ježíšek nadělí permanentku do ZOO 🙂
U mých dvou malých slečen frčí skoro každé zvířátko. V Zoo je to tedy jednoznačně žirafa, která holky zaujala hodně i v Legu, zejména kvůli ohýbacímu krku🙂
U mladší vedou KOČIČKY na všechny způsoby (plyšové, na papíře, v televizi, živé u babičky, kočičí jazíčky, hry na divokou kočku- kdy nás doma "škrábě" a vrčí).
U starší vede s babičkou vymyšlená hra "Na oslíka". Kdy hádáme zvířata jen podle odpovědí ano ne. Obě holky (3 a za chvilku 5 let) díky tomu rozeznají savce, obratlovce, plazi, masožravce, býložravce, světadíl kde volně žijí atd.
Tak u nas je to jednoznačně pejsek, kterého jedno z mých dvojčat hledá v duchnac i v noci při procitnuti a steka u toho🙂 a proč? Protože je to zvířátko, se kterým se setkávají jako jediným od narození, oba sousedi mají pejsky, babička a strejda mají pejsky, takže u nas se steka na všechno, hračky musíme mít pejsky, pohádky a knížky o pejskach, pejskove povlečení a i v Legu Duplu nesmí chybět pejsci 🙂
Nejstarší miluje dinosaury,kdyby nevyhynuli tak snad budeme mít jednoho doma :D prý kdyby ho potkal na ulici tak se s ním zacne kamarádit:D
U nas je vede pes a kocka,ktere mame doma v zive verzi 😉 v ZOO tombyl jednoznacne slon..a pri vecernim koupani kamarad krokodyl 🙂
Náš malý má rád šneky, vždy když je u babičky a je po dešti tak běží hledat zda se na zahradě nějaký neobjeví.
Potom je dá so sklenky a dává jim čerstvou trávu. Když se vracíme domů pouští šneky zpět do přírody.
Další oblíbené zvířátko je želva suchozemská. Byli jsme u známích na zahradě kde ji měli vypuštěnou a tak se ji děti věnovali nosili ji listy pampelišek.
Naše nejoblíbenější zvířátko je lev protože je králem džungle a má roztomilá mláďátka. 😉
dcera ma z zivych zvirat nejradeji psy -kazdy znamy (co ma psa) tvrdi, jen ji nech, on ma deti rad a je zvykly, ale po chvili uzna, ze ema je nezmar, ktery by kazdeho psa nejradeji s laskou snedla........ted v sobotu v zoo stejnym zpusobem nahanela bile kozy 🙂))) syn je konzervativni, ten se drzi dal 🙂))) jinak radi si hraji s plysovymi zvyratky, treba s kocickami na rodinu-syn je tata, dcera mama a dva plysacci jsou ema a vitek 🙂)))
a ja miluji duplo zviratka-nejradeji bych mela vsechna 🙂))) skoro se mi to dari.....chybi snad jen zebra a zelva - nejvice se mi libi ta lesni zviratka-kolouch, veverka, liska, pak velryba.....deti maji rady, kdyz jsou zviratka rodina -tata, mama a miminko (coz je u lvu, tygru, ziraf, slonu, medvedu.......) chtelo by to vic zviratek v rodinach 🙂)))
oprava-zviratky-fujtajbl-melou mi tady deti do myslenek 🙂))
U nás má každý své oblíbené zvířátko 🙂 Syn (3,5r) naprosto miluje "hicafy" 😀 tedy žirafy. Úplně mu učarovaly. Snaží se je kreslit, skoro denně staví z Dupla celou žirafí rodinku a samozřejmě i stromečky, aby měly žirafky co papat. A i na batůžku a v postýlce na něj vždy čeká jeho milovaná žirafí kamarádka. 😉 Dcerka (1,5r) zase miluje lišky, hlavně svojí malou plyšovou lištičku, bez které nedá ani ránu, vždy jí vykouzlí úsměv na tváři a když večer usíná drží ji pevně v náručí 🙂
Úplně první hračka našeho prcka byl obrovský plyšový medvěd. Jsem učitelka a poslední hodinu v mé třídě na mě čekal na židli. Dárek od mých děti mě dojal k slzám, řvala jsem jako želva. Když jsem ho malému dala, úplně ho dostal, válí se po něm, objímá ho, dá mu pusinku. Mámě ne, ale méďovi ano 🙂 Takže u nás prostě vede medvěd!
U naší dcerky už od narození vede ovečka kterou měla v postýlce ,pořád na ní nedá dopustit,takže ovečka s námi jezdí všude tam kde spinkáme 🙂Pokaždé když jsme u babičky tak chodíme na jeden statek a tam krmíme ovečky dcerka je vždy tak nadšená a štástná.. ale jinak všeobecně máme radí všechny zvířátka.
U nás teď vedou postavičky z medvídka Pú a nejoblíbenější je tygr. Má výsady jako spát v noci v Aninčině postýlce, sedět u talíře, když se papá, vozit se po bytě v kočárku....a to asi jen proto, že je oranžový a to je u nás doma hodně neobvyklá barva :D A taky teď místo maminky a tatínka dostává tygr spoustu pusinek a neustále slyší: "Mám tě láda, tygžíku"...holt už nejsme na prvním místě a to jsou ji teprve 2 roky pryč 🙂
U nás jednoznačně vedou sovicky 😀 ale Nelinka je maly tygr, tygří mladé musí zaručeně mrucet úplně stejně 😀
Tak na této foto jsou všechny naše nejoblíbenější zvířátka. Barunka (mladší) má nejradši "haf" - tipla bych si proto, že jsou to naši živí kamarádi, kteří si nechají všechno líbit a mají dlouhé chlupy, za které se dá tahat (kromě tahání vlasů je to další děsně zábavná věc) . Angee je její velký parťák - kde je Bára, je i ona (je ze štěňat, které se u nás narodili 2 měsíce po Barunce). Terezka asi bude jednou veterinářka, protože kvůli ní musíme kupovat každou figurku zvířátka,kterou vidí. Má 4 neojoblíbenější zvířátka - psa, želvu, kočku a koníka. Psy má oblíbené, protože si s ní hrají a dělají lumpárny. Želvu asi proto, že jsme jí koupili plyšovou před rokem v ZOO - tu si zamilovala kvůli gumové přísavce. Koníky obvdivuje kvůli pohádce Na Vlásku, kde je koník, který se jí líbí.Takže každý živý kůň podle ní veze princeznu. A Kočky? Ty má ráda asi na truc tatínkovi :D
Náš starší syn Pepíček miluje pejsky, když byl menší, měl takového tahacího na provázku, chodil s ním ven, dělil se s ním o veškeré jídlo a pití, vzorně se o něj staral, a když jsme byli jednoho dne s pejskem venku na "venčení" Pepíček se rozhodl, že po pejskovi "uklidí", vzal si ten papírový pytlíček s lopatičkou, co tu jsou na sídlišti na každém rohu a našel první exkrement po pejskovi, jehož páníček "zapomněl" uklidit, položil svého bakelitového pejska vedle toho h***a a trval na tom, že ho musíme uklidit, jinak se nejde domů...😂 potom ho to nějak přešlo a našel si cestu k takovému plyšovému opičákovi, který ho Každý den doprovází do školky a ze školky. Mladší syn Ivánek má svého"mebídka"(medvídka), se kterým usíná už od narození, ale ven s ním zatím nechodí...😄
Nám je rok a mezi oblíbené zvířátko patří opičky mazlí se s nimi a hraje 🙂
U nas je to prasiatko. Asi preto, ze je pekne gulatucke. A slovo pig, bolo prve, které pouzila v anglictine v 1,5 roku. A samozrejme, ze preto, ze je ruzove a to je zase nasa najoblubenejsia farba.
U nás jsou to jednoznačně SLONI ... je to první zvířátko co melo tu čest dostat první jméno. Kdyz me ma tehdy 20mesicni dcerka opravila "maminko neříkej slon ! BOŽENKA to je. " ❤ tak u nas vede slon a každý je BOŽENKA .
U nas nejoblibenejsi zviratko je tatinek (manzel). Idealne kdyz dela konika, lva nebo leklou (spici) rybu. To ma nase mala nejradsi 😅 aneb kdyz ji milujes, neni co resit 🙂
Syn má nejoblíbenější plyšovou kravičku, kterou dostal jako miminko na první návštěvě od tety, jsou mu skoro 4 a kravička s ním spinká pořád, jezdí s ní na dovolenou a výlety. Je tak oblíbená, že jsem po celé republice sháněla úplně stejnou, kdyby se jí něco stalo, nebo ji někde nechal, nakonec máme doma 4 úplně stejné 🙂 Ale ta první je prostě nejlepší a za nic ji nedá 😉
Nas synem miluje ptaka marabu, ale proc to prej sam nevi,ze ho miluje v safari 😀, dcerka pandu, protoze je to prej krasnej medvidek 🙂 a ta nejmladsi ta ma rada naseho kocoura 🙂
U nás je to jednoznačně pes - řekla bych, že pejsci všeobecně, ale i tak vede jeden konkrétní - našich Kubíček. Je to láska veliká a vzájemná. Když Kubovi oznámí, že přijedou Bára s Maruškou, je v postřehu a vyčkává. A když mají holky Kubíčka, tak jim nechybí ani maminka, jupí 😀
A jelikož bydlíme na vesnici, je cesta do a ze školky lemována "zaplotovými" psy. A každému pejskovi je třeba řádně zamávat a pozdravit, takže ta krátká cesta bývá docela dlouhá.

Náš malý se zajímá o cokoliv, co mu na hraní dáme, ale posledních pár dní se "klidí do ústraní" a skládá hudbu 😀 Ségry Duplo plné panáčků a domečků a zvířátek nejen z Medvídka Pú ho sice také zajímá, ale má ségru lakomou, takže by se nám Cesta kolem světa od Ježíška mooooc líbila! 😉 😀