icon

Oblékáte se slavnostně ke štědrovečerní večeři?

pinkorblue_marcela
18. lis 2015

Znám ty, kteří se hodí do gala i ty, kteří si na to nepotrpí. Argumentace prvních je, že je to pro ně výjimečný svátek a tak ho ctí. Ti druzí říkají, že se "v civilu" cítí líp a nic se nemá přehánět. Nebo jsem ještě na někoho zapomněla? Třeba kravata a tepláky? 😉

Strana
z4
pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@evulinka27 Jsem ráda, že to zmiňujete. Pro nás to taky začínalo koupelí, voňavou pletí a vlasy, kde si ani člověk pak nechce obléci to, co měl na sobě od rána. Za důležitější proto považuji, že je to čisté, vyžehlené, než co je to.

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@kamino A proč ne? Většina národa není věřící, a přesto se chytil tento křesťanský svátek ze všech nejvíce, ačkoli biblické příběhy málokdo vypráví. Nevím, čím to je. Každý se najde v něčem jiném.

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@littlecharm Ano, tady se zmiňují i hezké botky. Papuče k šatům se vážně moc nehodí. Na druhou stranu k návštěvě si těžko neseme lodičky na přezutí. 😉

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@svobodpetika Má ještě každý slavnostní porcelán? Respektive koupí se, pokud se nezdědí po babičce? Pořád přemýšlím, jestli můžu ty hrnky od babičky vyhodit, protože jsou vzadu ve skříni a víc než slavnostní jsou babičkovské, ale je to vzpomínka. Vidím, že myslíte na všechny detaily a svou harmonií vyvažujete tu tušenou disharmonii někde jinde... 😉

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@monini28 To beru. Každý jsme jiný typ. Žena, která miluje šaty, těší se, že si je oblékne, protože se sama sobě líbí. Komu jsou šaty proti srsti, zkazil by si celý večer, kdyby si je oblékl. Stejně jako odpor některých žen k silonkám. 😀

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@ninive211 Skvěle jsem se při čtení bavila. Tuším, že nejste ojedinělý případ. Vás to stojí nepochybně nervy, ale brečet u takového líčení nejde. Zajímavé, že nikdo z žen neříká, že si chce obléct tepláky a přitom manžel sedí celý večer v obleku.

radusk_a
19. lis 2015
Uživatel radusk_a je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od radusk_a.

Docela zajimava diskuze 🙂 U nás to všichcni hrozně prožívájí a Štědrý den je opravdu hodně sváteční. Ženy jsou v šatech a muži mají košile 🙂 přijde mi to tak správné. Zadný jiný den se jako rodina takhle nesejdeme a mám to taky moc ráda.. Nevíte někdo prosím, kde bych našla nějaké hezké šaty na tuto příležitost?

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@verkaunka Vy děláte i fotky ze skutečného života? 😉 To věřím, že je to jako poznej deset rozdílů. 😀

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@nataly007 No máte na čem pracovat. Nejlépe na takových věcech zapracovat ještě před svatbou, protože někteří muži mají pocit, že se po svatbě jejich žena změní. Nevím, na čem se to zakládá. Možná je to tím, že jsou pak méně u své maminky, která by chlapci snesla modré z nebe, když vidí, že její syn "má jinou". Snad je takových "zajímavých" případů málo.

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@prada11 Věrná svému nickname. Asi to nebude náhoda. 😉

verkaunka
19. lis 2015

Tak jen ty momentky ve Štědrý den, vždycky se najde nějaká, na kterou pak rádi vzpomínáme 🙂 a ze skutečného života jich máme díky naší malé dceři hodně 😀

jajinka25
19. lis 2015

my se před večeří všichni vykoupem a pak převlkéknem kluky košile neěkdy pěkné tričko a rifle ja sukne a halenka letos přibila princezna pro ni už máme šatičky 😉

gilotek
19. lis 2015

ano, převlékáme, ale neviděli byste nás v kravatě a šatech 😀 Šaty ani sukně nenosím a kravata ke stromečku mi přijde už moc 😉 Děti mají hezké tričko nebo košili, dcera šaty.

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@gilotek Děti to za Vás doženou, jestli by Vám trochu noblesy chybělo. 😉

gilotek
19. lis 2015

😀 u nás se na noblesu nehraje, néé prostě hezký sváteční večer, ale né jak na svatbu 😉 A představa, že všechny děti naženu do vany před večeří, to bysme se taky nemuseli k večeři dostat vůbec 😀

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@gilotek Dětem stačí přečísnou vlásky. Ty se nepotí jako dospělí. Asi máte doma malé vodníky. 😉

maudn
19. lis 2015

každý rok koupím děckám vánoční pyžamka, které mají jak k večeři, tak ke stromečku a pak až do léta🙂, já si vezmu něco pohodlného, čistého a neroztrhaného🙂)) a přimaluji si oči a pusu a tím naše noblesa končí🙂)

mysicka_lb
19. lis 2015

Pocházím z rodiny, kde jsme se všichni ke štědrovečerní večeři oblékali do gala, ženy do večerních šatů a muži do obleku. Manžel pochází z rodiny, kde to vůbec neřešili a měli na sobě v lepším případě tepláky (v horším ani ty ne). Takže když teď slavíme Vánoce společně, museli jsme najít nějaký kompromis. Obvlékneme se jako třeba na návštěvu (kterou stejně předtím absolvujeme u manželových rodičů). Takže já sukni a halenku nebo sáčko, manžel rifle a kostkovanou košili. Prcek se za den bude stejně dvacetkrát převlékat, jako ho znám, takže tam to neřeším. Rozhodně nejsem z těch maminek, které by ho navlékaly do kostýmu Santa Clause nebo podobné zrůdnosti.

svobodpetika
19. lis 2015

@pinkorblue_marcela já mám od babičky ale jednou mám v plánu zakoupit ještě jeden slavnostní od Dita P. jsou krásné a taky doufám nějaký podědím 🙂 doufám že to bude ale za hodně dlouho 🙂

marticcelli
19. lis 2015

Na Stedry vecer se s manzelem vzdy oblekneme "hezky", manzel kosili a ja sukni nebo saty, k tomu doplnky, hezky se ucesu. Radi si vychutnavame tu atmosferu a pripominane si narozeni Pana Jezise. Letosni Vanoce budou posledni "jen" ve dvou 🙂

zzandulkaa
19. lis 2015

Já mám vždycky sukni, nebo šaty, manžel kalhoty a košili. Bereme to jako slavnostní den.

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@maudn To zní dobře, že si přimalujete pusu a oči. Chápu, že pro malé děti ten den brzy končí, takže pyžamka jsou na místě a maminka možná šťastně padne do postele chvíli po nich. 🙂

prada11
19. lis 2015

@pinkorblue_marcela Je to pravda. Co se hadriku týká, tak jsem přímo nemocná. Dřív jsem kupovala sobě a teď naší hvězdičce 🙂 Synovec pořád říká, že jsem teta modelka a prý mám pokaždé něco nové ale už tak moc to neplatí. 🙂

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@mysicka_lb Kostým Santa Clause na dítěti je pro mě novinka a nepředstavitelný obraz. Chápu, že malé dítě, které se několikrát převléká, nemusí mít "vybraný kostým". Většinou se dá hezké oblečení, honem fotku u stromečku, dokud je všechno čisté a pak se jde jíst a tím pádem se i dítě převléká.

lenjii
19. lis 2015

Zdravím, ano, jsme oblečeni svátečně. Dělali jsme to tak s rodiči i manžel to doma tak dělal. Takže nejsme vjímkou 🙂

libara
19. lis 2015

U nás neexistovalo jít k večeři jinak než " slušně " oblečení. Měla jsem za to, že je to tak všude. Až švagrová mé sestry mě vyvedla z omylu. Celý den se válí na gauči v domácích teplákách a potom v tom samém usednou ke stolu. No každý to má hold jinak. Jsem moc ráda, že moje děti v tom mají jasno a jen a jen doufám, že je toho jednou jejich nevěsty nezbaví. To, že se upouští že zvyků , to ještě pochopím. Ale i chudí šli ke stolu čistí a ve svátečním. 🙂

karolia
19. lis 2015

My se tedy oblekame "jako na svatbu", jak nekdo zminil 🙂 . Prijde mi hrozna skoda byt pro takovou prilezitost oblecena v dzinach - ty si beru tak maximalne na nakup potravin. Dost me desi, ze to tu spousta dam poklada za lepsi obleceni. Ja kazdy rok kupuji specialni ubor - saty/sukni, partnerovi motylka, ten totiz ma oblek. Nepovazuji za dulezite mit neco noveho, ale ukazat trochu slusnosti.

maudn
19. lis 2015

@pinkorblue_marcela vloni jsme vecereli až v 5 a v 6 už děti spaly pod stromkem. Tak letos začneme ve 4🙂

loafeer
19. lis 2015

tak my se všichni načešem, namalujem, navoníme, kluci dostanou lepší trika a riflíky, manžel košili a já šaty....loni jsem k nim ,myslím, měla ty zmiňované papuče, tak to letos napravím:o) Máme nazdobený celý byt, vánoční tabuli s přípitkem, tak u toho stolu nebudem přeci sedět v teplákách, jak při večeření chlabu s máslem:o)

pinkorblue_marcela
autor
19. lis 2015

@libara Podle dosavadních příspěvků se není proč obávat. Nevěsty budou rády, že i jejich muž s radostí oblékne sváteční. A ženy vládnou, takže Vaše dcera to nastolí tak, jak se od Vás naučí. 🙂

Strana
z4