Dny s LEGO DUPLO jsou opět tu! Co vás čeká? 🙂
Dobré ráno! 🙂 Doufám, že vám děti dopřály dneska dostatek spánku a jste připravené na již čtvrtý ročník dnů s LEGO DUPLO na Modrém koníkovi. Připravili jsme si pro vás opět spoustu zajímavých informací a tipů, možnost probrat v rámci pátečního chatu svoje dotazy s odbornicí na rozvoj dětí Paulou Fassati a soutěže o několik krásných stavebnic. Já se moc těším i na společné sdílení vašich nápadů a samozřejmě na fotky výtvorů vašich dětí. Protože se stavebnicí LEGO DUPLO se toho dá podniknout mnohem víc, něž postavit „věž až do vesmíru“. I když ta se někdy vašemu malému superhrdinovi taky může hodit....
U nás je DUPLO asi top hračka, staví všechny 3 děti, ačkoliv ty větší už mají i Lega pro veliké. Ale Duplo pořád vede a úplně nejlepší je Lego Duplo vláček, který sám jezdí po kolejích. Už máme i další sady kolejí k němu a kdyby se vyráběli nějaké další, tak je zaručeně berem! Když u nás byla návštěva, zabavil vláček asi 5 dětí naráz :D
@kalkulantka to je pěkný palác! 🙂 Co se týče dotazu ohledně samostatných dílků, když si do Googlu zadáte "LEGO kostičky", minimálně jeden takový e-shop najdete. Já osobně jsem ho ale nezkoušela. Obecně doporučujeme nakupovat stavebnice LEGO DUPLO u ověřených prodejců.
@minizirafa já myslím, že ježíšek má LEGO DUPLO rád. 🙂 A štěstí můžete zkusit i v jedné z našich soutěží.
@evulineek v aktuálních sadách je sada Moje první raketa: https://www.lego.com/cs-cz/duplo/products/my-fi.... Někde jde ještě koupit i starší stavebniciLEGO DUPLO 10824 Milesova vesmírná dobrodružství. Nebo si do vesmíru aleŤte s Batmanem: https://www.lego.com/cs-cz/duplo/products#/ip-t.... 🚀
Zrovna tento rok jsme kouzlu Lego Duplo propadli zcela. 😝
Hodně stavebnic má náš nejmenší již připravených pod stromeček, dokonce i bráška se zúčastnil a sám za své úspory mu pořídil Lego Duplo stavebnici Iglu s eskymáky.
Damiánkova nejoblíbenější stavebnice je prozatím farma a traktor/jeřáb, se kterým k mé nelibosti musíme i spát 😀 Teď zrovna sedíme u babičky, kde se kluci probírají klasickým Legem po starším synovi, které je ukryté ve velké plastové pirátské krabici s více jak 15 stavebnicemi, které se dochovaly dodnes. Jen z důvodu velikosti kostiček a nízkého věku našeho nejmenšího dočasně obývá prostory u babičky, aby nám je malý než poporoste a dozraje nesnědl 👍 ale při našem dohledu už staví ve 3 letech šikovně z klasického i nyní. Zdravíme a těšíme se z možnosti soutěžit 👏
@bara_lego Dobry den, mohu se prosim zeptat, zda nebude od ledna v prodeji v novych sadach něco s Ledovym kralovstvim? vim, ze je v tech sadach pro vetsi deti, ale holky mají 4 a 2 a tomuhle filmu jako většina holcicek zcela propadly a jedno z největších prani je postavička anny a elzy - sad dupla mají asi 10 tak nejake další věci by se jim stavely skvele 🙂 dekuji 🙂
Nemám moc ráda plastové hračky, jsem spíš na dřevěné, nebo raději na knížečky.. Prostě něco k užitku, než hromadu plastových krámů..
Ovšem Duplo je safra vyjímka!!!! Už na první narozeniny jsem dávala vědět, ať koupí Duplo, že ho chci mít hoooodně 😀 😀 takže zatím jezdíme doma s traktůrkem plným ovocných kostiček 😀 už se těším, až bude mít více rozumu a budeme skládat spolu!!!
@bara_lego snad ano,od vcerejska nám je hure.Muj braska už je na Duplo veliký ten si hraje s malými kostickami Lego.😉😀
No bylo by supr zase něco vyhrát,minuly rok jsem výhru oplakala štěstím hned třikrát.Poprvé po oznámení,pak při dodání a pak hned když jsem vydělá jak je mala štěstím bez sebe ze ma vláček,už ji ani pořádně nezajímali další darecky.Ja bych si to dovolit nemohla a tak jsem plakala,ze jsem ji tu radost mohla udělat,ze jste tak hodni a ze se na me usmálo štěstí,tak mi opět vytryskly slzy radosti.Moc moc dekuji
@bara_lego jóóó, Ježíšek má lego a duplo rád, to je fakt 😀 já teda tyhle pravidelné krabice balím asi nejradši....a nejstarší syn, od dob, kdy pod stromkem převažovalo lego, každý dárek v krabici veme a zachrastí s ním..... už je velký, už dostává spíš jen občas Lego technic, už převládají jiné "hračky", ale stejně krabicí třepe 😀 Dárky zn. lego jsou prostě návykové 😀
@1miska můžete s holčičkami postupně přejít na LEGO JUNIORS. Tam už Ledové království je. Podívejte se sem: https://www.lego.com/cs-cz/disney/products/elsa....
Lego Duplo máme moc rádi, naše 2-letá dcerka ho přímo miluje a nikdy neomrzí.
Máme moc rádi hlavně sadu Můj první vláček (na té ujíždí hodně i tatínek) a pak Pizzerii. Ježíšek asi nějaké Duplo přinese, ale zatím se rozhoduje🙂 Takže budeme rádi za inspiraci a pokud bychom měli i třeba štěstí a nějakou stavebnici vyhráli, tak to by byla hodně velká radost.
U nás je lego dá se říct už taková rodinná tradice 🙂 už moji mladší sourozenci začínaly s lego Duplo a ted,už i moje děti.Ten starší už má velké lego,ale taky začínal na lego Duplo a vláčky máme dodnes a když postavíme koleje je toho celý pokoj a vyhraje si i tatínek.A ted plánujeme že ježíšek přinese nějaké Duplo i té naší nejmenší má ted oblíbeného Mickeyho tak mne potěšilo,když jsem zjistila že je i Duplo na toto tema 🙂
Dobrý den, skvělé, díky za soutěž, u nás je Duplo velmi oblíbené, děti z něj staví domečky pro zvířátka, garáže...starší syn (4,5roku) už se letos od Ježíška těší na Lego city 🙂, ale jsem si jistá, že s mladší sestřičkou (2,5roku) si bude s Duplem ještě dlouho hrát 🙂
to je jasné, už i já to vím, že se stavebnicí se dá postavit ledacos, každý den mi to předvádí mé děti. Někdy se opravdu divím, co vytvoří. Náš nejmladší syn teď sice nejraději staví letadla a přístřešek pro auta, ale starší děti už vymýšlí složitější stavby a to máme jen lego Duplo a stále si s tím vyhrají i když jim je 15, 12 a 9.
Na soutěž se také těšíme a doufáme, že se nám letos podaří něco vyhrát. Chtěla bych také na vánoce něco pro naše roční dvojčátka holčičky tak uvidíme jak to dopadne.

@verdos taky mám na LEGO DUPLO ráda, že dětem vydrží opravdu dlouho. A ať se dárky líbí!