Dcera che v patnácti piercing do nosu. Nechat to na ní?
Dcera už nějakou dobu mluví o tom, že by chtěla piercing do nosu. Je jí 15 a říká, že ho má hodně holek ve škole.
Mně samotný piercing nijak zvlášť nevadí, ale pořád si říkám, jestli na to není ještě brzo.
Zároveň nechci všechno automaticky zakazovat jen kvůli věku. V patnácti už byste to nechaly na ní?
@anonym_autor Za mne by zaleželo jestli chodi ješte na základku nebo už na střední. Pokud už na střední tak bych se s ní domluvila , že jí to povolím třeba jako dárek k vánocům nebo k 16 narozeninám. Ono se může stát , ze si to ještě rozmyslí. Znám dost lidí, kteří chtěli v tomto věku piercing a na konec si to rozmysleli.
@martt Je ještě na základce.
@anonym_autor Za mne by zaleželo jestli chodi ješte na základku nebo už na střední. Pokud už na střední tak bych se s ní domluvila , že jí to povolím třeba jako dárek k vánocům nebo k 16 narozeninám. Ono se může stát , ze si to ještě rozmyslí. Znám dost lidí, kteří chtěli v tomto věku piercing a na konec si to rozmysleli.
@martt přesně tak, dcera si to také rozmyslela .Dnes ji je 24 a je ráda že to neudělala
A může si v takovém věku někde nechat píchnout piercing bez souhlasu rodičů? Pokud ano, tak pak na střední bych to prostě nechala na ní, že už jí to vlastně nemůžu zakázat. Pokud je potřeba souhlas rodiče až do osmnácti, tak já bych jí ho nedala, ať si do těch osmnácti počká. Já to ráda nemám a ona si to taky třeba rozmyslí.
Znáš těch hodně holek ve škole, co to mají? Marně přemýšlím u nás na velké sídlištní ZŠ v Brně, kdo ho má. Teď s tím přišel jeden člověk z jiné ZŠ, jinak si troufám říct, že nikdo. Jestli dobře vím, tak do 18 je to pouze se souhlasem rodičů. Na ZŠ vůbec, na SŠ bych o tom možná přemýšlela a snažila se to trochu oddálit jakože třeba k narozeninám atd. Pokud by ta touha byla velká, tak bych to zkusila posunout aspoň na prázdniny, pokud se slušně podaří přijímačky (myslím, že zrovna letos se vám jakákoliv motivace bude hodit).
@anonym_autor Tak já osobně bych to na základce nepovolila. Ale já jsem v tomhle konzerva. Já dělám na Zš a přemýšlím kolik deváťaček tam mělo nebo má piercing a vlastně za těch 7 let co tam jsem tak žádná a to máme tři třídy devaťáků.
Co se stane, když jí to povolíš? Co se stane, když jí to zakážeš? Mluvte spolu, pak si to porovnej....
Pokud je na střední, povolila bych. POkud nepovolíš, hrozí, že si ho píchne sama nebo ji to píchne kamarádka, ti už radši ať jde legálně k odborníkovi.
Já bych nepovolila. Ale nešla bych přísným zákazem, snažila bych se jí vysvětlit proč ne.
Dcera ho taky chtěla, mluvily jsme o tom. Já jí to vyloženě nemůžu zakázat, měla jsem 2 piercingy. Ale nakonec řekla, že chce jen další dírku do ucha a nemá ani tu. Teď má 16 a půl a je ráda, že si to rozmyslela.
Hlavně jsem jí říkala, že ta jizvička tam bude už napořád, i když si piercing vytáhne.
Naprosto bez problémů, jen bych konzultovala umístění i info co se stane pak.
Jestli je jednou nohou už na střední, tak je to fuk. Nebavíme se o dítěti 10-11 let.
Když si vzpomenu na to, jak jsem přišla v tomto věku ke svým dvěma dalším dírkám v uchu, byla bych dceři vděčná, že to se mnou vůbec řeší, probrala bych to s ní, vysvětlila důsledky a rizika a pokud by po tom toužila i nadále, vyhledala bych studio s dobrými referencemi a doprovodila ji tam.
Povolila bych. Nejstarší dcera chtěla v 9 letech druhou dírku do ucha a dostala to k 10.narozeninám. Je to její tělo. Sestřence to teta zakázala a ta si to píchla sama jehlou na záchodech ve škole. A nejen nos ale rovnou i pupík, když už byla v tom. Toto bych fakt nechtěla. Radši odborně. Teď dceři bude 15 a chce helixe. Tak ho bude mít. Její otec a tím taky problém nemá. Ať si nechá píchnout co chce kam chce. Co bych nepovolila je tetování.