icon

Pustili byste dceru ve 13 letech na festival s kamarádkami?

Včera v 05:26

Priznam se, ze nevim, jestli jsem moc prisna, nebo naopak zbytecne opatrna.
Je ji 13 let a chtela by jet na hudebni festival s partou kamaradek, bez dospeleho doprovodu.

Pustili byste ji?

zvalentova
Včera v 05:47

@anonym_autor ano i ne. Záleží s kým, na jaký festival, kde... podle toho dělám rozhodnutí. Na koncert svého FAV zpěváka šla, na Majáles s divnou skupinou holek ne.

zlataberta
Včera v 06:18

S přihlédnutím k tomu, co je to za holky, jestli je znáš. Jaké hudby je to festival, jak dlouho by tam byla atd.

zuzkasim
Včera v 07:09

Úplně bez dospělých nevím, dost často tam bývají aspoň rodiče někoho... A to svým dětem věřím a kamarády mají slušné, spíš třeba kvůli ostatním. Bude se tam prodávat alkohol, spousta lidí bude posilněná, pak se takoví lidé chovají jinak, tak kvůli tomu...

lv
Včera v 08:48

Já ne

klokanka31
Včera v 08:51

Ani náhodou. Jedině s náma jako dohled.

alianan
Včera v 08:52

Ne, nepustila.

evaviki
Včera v 09:13

Malo informaci.. Zalezi jaky festival, s kym tam pujde, kdy se vrati, atd..

autor
Včera v 11:59
@evaviki

Malo informaci.. Zalezi jaky festival, s kym tam pujde, kdy se vrati, atd..

@evaviki Colours of Ostrava - s partou kamaradek /13-14 let/

evaviki
Včera ve 13:16
@anonym_autor

@anonym_autor bude tam spat?

drep
Včera ve 13:58
@anonym_autor

@anonym_autor tyjo, já byla vychovaná benevolentně a ráda bych to dopřála i dceři, ale s takovouhle masovou akcí bych měla problém. To mi jako dobrý nápad nezní

xnikax1
Včera ve 14:25
@drep

@anonym_autor tyjo, já byla vychovaná benevolentně a ráda bych to dopřála i dceři, ale s takovouhle masovou akcí bych měla problém. To mi jako dobrý nápad nezní

@drep Tohle bych taky nedovolila,měla jsem taky hodně volnou výchovu,ale ve 13 na festak bez dospělých to ne..

mrkvovydort
Včera v 16:31

Ve 13 v žádném případě, co blbneš.
Je to velký festival, sice relativně rodinný, ale jsou tam desítky tisíc lidí a jede to do noci.
Může je někdo okrást, sypnout jim něco do pití, jako nejsou to Beats 4 Love, ale drogy jsou tam taky. Můžou mít geniální nápad ochomýtat se Ostravou uprostřed noci a bůhví co. 13-14 děcka si myslí, že jsou nezničitelná a dělají největší nezodpovědné blbosti.

miksar
Včera v 16:51

Ve 13 určitě ne.

barmil
Včera v 18:16

@anonym_autor na hodně akci ani děti pod 15 bez doprovodu dospělého nepustí.

evculinda
Včera v 18:19

Bez doprovodu dospělého ne

anonym_674454
Včera v 19:01

@anonym_autor ja jsem myslim docela liberal a strelec, ale vubec bych ve 13 o tom ani neuvazovala. Na Colours?! Nejaky mensi v okoli domova asi jo. Ale Colours ani omylem. Mozna v 16, ale taky by mi cukalo voko..

barulina
Včera v 19:19
@anonym_autor

@anonym_autor na Coloursy bych dceru nepustila. Ted mame u baráku Slavnosti Jihu a tam vcera v odpoledních hodinách šla s kamoskama, ale v 19 uz jsme tam byli i my a z dálky hlídali. A jal říkám, mame to u oken. Nemohla ani na Majáles a nepůjde jeste ani příští rok.

katie82
Včera v 19:34

Do 15 tam bez doprovodu dospělé osoby ani nemůžou.

sayast
Včera v 20:12

Já tu jsem všude v diskuzích o dětech hodně benevolentní, ale tohle bych nepustila. Popravdě jsem měla problém teď v 17 na majáles do prahy. Jeli jsme si ji tam v noci 60 km na otočku vyzvednout 😅

pavlajichova
Včera v 20:17

Nee, do 15 ani náhodou 😉

azanka
Včera v 21:29

Přes den ano. Přes noc domů a klidně pak znovu druhý den

enoli
Dnes ve 04:23

Ve 13? No to ani náhodou🤷‍♀️

biciklissie
Dnes v 05:04

Ne, na takovou akci a za takových okolností určitě ne. Pokud by tam bylo něco, po čem by strašně toužila, tak asi bych nějak zkusila vyřešit dospělý dozor a jen na omezený čas, s odvozem a tak. Určitě žádné poflakování bůhvíkde, bůhvíkdy, bůhvíjak a bůhvíkým.

lauriak
Dnes v 05:49

Jelikoz je tam vstup povolen az nad 15 let (do 15 jenom v doprovodu dospelych) tak nema smysl nad tim vubec uvazovat. Jinak u nas teda lokalni maly festival bych 13 lete dite s kamoskami pustila. Na Colours nevim jestli v tech 15 bych mela odvahu.
Ja byla poprve na festivale v 16.

te_reza
Dnes v 06:47

Samotnou ani náhodou a jak tu někdo zmiňuje, pochybuji že to je v tomhle věku bez dospělé osoby možné.

te_reza
Autor odpověď smazal
anetka1701
Dnes v 07:04

S dětma na fesťáky chodím už pár let (cca. od šesti let nejmladší), vybíráme si metalové, chodíme do kotle... Ale samotnou 13ti letou ani smykem... Když jsem s nima, nechám je chodit po areálu, můžou si dělat co chtějí, ale furt mám přehled kde jsou (píšeme si do skupiny zprávy) a oni ví, kde v nouzi najít mě... Já sama jsem s partou chodila na fesťáky od 16ti, dřív bych asi deti nepustila - a to jen díky tomu, že to prostředí dobře znají 😅

ninive211
Dnes v 09:46

V žádném případě, do 15 let bez dospělého doprovodu ani náhodou. Pokud by byl přítomný rodič některé z dívek, kterého znáš, tak asi ano, ale jinak ne. Dost možná by je tam stejně jako neletivlé bez doprovodu nevím, ale neznám podmínky organizátorů?

ninive211
Dnes v 09:51
@mrkvovydort

Ve 13 v žádném případě, co blbneš.
Je to velký festival, sice relativně rodinný, ale jsou tam desítky tisíc lidí a jede to do noci.
Může je někdo okrást, sypnout jim něco do pití, jako nejsou to Beats 4 Love, ale drogy jsou tam taky. Můžou mít geniální nápad ochomýtat se Ostravou uprostřed noci a bůhví co. 13-14 děcka si myslí, že jsou nezničitelná a dělají největší nezodpovědné blbosti.

@mrkvovydort Přesně, v tomto věku je to nejrizikovější, nejvíc "telecí" léta. Strašně ovlivnitelní okolím, bez zábran a bez dohledu a pod vlivem davu snadno "zvlčí". A můžeš si nakrásně říkat, že tvoje dcera fakt taková není, že je poslušná a zodpovědná. Ale stačí, když nějakej "skvělej" nápad napadne třeba kamarádku a někam se potáhnou, dcera nebude chtít zůstat sama, že jo, tak se k nim přidá, i když by s tím nesouhlasila, a je malér na střeše.