Dcera - 17 let. Pustili byste ji za chlapcem k nim na Vánoce do Německa?
Jdu za vámi s dotazem.
Dcera se seznámila s cizincem (Německo 19 let)napřed si víc než půl roku psali a volali přes Whatsapp. Teď o prázdninách tu 2x byl, první týden v hotelu a jezdili na výlety, přijel si pro ni. Druhý týden jsem svolila, aby byl u nás.
Dceři je 17 a prosí mě, abych ji pustila k nim na Vánoce.
Pustili byste ji?
Pustila bych, pokud by byli doma i jeho rodiče.
Vzhledem k věku, kdy ti za pár měsíců může říct, že už je plnoletá, bych se snažila o nastavení bezpečných pravidel a podporovala ji mateřským přístupem. Chtěla bych přes WhatsApp mluvit s jeho rodiči, jestli jsou s návštěvou ok. Chlapce jsi viděla, znáš ho, tak snad vypadá jako rozumný člověk. Poučila bych o bezpečném sexu, o všech právech, odmítnout cokoliv, odjet... Pomohla jí najít vhodný spoj. Snažila bych se být s ní v každodenním krátkém kontaktu. Aby v tobě měla oporu, ale ne drába.
Ano, pustila, pokud bude dodrzovat nastavena pravidla,na kterych budeme domluvene.
Pustila bych, pokud by byli doma i jeho rodiče.
@anonym_13f9d3 budou, oni chtějí aby přijela a já bych s nimi určitě mluvila taky.
Vzhledem k věku, kdy ti za pár měsíců může říct, že už je plnoletá, bych se snažila o nastavení bezpečných pravidel a podporovala ji mateřským přístupem. Chtěla bych přes WhatsApp mluvit s jeho rodiči, jestli jsou s návštěvou ok. Chlapce jsi viděla, znáš ho, tak snad vypadá jako rozumný člověk. Poučila bych o bezpečném sexu, o všech právech, odmítnout cokoliv, odjet... Pomohla jí najít vhodný spoj. Snažila bych se být s ní v každodenním krátkém kontaktu. Aby v tobě měla oporu, ale ne drába.
@zuzkasim moc hezky jsi to napsala, přesně tak to cítím. Mám o ni strach, ale nechci jí bránit v rozletu. Ona od malička říká, že půjde do zahraničí.
Pustila bych za podmínek jež jsou zmiňované výše. Rozhodně bych se chtěla domluvit s jeho rodiči, že je vše ok. Ale určitě bych ji podpořila, byla jsem stejný éro 🙂
Jsem trochu paranoidní, ale asi bych chtěla mít jistotu, že ta rodina fakt existuje a holce se nic nestane. Takže já bych asi vyrazila na výlet před Vánoci a pak bych s tím neměla žádný problém.
Já bych byla víc opatrná. Záleží taky, odkud z Německa jsou. Moje tchyně je prostá
východní Němka jak poleno a dívá se dodnes na všechny ženy z ČR jako na prostitutky. Prý dříve jezdívali Němci na hranice s ČR za lehkými děvami a dodnes na nás tak pohlíží….
Opatrnosti nikdy nezbývá, obzvlášť v dnešní době, kdy nemůžeme díky AI věřit ani vlastním očím, co vidíme v online světě…
Jelikož bude čas Vánoc, nabídla bych třeba, že byste jako rodina (nebo jenom ty s dcerou)
si udělali krásný výlet na proslulé německé vánoční trhy a tam se poprvé všichni osobně setkali. A poté byste tam dceru nechali. Určitě bych se s dcerou domluvila na permanentní sdílené poloze v telefonu a třeba i nějaký malý diskrétní GPS Tracker… A nějaké “bezpečné rodinné heslo”, kterým vám sdělí případné nebezpečí..
@anonym_autor ještě dodám, že u hovoru bývá i jeho sestra i rodiče.
@anonym_autor jako že u každého hovoru ji asistují sestra a rodiče? takže si telefonují v 5?
Za mě 17 není 18, není plnoletá a některé státy na to hodně dbají. Zjisti si, jaké dokumenty s sebou musí mít, když pojede bez zákonného zástupce. Jak je schopná se domluvit v němčině? co vy? Kdyby se jí něco stalo, jste schopni za ní dojet a domluvit se?
Já bych s tím teda měla problém😅 ono rozlet po Čechách a do jiné země, z které se to sluníčkovými zprávami jen hemží je rozdíl.
Já mám dceru 19 let a ač sem ji nechala rozlet hodně už před plnoletostí , tak do zahraničí bych ji nepustila, protože do dnes hasím její některé průšvihy já. Asi je to také o té dívce ,jak je zodpovědná a schopna dodržet nějakou dohodu s Vámi .

@anonym_autor ještě dodám, že u hovoru bývá i jeho sestra i rodiče.