Jak často jste koupali miminka v prvním půlroce života?
Názory na koupání miminek se různí. Někteří odborníci radí koupat sporadicky, jiní naopak pravidelně. Jak to bylo u vás?

2x tydne a na zacatku nepouzivali krom vody zadnou kosmetiku.
My skoro denně. Mazala jsem Linolou, Excipial lipolotion a další olejíček, teď nevím název.
Male miminko jsem koupala jednou týdne.
Ted máme doma roční a koupele max.obden. všude vleze, vše ochutna.. 🙂
Já koupu děti každý den, jednak jsou to vodomilové a taky používáme kvalitní kosmetiku a máme dobrou vodu, ve velkém městě u rodičů bych to asi řešila jinak, ale tady si to můžu dovolit.
Obě děti denně a třetí budu koupat taky tak, je to takový rituál před spinkáním 🙂
Doposud koupu jednou za 3 dny, někdy i déle a to pouze ve vodě 🙂.
Děti se koupaly každé 2-3 dny. Záviselo to ale také samozřejmě na ročním období. V létě, pokud byli zpocení, tak denně, jinak ob den, v zimě co 3 dny cca, dle potřeby.
Každy den, je to rituál před spinkáním.
každý den
Již v porodnici nám bylo řečeno obden tak jsme koupali obden a vyhovovalo nám to pak se malé ve vodě začalo více líbit a tak koupeme denně pokud je to možné (cestujeme takže to není pravidelné)
Když jsme přijeli z porodnice, tak jsme koupali každý den, tak jako to bylo v porodnici. Vykoupat, namazat olejem. Ale můj názor je, že je to úplně špatně. Od 3. měsíce jsme koupali obden, lehce osušili a mazali krémem, který nám připravovali v lékárně na promaštění pokožky. Dneska už nemažeme. Pouze máme v koupeli Linolu. Mažeme pouze zadeček.
koupali jsme co 2+3 dny a krém jsme nepoužívali vůbec, malé moc vysušoval pokožku, tak nám jej na kožním vůbec nedoporučili. Na léto jsme měli Linilu na opalování a na zadeček jen měsíčkovou mast od Weledy. Malé se dělal dýl kojenecký ekzém, tak jsme vše měli zakázané a dokonce jsem kvůli němu i látkovala a pak jsme se ekzému rychle zbavili.
Každý den před papáním a spinkáním🙂
Zdravím Simčo 🙂 Pokud bylo léto tak každý den a nebo alespoň otřít vlhkou žínkou. V zimě ob jeden den ,ale občas byla nutnost koupat každý den. I teď když jsou holky větší nekoupeme každý den,ale samozřejmostí je ,že vždy opláchneme nejnutnější partie. 🙂
Do 11m jsme koupali obden. A pridavali od linoli olejovou prisadu. Pak dceri byla diagnostikovana nadmerne sucha pokozka a jelikoz se i hodbe poti tak kazdy den jen osprchujeme. Plus ma poderzeni atopicky ekzem. Je tezke najit rovnovahu v koupani kdyz se dite poti, umaze a mezi tim ze voda vysusuje. 🙂
Obě mé děti (dcera 6 let a syn 2 roky) koupu co druhý den. S tím, že jeden den koupeme a druhý den provádíme Baby masáže. 🙂 .
Koupali jsme každý den, převážně v Linole, brali jsme to jako rituál před spinkáním. Sice se to míjelo účinkem, ale malá vodu miluje, a tak nám třeba při náznaku vynechání koupání dala jasně najevo, že takhle teda ne 😀
Kazdy den
Koupeme každý den, malý vodu miluje od miminka a ještě jednou týdně chodíme plavat 🙂
Přeji pěkný večer, my koupeme od malička každý den, ale na kosmetiku jsme si dávali pozor a používali jen opravdu kvalitní, a ještě k tomu obden... jinak malá vodičku miluje, takže to není jen rituál, ale i zábava 🙂
Každý den, čistá voda a po koupání namazat čištěným olejem z lékárny. Nic víc ani zatím neplánujeme. Dle dr je to jen dobře, protože má velice citlivou pokožku
Koupeme malou každý druhý den s olejíčkem a už to máme i v kalendáři napsané. Jak začnou v létě velká tepla,tak ji zas ten druhý den budeme koupat v čisté vodě.
Koupeme bud každý den nebo kdxz mala usne tsk už ji necháme spinkat bez koupání snažím se ale mazat tělíčko denne
Koupala jsem každý den, ale poté, co byl synovi zjištěn atopický ekzém jsme přešli na sprchování a pokud má ekzém v akutní fázi, tak ani nesprchujeme každý den, ale jen obden.
@alik25 Jmenuje se to synderman + aqua clacis aa. Opsala jsem to ze zprávy. Je na předpis. Namíchali mi v lékarně velký kelímek a platila jsem cca 30 Kč. Je to na promazání s přídavkem vody. Měli jsme i excipial a všelijaké masti, ale nesnesl je. Promazávali jsme tím i několikrát denně. Byl hrozně vysušený.
Obě holčičky jsem koupala ve vaničce tak 2x do týdne. A co nejméně chemie, takže žádné mazání apod. jen šampon a mýdlo.
Každý den,pak jdeme spinkat 🙂
Prvního syna jsem koupala obden, jen v čisté vodě asi tak prvního půl roku, pak jsem přidávala trošku olejíčku do vody. Druhého syna, když byl malý, jsem koupala méně, od narození neměl vodu moc rád až když jsme vanu vyměnili za kyblík tak se mu to zalíbilo. A třetího syna koupu v kyblíku jen v čisté vodě tak 2-3x týdně

@lu88cie my ještě používáme aviril olejíček on pak tak hezky voní